Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
80.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rasmoon kullanıcısına yanıt
    Tekrar eklemeyi denediniz mi?
  • rasmoon kullanıcısına yanıt
    Bir de, o düğmeye çok kısa aralıklarla 10 defa basmayı deneyin.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    denedim olmuyor cihaz eski ayarladığım ayarlarla duruyor ama telefondan cihazı sildiğim için de tekrar bağlanamıyorum. reset duğmesi olmayışı çok kötü oldu ne yaptıysam reset atamadım. üç kere bastım beş kere bastım on kere bastım resetlenmiyor, siz siz olun cihazı silerken internet bağlantısına dikkat edin.
  • rasmoon kullanıcısına yanıt
    Bir de, Mi Home uygulamasından çıkış yapın, (Profile > Settings > Sign out) Sign out için en alta inin. Daha sonra uygulamadan tamamen çıkın tekrar girin, tekrar oturum açın, belki cihaz geri gelebilir.
  • merhaba,

    add trigger device'da 2 adet kapı sensörü bulunmasına rağmen alarm çalışmıyor.

    kapı açıldı kapandı bilgisi loglarda var, başta da çalıuşıyordu ama ne olduysa alarm çalmıyor.

    nerede yanlış yapıyorum?
  • emre7168 E kullanıcısına yanıt
    Gün içinde son kapanan saati, bir sonraki güne geçtiğinde ise (yeni gün içinde bir açıp kapanma olana kadar) bir önceki günün tarihini gösteriyor. Sizin 07.20 olarak gördüğünüz aslına saat değil, 07. ayın 20si. Saatlerde arada : oluyor.
  • Merhaba,

    Ben güvenlik için almayı düşünüyorum ama evde kedim var. Sensörleri tetikliyor mu başına gelen var mi
  • erdem_zeus kullanıcısına yanıt
    Forumlarda, tetiklediğini söyleyenlere rastladım.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yinede alıcam galiba bi çözümünü bulurum gibime geliyor. Kediyi sokmadığım odalara koyarım sensörü... Benim kedi biraz manyak kapı falan açıyor ama kitleriz :))
  • erdem_zeus kullanıcısına yanıt
    Ben, hub + hareket sensörü yerine, Aqara G2 hub kamera aldım. Aqara G2’nin fiyatı ile, hub + hareket sensörünün fiyatı arasında çok az bir fark vardı. Aqara G2 kamera, hem kamera, hem hareket sensörü hem de hub görevi görüyor, başka huba gerek kalmıyor.

    Kameranın görüş açısı içindeki bölgelerden, tetikleneceği bölgeleri seçebiliyorsunuz. Sizin kedi, çok yukarılara tırmanmıyorsa, insan boyunun çok altındaki bölgeleri seçmeyebilirisiniz. Bir de, kamera hareketin içinde insan olup olmadığının farkını algılayabiliyor, insanın neden olmadığı bir hareket ise telefona uyarı gönderme diyebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 31 Temmuz 2019; 16:44:20 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorumun için... Kameraları incelememiştim çoçuktan sonra kamera eklerim diye düşüyordum... Bu ürün güzelmiş gerçekten birkaç inceleme baktım dediğin gibi hareket algılacak alanı seçebiliyorsun ayriyetten hub'un kendisi olması ilk başta deneme için daha makul olacaktır.

    Tekrardan teşekkürler...
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.Bende bu sistemi aldım 2 kapı pencere sensörü 2 hareket algılayıcısı 1 hub ve 1 butonla geldi. Kurulumunu sorunsuz yaptım. Pek öyle karışık senaryolarda eklemedim. Kapı pencere açıldığında direk alarm çalıyor.Butonuda evin içinde kapının hemen yanına yerleştirdim.Çıkarken alarmı devreye alıp çıkmak için. Ancak gideremediğim ve kafayı yedirtecek bir sorun var. Diyelimki alarmı devreye alıp kapıyı kilitleyip gittik. Geri geldiğimde kapıyo açtığımda alarm direk çalıyor. Butona yetişene kadar 3-5 saniye banbır bangır çalmış oluyor. Ben kapıyı aaçtığımda alarmı 5 saniye sonra çalsın diye bir ayar bulamadım. Yani bana eve girip butona basacak kadar bir süre lazım.Dünden beridir karıştır karıştır böyle bir özellik bulamadım lakin var olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir ayar varsa ve nasıl yapılacağı konusunda yardım ederseniz çok sevinirim




