Şimdi Ara

Xiaomi miband 6 bataryası bitmiş(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Yaklaşık 1,5 sene önce aldığım xiaomi mi band 6 bilekliğimi geçtiğimiz eylül ayına kadar normal bir şekilde kullandım. Ekim başına doğru saatim durduk yere kapandı. Herhangi bir yere vurmadım, çarpmadım. Bunun üzerine cihazı 1 ay sonra garantiye vermek için hepsiburada ile iletişime geçtim. Bilekliği alıp servise ilettiler. Teslim ettikten 2 hafta sonra servis beni arayıp bilekliğin bataryasının bittiğini, 250₺ değişim ücreti olduğunu söyledi. Bunu duyunca şok oldum. 1,5 yıllık bir aksesuarın daha garanti süresi bitmeden pilinin ölmüş olması anormal geldi. Dahası servisin benden garantisi bitmemiş üründen para istemesi daha saçma geldi. Garanti süresi bitmeden bir ürünün pili ölmüşse o pilde üretimden kaynaklı sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. 

      Servise değişim istemediğimi, servis raporunu ve bilekliği göndermelerini istedim. Bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Nereye başvurmam gerekiyor, yardım ederseniz sevinirim

    Xiaomi miband 6 bataryası bitmiş(!)







  • Bu durum şöyle maalesef üretici belli bir şarj döngüsünü size vaad ediyor. 2 yıl içinde o döngüyü tamamlamadan pil ölürse garanti kapsamında ama o döngüyü tamamlarsanız garanti değiştirmiyor. Apple dada bu durum aynı şekilde. Fakat apple bir dönem kullanıcı memnuniyeti için her bataryayı değiştiriyordu. Önünü alamayınca artık üretim hatası olmayan bataryaları değiştirmemeye başladı. Ama sizin cihaz mi band ve tek şarjla zaten 2 hafta falan götürüyordur. Xiaomi kaç döngü vaad ediyor onu öğrenin. Apple iphone için 500 döngü, bazı mac ler için 1000 döngü vaad ediyor. Siz haftada 1 bile şarj etseniz 1,5 yılda 80 döngü civarı yapar. Bu durumda döngü sayısı dolmamış olur ve ücretsiz değiştirmesi gerekir. Öncelikle xiaomi kaç döngü vaad ediyor band larda onu öğrenin. Ama THH yolu gözüküyor gibi size hazırlıklı olun.




  • anecdote A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bende daha dün aldım. Band 4 ten 6 ya geçtim. 4 te 15 20 gün arası değişiyordu şarj. 6 da dün akşam kurcalayacağım kadar kurcaladım ayarları yaptım. Sabah şarjdan aldım. %99 da kalıyor. %100 e birtürlü çıkmıyor. Saat 10 da şarjdan aldım. Şuanda 2 saat geçmesine rağmen %90 a indi. Bir gariplik hissettiğim için forumda kullanıcı yorumlarına bakayım dedim. Sizin konu denk geldi. Sizde nasıldı bozulmadan önce? Kaç gün gidiyordu şarjı?
    Şuanda ne yaptınız? Konunun akıbeti ne oldu?
  • onuc0bir O kullanıcısına yanıt
    5 gün gidiyordu ortalama
  • anecdote A kullanıcısına yanıt
    Çok kötü hissettim. Keşke biraz araştırıp alsaymışım. 4 ten çok memnun olunca gözüm kapalı aldım 6 yı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.