Şimdi Ara

Xiaomi mi 11 lite ana konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
45
Favori
131.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye pazarına resmi giriş yapmış olan mi 11 lite modeli hakkında paylaşımları bir konu altında toplamak amaçlı açılmıştır. Vaktim olduğumda detaylı bilgiler girilecektir, cihazım sakız mavisi tabir edilen renk oşup 8gb ram128gb hafıza sürümüdür ben tek sim kart vodafone ve ikinci sim kart yerineyse 200gib micro sd kart ilr kullanıyorum, fotolar salla çek özen göstermeden kutuyu açtığım gibi çektiklerim bu arada kurulumda direkt miu 12.5 uzantılı güncellemeyi aldı, ilk farkettiklerim çok hafif olumlu yönde buna ek ekranı tek başına cihazın fiyatını tek başına alır, cihaz ısınmıyor, stereo hoparlörleri önceki samsung s20 ultra ile nerdeyse birebir çok hafif vokal tonlama farkı var, kısaca mi11 deki gibi tune edilmiş fazlasıyla yüksek ve bozmadan çalıyor.... Wifi, bluetooth çok başarılı..... Yavaş yavaş detayları eklerim Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perperek -- 28 Haziran 2021; 14:12:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Aynı sizin gibi arada kalıp kayda değer bir süre araştırma yaptıktan, yorum okuduktan sonra Mi 11 Lite aldım, üç hafta oldu gayet memnunum.


    A52'de Ois sanırım sadece belli bir çözünürlük ve fps modunda geçerli olması lazım. Her seçenekte Ois yok. Onun dışında güncelleme desteğinin fazla olması bence de bir artı ama 4 değil 3 diye hatırlıyorum yanlışım olabilir. Mi 11 Lite'da ise 2 Android 4 Miui gelecek olması lazım. Ekran konusunda Mi 11 Lite daha iyi, 10 bit olması büyük bir artı başlı başına. Ekran, tasarım, hafiflik, incelik, şıklık bunlarda Mi 11 Lite önde. A52'de IP67 var ama telefon ile dalış yapmayacaksanız pek bir önemi yok bence. Sıçramaya dayanıklılık var Mi 11 Lite'ta da. Bugün mağazada gezerken A52'ye tekrar baktım tasarım ve arka kapak olarak pek hoş bulmuyorum. Kamera olarak da gece, gündüz mod vs. derken ikisinin de birbirlerine artıları eksileri var. Genel olarak bakıldığında birbirlerine yakın telefonlar esasında. Birkaç öne çıkan özelliğe göre tercih yapmalısınız. Ben hafif, ince, çok şık ve ekran kalitesi iyi diye Mi 11 Lite tercih ettim.


    Ekleme: Önemli bulur musunuz bilmiyorum ama A52'de hızlı şarj özelliği olmasına rağmen (25W) kutudan 15W'lık adaptör çıkıyor. Yani hızlı şarj kullanmak istiyorsanız ona uygun adaptör almanız gerekiyor. Mi 11 Lite'da ise hızlı şarja uygun adaptör çıkıyor. (33W)

    Rica ederim. Kamera, sosyal medya, genel kullanım için uygun bir telefon. Sık sık büyük oyunlar oynayacak olanlara pek uygun olmayabilir sadece ki sizin böyle bir arayışınız yok zaten ki benim de yoktu. Benim bir önceki telefonum P2'ydi. Çok yağmur yemişliği vardır ama hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ki tahmin edeceğiniz üzere suya dayanıklılığı falan yoktu. 4 seneye yakın kullandım herhangi bir problem olmadı. Telefonu suya boğacak kadar bir yağmur olmadığı sürece problem olacağını pek sanmıyorum Mi 11 Lite'ta da. Şiddetli bir sağanak yağış gibi durumlarda da dikkat etmeliyiz tabii ki hoparlör, şarj girişi gibi yerlere orası ayrı. Yağmurlu havalar için özellikle IP67'li telefon olması gerektiğini düşünmüyorum ben, tabii ki suya dayanıklı olması artı bir özellik ama A52 vs. Mi 11 Lite derken ne kadar tercih sebebi olmalı o tartışılabilir. Yoksa tabii ki suya dayanıklı olsun :) Yağmur dışında insan hali bir yere de düşürebilir insan. Mi 11 Lite için de youtube'da suya bırakıp bekletip test yapanlar var ve olumlu sonuç alanlar var ayrıca ama resmi olarak sertifikası yok tabii. Sıçramaya var dediğim gibi. Kamera konusunda önceki mesajda söylediğim gibi ikisinin de artıları eksileri var ama bence bariz bu kesinlikle daha iyi denecek bir fark yok.


