Şimdi Ara

Xiaomi Mi 13 T / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jesus_78 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
1.361
Cevap
61
Favori
67.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    Xiaomi 13T özellikleri:

    Ekran6.67 inç 144 Hz
    AMOLED 
    Yonga Seti Dimensity 9200+
    Kamera50 MP + 50 MP + 32 MP üçlü kamera (LEICA)
    Bellek8 GB RAM
    Kapasite (En düşük)256GB
    OS sürümüMIUI 14
    Batarya 5000 mAh 67W hızlı şarj özelliğine sahip

    Xiaomi 13T Pro özellikleri:

    Ekran6.67 inç 144 Hz
    AMOLED
    Yonga Seti Snapdragon 8 Gen 2 Kamera
    50 MP + 50 MP + 50 MP üçlü kamera (LEICA)
    Bellek12 GB RAMKapasite (En düşük)512 GB
    OS sürümü MIUI 14
    Batarya5000 mAh 120W hızlı şarj özelliğine sahip

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]



    EKSİ 
    Yok

    ARTI
    Bataryası iPhone se 1850mah dan geçtiğüm için ferrari ye binmiş gibi hissetirdi.
    Ekran görüntüsü 2k da gerçekten güzel görüntü sunuyor.

    eski mi 9 kullanıcısı olarak 13t pro dan memnunum. MALEZYADA 16,5 17 bin 600usd civarı para ödedim, xiaomi buds 3 PRO gürültü susturmalı kulaklık hediye verdiler. 6 ay google drive. + youtube 3 ay sanırım hediyeli.

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    ayarlarda memory arttırma özelliği var.
    batarya testi videolarında ise elmanın üstün olduğu paylaşılmış.




    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    ÖN KAMERA tartışmasız iyi değil.
    arkada kamera gerçekten çok iyi fotoğraflar çekiyor..
    istersen 60 hz istersen 144 hz kullanabiliyorsun telefonu.
    gece çekimlerde çok başarılı

    AVM - GECE SAHİL - YEMEK FOTOĞRAF ÖRNEKLERİ

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]



    profesyonel çekimler yapıyormu bilemem. fakat ham fotoğraf incelemesi yapmayı bilenlerin renk ve ışık ayarlarına bakması gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 4 Mart 2024; 9:26:35 >







  • hbk58 kullanıcısına yanıt
    hbk58 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: hbk58

    Bende Türkiye cihazı aldım. Samsung note 10 lite modelinden geçiş yaptım. Samsungta alıştığım bazı durumların olmayışı beni açıkçası üzdü lakin ek program kurarak (hiç haz etmemiş olsamda ) sorunlarımı çözebiliyor olmam bu durumu kabullendiriyor. Bazılarını cihazın çok yeni olmasına bazı durumları da bu çan çin çonluların kendileri dışındaki diğer ülkelere çok önem vermediklerini düşünüyorum.


    Samsunglarda bulunan "rutinler" özelliği bu telefonda mevcut değildi, çinlilerde varmış bize kapalıymış ek yazılımla oraya ulaştım lakin işimi görmüyordu. (Bluetooth arabaya bağlandığı zaman hotspotu aktif et müzik uygulamasını aç ses profilini müzik yap, bluetooth kulaklık bağlandığında müzik uygulamasını aç vb. gibi). Macrodroid uygulaması ile benzer rutinleri yapabildim.


    Samsung'tan beğendiğim Live photos (Hareketli resim çekme) özelliği bunda yok sevdiğim bir özellik idi. Sonra farkettim ki yine çinlilerde varmış galiba Dynamic Photo diye isimlendirmişler :(


    Samsung eko sisteminde kullandığım watch 4 buds+ gibi ürünlerin uyumlarıyla ilgili çok birşey demiyorum zaten farklı marka ürünler olduğu için birebir tüm özellikleri çalışmıyor.


