Şimdi Ara

Xiaomi kendi işlemcisini hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
5
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi kendi işlemcisini hazırlıyor
    Uzun yıllardır Çinli akıllı telefon üreticilerinin önemli bir bağımsızlık adımı sayılan kendi yonga setlerini geliştirmek konusundaki ısrarı takdire şayan. Ne var ki Huawei haricinde bu amaca ulaşabilen olmadı. Görsel işlem gibi belirli amaçlara yönelik yongalar geliştirilse de Samsung veya Qualcomm’a rakip olacak bir proje ortaya çıkmadı.



    Xiaomi kendi yongası için kolları sıvadı



    2022 yılında Oppo’nun kendi yongası için ARM ile bir iş birliği yaptığı gündeme gelmişti. Ne var ki 2023 ortalarında akıllı telefon pazarındaki durgunluk nedeniyle projeyi iptal etmişti. Şimdi Xiaomi listeye girdi.



    Ayrıca Bkz.Redmi yeni mini LED oyuncu monitörünü duyurdu



    Gelen bilgilere göre Xiaomi kendi yonga setini geliştirmek için ARM ile iş birliği yaptı. Akıllı telefon dünyasında yıllık 160 milyondan fazla satış yapan Xiaomi için yonga setinden tasarruf yapabilmek oldukça önemli. Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin 160$ olan maliyeti düşünüldüğünde milyarlarca dolarlık fatura anlamına geliyor.



    Bununla birlikte sıfırdan yonga pazarına girmek oldukça riskli. MediaTek, Qualcomm, Samsung gibi firmalar uzun yılların tecrübesi ve müşteri çevresi sayesinde ayakta duruyor. Xiaomi’nin bunların yerini alabilecek derecede iyi bir yonga seti tasarlaması büyük bir risk. Ya da ARM tarafından sunulan hazır bir tasarımı da kullanabilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/02/16/xiaomi-is-working-with-arm-to-make-its-own-chip-report/







  • Bence kendi işlemcilerini geliştirmeden önce MediaTek ile bir iş ortaklığını değerlendirmeliler. MediaTek artık Qualcomm ile başabaş düzeyde işlemciler yapabiliyor. Aradıkları maliyet kazancını MediaTek ile yapacakları özel anlaşmalarla edebilirler.

    Bu sayede Xiaomi işlemcileri uygun fiyata elde ederken kazanır. MediaTek de sürümden ve pazar payındaki genişlemeden dolayı kazanır.

    Bu ortaklık olmazsa, Xiaomi kendi işlemcisini geliştirmeli diye düşünüyorum.

  • Şirketin yatırımcıları ipi nasıl aldıysa kâr odaklı batılı sermaye .oklarının kopyası gibi hareket ediyorlar, ya siz önce model sayısını azaltın, zaten yapmadığınız yazılım optimiazsyonunu adam gibi yapın insanlar bu eksiklikler varken dahi sizin cihazlarınızı alıyorlar, işlemci tasarlamak kim siz kim yahu, apple'ın geçmişten gelen bir yazılım ekolü var, şimdi burada eksik birşeyler yazıp kronolojik detayda sıkıntıya girmek istemiyorum, örnek olarak apple onlara yeterde artar, 160$~200$ 'lık işlemci çok geliyormuş muş gelse ne olur siz daha optimazsyon konusunda dalga geçtiğiniz rakipleriz kadar olamadınız ki bu neyin kafası, zamzung bike sizden çok daha iyi destek konusunda, ARM'la işbirliği yapsa ne olur ki milyarlar harcamaları lazım sanki Google'la iş yapmıyorlar o kadar desteğe rağmen durumları ortada, farklılaşmak konusundaki tek kazanımları MIUI sittin senedir aynısının mavi'si mor'u kahverengisi. Yatırımcılar yönetimi nasıl ele geçirdiyseler 2019'dan itibaren adım adım saçma sapan bir şirket haline döndüler, daha ne kadar dönebilirler beter olurlar diyemiyorum çünkü o kapasite var.





  • Önce adam gibi yazılım ekibi kursun hıyar herifler BUGIAOMİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.