Şimdi Ara

★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK 2020 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.577
Cevap
25
Favori
103.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erkan07 E kullanıcısına yanıt

    gerçekten şu telefonu adam akıllı inceleyip artısı eksisi ne var ne yok bi arkadaş çıkmadı alacaklara yardımcı olacak

    Bence bunu inceleme yapan siteler yapar. Burda herkes 3 kuruşunun pesinde olmasa bukadar yorum olmazdi. Kimsenin senin icin veya benim icin bu teli test etmelik almaya yetecek kadar harcayacak cok parasi oldugunu sanmiyorum. Senin bekletin armut piş ağzıma düş olur ki bu niyet olsa bile sessizce beklemek uygun olur yoksa bunu yazmak bu cihazi riske girip alanlara biraz eenayi gözüyle bakmak olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulgacan -- 22 Ağustos 2017; 15:8:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, custom rom kullananlara sorum olacak; cihaza twrp kurdum ardindan xda dan bir custom rom indirip kurdum ancak tekrar twrp ye girisii tus kombinasyonuyla yapamiyorum, yine bilgisayardan twrp kurmam gerekiyor, xiaomi cihazlarda boyle bir sorunmu var yoksa baska bir yontemmi var? ( recovery bir kereligine kuruluyor gibi sanki)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    Sarj konusuna aynen katiliyorum, buyuzden custom rom denemesi yapmaya karar verdim,olumlu sonuc alirsam burdan paylasacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de bugün aldım bu telefondan tek bir sıkıntım var. Parmak izi kaydetmeye çalıştığımda daha dokunur dokunmaz anında "parmak izi kaydedilemedi tekrar deneyin" diye uyarı veriyor. Bir türlü yapamadım nedendir acaba. Bir yerde mi hesabı açmadan olmaz demiş birisi ama bizde açık olmadı. Fotoğraf çekmek için bastığımda parmak izi okuyucuya çalışıyor mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu cihazı yaklaşık bir haftadır kullanıyorum merak edilen birşey varsa cevaplarım. Fiyatına göre gayet memnunum. Özelikle parmak izi okuma mükemmel herhalde saliseler içerisinde kilidi açıyor. Bende tek sorun ekran otomatik olarak parlaklığı ayarlamıyor. Global kararlı sürüm yüklü yazılım tarafıyla uğraşmaya vaktim olmadığından içerisinde ne yüklüyse o şekilde devam ediyorum. LG g2 den geçtim başa baş gibiler bunun GPS, ses ve konuşma kalitesi, parmak izi olayı daha iyiyken, LG g2 kompleks işlemlerde daha hızlı gibi. Benim için GPS konuşma pil daha önem li olduğundan ikisi arasında seçim yap deseler bunu seçerdim. Ayrıca bu telefon böyleyse mi 5s yada mi 6 resmen uçaktır. Birde kullananlardan otomatik parlaklığında sorun olan varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersis576 -- 24 Ağustos 2017; 22:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan-3105 kullanıcısına yanıt
    Ben mi hesabı falan açmadım direk kaydetti. Ama eliniz yağlı falansa okumuyor. Açıp kapatın belki düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok elim temiz telefon temiz o yönden sıkıntı yok. Zaten bu ikazı dokunur dokunmaz veriyor. Telefonu gittigidiyordan garantili olarak aldım. Kapatıp açmayı da denedik sonuç aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan-3105 -- 24 Ağustos 2017; 22:43:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende almayı düşünüyorum da rom işlerinden falan hiç anlamam. acaba bilmeden kullanabilir miyim? bide telefon hangi dilde geliyor ya?

    lg x power
    lenovo k6 power
    xiaomi redmi 4x arasında kaldım ve şuan xiaomi düşünüyorum. uzun süreli kullananlar varsa ne önerir? nasıldır?