    Note10lite dan geçiş yapmaktaki başlıca sebebim 4 yıllık kullanım sonrası bataryasının artık gün içerisinde tekrar şarj etmek gerektirmesi olmuştu lakin bu telefonda da pil performansı çok tatmin etmedi, siz nasıl oluyorda 7 8 saat süreler alıyorsunuz aklım almıyor ben taş çatlasa 3.5 saat alabiliyorum. Bluetooth sürekli açık ve saate bağlı, wifi açık hücresel açık gps açık nfc açık windows bağlantısı açık otomatik parlaklık açık aod açık. Note10 da da aşağı yukarı bu değerleri alıyordum o yüzden çok birşey anlamadım bu işten, tek artısı 120w şarjın çok çabuk doldurması lakin ondan da endişeliyim bu kadar yüksek güçte sürekli şarj bu bataryaya nasıl dayanacak bilemedim eski telefonda 25w şarj cihazı olmasına rağmen hiç kullanmadım çok çıkışlı aukey marka şarj cihazım var onla şarj ediyordum.


    Kamera olarak beğendim çekimleri note 10 lite a göre oldukça güzel. otantik ve vibrant resim çekmesi çok hoş, resimdeki objeleri silme özelliği güzel olmuş kurcalaması eğlenceli. Galeri uygulamasının google fotoğraflar ile entegrasyonu olmaması kötü. Galeriden sildiğim bir resmi birde google fotoğraflara girip silmem gerekiyor.


    Kişiselleştirme ve temalar konusunda oldukça başarılı buldum samsung a göre oldukça fazla alternatif çeşit çeşit temalar mevcut hareketli vs. Özellikle super wallpaper olayına bayıldım.


    Parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliği çok iyi ve hızlı çalışıyor. Samsungda parmak izimi okutana kadar canım çıkıyordu, telefondan soğumama sebep olanlardan bir diğer kriterde buydu çok uğraştırması.


    Uzaktan kumanda özelliği de güzelmiş samsung televizyonu ekledim gayet güzel çalışıyor.


    Ben nfc ile yapı kredi kredi kartımı kullanabiliyorum o konuda sorun yaşamadık hiç çalışmamazlıkta yapmadı lakin istanbul kartı hiç denemedim onu bi ara bakmam lazım.


    Samsung da 3 yıllık android sürüm güncellemesinin ardından 3 ayda bir güvenlik güncellemesi sözünü tuttu ama artık güncelleme almaz oldu umarım xiaomi de 4 yıllık android sürüm ve 5 yıllık güvenlik güncellemesinin sözünü tutar çünkü o konuda samsungdan çok memnundum genelde hiç şaşmaz her ay güncelleme gelirdi.



    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]
    Pil konusunda cevap vermem gerekirse yıllardır sadece android kullandım ve ilk defa üretim kalitesi mükemmele yakın bir cihaz denk geldi bana. Şimdiye kadar kullandığım cihazlarda hep en az ekran süresini ben alırdım ve çileden çıkarırdı bu durum beni. Ancak 13T Pro beni şaşırttı bu konuda. Bir önceki telefonum Realme GT2 Pro'ya göre Gsmarena ve Dxomark sonuçlarına bakarsak 13T Pro o telefondan daha kötü toplam batarya ömrü veriyor ama bende tam tersi oldu Realme ile 4.30 5 saat ancak ekran süresi alıyordum aynı kullanım şekliyle. Ancak ilk defa 7.30 saat ve üzerini gördüm bir önceki Xiaomi 10T modelinde de bu kadar göremiyordum. Buraya kadarki açıklamam işlemcinin ve diğer bileşenlerin sentetik kalitesi ile alakalı bana daha az hatalı bir cihaz denk gelmiş olabilir. Bu durum pc işlemcilerinde de geçerlidir bazısı daha iyi hız aşırtılır bazısı takoz olur.


