Şimdi Ara

Xiaomi'nin elektrikli otomobili ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Ama dostum bu firmaların ciddi bir mühendislik, ar-ge, know-how dediğimiz tecrübe birikimi ve ona buna el açmayacak kadar da sağlam finansal kaynakları var. Mitsubishi dediğimiz firma öncülüğünde Japonya 5. nesil savaş uçağı yapti. Hemde bi kaç yıl gibi kısa sürede. Tesla sıfırdan geldi cok kısa bir sürede elektrikli araç lideri ve yetmedi adam bi de uzayı su yoluna çevirdi, ardından Jeff Bezos da katıldı uzay kervanına. Bugun Sony'nin el atıp da başaramadığı bir alan var mı? Adam film endüstrisi, oyun endüstrisi, kamera, lens, telefon, pil vs neye el atsa en iyisini yapiyor. Araba bu insanlar için 150 sene önce insanoğlunun envanterine girmiş bir oyuncak. En kralını yaparlar. Bu mantıkla biz de araba yapmayalım. Cunku zaten bir sürü kendini ispatlamış firma var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi kere özgün tasarımlı bi şey yap be, pilli çöp tenekesi yapıyon anladık bari tasarımın özgün olsun, bildiğin lucid air markasının tasarımını kopyalamışlar arkadaş 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    İncelemeleri patır patır düşer bizde görürüz mağara da yaşamıyoruz sonuçta 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, her marka bir yerden başlıyor. Otomobil üretmek de, hele de elektrikli otomobil, asla zor bir şey değil. Her markanın yapabileceği bir durum. Fakat dediğim gibi duruma biraz duygusallık katıyorum.

    Muhtemelen bir Xiaomi otomobil almam için önce Xiaomi'yi F1, Btcc, Wrc gibi alanlardan birinde görmem gerekecek. Benim gözümde ancak bu şekilde bir otomobil markası haline dönecek.

    Dediğim gibi, yaklaşım tarzım mantıktan ziyade bir tık duygusal kalıyor. Bir otomobil kullanırken -atıyorum bir Alfa Romeo- markanın Stcc'deki, Btcc'deki, F1'deki kimliğini de hissediyorum. Citroen incelerken dahi bu marka Wrc'de yarıştı diyebiliyorum. Belki de markaların bu tarz sportif hamleleri biz tüketicileri markalara daha çok bağlar hale getiriyor.

    Bilmiyorum gördünüz mü fakat geçen günlerde Ora Goodcat, Haval gibi ilginç elektrikli otomobilleri yollarda gördüm. Evet bir otomobil olarak belki de iyiler fakat benim yaklaşımım onları şuanda kullandığım laptobumdan pek de farklı kılamıyor. Bu yeni markalara baktığımda 5-10 sene kullandıktan sonra atıl hale gelecek, şarjdan çıkarılmayacak, desteği kesildiği için uygulama yüklenemeyecek, ekranı kırıldığında telefoncuların "hala bundan kullanan var mıymış?" diye soracağı bir iPhone 4 falan görüyorum.

    Eh, zaman buraya gidiyor. Muhtemelen fanatiği olacağımız bir sürü yeni marka çıkacak. Ama ne yapalım, ön yargıları yıkmak kolay değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 8 Ocak 2023; 3:5:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Tesla ya da aynı yorumu yazmışmıydın?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • handali H kullanıcısına yanıt
    Tesla çıktığında kreşe gidiyordum. Yorum yapmamıştım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Anladim sizinkisi biraz da alışkanlıklar. Ama zamanla değişiyor alışkanlıklar. Hatırlıyorum yıllar önce OnePlus sadece telefon markası olarak nam yapmışken, bluetooth kulaklık alacaktım ve ınternette oneplus bullets kulaklık gördüm, ya oneplus ve kulaklık ne alaka diye düşünürken cok pozitif incelemeler ve yorumlar okuyunca tedirgin bir şekilde aldım. 4-5 sene sorunsuz kullandım. Simdi o telefon şirketleri air fryerdan tut çamaşır makinesine kadar herseye girmiş durumdalar. Alışkanlıklar değişiyor alışınca hocam 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu kafayı anlayamıyorum.