    Miui'a gelince şimdilik özellikle üzdü diyebileceğim tek noktası AoD (Sürekli Açık Ekran) özelliği. Anlamsız bir şekilde 10 saniyeden fazla açık kalmasına izin vermiyor. Adı sürekli açık ekran ama 10 saniye içinde ekranı gördünüz gördünüz yoksa bildirim geldi mi görmek için kendiniz bakmanız lazım, malum bildirim ışığı yok. Miui 13'de veya sonrasında bu düzelir mi (bu bir hata değil bu arada bilinçli olarak yaptıkları bir şeymiş) bilmiyorum ama sinir bozucu bir durum. En azından 60 saniye durmalı 10 saniye hiç yeterli değil. Bu durum bu telefona ait değil, birçok Xiaomi telefonda böyleymiş diye okudum. Bence savunulacak bir yanı yok pek, tamamen açık kalmasın bence de ama 10 saniye de biraz komik oluyor. A52'de bu durum yoktur muhtemelen. Bir de bu da Xiaomi'nin genel bir durumu sanırsam, bazı uygulamalarda "bildirim gelmiyor" durumu yaşayabilirsiniz, ben yaşadım. Default olarak uygulamaların çoğunu pil tasarrufuna alıyor ya da otomatik başlatma özellikleri kapalı olabiliyor pilden tasarruf edilmesi için. Bunları değiştirmek gerekiyor sorun yaşanan uygulamalarda (Hepsinde yaşanmıyor). Mesela Instagram'da bildirimler geç düşüyordu bana. Tasarrufu kapatıp otomatik başlatmayı aktif edince düzeldi. Aslında bozuk değiller sadece default ayarları farklı. Bunları düzeltmek de birkaç dakikalık işlemler sadece. Bende şu an bildirim problemi yok. Bunun dışında bir şey ile karşılaşmadım.


    Sosyal medya, tarayıcı, başka herhangi bir genel kullanım sırasında da donma, takılma olmadı, gayet akıcı. Bataryaya gelince şu an telefonu 90hz'de, uygulamaların bir kısmında pil tasarrufu kapalı, otomatik parlaklık ayarı açık kullanıyorum, fazla yoğun bir kullanım yoksa 1,5 gün kadar gidiyor. Daha az kullansam iki günü de zorlar diye düşünüyorum. Full şarj etmesi de yaklaşık bir saat sürüyor oldukça hızlı yani.


    Son olarak fotoğraflara gelince şuradan incelemenizi tavsiye ederim neredeyse her mod, her özellik için fotoğraf örnekleri mevcut aklınızda soru kalmaz kamera için.


    https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_11_lite-review-2255p5.php


    Alırsanız muhtemelen bir süre kibarlığını ve hafifliğini özellikle översiniz kendi kendinize :) Özellikle dışardayken faydası daha çok belli oluyor cebinizde takoz gibi bir cihaz olmayınca.

    Şimdilik genel olarak durum böyle pişmanlık yok umarım olmaz da sıkıntısız kullanırız.


    Üç haftalık deneyimimle yardımcı olmaya çalıştım umarım biraz da olsa merak ettiklerinize yardımcı olabilmişimdir.


    Hangisini alırsanız alın inşallah sıkıntısız, minimum pişmanlıklı bir kullanım olur sizin için. Güle güle kullanın şimdiden.

    Ben de bir çok arkadaş gibi 3 telefon arasında kaldım. A52 note40pro ve bu. Redmi de sensör sorunları beni vazgeçirdi. Birde bu telefonu mağazada elime aldığımda hafifliği çok fark ediyor.