    Gelelim yapabileceklerinize. Öncelikle 120W hızlı şarjı her zaman kullanmamanızı tavsiye ederim. Yalnızca evden hızlıca çıkmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz onun dışında 120W'ı ayarlardan aktif etmeden yaklaşık 67W veren standart yolla şarj etmeyi deneyin.

    İlk defa Xiaomi kullandığınızı varsayıyorum bu yüzden "Uygulama pil tasarrufu" modunu kullanmadığınızı düşünüyorum. Öncelikle Uygulamalardan Pil ve Performans uygulamasına gelerek tüm verilerini silin. Daha sonra Ayarlardan Pil kısmına gelip hızlı şarjı aktif ettiğiniz yerden Uygulama Pil tasarrufu menüsüne gelip buradan arka planada çalışmasını istemediğiniz uygulamaları "arka plan etkinliklerini kısıtla" seçeneği ile dondurmanız. Facebook Instagram gibi bildirim almanız gereken uygulamalarda ise Kısıtlama Yok seçeneğini seçmelisiniz yoksa uygulamaları uyuttuğu için bildirim alamazsınız.

    Bunun dışında Shizuku uygulaması ile aShell eklentisi yardımıyla kablosuz hata ayıklama üzerinden ya da PC üzerinden adb shell ile root yapmadan
    "adb shell cmd package bg-dexopt-job" veya olmazsa "pm compile -a -m speed-profile" kodu ile (tırnak işareti olmadan) uygulamaları optimize edip daha hızlı açılmalarını ve dolayısıyla daha optimize olmalarını sağlayabilirsiniz. Ben bu ayarın çok etkisini gördüm uygulama açılış hızları çok hızlandı ve pil ömrüne de çok etki ettiğini düşünüyorum. 2 3 şarj döngüsü geçtikten sonra tam etkisini göstermeye başlıyor bu adb kodu.

    Bütün bunların yanında her telefonda olduğu gibi mobil veri sinyaliniz -75 dBm ve üzerindeyse(-75ve altı iyi sinyal olarak değerlendirilir) pili su gibi emdiğini görebilirsiniz telefonların. Bunun için öncelikle Vodafone kullanıyorsanız ondan kurtulun. Wifi ve Mobil Veri'yi aynı anda aktif olarak bırakmayın. Konumu kullanmadığınız zaman kapatın. Konum ayarlarında Konum hizmetleri kısmında Kablosuz ağ taraması ayarını kapatın.

    Bir diğer noktaya gelirsek telefonda LTPO bir ekran yok dolayısıyla ekranda sabit bir görüntü varken 1Hz e kadar inmiyor yenileme hızı dolayısıyla neredeyse sürekli 120 Hz de çalışıyor. Ekran ayarlarından yenileme hızını varsayılan olarak seçerseniz YouTube gibi uygulamalarda 60Hz'e düşürdüğü için kaydırma sırasında takılmalar yaşarsınız. Bu şekilde kullanmak batarya ömrüne daha iyi etki ediyor ancak bu hareketli görüntüde 60Hz'e dönüş göz bozuyor. Bunun için 144Hz seçip kullanın bu durumda yine ekrana dokunulmadığında 60 Hz'e düşürüp pil tasarrufu sağlıyor. Ayrıca 60 Hz'e otomatik düşürmesi için en az %60 ekran parlaklığı ayarlı olmalı. Yoksa 120 Hz sürekli çalışıyor.



    Telefonu aldığım günden beri kurcalıyorum ilk 1 hafta bende de pil performansı çok parlak değildi ama yukarıda bahsettiğim ayarlar ile 1 haftadan sonra pil iyice oturmaya başladı. Şimdilik aklıma gelenler bunlardı. Umarım birilerine faydası olabilir bunların.

    S23'ten geçmek segment düşmeye benzer hocam. Tabi S23'ü çok hafif kullanımla, sadece haberleşme amacıyla kullanıyorsanız pişman olmazsınız sadece.  


    13T'nin size tahmini katkısı ekran boyutu olur eğer büyük ekran seviyorsanız ve biraz belki pil performansı olur.