  • akkda kullanıcısına yanıt
    Ben forumda satan bir arkadaştan 700 liraya aldım. Global sürüm benimki alakası varmı yokmu bilmiyorum ama benim tel Türkçeydi.bende romla uğraşmayı falan sevmem aldıktan sonra güncelleme geldi onuda tel kendi halletti yazılım olarak hiç birşeyini karıştırmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan-3105 kullanıcısına yanıt
    Romla alakalı oluyor sanırım güncelleme falan varsa güncelleyip deneyin isterseniz. Bencede karanlıkta falan ekran ışığı karartıyor veya güneşte parlaklığı artmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bersis576 kullanıcısına yanıt
    ben alırsam yüksek ihtimalle hb den alıcam. ama dil ve rom sıkıntısından korkuyorum işte. bi sıkıntı çıkarsa kendim de halledemem.
  • akkda kullanıcısına yanıt
    Global versiyon alırsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan-3105

    Arkadaşlar ben de bugün aldım bu telefondan tek bir sıkıntım var. Parmak izi kaydetmeye çalıştığımda daha dokunur dokunmaz anında "parmak izi kaydedilemedi tekrar deneyin" diye uyarı veriyor. Bir türlü yapamadım nedendir acaba. Bir yerde mi hesabı açmadan olmaz demiş birisi ama bizde açık olmadı. Fotoğraf çekmek için bastığımda parmak izi okuyucuya çalışıyor mesela

    Yazılımsal bir mesele gibi duruyor, MIUI versiyonundan olabilir mi acaba?

    XDA'da gezinirken LineageOS Custom Romlarından birinde dikkatimi çekmişti; parmakizi çalışıyor olarak belirtilmesine rağmen, FPC tip sensöre sahip cihazlarda parmakizinin çalışmadığı ifade ediliyor:

    Link: https://forum.xda-developers.com/android/development/7-1-x-lineageos-14-1-xiaomi-redmi-4x-t3648658

    ★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK  2020

    Buradan Redmi 4X cihazlarda en az 2 farklı model parmakizi sensörü kullanıldığı sonucu çıkıyor! O yüzden buradaki Custom Rom örneğindekine benzer şekilde resmi MIUI sürümlerinde bile uygun sürücüleri eklemek geliştiricilerin gözünden kaçmış olabilir, ya da öngörülemeyen bir bug oluşmuş olabilir.

    Sizin de cihazda yüklü Rom sürümüne göre araştırma yapmanız ve ona göre Romu güncellemeniz gerekebilir.

    NOT: İnternette satılan bazı cihazlarda satıcı Romu, yani üzerinde oynanmış, şişirilmiş Rom yüklü geldiğinden bahsediliiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Belki bu tip Romlarda benzeri tür buglarla da karşılaşılıyor olabilir!




  • bersis576 kullanıcısına yanıt
    global olup olmadığını alırken nasıl anlayabilirim ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bersis576

    Bende bu cihazı yaklaşık bir haftadır kullanıyorum merak edilen birşey varsa cevaplarım. Fiyatına göre gayet memnunum. Özelikle parmak izi okuma mükemmel herhalde saliseler içerisinde kilidi açıyor. Bende tek sorun ekran otomatik olarak parlaklığı ayarlamıyor. Global kararlı sürüm yüklü yazılım tarafıyla uğraşmaya vaktim olmadığından içerisinde ne yüklüyse o şekilde devam ediyorum. LG g2 den geçtim başa baş gibiler bunun GPS, ses ve konuşma kalitesi, parmak izi olayı daha iyiyken, LG g2 kompleks işlemlerde daha hızlı gibi. Benim için GPS konuşma pil daha önem li olduğundan ikisi arasında seçim yap deseler bunu seçerdim. Ayrıca bu telefon böyleyse mi 5s yada mi 6 resmen uçaktır. Birde kullananlardan otomatik parlaklığında sorun olan varmı

    GPS'den memnun olmanız güzel haber, benim için de çok önemli bir kriter!