    Samsung alacaktım yıllardır hep kullandığım marka. Hızlı şarjın daha yavaş olması (hatta içinden çıkanla neredeyse mi11in yarısı kadar) beni vazgeçirdi. Arka kapak plastik ama kılıfsız kullanmaya cesaret edemiyorum. Kılıf takınca her türlü arka plastik olacak yani :)

    Kampanyaya denk getirip 4000 e aldım. (8gb)

    Bugün bir arkadaşın note 9s ile karşılaştırma şansım oldu.

    Benim teli aldığında söylediği ilk şey ne kadar hafif bu.

    Ekranda ise ıps 60hz ile amoled 90 hz arasında çok fazla fark var.

    Bir de ekstra olarak şunu söylemek istiyorum. Yurtdışında 200 birime satılan, bir işçinin bir günlük kazancı ile alabileceği bir telefonu almak için kırk takla atıp günlerce araştırma yapıyoruz. Düşündükçe üzülüyorum, halimize acıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Millete akıl, fikir, eleştirme yeteneği versin.

    Sen kaç yaşındasın da millete velet diyorsun?
    Senin sorunun şarjdır adamın sorunu ekrandır diğerinin kamera öbürünün ses berikinin kılıf..
    Sana mı bağlı insanların sorunu? Sorun tespit edici makam mısın? Millet onay alamazsa sorununu dile getiremeyecek mi?
    Bir de millete gerizekalı diye hakaret ediyorsun.. Ayıptır..
  • 8:128 i nereden buldun lite modeli hocam 6;128 aldım bende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 181501 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi tr distribitörü aynı zaöamda cevahir mağaza ve birkaçınında sahibi firma miutek n11, hepsiburada, amazon ve gittigidiyorda satıyor ben n11den aldım trendyolda da olabilşr bu hafta 8gb ramlisi satışa çıktı mağazada görmedim sadece online da 0 beklenti ile aldım başarılı çıktı ki miu arayüzü bana ağır ve yavaş gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kurulumdan sonraki ilk şarj sim kartsız sadece uygulama güncellemeleri ve youtube video ile wifi da son durum 11 saat ekran süresi batarya %43 50-60civarıda foto çekimi, pdaf olduğundan ois gibi tüketimi yok Xiaomi mi 11 lite ana konu Xiaomi mi 11 lite ana konu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Genel olarak güzel telefona benziyor. Samsung A52 ile arasında kaldım. Cihazın hafifliği ve inceliği çok güzel. A52de Ois var ama inceleme videolarında video çekimde mi 11 lite daha iyi. Fotoğrafta acaba ne kadar fark vardır merak ediyorum. Düşündüğüm en önemli yer hiç Xiaomi arayüzü kullanmadım, kullananlarda pek memnun değil gibi. Bu arayüz, yazılım desteği olayı çok kafa karıştırıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sevecen00 S kullanıcısına yanıt
    12.5 akıcı, işlemci, ekran vb çok önde xiaımi, samsungda ois var ama lazer yada cisme odak uapabileceği bir sensor yok, tabiiki ois iyi birşey ama bakın sony hiç kullanmadı oisi ama yinede başarılı ilginçtir ki by cihazda başarılı sadece nacro çekinde ta zoom yapıp çekeceksiniz yada mesafe nerde netliyor öptenmek gerekiyor, iyi kamera lazumsa zaten huawei p40 pro, mate 40 pro, samsung s20 ultra, s21 ultra, xiaımi mi 11 ultra harici hepsi fasafiso



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perperek -- 27 Haziran 2021; 1:5:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • perperek kullanıcısına yanıt
    Evet orası öyle, birde bu cihazda Black crush denilen (siyah ezme) sorunu olduğu söylenmiş yabancı forumlarda siz böyle bişeye rastladınız mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zil seslerini istedipiniz bir melodi ile değiştirebiliyor musunuz

    Kardeşime aldık, zil sesi ekranında istediğimiz melodi görünüyor fakat arandığında default melodi çalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Hiç öyle bir sorun ile karşılaşmadım, eski cihazımdaki zil sesi ve alarm dahil o şekilde kurdu. Birde grileşme, yeşillenme varmı diye sıran olmuş sanırsam öyle birşey yaşamadım cihaz zaten kutudan çıktığı gibigüncelleme aldı öyle bir hdr pixel kapat veya kapatmama, patlatma sorunu varsa bile hangi sürümden katnaklıdır birşey diyemen kullandığım cihaz 8gb ramlisi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,


    Mi 11 lite'in ekranın da çeşitli anormalliklere sebep olan Black crush hatasından dolayı bu cihaz şuan hiç bir yerde önerilmiyor, siz bu hatayı tecrübe ettiniz mi?