    23 bine satıp segment düşmek yerine biraz ekleyip yurt dışı S23 Ultra almanızı tavsiye ederim. 

  • Bende yaklaşık 1 haftadır mi 13T pro kullanıyorum forum hayırlı olsun , bol paylaşımlar bilgi alışverişleri olur en kısa sürede kullanıcılar artar burası canlanır umarım.

  • Günlük çektiğim birkaç fotoğraf

    İ

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]




  • Evett ben de Mi.com üzerinden ön sipariş ile aldım yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Şu ana kadar kullandığım en akıcı android telefon olduğunu söyleyebilirim.
    -Saf güç olarak 8Gen2 cihazlardan aşağı kalır yanı yok.
    -Kamerası benim için gayet yeterli çok fotoğraf çeken biri değilim zaten.
    -Nfc'de bir sıkıntı olduğu kesin bende de Vakıfbank ve İstanbulkart'da çalışmadı.
    -En önemli sıkıntı ki bu Miui ile alakalı, bazen oyunlardan çıktıktan sonra veya ekran yenileme hızının 60hz'e inmesi gerektiği Youtube gibi yerlerden çıktıktan sonra 60hz'e takılı kalıyor telefon ve Pil tasarrufu ayarını açıp kapatmak gerekiyor 120hz'e dönmesi için. Bunu Shizuku üzerinden adb ayarlarıyla miui.powerkeeper uygulamasını dondurarak çözdüm ama o zaman da pil tüketimi çok artmaya başladı.
    -Pil tüketimi powerkeeper açıkken önceki Realme GT2 Pro telefonuma göre çok çok daha iyi. Yoğun kullandımda Wifi Mobil veri karışık en az 6.5 7 saaat ekran süresi alıyorum. Vodafone kullanmasam çok daha iyi sonuçlar alabilirim ama Vodafone sağolsun -90 -100 dBm seviyelerinde sinyal verdiği için bekleme süresi kısalıyor telefonun çoğu yerde.

    Sonuç olarak bazı Miui buglarına rağmen ben telefonu beğendim. Performans ve depolama alanı aradığım için bana beklediğimi verdi.




  • Pil performansını merak edenler için. (Yaklaşık 7 buçuk saat uykuda %5 şarj yedi çok sayıda uygulama olmasına rağmen.) %100 WiFi ile kullanıldı ve mobil verici sinyali -90 dBm civarındaydı.


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]




  • Şu zamana kadar kullandığım telefonlar içinde en fazla ekran ve bekleme süresi aldığım telefon oldu. Gsmarena ve DxoMark'a göre Realme GT2 PRO'dan daha kötü pil performansı gözüküyordu ama bu ondan fersah fersah ileride.

    Biraz daha zorlasam 8 saati görürdüm. Buna da şükür.Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 22 Ekim 2023; 16:43:14 >
  • Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    Rakamın solundaki işaretler hakkında bilgisi olan var mı.
    Ayrıca hızlı şarj olma süresi bende uzun. 20 dakikada falan dolmuyor resmen 1 saat civarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @KlavYE@

    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]

    Rakamın solundaki işaretler hakkında bilgisi olan var mı.
    Ayrıca hızlı şarj olma süresi bende uzun. 20 dakikada falan dolmuyor resmen 1 saat civarı

    şarj cihazınız orjinal mi?