    İhtisaslaşma diye bir şey var.

    Bir alanda iyi ol, en iyisi olmaya çalış ve oradan devam et. Onu da yapacağım, bunu da yapacağım dersen hiç bir zaman en iyisi olamazsın.

  • Fiyat üzdü. Bir elektrikli araba sahibi olma hayalimiz vardı, o da gitti.

  • Bir firma zengin ve tanınmış diye her şeyi yapabilir diye bir şey yok. Xiaomi'nin bu işlerde bir deneyimi yok. Dünya'nın hiçbir yerinde servis ağı yok. Araçlarının yedek parçasını dağıtacak sistemleri yok.

    Zaman zaman böyle atılımlar olabilir 1 tane prototip yapmak zor değil. Olay seri üretimi Global olarak satmak ve o aracın 25 sene sürecek şekilde yedek parçasını da sağlamak, servisini sağlayacak ustalar bulmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Böyle olması daha teknolojik arabalar gelecek anlamına geliyor, ağlama istersen.

    sen istemiyorsun diye araba yapmayacak lütufları yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt
    Otonom araçları heyecanla bekliyor, içerideki dokunmatik ekranları seviyor, oyuncaklarla oynamak istiyorsanız, evet sizin için ileride muazzam otomobiller olacak.

    Fakat ben araçla yalnız olmayı seviyorum. Benim için ses sistemi kafi. Motor sesini duyup, azıcık gaza basmak bazen çoğu derdimi unutturuyor. Dolayısıyla araçlar ne kadar teknolojik olurlarsa olsunlar, gittikçe özlerinden kopuyor. Ve beni asıl rahatsız eden mevzu da bu. Siz bu durumdan memnun olabilirsiniz. Fakat ben daha önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi, bu durumdan hoşnut değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 8 Ocak 2023; 12:25:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi, alışkanlıklar değişiyor. Belki bir kaç sene sonra Xiaomi'nin telefon kimliğini unutacağız ve aklımıza anında spor araçlar, sorunsuz gündelik otomobiller vs gelecek. Fakat o güne gelene kadar epey bir süre geçecek benim adıma :) Eh, bu da biraz firmanın sorunu sanıyorum :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi cep telefonu, akıllı bileklik, robot süpürge, airfryer, scooter vs. üretmeye başlarken de "bu alanda deneyimleri yok, başarılı olamazlar" diyenler var mıydı merak ediyorum :) Çin'de her mahallede sokak arasında elektrikli otomobil üretiyorlar artık ve bazıları global pazarda oldukça ses getiriyor. 3-5 yıllık şirketler bunlar. 100 yıl önceki otomobiller gibi çok üst seviye deneyim gerekmiyor artık. Hemen hemen tüm komponentler hazırda yıllardır bu parçaları üreten tedarikçilerden temin ediliyor. Xiaomi'nin kendi deneyimi olmasa da otomotiv departmanında çalışan mühendisler ve tasarımcılar büyük oranda bu deneyime sahip şirketlerden alınmıştır.
    Hepsini geçtim, milyar dolarlık şirketlerin yıllardır süren analiz ve yatırım planlamalarına karşılık "bence başarılı olamaz, yapmamalı" gibi bir yorum yapabilmek müthiş bir cesaret ve özgüven istiyor 😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefonları bir halta benzemiyor, arabaları ne olur ki. Bu mesaj mi 9T ile atıldı. Bu kadar malca hataları olan başka telefon görmedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Telefonları bir halta benzemiyor, arabaları ne olur ki. Bu mesaj mi 9T ile atıldı. Bu kadar malca hataları olan başka telefon görmedim.
    2 yıl mi9t kullandım orjinal haliyle bir hata vs görmedim günlük işlerimi fazlası ile yerine getirdi sizde ne gibi hatalar var anlamadım, illaki kusurlar var ve olacakta her marka modelde kusursuzu aramayı bırakmalısınız hiç birşey kusursuz değildir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o fiyata satılacaksa zaten tesla alır millet

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşin başındayız evet,Bekleyip göreceğiz .

  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Telefona özel bir uygulama olur mu acaba

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.