Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
80.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, elimde bulunan 5 adet 950 lumenlik Mi Smart Led Bulb Essential renkli ampüllerimi satıyorum. İlgilenenler irtibata geçebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    tavsiyenize uyup TUYA uyumlu sisteme başladım, ilk ürünüm tuya uyumlu Wi-fi kablosuz kapı zili, gerçekten de tuya ya çok kolay tanıttım, kontrol başarılı, uygulama karışık değil. Şimdi birde Tuya uyumlu Wi-fi buton siparişi veriyorum.


    Zahmet olmazsa konuya yeni başlamış biri olarak sormak istediğim 2 soru var;

    soru1:

    TUYA uygulaması Xiaomi ürünlerini (örnek: Xiaomi mi 360 home kamera) tanır mı ?


    soru2:

    Aliexpress de satılan TUYA uyumlu ürünlerde 2 seçenek var;

    a) TUYA Wi-fi uyumlu ürünler (gateway gerektirmiyor)

    b) TUYA Zigbee uyumlu ürünler (gateway gerekiyor)


    benim tercihim gateway masrafı gerektirmediği için TUYA Wi-fi ürünler oldu.


    bu bilgilere göre sormak istediğim soru şu:

    TUYA da senaryolar oluşturduğumda (örnek: butona basıldığında zili çal, ışıkları yak gibi) bu senaryoların çalışması için TUYA uygulamasının cep telefonunda sürekli açık olması mı gerekiyor ?

    Ya da Telefon kapandığında bu senaryolar çalışır mı ?





  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Tuya uyumlu olmayan ürünleri tanıyacağını sanmıyorum.

    Tuya uygulamasının açık olması gerekmez. İnternet aktif olmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Teşekkür hocam,


    Demek ki; Tuya uygulamasının açık olmasının gerekmemesi, oluşturulan senaryoların, aktivitelerin senaryoyla ilgili cihazların içinde ki hafızaya yazıldığı anlamı çıkıyor, bu iyi.

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hayır, sunucu üzerinde duruyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    şimdi anlaşıldı, teşekkür.

  • ilk defa Xiaomi mi 360 kamera alacak arkadaşlara tecrübeli bilgiler;


    mi 360 kamerayı 2 yıldır akıllı eve bağlı olmadan kullanıyorum. 


    Aslında bu mi 360 kamerayı ben NAS kayıt desteği için almıştım, bir çok kamerada bu özellik yok ve gerçekten NAS kayıt da çok başarılı bir kamera (bende ki nas wdmycloud, özel uğraştırıcı bir ayar yapmadım, sadece wd' de ftp yi açtım, kamera nas' ı çok kolay gördü), 


    neden nas kayıt; kameranın içinde kayıtlı hafıza olması benim bir işime yaramıyor, çünkü ben giriş katı dairede oturuyorum, kamerayı balkona koydum, hırsız balkon tavanında ki kamerayı söküp götürse ya da kırsa bile kayıtlar evimde ki nas da olduğu için güvenli, o bakımdan nas kayıt benim için önemli, ayrıca nas sayesinde bulut hizmetine para vermiyorum.


    Ama mi 360 kameranın bir çok kişinin şikayet ettiği ve yıllardır Xiaomi' nin görmezden geldiği önemli bir eksikliği var; hareket algılama için kamera görüş alanı içerisinde işaretlenmiş belli bir bölge için hareket odaklanma ayarı yok (mesela tp link tapo kamerada bu özellik var, ama onda da nas kayıt yok),  

    ben ayarlardan "yalnızca hareket olduğunda kayıt yap" ı ayarlamama rağmen ne yazık ki 24 saat sürekli kayıtta, çünkü balkonda ki perde kımıldasa, balkonun yanında ki çiçekler ve ağacın yaprakları kımıldasa kayda geçiyor (en düşük hassasiyet ayarında bile), ve rüzgar hiç eksik olmadığı için sürekli yapraklar ve perde kımıldıyor, sadece balkonu görecek şekilde ayarlamama rağmen kamera geniş açıyla gördüğü için kamerayı sola veya sağa çevirmek de fayda etmiyor.