  • 13t pro'ya dirençle kayıt çıktı

  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Evet 120w kendim açtım kutuyu
  • 15 bin TL'ye sıfır y.d. alınır mı dostlar? 12t Pro ise 13 bin TL. 13t 12 bin TL.
  • Hayırlı olsun konu. anlatın dostlar artıları eksileri. Almak isteyenlere rehber olsun :)
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Temanızla alakalı büyük ihtimalle bağlı olduğunuz modemin Wifi sürümü yazıyor 4 olarak. Bende 6 yazıyor orda farklı bir temada.
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var ve ne yaptıysam çözemedim. Telefonu arabada android autoya bağladığımda gelen aramaları telefon ekranında göremiyorum sadece araba ekranında görünüyor. Biriyle konuştuğumda telefona baktığınızda hiç konuştuğuma dair bulgu yok. Bunun çözümü yoksa telefonu elden çıkaracağım o kadar dert ettim.
  • Tespit ettiğim ve bildirdiğim sorunlar

    NFC kart okuma problemi
    Play store bazen açmıyor uygulama çökmesi
    Alt üç tuş yerine yukarı kaydırma menü seçerseniz bazen kaydırma çalışmıyor. Tekrar ayarlara girip üç tuş aktif etmek yada restart durumu çözüyor.

    Erişilebilirlik hakkında menülerde bazen hatalar görüyorum.

    Messenger nokta işaretleyerek konum göndermiyor. Sadece Canlı konum gönderiyor belki catch temizlersem çalışabilir.

    Akbank güvenlik menüsünde kolay giriş touch ID çıkmıyor.(bildirdim bankaya) robot temsilciye kolay giriş tanımlak istiyorum diyince ilgili menüyü açıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 23 Ekim 2023; 11:35:43 >
  • OzanSRC kullanıcısına yanıt
    Evet bazı uyumsuz temalar ilgisiz durum çubuğu şekilleri çıkartıyor
  • Bende Türkiye cihazı aldım. Samsung note 10 lite modelinden geçiş yaptım. Samsungta alıştığım bazı durumların olmayışı beni açıkçası üzdü lakin ek program kurarak (hiç haz etmemiş olsamda ) sorunlarımı çözebiliyor olmam bu durumu kabullendiriyor. Bazılarını cihazın çok yeni olmasına bazı durumları da bu çan çin çonluların kendileri dışındaki diğer ülkelere çok önem vermediklerini düşünüyorum.


    Samsunglarda bulunan "rutinler" özelliği bu telefonda mevcut değildi, çinlilerde varmış bize kapalıymış ek yazılımla oraya ulaştım lakin işimi görmüyordu. (Bluetooth arabaya bağlandığı zaman hotspotu aktif et müzik uygulamasını aç ses profilini müzik yap, bluetooth kulaklık bağlandığında müzik uygulamasını aç vb. gibi). Macrodroid uygulaması ile benzer rutinleri yapabildim.


    Samsung'tan beğendiğim Live photos (Hareketli resim çekme) özelliği bunda yok sevdiğim bir özellik idi. Sonra farkettim ki yine çinlilerde varmış galiba Dynamic Photo diye isimlendirmişler :(


    Samsung eko sisteminde kullandığım watch 4 buds+ gibi ürünlerin uyumlarıyla ilgili çok birşey demiyorum zaten farklı marka ürünler olduğu için birebir tüm özellikleri çalışmıyor.


    Note10lite dan geçiş yapmaktaki başlıca sebebim 4 yıllık kullanım sonrası bataryasının artık gün içerisinde tekrar şarj etmek gerektirmesi olmuştu lakin bu telefonda da pil performansı çok tatmin etmedi, siz nasıl oluyorda 7 8 saat süreler alıyorsunuz aklım almıyor ben taş çatlasa 3.5 saat alabiliyorum. Bluetooth sürekli açık ve saate bağlı, wifi açık hücresel açık gps açık nfc açık windows bağlantısı açık otomatik parlaklık açık aod açık. Note10 da da aşağı yukarı bu değerleri alıyordum o yüzden çok birşey anlamadım bu işten, tek artısı 120w şarjın çok çabuk doldurması lakin ondan da endişeliyim bu kadar yüksek güçte sürekli şarj bu bataryaya nasıl dayanacak bilemedim eski telefonda 25w şarj cihazı olmasına rağmen hiç kullanmadım çok çıkışlı aukey marka şarj cihazım var onla şarj ediyordum.


