Şimdi Ara

Xiaomi IP Kamera Genel Konu ve Kullanıcıları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
811
Cevap
47
Favori
144.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada devamlı hareket sensörünün algılamasıyla sanırım uyarılar geliyor ve kısa videolar kaydediyor . Güvenlik için iyi olsa da bu özelliği nasıl kullanıyorsunuz sizler ? devamlı açık olursa rahatsız edici olabilir evde . Birde uygulamadan çıkınca kamera kayda devam mı ediyor yoksa stand-by a mı geçiyor ? yada tamamen off olması için illa fişini mi çekmek lazım bunun ?
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    İlginç bende sürekli takılıyor(çin server ile kurarsam) yada hiç bağlantı kuramıyorum. Şimdi yukarıda bahsettiğim gibi sadece izleme şeklinde diğer özelliklerini kullanmadan çalıştırıyorum. kamera mı bozuk desem gayet güzel çalışıyor hatta karta kaydıda normal ama anlık olarak evden çıkınca ne başka wifi bağlantısında neden cep telefonu ile net ve akıcı bağlanamıyorum. Çözemedim gitti. Belki modemdendir. Neyse.
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    O özelliği ayarlamanız gerekiyor. Yada kullanmıyorsanız kapatmalısınız. Yoksa ayarı nasılsa sürekli size bildirim atar durur.
  • Evet 5dk ya ayarlıymış kapadım , gerekli hallerde açılabilir. Ben henüz dışarı çıkıp bağlanmadım ki zaten bunun için aldım. Yarından sonra o deneyimi de paylaşırım. Şimdilik ev içinde hem tel den hem tabletten sorunsuz bağlanıyorum. Sd kart da takmadım yani kayıt yapmıyor henüz , onu da kısa zamanda deneyip paylaşırım.
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    Tamam paylaşırsanız çok sevinirim. Güle güle kullanın.
  • Bu günkü rapor :) Ne yazık ki dediğiniz gibi 3G ile bağlanmada ciddi sorun yaşanıyor nerdeyse bağlanmıyor denilir. Uzak bir noktada tekrar başka bir wifi ağa bağlanınca gene çalıştı . Ben 4G ( LTE ) kullanmıyordum , Tlf ayarlarından LTE i aktif ettim ve tekrar denedim. LTE ile 3G den daha iyi bağlandı ama evdeki wifi bağlantı kalitesinde değil asla. Sanırım bunların çalışması böyle , bende asıl evden yada hatta yurt dışından bile evi takip için aldım ve benim için önemli . Şu anda anlık donuk görüntülerle idare ettim bugünü. SD kart gene takamadım onu takınca bazı şeyler değişir mi bunu hala bilmiyorum tabi.
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    Evet dediğim gibi demekki. Eğer sizin için sadece akıcı görüntü çözümse yukarıda bahsettiğim yöntemi deneyebilirsiniz. Ozaman hiç takılmadan görüntüyü akıcı bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Fakat kameranın diğer özelliklerini(geri dönük kayıtlara bakma,Hareket algılama,zoom vs.) kullanamıyorsunuz. Ben sorunun bende modemden kaynaklı olduğunu düşünmüştüm demekki sizdede böyle ise modem ile alakalı değil. Acaba cihaz iphone olduğu için olabilir mi? Android bir telefonla denesek acaba?
  • Bir tane de Dafang modelinden sipariş verdim geldiğinde 2 kameralı sistemin performansını ve kameralar arasında bağlantı farkı varmı denemiş olurum. Dafang PT oldugu için 360 derece dönme ve çekim yapma , sd kart harıcınde usb bellek ıle de kayıt yapabilme , tripoda takabilme vs özelliği var .
    Sanırım 3G hızı yetersiz geliyor ,LTE de daha ıyıydı , bırde HD yerıne düşük çözünürlükte denemeli . Tekrar dışarda bağlantı denemesini yapınca paylaşırım. Bu arada hareket sensörünü de aktif ettim. Hakikaten en geç 1 dk gecıkmeyle 10sn lik video ile uyarı mesajı geliyor. Hırsızlık için çok iyi bir özellik .
    Son olarakta alırken dikkat edilmeli . bazı kameralarda sadece usa vs china diye yazıyor bazısı ise uluslararası demiş. Her satıcı bunu belirtmiyor ama .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brl65 -- 12 Kasım 2018; 15:40:50 >
  • Sanıyorum teknik bir sorunla karşı karşıyayız. Mobile ağa geçtiğim anda kameraya bağlanmak istediğimde şu mesaj çıkıyor ;

    Xiaomi IP Kamera Genel Konu ve Kullanıcıları

    Xiaomi ye uygulamanın içinden sorun mesajı attım ve durumu yazdım . Gelen cevabı anlayamadım açıkcası . Bir mobil haberleşme uygulamasına yönlendirdi ve %90 çince ?
    Virüs vs tehlikesi bir yana zaten çin lokal telefon numarası ile bağlanıyorsun ki bu zaten mümkün değil tabi . Sorun ciddiyetini koruyor hala sonuçta kamera sadece ev içinde kapalı devre çalışmaktan başka bir işe yaramıyor şimdilik ?