    LG G2'lerde GPS anteni konnektörlerinin temassızlık problemi ortaya çıkabiliyordu. Haliyle özellikle ilk kilitlenme süresi uzun oluyordu, hatta şartlara göre hiç kilitlenmeyebiliyordu. Ya da gördüğü uydu sayısı az olduğu için hassasiyet düşük oluyordu. Cihazın kapağını açıp donanımsal müdahale etmek gerekebiliyordu düzeltmek için. Sizin de bu tür bir probleminiz oluşmuş muydu acaba hiç. Onun haricinde Rus GLONASS uydu desteği sayesinde GPS performansı bayağı iyiydi bu nesil cihazlarda.

    Geçtiğimiz Aralık ayında idi yanlış hatırlamıyorsam, Avrupa Galileo konumlama sistemi de sınırlı sayıdaki uydularıyla olsa da hizmete açılmıştı (Çin, Japon ve Hindistan konumlama sistemleri daha uzun bir süre bizim tarafa gelmez zaten.) Redmi 4Xdeki Snapdragon 435 de GALILEO sistemini destekleyen chipsetler arasında. O yüzden Amerikan GPS, Rus GLONASS ve Avrupa GALILEO sistemlerinin birleşimi ile çok kötü hava ve çevresel koşullarda dahi çok hızlı kilitlenme süresi ve doğrulukla navigasyon kullanabileceğiz gibi görünüyor!

    Şimdilik Xiaominin bu desteği yazılımsal olarak verdiğini hiç zannetmiyorum, ama yakında yeni kernel/Rom güncellemeleriyle tam anlamıyla desteklenir diye ümit ediyorum. Aslında GPS Test vs. gibi uygulamalarla kontrol edip haber veren arkadaşlar olursa sevinirim, belki halihazırda vardır bile:

    Link (GPS Test): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=tr
    Link (GPS Status & Toolbox): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2


    Otomatik parlaklıkla ilgili ne çok problemi olan varmış Xiaomilerde hocam, farkettiniz mi. Önceki nesil cihazlarda ve MIUI sürümlerinde de çok kişi şikayet etmiş. Düzeltmek için her MIUI sürümüne özel şekilde uğraştırıcı bir prosedür uygulama denemeleri bile yapılmış:

    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/autobrightness-fix-miui-roms-t3516409

    Bu sıkıntı uzun bir süredir devam ediyorsa niye hala resmi bir çözüm yayınlayamıyorlar ki, ilginç!

    Bu arada, Oto-parlaklık seçildikten sonra sliderı %50nin azıcık yukarısına çektiğinizde bir değişiklik oluyor mu acaba, bir deneyin isterseniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkda

    bende almayı düşünüyorum da rom işlerinden falan hiç anlamam. acaba bilmeden kullanabilir miyim? bide telefon hangi dilde geliyor ya?

    lg x power
    lenovo k6 power
    xiaomi redmi 4x arasında kaldım ve şuan xiaomi düşünüyorum. uzun süreli kullananlar varsa ne önerir? nasıldır?



    Geçen sene tam bu zamanlar HBuradada 650 TL civarına satılan Lenovo Vibe K5 dikkatimi çekmişti. O özelliklere göre fiyatı çok iyiydi çünkü. Hatta forumdaki konusunu da takip etmiştim bir süre:

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119849429

    Ama sonra K5'e tip/özellik olarak benzeyen ve 4100mAh'lik piliyle Xiaomi Redmi 3/3Pro , sonrasında Redmi 3s/3sPrime derken nihayetinde Redmi 4X'e kadar gelmişim. İlk Xiaomi telefonum olacak.

    LG X Power hiç alınası bir cihaz değildi benim için, sadece marka avantajı ağır basıyor. Aşağıdaki incelemeyi izlemenizi ve yorumları da okumanızı tavsiye ederim: (X Power2 de çıkmış gerçi, onu incelemedim)

    https://teknoseyir.com/lg-x-power-akilli-telefon-incelemesi

    Lenovo K5, K6, K6 Power gibi cihazlar özelliklerine nazaran uygun fiyatlı olmaları ve resmi Lenovo destekli olmalarıyla dikkat çekiyor. Ama eksikleri ve problemleri de var. Telefonla çok uğraşamayacak olanlar için bahsettiğiniz 3ü arasında en mantıklı olan Lenovo K6 Power olabilir. (FHD ekran ile Redmi 4X'den daha az pil süresi alınır muhtemelen ama Stereo Dolby Atmos hoparlörler gel bana gel bana diyor )