    Kamera olarak beğendim çekimleri note 10 lite a göre oldukça güzel. otantik ve vibrant resim çekmesi çok hoş, resimdeki objeleri silme özelliği güzel olmuş kurcalaması eğlenceli. Galeri uygulamasının google fotoğraflar ile entegrasyonu olmaması kötü. Galeriden sildiğim bir resmi birde google fotoğraflara girip silmem gerekiyor.


    Kişiselleştirme ve temalar konusunda oldukça başarılı buldum samsung a göre oldukça fazla alternatif çeşit çeşit temalar mevcut hareketli vs. Özellikle super wallpaper olayına bayıldım.


    Parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliği çok iyi ve hızlı çalışıyor. Samsungda parmak izimi okutana kadar canım çıkıyordu, telefondan soğumama sebep olanlardan bir diğer kriterde buydu çok uğraştırması.


    Uzaktan kumanda özelliği de güzelmiş samsung televizyonu ekledim gayet güzel çalışıyor.


    Ben nfc ile yapı kredi kredi kartımı kullanabiliyorum o konuda sorun yaşamadık hiç çalışmamazlıkta yapmadı lakin istanbul kartı hiç denemedim onu bi ara bakmam lazım.


    Samsung da 3 yıllık android sürüm güncellemesinin ardından 3 ayda bir güvenlik güncellemesi sözünü tuttu ama artık güncelleme almaz oldu umarım xiaomi de 4 yıllık android sürüm ve 5 yıllık güvenlik güncellemesinin sözünü tutar çünkü o konuda samsungdan çok memnundum genelde hiç şaşmaz her ay güncelleme gelirdi.



    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]




  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    NFC kart okuma dışında bahsettiğiniz hiç bir sorun benim cihazda olmadı bunlar size özel yurt dışı cihaz kullanmanızla alakalı olabilir. Akbankta parmak iziyle giriş sorunsuz çalışıyor Güvenlik ayarları biyometrik giriş seçince parmak izimi tanımladı o şekilde giriş yapıyoum. Hareket tuşları sorunsuz çalışıyor hiç aşağıdan yukarıya çekerken takılma vs olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 23 Ekim 2023; 22:21:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbk58

    Bende Türkiye cihazı aldım. Samsung note 10 lite modelinden geçiş yaptım. Samsungta alıştığım bazı durumların olmayışı beni açıkçası üzdü lakin ek program kurarak (hiç haz etmemiş olsamda ) sorunlarımı çözebiliyor olmam bu durumu kabullendiriyor. Bazılarını cihazın çok yeni olmasına bazı durumları da bu çan çin çonluların kendileri dışındaki diğer ülkelere çok önem vermediklerini düşünüyorum.


    Samsunglarda bulunan "rutinler" özelliği bu telefonda mevcut değildi, çinlilerde varmış bize kapalıymış ek yazılımla oraya ulaştım lakin işimi görmüyordu. (Bluetooth arabaya bağlandığı zaman hotspotu aktif et müzik uygulamasını aç ses profilini müzik yap, bluetooth kulaklık bağlandığında müzik uygulamasını aç vb. gibi). Macrodroid uygulaması ile benzer rutinleri yapabildim.


    Samsung'tan beğendiğim Live photos (Hareketli resim çekme) özelliği bunda yok sevdiğim bir özellik idi. Sonra farkettim ki yine çinlilerde varmış galiba Dynamic Photo diye isimlendirmişler :(


    Samsung eko sisteminde kullandığım watch 4 buds+ gibi ürünlerin uyumlarıyla ilgili çok birşey demiyorum zaten farklı marka ürünler olduğu için birebir tüm özellikleri çalışmıyor.