    Kameranın sürekli kayıtta olma durumunun şöyle bir mahzuru var; 

    bir hırsızlık teşebbüsü olduğunda, kamera kayıtlarını araştırmaya kalktığınızda allah sabır versin, çünkü hırsızı bulacağım diye saatlerce video kaydını araştırmak hiç kolay değil, hele olayı 5 veya 7 gün sonra farkettiyseniz yandınız, oysa kamera görüş açısı içinde sadece benim istediğim bölgede ki canlı hareketiyle tetiklenen görüntüleri (perdenin ve ağacın olmadığı alan) kayıt etseydi video araştırması daha kısa sürerdi. 

    Sonuçta dört dörtlük bir kamera yok. 


    Kameranın durumu bu olduğuna göre yalnızca canlılar (insan, hayvan) için kayıt etmenin ancak tek bir çaresi var görünüyor

    insan vücudu sensörünü (body sensör) akıllı ev' e eklemek, vücut sensörünü balkonu tepeden görecek şekilde yerleştirmek ve senaryo yaratarak; normalde kapalı olan kamera için, "sensör tetiklendiğinde kamerayı aç, 2 dakika kayıt yap, sonra kapat " demek. 

    Sonuç; sadece canlı nesnelerin kaydı, daha az hdd alanı, daha az video kaydı, adli olay olduğunda fazla vakit almayan video araştırması.

    neticede bu da ağ geçidi ve sensör masrafı gerektiriyor.  


    Bildiğim kadarıyla vücut sensörü; hareket ve ısı (canlı vücudunda ki kızılötesi ısı) çift koşullu çalışıyor, yani ağaç yapraklarının kımıldaması sensörü harekete geçirmiyor, eğer yanlış biliyorsam lütfen bana söyleyiniz.  


    Şimdi ben tuya uyumlu sistemlerle henüz ağ geçidi olmadan ucundan akıllı ev olayına başladım, ama akıllı ev olayını tanımadan evvel önceden aldığım mi 360 kamera yı tuya sistemine ekleyemiyorum, ne yazık ki tek başına kullanmak zorundayım, ya da yukarıda anlattığım gibi akıllı ev senaryosu için tek çare kamerayı mi uyumlu ağ geçidiyle kullanmak. 

    Bir yanda TUYA lı sistem, bir yanda Mi' li sistem, böyle çelişkili ve masraflı bir ikilem içindeyim, çünkü iyi bir kamerayı devre dışı bırakmak istemiyorum. 


    Bu kamerayı alacak arkadaşlar bu eksileri göz önünde bulundursunlar, bunun dışında görüntü kalitesi, gece çekimi ve NAS kayıt ile çok başarılı bir kamera. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Aralık 2022; 17:7:23 >




  • https://www.gizmochina.com/2022/08/15/xiaomi-smart-multi-mode-gateway-2-dual-band-wi-fi-support-launched/

    https://xiaomipedia.com/en/p/xiaomi-hub-gateway/

    Arkadaşlar merhaba. Bu xiaomi sistemler hakkında cahil biri olarak soruyorum. Bu ikisinin farkı nedir bilen var mı acaba. Evdeki termometreler ve light ları bağlamak istiyorum bir şekilde. Ama bu ikisinin farkı nedir bilemedim. İkisi de 2022 demiş. Birisi v4 birisi v2.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlki 2.4 Ghz ve 5 Ghz destekliyor Bluetooth desteği yok. İkincisi 5 Ghz desteklemiyor Bluetooth desteği var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ancak birincide bluetooth mesh desteği var. İkincide de 5ghz desteği var. Açıklamalarda yazıyor. Bir türlü temel farklılık nedir çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah olanda Zigbee desteğ, yok sadece bluetooth.

    Beyaz olan en son çıkan ürün. Zigbee, bluetooth var gw3 modelinden farklı olarak işlemci gücü yüksek ve 5 ghz desteği bulunuyor.