    3ünün de birçok farklı üstünlük ve dezavantajları var. Ama ben 5" Redmi 4X, ya da 5.5" rahatsız etmiyorsa da direkt Redmi Note 4/4X önerirdim. Herkesin kendi istek ve kullanım şekline göre değerlendirip karar vermesi gerekli bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanctn33

    Ses kayit kalitesi ortalama (videolar icin konusuyorum), telefon gorusmesi skype bunlarda sikinti olmuyor hatta karsi taraf eskisine gore daha iyi geldigini soyledi sesimin. Ana kamerasi sahsi fikrim iphone 4s'den gectigim halde 4s'in kamerasi daha kaliteli gibi geliyor. Sarj konusunda sikintim var simdilik, gece %100 birakip sabah %88-%85 aliyorum ki bu gercekten canimin sikiyor. Telefon gun icinde de kullanmazken cebimdeyken kullandigimdan daha hizli sarji gidiyor ne yapip ne ettiysem daha cozemedim bugun 4. gunu. Onun disinda fiyatina gore guzel tasarimini cok begendim.

    Ben de youtube'da Redmi 4X ile kaydedilmiş deneme videolarına göz gezdirdim. Ses çok iyi olmasa da idare eder gibi geldi bana. Bahsedilen metalik sesler ve yüksek dip gürültüsüne ise denk gelmedim hiç. Sizin deneyimlerinizin de olumlu yönde olması güzel.

    Kamerası benzer fiyatlı cihazların kameralarından daha kötü değildir kesinlikle, hatta daha bile iyidir. Ama önceki nesil Redmi cihazlardan geriye gidilmesi hoş olmazdı tabii, eğer iddia doğruysa. İnceleme videolarında gördüğüm kadarıyla gayet rahat iş görür gibi duruyor. Odaklama ve pozlama sorunları yok gibi görünüyor, renkler ve keskinlik de iyi bence.

    Şarjın umulmadık şekilde hızlı tükenmesi ile ilgili birçok şikayet ve araştırmalar görüyorum nette ama en çok şu olay ilgimi çekti:

    Bir kullanıcı telefon ayarlarında "Pil-->Animasyonlar" seçeneğini açtığında (evet doğru, kapatmamış açmış, zaten varsayılan Açık oluyor galiba!) bu sorunun düzeldiğini yazmış, denemeye değer:


    Link: http://en.miui.com/thread-637590-1-1.html

    quote:

    After investigation, I kept Battery -> Animations on an then, bingo ! No more battery drain at all ! I've measured draining by Ampere app and it indicates 130mA to 180mA which means that with a simple use, the 4100mAh battery should last about 25 hours with screen on !




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Evet o post'u gordum bende acaba deyip denedim ama malesef bir etkisi olmadi hatta arttirdi. Su an sistem animasyonlari kapali, arka planda cogu uygulamayi ultimate moda alip dondurdum. Pil kullanimim hala berbat. Gloabl stabilden global betaya gectim sifirdan yukledim, factory reset attim ama degisen bir sey olmadi. Sans galiba, kardesime aldigim telefonda kullanmadigi uygulama yok 2 gunu cikartiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkda kullanıcısına yanıt
    Benim kutuda global yazıyordu birde telefonun arkasında mag138 yazanlar sanırım global versiyon. Çok bilgim yok açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün itibari ile aranıza 3/32 siyah redmi 4x ile katıldım. Forumdan bir arkadaştan aldım. İlk Xiaomi telefonum Global versiyonu olduğunu söyledi. Şarj aleti de Türkiye'ye uyumlu. Android sürümü 6.0.1 MMB29M ve Miui Sürümü ise 8.2 Kararlı diyor. Bu son sürüm mü? Bizim telefona Android 7 gelmeyecek mi? Bir de önerebileceğiniz yurt dışı kaliteli bir kılıf var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.