    Note10lite dan geçiş yapmaktaki başlıca sebebim 4 yıllık kullanım sonrası bataryasının artık gün içerisinde tekrar şarj etmek gerektirmesi olmuştu lakin bu telefonda da pil performansı çok tatmin etmedi, siz nasıl oluyorda 7 8 saat süreler alıyorsunuz aklım almıyor ben taş çatlasa 3.5 saat alabiliyorum. Bluetooth sürekli açık ve saate bağlı, wifi açık hücresel açık gps açık nfc açık windows bağlantısı açık otomatik parlaklık açık aod açık. Note10 da da aşağı yukarı bu değerleri alıyordum o yüzden çok birşey anlamadım bu işten, tek artısı 120w şarjın çok çabuk doldurması lakin ondan da endişeliyim bu kadar yüksek güçte sürekli şarj bu bataryaya nasıl dayanacak bilemedim eski telefonda 25w şarj cihazı olmasına rağmen hiç kullanmadım çok çıkışlı aukey marka şarj cihazım var onla şarj ediyordum.


    Kamera olarak beğendim çekimleri note 10 lite a göre oldukça güzel. otantik ve vibrant resim çekmesi çok hoş, resimdeki objeleri silme özelliği güzel olmuş kurcalaması eğlenceli. Galeri uygulamasının google fotoğraflar ile entegrasyonu olmaması kötü. Galeriden sildiğim bir resmi birde google fotoğraflara girip silmem gerekiyor.


    Kişiselleştirme ve temalar konusunda oldukça başarılı buldum samsung a göre oldukça fazla alternatif çeşit çeşit temalar mevcut hareketli vs. Özellikle super wallpaper olayına bayıldım.


    Parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliği çok iyi ve hızlı çalışıyor. Samsungda parmak izimi okutana kadar canım çıkıyordu, telefondan soğumama sebep olanlardan bir diğer kriterde buydu çok uğraştırması.


    Uzaktan kumanda özelliği de güzelmiş samsung televizyonu ekledim gayet güzel çalışıyor.


    Ben nfc ile yapı kredi kredi kartımı kullanabiliyorum o konuda sorun yaşamadık hiç çalışmamazlıkta yapmadı lakin istanbul kartı hiç denemedim onu bi ara bakmam lazım.


    Samsung da 3 yıllık android sürüm güncellemesinin ardından 3 ayda bir güvenlik güncellemesi sözünü tuttu ama artık güncelleme almaz oldu umarım xiaomi de 4 yıllık android sürüm ve 5 yıllık güvenlik güncellemesinin sözünü tutar çünkü o konuda samsungdan çok memnundum genelde hiç şaşmaz her ay güncelleme gelirdi.



    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]


    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]
    Pil konusunda cevap vermem gerekirse yıllardır sadece android kullandım ve ilk defa üretim kalitesi mükemmele yakın bir cihaz denk geldi bana. Şimdiye kadar kullandığım cihazlarda hep en az ekran süresini ben alırdım ve çileden çıkarırdı bu durum beni. Ancak 13T Pro beni şaşırttı bu konuda. Bir önceki telefonum Realme GT2 Pro'ya göre Gsmarena ve Dxomark sonuçlarına bakarsak 13T Pro o telefondan daha kötü toplam batarya ömrü veriyor ama bende tam tersi oldu Realme ile 4.30 5 saat ancak ekran süresi alıyordum aynı kullanım şekliyle. Ancak ilk defa 7.30 saat ve üzerini gördüm bir önceki Xiaomi 10T modelinde de bu kadar göremiyordum. Buraya kadarki açıklamam işlemcinin ve diğer bileşenlerin sentetik kalitesi ile alakalı bana daha az hatalı bir cihaz denk gelmiş olabilir. Bu durum pc işlemcilerinde de geçerlidir bazısı daha iyi hız aşırtılır bazısı takoz olur.


    Gelelim yapabileceklerinize. Öncelikle 120W hızlı şarjı her zaman kullanmamanızı tavsiye ederim. Yalnızca evden hızlıca çıkmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz onun dışında 120W'ı ayarlardan aktif etmeden yaklaşık 67W veren standart yolla şarj etmeyi deneyin.