    Xiaomi IP Kamera Genel Konu ve Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brl65 -- 14 Kasım 2018; 12:31:34 >




  • 2 adet 1080p kamera ve mi smart home ile sistemi kurdum. Çok şükür sistem çalışıyor. Sıkıntı yok. Ama Mi Home uygulamasında cloud (bulut) satın alamadım. Çince çeviri, kartımı alipay sistemine kayıt vs herşeyi denedim ama başaramadım. Hiçbir yerde de kaynak bulamadım. Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Tek istediğim kamera kayıtlarına yada anlık olay kayıtlarına cloud servisiyle istediğim yerden ulaşıp izleyebilmek. Kamera da çalındı diyelim. Ben her halükarda o görüntülere ulaşmak istiyorum.
  • Siz Dışardan 3G veya LTE ile yani mobile network ile bağlanıp net ve akıcı seyredebiliyor musunuz ? Hareket sensörüyle gelen uyarıları alabiliyor musunuz ? Bir de modelleri nedir yazmamışsınız ?
  • Merhaba arkadaşlar

    Xiaomi 1080p kamera satın aldım. İphone a mi home kurdum. Kamerayı wifi ye bağlıyarak görüntü aldım. Microsd kartı taktım fakat mi home programında sd kartın içini yani geçmiş görüntüleri gösteren bölümü bulamadım. Birde saat 1 saat geri gösteriyor. Ekran büyütmede yapamıyorum. İphone için kullandığımız Mi home programında eksiklik mi var yoksa benmi bulamadım ayarlarını. Program tamamen ingilizce. Yardımcı olurmusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brl65 kullanıcısına yanıt
    Bütün sorularınızın cevabı evet. İnternetin iyi çektiği her yerden görüntü takibi yapabiliyorum. Uyarılar konusunda kameralar da xiaomi smart home kit'in sensörleri de çok iyi çalışıyor. Kapı sensörünü dış kapıya koydum. Hareket sensörünü balkona. Dış kapının önüne 1 adet ve koridora 1 adet xiaomi 1080p kamera yerleştirdim. Kameraların hareket uyarı sistemi de çok iyi çalışıyor. Sinek uçsa uyarı geliyor. Kapı ve hareket sensörü uyarıları da çok iyi çalışıyor. Hemen haber veriyorlar bildirimle. Sistemi 2 adet de yangın sensörüyle destekledim. Önümüzdeki süreçte akıllı anahtar, priz ve ampul ile sistemi tamamlayacağım. Şimdilik 1 adet akıllı priz var. Onu da banyodaki ısıtıcıya bağladım. Petekler banyoda pek iyi çalışmadığı için ek ısıtıcı kullanıyorum. Zamanlama ayarladım. İşe gitmeden önce 10 dakika çalışıyor. Sabah sıcak banyoda el yüz yıkıyorum.
    Bütün sistemi elektrikler yokken de çalışmaya devam etsin diye akıllı ev sistemi ana ünitesi ve modemi ups güç kaynağına bağladım. Kameralar da powebanklara bağlı. Elektrik powerbankı şarj ediyor, powerbanklar kameraları çalıştırıyor. Şimdilik iyi bir ev güvenlik sistemi kurduğumu düşünüyorum. Bu özelliklerin tamamını istediğim gibi sunabilen bir güvenlik sistemi firması bulunduğum şehirde bulamadım. Varsa bile benim maliyetimin çok üzerinde bir maliyet çıkaracaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrc -- 18 Kasım 2018; 12:18:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • brl65 kullanıcısına yanıt
    Kamera ekranında alt tarafta sırayla surveillance, playback, cloud ve shortcut olması lazım. Playback ekranında saat saat ayrılmış şekilde gösteriyor. Orada yoksa muhtemelen sd kart bozuktur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dedikleriniz yok. İphone için bu özellikleri koymamışlarmı acaba. Kameradan sd kartı söküp bilgisayara taktığımda kayıt dosyalarını görebiliyorum.ama iphone üzerinde kurulu olan Mi Home programında sd karttaki geçmişi izle bölümü yok. İphone üzerinden bu kamerayı kullananların tecrübelerini rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu cloud olayını halledebilen kimse yok mu acaba. Ben ne yaptıysam olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,

