Şimdi Ara

Xiaomi Mi5s Plus vs Huawei Mate 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yakın zamanda bu belirttiğim telefonlardan birini almak istiyorum. Öncelikle telefon için ayırdığım bütçe yaklaşık 1750 TL. Diğer önceliklerim Batarya ömrü ( power User değilim, süreli oyun veya sosyal medya takibi yapmıyorum. Sıradan bir kullanıcıyım) ve büyük ekran.

    Xiaomi Mi5s Plus 6 Gb Ram ve 128 Gb Rom'a sahip olan model olacak, Huawei Mate 8 ise 4 Gb Ram ve 64 Gb Rom'a sahip olan model olacak.
    Bu noktada iki sorum var.
    1- Aşağıdaki linki açarsanız karşılaştırma ekranında 4G bağlantısı için xiaomi'nin desteklediği bantlar daha az görünüyor. Bu Telefonu Türkiye'de kullanmam için engel midir? Daha doğrusu 4.5G olarak bağlanabilir miyim?

    2- Batarya ömrü hangisinin daha iyidir. Kullanan arkadaşlar yorum yapar ise çok mutlu olurum.

    Farklı telefon önerilerine açığım

    İyi günler


    Karşılaştırma Linki







  • Up
  • Tabiki Xiaomi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki Xiaomi
  • Xiaomi tabii ki de arada büyük bir işlemci farkı var.
  • ikisinin en bariz ayrıştığı yer kamera ve işlemci kısmı, ikisinde de bariz şekilde xiaomi önde, batarya süreleri aynıdır hemen hemen, gsmarenada birinin endurance rating ine 104 birine 103 vermiş, benim mi5 te 92h yazıyo ve 5-6 saat arasında değişen ekran süresi alıyorum, 1 gün yetiyo yani, 4g bantları olarak huawei daha iyi çeker evet, tüm bantları destekliyo, ama ben şahsen bunu kıstas almam, 3g neyine yetmiyoculardanım :D şıklık olarak huawei mate8 hakikaten 10 numara telefon, kuzenimde olduğundan biliyorum, ekran kasa oranı çok iyi, 6 inch olması abartı durmuyo bu yüzdende, mi5s plus ta fena durmuyo ama hiç kullanmadığımdan bişey diyemem
    ayrıca şimdi farkettim, mi5s te çift kamera varmış, type-c de var diğerinden farklı olarak, bunlar şuan az sayıda telefonda var ama ilerde tüm telefonlarda olacak, şimdiden bunlara sahip telefon almak demek telefonun daha uzun ömürlü olması demek bence
    sonuç olarak bu kadar laftan sonra ben çok emin şekilde xiaomi mi5s plus tan yana oyumu kullanıyorum




  • Bende aynı ikilemdeyim çünkü bu iki telefonu alsam ikisi de ithalatçı garantili olacak. Birde xiaomi nin android güncellemesi ne durumda olur ? veya ikisininde 4 gb olan modellerini karşılaştırsak ne durumda olur?

    Birde xiaomi mi5 pro modeli var. mi5 pro mu mate 8 mi dersek ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 29 Aralık 2016; 11:3:37 >
  • Daha önce mate 7 kullanmış biri olarak öncelikli sorunuz 4G ise Huawei alınız derim çünkü Xiaomi redmi note 3 kullanıyorum ve 4G merkezi yer hariç hiç bir yerde çekmiyor sadece 3 g bağlantısı yapıyor oda tam verimli değil yani Xiaomi ülkemiz için her frekans da bant fakiri..
    Fakat arayüz olarak miu ve Huawei nin emotion arayüz arasında fark yok aşağı yukarı aynı batarya Xiaomi den 1 saat fazla ekran süresi alırsınız ..
    İşlemci olarak Huawei kirin işlemci kullanıyor en büyük handikap da bu zaten benim Xiaomi ye gecmemdeki en büyük sebeb kirin işlemci ye rom port etmek cok zor ve geliştiriciler uzak duruyor.
    Birde ilave olarak güncelleme sizin için önemli ise Huawei den uzak durun.. En son Türkiye alıyor güncellemeleri..
    Xiaomi Huawei den bir tık önde cihaz tekrar başa geliyorum frekans bantları sizin çok önemli ve çekim kalitesi benim için önemli etken derseniz Huawei alın derim Bir Xiaomi kullanıcısı olarak söylüyorum ama Xiaomi bu eksileri unutturan Bir cihaz bunu da artı parantez olarak söylüyorum....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepinizin cevapları için çok teşekkür ederim.

