Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
81.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 senedir bu problemler devam ediyor ve yazılanlar hiç bir şeyin değişmediğini gösteriyor. Stabilite sağlanmadıkça hiç bir şeye yaramaz. Samsung akıllı sisteme bakacağım...
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Az önce programa girdiğimde firmware uyarısı geldi. HUB için güncelleme yayınlanmış. Update öncesi %12 Packet Loss gösterirken güncelleme sonrası %0 gözüküyor ve şuan uzaktan bağlı olmama karşın çok hızlı yanıt veriyor. Biraz daha takip edelim bakalım.. Belki bir şeyler düzelmiştir..
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Şimdi güncelledim. Deneyelim bakalim ama umutsuzum. 2 senedir kullaniyorum zamaninda yabanci.forumlar olsun butun platformlari arastirdim. Dünyada insanlar bursa bahsettigimiz.problemlerden o kadar.muzdarip ki... Beni sinir eden bu firmanin butun bunlara senelerdir kayitsiz kalması

    Yaşadigim sorunlari ozetleyim:

    -Mobil veri acikken ve mi home u yeni actiysam arkada acikken sorunsuz calisiyor bildirimler.
    -Arka.planda calisma vs her turlu izin acik.olmasina ragmen programi.arka.planda kapattiysam veya ustunden 3. 5 saat gectiyse ve ben hic girmediysem asla bildirim fln gondermiyor. Tekrar girdigimde sanki parcalari yeniden taniyorcasina aci ceker gibi baglaniyor.
    -evde wifi acikken bende inanlilmaz oranda gecikmeler yasaniyor. Akilli.prizi aciyorum bazen hic tepkk vermiyor sanki acilmamis gibi bazen 30 sn sora aciyor bazense aninda tepki veriyor ama bu sekron uyumsuzlugu.inanilmaz dengesiz.ve surekli degisiyor.

    Kameralardan memnunum bu stabilite duzelmezse sadece kamera icin turkiye serverina alip kullanirim. Diger akilli ev bilesenlerini baska platforma geccem.sanirim

    Dün sonoff ve broadlink baktim baya onda da bazi sorunlar var icimi rahatlatmadi. Samsungun sisteminin yayginlasmasni bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Evet bende aynı sorunları yaşıyorum. Sırf bu yüzden priz ve düğmeleri Sonoff ile değiştirdim. Hem Google Home entegrasyonu süper oldu hem de hiç gecikme vs problem yaşamıyorum. Kombi/klima tarafında da Zigbee ağını kullandığım için o taraf da çok stabil çalışıyor. Bildirimler konusunda yaşadığım sorunu Gateway'i resetleyerek çözdüm. Şimdi hiç gecikmesiz tüm bildirimleri alıyorum. Yaklaşık 1 aydır hiç sorun çıkarmadı. Alarmı devreye alıp çıkarmada "şimdilik" bir problem yaşamıyorum ama yaşarsam 1 tane kumanda, 1 tane sonoff akıllı priz, 1 tane de xiaomi akıllı kapı/pencere sensörü ile sorunu çözmeyi planlıyorum. Sensörün içini açıp reed röle uçlarına normalde açık 220V röle uçlarını bağlayacağım. Onu da 220V sonoff prize bağlayacağım. Sonoff tarafında kumandayı prizi kontrol edecek şekilde yapılandıracağım. Priz açıkken röle kapalı (devrede) sistem alarmı kurmuş durumda olacak, priz kapanıp röle açtığında alarm devreden çıkacak. Böylelikle alarmı hem uzaktan kumandalı (telefondan bağımsız) yapmış olacağım, hem de sistem hibrid şekilde çalışmaya devam etmiş olacak. Bu arada sonoff ürünlerinde hiç stabilite sorunu yaşamamakla beraber ciddi bir fiyat avantajı var.




  • Google, Xiaomi Mi Home’a Verdiği Entegrasyon Desteğini Kesti: İşte Nedeni
    https://www.webtekno.com/google-xiaomi-mi-home-entegrasyon-destegini-kesti-h83022.html
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Zaten tam olarak destek veremiyordu... Hayırlısı bakalım..
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Evet, zaten sadece 2 adet Yeelight lambamı destekliyordu, onları da Yeelight hesabından bağladım.
  • Arkadaşlar xiaomi smart home ekipmanlarını 2.5 yıl önce kullanmaya başladığım zaman webde Türkçe içerik yoktu :) Şu an bakıyorum ilgili ve meraklı üyelerin sayısı artmış. .Uzman seviyede uğraşanlar var, oldukça sevindirici.

    Şu an mi home ile 7 Kamera ve 21 cihazla evi takip ve kontrol ediyorum. Bahsedilen sorunların bazılarını yaşadım çözdüm ancak şu an bu sistem hayatın ve evin vazgeçilmez parçası oldu.