  • Merhaba,


    Tuhaftır, araştırdım; Tuya, zegbee, vb. ortamla uyumlu bir sürü sensör var, ama ne yazık ki ses sensörü (3-5 volt ile çalışan) yok, acaba ben mi bulamadım,

    evet piyasada arduino projelerinde kullanılan parmak boyutunda ses sensörü var ama onlar tuya uyumlu değil.


    Amacım; arka odalara ulaşamayan yetersiz kapı zili sesinin (son ses ayarında bile görüntülü diafon tabletin den çıkan ses yetersiz, yalnızca yakında ki mutfağa hayrı var) kapıda ki görüntülü diafon dan gelen zil sesi ile tetiklenen tabletin kenarına iliştirilen bir ses sensörüyle tuya ortamında ki her odaya koyacağım tuya uyumlu kapı zilllerini çaldırmak.

    Yani kapı zili çaldığında diğer odalarda ki tuya ziller de çalmalı.


    Şimdilik araştırıyorum, nasıl yapacağım konusunda bir öneriniz varsa alabilirim.


    Not:

    görüntülü diafon tabletinin bağlantılarına müdahale etmek riskli olduğu için benim için seçenek dışı.





    @JUNE8O

    @FaTBoYtr




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Aralık 2022; 17:28:18 >




  • Merhabalar, bir süredir akıllı ev teknolojilerini araştırıyorum ve aklım tamamen karışmış durumda. Sormak istediğim sorular biraz fazla o yüzden hemen sorularıma geçiyorum.

    Amacım otonom fonksionlar dışında alarm benzeri bir sistem durmak.


    Bunun için ya dahili hoparlör ya da harici hoparlör kullanmam gerekli. Bu noktada en popüler gatewaylere baktığımda Xaiomi gatewayler olduğunu gördüm. Zigbee desteği olmasına rağmen tüm zigbee ürünleri tanımlayamıyoruz. Ancak bazı github repolarındaki kodları flash ederek yapabiliyoruz sanırsam.


    Ben bunlarla uğraşmadan bir sistem kurmayı hedefliyorum. Sonoff markası istediğim seçimlere sahip ancak ürün yelpazesi daha dar. Kapı-Pencere sensörü , nem-sıcaklık ve hareket sensörleri istiyorum modülasyon kısmında ise şerit led ve ampül kullanmak istiyorum. Xaiomi gateway 2 yada 3 'e uyumlu bir zigbee siren var mı? Xaiomi bir sistem kurmak ne kadar mantıklı sonoff daha başarılı gibi anladım okuduklarımdan. Önerilere açığım.


    Birde tuya gateway öneriniz var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarYarmasi -- 28 Aralık 2022; 12:6:47 >




  • BilgisayarYarmasi B kullanıcısına yanıt
    Harici siren kullanabilirsiniz. Uygun adaptörle zigbee prize bağlayıp senaryo ile alarm durumunda prizi açtığınızda siren çalar. İsterseniz belirli bir süre çaldıktan sonra da prizi kapayıp susturabilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki hangi hub ile hangi sensör setini kullanmaktasınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarYarmasi -- 28 Aralık 2022; 13:12:52 >
  • BilgisayarYarmasi B kullanıcısına yanıt
    G2 hub kamera, aqara kapı sensörü, aqara hareket sensörü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba. Daha önce hiç güvenlik kamerası kullanmadım. Yazlık evimin daire giriş kapısının dış kısmına kamera takıp, kapıyı görecek şekilde 24 saat izleyebileceğim bir kamera almak istiyorum. acaba hangi model benim isteğime uygundur? Yardım verebilecek olan olursa çok sevinirim

  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    tp-link
    Cloud Kameralar | TP-Link Türkiye
    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/cloud-camera/
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

    merhaba dönüş için teşekkürler. şimdi verdiğiniz link'te bir sürü kamera var. Yani kameralar hakkında bilgim olmadığından dolayı, hem 24 saat aktif çalışmasını isterim, hemde istediğim zaman internet üzerinden de telefondan kontrol etmek isterim. kullanıcılardan bir destek daha iyi olur sanırım benim için.

  • pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    Genellikle bütün kameralarda vardır o özellikler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.