    Şimdi belliki hepimizin aynı ve farklı sorunları var . Öncelikle herkes kullandığı kameranın modelini yazarsa bizde okurken hangi model hakkında yazıldığını bilelim. Çünkü model bazında özellikler bazen farklı olabiliyor. Benim ki sadece smart ip camera diye geçiyor anlaşılması için aşağıda fotosunu ekliyorum.
    Bu arada bu konuda tek gerçek bilgi kaynağıda biziz birbirimiz için , çünkü bu ülkenin gerçeği olarak , İstanbul'un en uzak , ulaşımı en zor avm sine açmayı başaran Mi Store a da gittiğimde kimsenin bu konuda bilgili olmadığını hatta ip kamera satıyor musunuz soruma hayır dedikten sonra mağazada satılan ip kamerayıda görünce bu tarz yerlerden umudu ( milyonuncu kez ) kestim. Bu ülkede kimse sattığı malı tanımaz bilmez kuralı hiç değişmiyor.

    Öncelikle ben henüz SD kart alıp takmadım ( model - özellik ve fiyatlar yüzünden ) o sebeple kayıt konusunda cevap veremem henüz. Ama direk kayıt tuşuyla tlf veya tablete kayıt yaptım sorun yok.

    Bu elimdeki kamera ; https://tr.aliexpress.com/item/Orijinal-Xiaomi-Kamera-Ak-ll-IP-kamera-1080-P-2-4G-Wifi-130-Geni-A-10/32867592877.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5c144c4dBWDZ0n

    Bu da gelecek olan Dafang modeli :https://tr.aliexpress.com/item/Orijinal-Xiaomi-Mijia-Dafang-Ak-ll-IP-Kamera-110-Derece-1080-p-FHD-ak-ll-G/32876717978.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5c144c4dBWDZ0n

    Görüldüğü gibi başta PT özelliği ( pan-tilt ) olmak üzere bazı farklılıklar var . İlk modeli seçmemin sebebi 20 fps kayıt yapması . Buda bana daha kaliteli akıcı izleme ve kayıt imkanı verecek diye seçtim. İkinci gelecek model de ise 15 fps yani daha düşük kayıt yapsada PT olması yanı yukarı aşağı ve çevresinde 360 derece dönebilmesi ve gene çok önemli bir özellikle SD kart yanında harici usb bellekle çift kayıt imkanı vermesi .





    Xiaomi IP Kamera Genel Konu ve Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brl65 -- 18 Kasım 2018; 20:51:6 >




  • Sayın ekrc siz baya ful set yapmışsınız :) Bende niyetliyim ama adım adım çalıştığına emin oldukça yapmayı planlıyorum. Önceliğim kapı , duman ve gaz sensörleri olacak.
    Bu arada dün ilginç bir gelişme oldu ve dışardayken hem 3G hem LTE ile mobil bağlantı yapabildim. Kendi kendine nasıl oldu , kalıcı mı ? bunları defalarca denemeden söyleyemem yaklaşık 1 haftadır denıyorum dışardan hiç bağlananamıştım.
    Bu forumda bir arkadaşımız daha benzer bir şey yazmıştı sanırım kendi kendine düzeldi diye.
    Bir kaç gün daha deneyip yazarım tekrar . Mecburen satıcıya sorun olarak ilettim onlarda inceliyor durumu .
  • Brl65 arkadaşın gönderdiği resimdeki cihaz var bende.Bu ürünü Mi home ile iphone da kullanan varmı. Galiba cihazın özelliklerini kullanmak için android olması lazım. İphone la kullanan varsa tecrübelerini yazabilirmi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratakca M kullanıcısına yanıt
    Ben iPhone ile kullanıyorum ve görüntüleri geriye dönük olarak izleyebiliyorum. Şunu belirteyim wifi ağında iken çok kolayken cep hattından çok zor yada imkansız bende. Mesela şuan sizin için ekran görüntüsü alayım diye girmeye çalıştım kamera açılmadı bile. Yüzde 10da kalıyor. Ama anlatmak gerekirse: Mi Home uygulamasında kameranın alttaki menülerde ''playback'' yazan yerden izleniyor. Dakika dakika ayırıyor. Hangi gün saat istiyorsanız açıp izleyebilirsiniz. Söylediğim gibi olmuyorsa ayarladan kartınıza bir format atıp çıkarıp takın öyle deneyin derim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.