    Size 1 sorum var belki çözen olmuştur. Ev merkezi ısıtma dolayısıyla her petek başında elle ayarlanabilen bir termostatik vana var. Bu termostatik vanaları kontrol edebileceğimiz bir ekipman xiaomide yok ancak 3.parti birşey wireless bir kontrol vanası alıp peteğe giden su akışını kontrol edeniniz oldu mu acaba?

    2 olarak yeni satışa sunulan mi gateway'in şöyle bir farklı özelliği var,5volt ile çalışıyor. Dolayısıyla basit ups ler ve backup ile elektrik kesintilerini sıkıntısız atlatabilirsiniz. Henüz yeni sipariş verdim yolda dolayısıyla daha detay yorum yapamayacağım ama mi ekosisteminde 220v bağımlılığından kurtulmak benim için önemli.

    Ayrıca kapı zilinide sipariş ettim sanıyorum ay sonu bu siparişlerimde gelir ekosistemi genişletirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 6 Ocak 2020; 22:4:28 >




  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Dediğiniz gibi genişlettikçe sistemi köklerini salıyor hayata :) Her peteğe birer 220V ile çalışan selenoid valf bağlayıp bu valfleri de akıllı prizle kontrol ederek istediğiniz şekilde peteği açıp kapatabilirsiniz. Daha tasarruflu ve kontrollü olabilmesi adına sıcaklık sensörü sayısını arttırmanız gerekebilir. Selenoid valfi varsa doğalgaz (ocak için) ve su girişlerinde de kullanabilirsiniz. Benzer mantıkla örneğin su baskın sensörü kullanıp sensör aktif olduğunda suyu kesmesini sağlayabilirsiniz.

    5V ile çalışan GW iyi bir gelişme. Deneyim ve yorumlarınızı merakla bekliyorum..
  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    1. İlginizi çekebilir:https://tr.aliexpress.com/item/4000340412168.html?

    2. Gatewayin 5V ile çalışabilmesi kesintisiz güç kaynağı ile kullanılabilmesine imkan veriyor. Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    1. İlginizi çekebilir:https://tr.aliexpress.com/item/4000340412168.html?

    2. Gatewayin 5V ile çalışabilmesi kesintisiz güç kaynağı ile kullanılabilmesine imkan veriyor. Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum.
    Selam,

    Evet bu ürünlere bir süredir bakıyorum ancak ancak mi home ile haberleştiremedikten sonra bir esprisi olmaz. Mi home ile mija,aqara vs protokolü olsa nokta atışı olurdu. Odanın bir diğer ucunda temp sensöründen gelen veriye göre vana açıklığını kontrol ederdim.

    Her peteğe selenoid valf+akıllı prizde istediğim sonucu vermez çünkü akılı prizde aç kapa çalışıyor :)

    Bu arada uzun süredir kullanıyorum dediğinize göre içini söküp 5v'luk terminale lehim yaptınız. Çünkü bahsettiğim ürün daha yeni çıktı..




  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    Hayır, lehim yapmadım. Ben gateway olarak Aqara G2 Hub kamerayı kullanıyorum. O da 5V ile çalışıyor.
  • Bendede aqara gw li kamera var ama yeterince stabil ve güçlü mü? 25 tane cihaz bağlayınca sapıtmasın :)
  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    25 cihaz konusunda bir yorum yapamayacağım, şu anda kendisine 8 cihaz bağlı ve bir problem yaşamadım.
  • Selamlar. Bende bebek için vakti zamanında Amazon’dan Yi dome 360 1080p kamera almıştım. İphone üzerinden yi Home uygulamasıyla sorunsuzca kullanabiliyorum. Ancak şimdi mi Home security setini edinmek istiyorum ve tüm bileşenler mi Home uygulamasından kontrol etmek istiyorum. Ne yapıp ettiysem yi kamerayı mi Home uygulaması üzerinden gösteremedim. Şu anda mi termometre için mi Home, yi kamera için yi Home kullanmak ızdırap gibi geliyor. Her iki ürün de xiaomi adı altında satılıyor.

    Yi kamerayı mi Home üzerinden tanıtabilmenin bir yolu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poor internet connection hatasını çözebilen var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _delicevat_ kullanıcısına yanıt
    Bölgeyi (sunucu) Çin olarak seçmenize rağmen kamerayı listede göremiyorsanız maalesef bağlantı kurma şansınız yok.
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Modeminiz destekliyorsa çift bant 2.4 GHz kullanın ve bulunduğunuz alanda wifi kanallarını taratıp en müsait ve temiz kanalı seçin. Son 2 haftada 2 firmware upgrade geldi, onları da kurmadıysanız kurun. Biraz daha iyileşecektir.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.