    Yorumlarınız doğrultusunda Huawei'yi eledim gibi, ama bu sefer de ZTE Nubia Z11 aklımı karıştırdı, çok şık ve güzel özelliklere sahip.
  • Lg g5 , p9 lite çok alternatif var kamera da iyi olsun istiyorum ne seçeceğimi şaşırdım. mate 8 de güzel p9 2000 tl seviyesine inse direk alıcam da oda zor gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fberen

    Lg g5 , p9 lite çok alternatif var kamera da iyi olsun istiyorum ne seçeceğimi şaşırdım. mate 8 de güzel p9 2000 tl seviyesine inse direk alıcam da oda zor gibi.

    https://www.sahibinden.com/cep-telefonu-modeller-huawei-p9

    git ikinci el 2-3 aylık p9 al hocam garantili sıkıntısız. 4aylık p9'u 1500'e veriyordu birisi, almadım. gittim xiaomi mi5s aldım 1400'e keşke p9 alsaydım diyorum şuan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _kocer


    quote:

    Orijinalden alıntı: fberen

    Lg g5 , p9 lite çok alternatif var kamera da iyi olsun istiyorum ne seçeceğimi şaşırdım. mate 8 de güzel p9 2000 tl seviyesine inse direk alıcam da oda zor gibi.

    https://www.sahibinden.com/cep-telefonu-modeller-huawei-p9

    git ikinci el 2-3 aylık p9 al hocam garantili sıkıntısız. 4aylık p9'u 1500'e veriyordu birisi, almadım. gittim xiaomi mi5s aldım 1400'e keşke p9 alsaydım diyorum şuan.

    neden keşke dediniz söyler misiniz?




  • _kocer _ kullanıcısına yanıt
    mi5s in neyinden dolayı keşke dediniz anlamadım yoksa p9 mu iyi?
  • mi5s ilk gün hard brick denen arızayı ve ilginc yanı verdi durup dururken.
    diğer arkadaşlar böyle bir sıkıntı yasamamıslar. hani mi5s de işlemci hızı olsun diğer özellikleri olsun güzel lakin
    p9'u media markta denemiştim. malzeme kalitesi şusu busu ele çok daha iyi bir his veriyor.
  • _kocer _ kullanıcısına yanıt
    Anladım. Zaten ben çok oyun felan oynamayacağım o nedenle kamerası bari iyi olsun diyorum. Ama 2. elde sıkıntı ya düşürüp kırdıkları telefona 1500 diyolar.
  • Bu xiaomi 4g bantlari acilamiyor mu? Htc kullanicisiyim. M8 ve m9 lari iyi biliyorum. Biz amerikadan vs. getirdigimiz cihazlarin bantlarini degistiriyoruz ve tr uyumlu yapiyoruz. Xiaomi cihazi olan birisi denemeli. Ozellikle m8 ve mi4 ayni islenci sanirim. Bu is snapdragon telefonlarda kolayca yapiliyor saniyordum.



    Incelemek isteyen icin:https://forum.donanimhaber.com/htc-m8-verizon-sprint-at-t-yurt-disi-lte-yani-4-5g-aktiflestirme-calistirma-sorunu--119902935



    Htc icin verdigi driver'ı win10 kendi buluyor yani konudaki driveri yuklemeden yapiyorduk en son. Xiaomi icin de bulacagini tahmin ediyorum.




  • iki telefon markasını da tebrik ederiyorum. bizleri 4 ay sonra yeni verisonu çıkıp elimizdeki telefonu eski hale getiren iki dev firmadan kurtarıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.