  • girayhan1 G kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ayar (şimdilik) yok. Xiaomi forumlarında da kullanıcıların yazılıma eklenmesini istediği bir özellik bu. Eve girmeden alarmı telefondan kapatmak şimdilik en iyi çözüm gibi görünüyor.
  • Arkadaşlar bir sürü derdim var. Öncelikle bir sürü akıllı ev bileşeni kullanıyorum bir xiaomi hayranı olarak. Eklediğim resimde neler olduğunu görebilirsiniz. Nerden başlasam bilemiyorum. Öncelikle en sıkıntılı olduğum konu kamera konusu, kameram 1080p mi lab pzt 360 kamera, ama ev dışında iken 20 denemeden sadece 1 tanesinde giriş yapabiliyorum diğerlerinde her seferinde yüzde 20 de takılı kalıyor onun da ekran resmini paylaşacağım. Sonra dertli olduğum konu kapı sensörü, otomasyonum şu şekilde, kapı açılınca gateway ışığını yak, ve telefona bildirim gönder. Bazen anında yapıyor bazen yapmıyor ama log'a baktığımızda kesinlikle doğru sonuç veriyor ama bazen anlık iletmiyor unutuyor resmen. Sonra bildirim geliyor. Sonra bazen gateway ışığı kapı açılınca yanıyor ya, kapattığımda kapanmıyor nadir de olsa bu da bir sorun kapı açık sanıyorum bakıyorum kapalı tekrar açıp kapatınca sönüyor. Sonra evimde 5 adet xiaomi yeelight lamba var. Bunlardan 4 tanesi salonumda ve mi home ile eşleştirmedim, o 4 adet lambayı tek avizede olduğundan yeelight uygulaması ile eşleştirdim. Ama elektrik gidip gelince ışıklar açık kalıyor ve uygulama üzerinden de offline görünüyor ve kapanmıyor. Sonra 1 adet xiaomi colour lambayı da yatak odasına taktım ama onu mi home uygulaması ile eleştirdim çünkü akıllı anahtar/tuş ile yatak başından kontrol edebilmek için bunu yaptım. Ama o da elektrik gidip gelince ışık açık kalıyor ama bunda yeelight uygulamasından farklı olarak lamba offline görünmüyor ve kapatabiliyorsunuz. Ancak burda da şöyle bir sorun var ne zaman elektrik gidip geldi de lamba açıldı bilemiyorsunuz ancak mi home uygulamasına girip bakmanız lazım. Ben şunu anladım xiaomi kadar aşık olduğum bir başka marka olmamasına rağmen ve akıllı ev sistemlerinde bir devrim yapmış olmalarına rağmen stabilite sıfır ve sadece hobi olarak alınabilir ürünler üretmişler akıllı ev ve güvenlik sistemleri için. Ne yapabilirim ne yapmam lazım bilemiyorum. Bu durum çok canımı sıkıyor. 2000 tl civarı masraf yaptım onun yerine gayet stabil marka bilinirligi olmayan Türkiye de güvenlik firmalarının sattığı kamera sistemini alsaydım çok daha içim rahat olurdu güvenlik açısından diyebilirim.


    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)
    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Hocam çok tesekkur ederim baktım şimdi dediğin gibi bir gün sonra hareket olmazsa gun ay şeklindeye dönüyor :) çok saolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Mi Home ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim xiaomi yeelight uygulaması elektrik gidince açık kalıyor. Ve kapatamıyorum. Cihazlar offline görünüyor. Ama. Mi home da kapatabiliyorum.

    Ancak siz anahtar açık cihaz ise uygulamadan kapalı ise, anahtarı kapatıp açtığınızda elektrik yanması lazim hocam? Bana garip geldi sizin durum da. Elektriğin gidip gelmesi aslında duvardaki anahtarın kapanıp açılması anlamına geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    iOS ile kullanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kapı sensörü linkini atabilecek var mi ve tek basina çalışır mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Bu kamera sanırım şu an Apple Home ile uyumlu değil, ileride olur mu bilemiyorum. iOS kullanıyorum ama Apple Home Kit hiç kullanmadım. Önceki mesajımda da belirtiğim gibi, Hareket sensörü almak istediğimde, bir gateway gerektirdiğinden, bu kameranın gateway özelliği de olması nedeniyle hareket sensörü görevini de yaptığından bunu tercih ettim. Daha sonra kapı pencere sensörü, mini switch, vibration sensörü buna ekledim, sorunsuz çalışıyorlar. Mi Home uygulamasının senaryoları da çok kullanışlı.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.