    İlk defa Xiaomi kullandığınızı varsayıyorum bu yüzden "Uygulama pil tasarrufu" modunu kullanmadığınızı düşünüyorum. Öncelikle Uygulamalardan Pil ve Performans uygulamasına gelerek tüm verilerini silin. Daha sonra Ayarlardan Pil kısmına gelip hızlı şarjı aktif ettiğiniz yerden Uygulama Pil tasarrufu menüsüne gelip buradan arka planada çalışmasını istemediğiniz uygulamaları "arka plan etkinliklerini kısıtla" seçeneği ile dondurmanız. Facebook Instagram gibi bildirim almanız gereken uygulamalarda ise Kısıtlama Yok seçeneğini seçmelisiniz yoksa uygulamaları uyuttuğu için bildirim alamazsınız.

    Bunun dışında Shizuku uygulaması ile aShell eklentisi yardımıyla kablosuz hata ayıklama üzerinden ya da PC üzerinden adb shell ile root yapmadan
    "adb shell cmd package bg-dexopt-job" veya olmazsa "pm compile -a -m speed-profile" kodu ile (tırnak işareti olmadan) uygulamaları optimize edip daha hızlı açılmalarını ve dolayısıyla daha optimize olmalarını sağlayabilirsiniz. Ben bu ayarın çok etkisini gördüm uygulama açılış hızları çok hızlandı ve pil ömrüne de çok etki ettiğini düşünüyorum. 2 3 şarj döngüsü geçtikten sonra tam etkisini göstermeye başlıyor bu adb kodu.

    Bütün bunların yanında her telefonda olduğu gibi mobil veri sinyaliniz -75 dBm ve üzerindeyse(-75ve altı iyi sinyal olarak değerlendirilir) pili su gibi emdiğini görebilirsiniz telefonların. Bunun için öncelikle Vodafone kullanıyorsanız ondan kurtulun. Wifi ve Mobil Veri'yi aynı anda aktif olarak bırakmayın. Konumu kullanmadığınız zaman kapatın. Konum ayarlarında Konum hizmetleri kısmında Kablosuz ağ taraması ayarını kapatın.

    Bir diğer noktaya gelirsek telefonda LTPO bir ekran yok dolayısıyla ekranda sabit bir görüntü varken 1Hz e kadar inmiyor yenileme hızı dolayısıyla neredeyse sürekli 120 Hz de çalışıyor. Ekran ayarlarından yenileme hızını varsayılan olarak seçerseniz YouTube gibi uygulamalarda 60Hz'e düşürdüğü için kaydırma sırasında takılmalar yaşarsınız. Bu şekilde kullanmak batarya ömrüne daha iyi etki ediyor ancak bu hareketli görüntüde 60Hz'e dönüş göz bozuyor. Bunun için 144Hz seçip kullanın bu durumda yine ekrana dokunulmadığında 60 Hz'e düşürüp pil tasarrufu sağlıyor. Ayrıca 60 Hz'e otomatik düşürmesi için en az %60 ekran parlaklığı ayarlı olmalı. Yoksa 120 Hz sürekli çalışıyor.



    Telefonu aldığım günden beri kurcalıyorum ilk 1 hafta bende de pil performansı çok parlak değildi ama yukarıda bahsettiğim ayarlar ile 1 haftadan sonra pil iyice oturmaya başladı. Şimdilik aklıma gelenler bunlardı. Umarım birilerine faydası olabilir bunların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 23 Ekim 2023; 23:6:4 >




  • Hep uzun ekran süresi alan insanları görüp kıskanıyordum ilk defa bir elektronik cihazda yüzüm güldü. 😄😄

    40 dakika sonra %99'a düştü. %5 şarjla 1.30 saat ekran süresi verdi. Tabi %50 civarı batarya kaldıktan sonra aynı oranda gitmiyor daha hızlı azalıyor ama buna da şükür ☺️
    Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ] Xiaomi Mi 13 T  / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.