    Xiaomi mi 11 lite ana konu
    Xiaomi mi 11 lite ana konu
    Xiaomi mi 11 lite ana konu




  • Firefall kullanıcısına yanıt
    8gb 128hafıza mı bu cihazlar, bana cihaz geleli daha 3gün oldu bçyle birşey yok bu görüntüler hamgi ülke serisi için, Türkiye de rastlayan varmı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Sorun cihaz da kullanılan ekranla alakalı olduğundan dolayı ram'e göre fark edeceğini sanmıyorum, linkleri aşağıya bırakıyorum, ben cihazı ciddi düşündüğüm halde şuan mesafeliyim bu durumdan dolayı.


    Siyah arka planlı videolar'da veya sosyal medya da dolaşırken siyah renkli içeriklerde bu soruna rastlanıyormuş. sizin cihaz da bu tarz içeriklerde benzer anormallikler oluyor mu?


    https://piunikaweb.com/2021/08/12/xiaomi-mi-11-lite-black-crush-display-pixelation-issue-reported-by-users//


    https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/ms83h7/mi_11_lite_screen_problems/





  • bilgisayar hp mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hp evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Firefall kullanıcısına yanıt
    Anladım ben cihazı almadan önce çok araştırdımkendimuzun zamandır zaten sık telefon değiştirim, yeşil, grey, amoled yanığı gpu hayası sorunlarınılg, samsungve huawei de çok yaşadım dertte etmedim veriyorsun firmaya çözüyorlar yada para iadesi, p40pro, saösung s20ultra kullanmış olduğumdan hiçte dert etmem, almanya ve başka ülkelerde mi11 lite günlük cihaz olarak alan arkafaşlatımda sorın yok kiilk çıkan mi11 leri alıp kimisi anakart yanığı ve ekran ısınma sotunu yaşayan grup, yakınımada yurt dışı mi11 ultra aldık 10bit 1milyar ekran biz memnunuz. Sorun yaşarsam zaten paylaşırım. Bu arada cihaz tüm bluetooth codecve bağlantıları destekliyor aptx, aptx hd, aptx tws+stereo, L1........ Liste uzungörüntüsünü paylaşırım benim için önemliydi....çakma high resolution değil donanımsal destekliymişhakikaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5G versiyonu ülkemize gelecek mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende MI STORE üzerinden aldım ama, black crush gibi bir sorun ile karşılaşmadım. A52 ye kasa oynama sorunu yüzünden para vermek enayiliktir. Bu cihazın tasarımı ve ekranı bile yeter. Pubg için poco X3 pro alanlara bir şey demiyorum.
    Alanlara hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Absence In Entity kullanıcısına yanıt
    Cihaz bu paraya göre bence donanımsal özellikleri fazla zaten 1milyar renk 10bit bu paraya başka ihtimal yok. Xiaomi mi 11 lite ana konu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Absence In Entity kullanıcısına yanıt
    Hafifliği evet güzel ama yazılım ve kamera konusunda A52ye göre nasıl olur merak ediyorum. Örneğin bundan 1-2 sene sonra 2 cihazın durumu nasıl olur. 2 cihazı da deneyimleyen birisi olsa çok iyi olurdu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sevecen00 S kullanıcısına yanıt
    Brn s20fe, s20 ve en son s20ultra kullandım, cihazların ramleri 12gbve üstü değilse bu rlimizdekiler malesef kullan at çünkü yurt dışında 200-300para birimine satılıyor, fazla beklentinizi yüksek tutmayın yazdığım gibi ekran, stereo su , sd kart, hafifliği çokta alternatif yok tasarımda iyi.... Miu13 aşacak işl cihazlardan, işlemci akıcı ve multi tasking yapıyor dahaneolsun 12bin tl lik cihazdan geçtim....o cihazla ilgili kimse bana bu ladar detay sormadığı gibidaha grçenay ancak düzgün kamera güncellemesialdı herkes 1sene lamerayı çöp kullandı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.