Şimdi Ara

Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi SU7 39 kilometrede bozuldu
    Xiaomi SU7 elektrikli arabanın teslimatları 3 Nisan’da başladı. O zamandan bu yana birçok kaza veya terslikler yaşandı. Ancak, son olay muhtemelen bugüne kadarki en tuhaf olay. Elektrikli otomobil yalnızca 39 kilometre yol gittikten sonra bozuldu. İşin ilginci tamir edilemedi; incelemeler sonrasında fabrikaya iadesine karar verildi.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi SU7 satışları beklenenden 5 kat daha yüksek gerçekleşti



    Xiaomi SU7, 39 kilometre gittikten sonra bozuldu



    Xiaomi SU7 kullanıcısı, sadece 39 kilometrelik yolculuğun ardından arabasının bozulduğunu gösteren bir video paylaştı. Kullanıcı, arabayı teslimat merkezine çekti. İlk inceleme sonrasında araçta herhangi bir soruna rastlanmadı. Satış sonrası personel, aracın iade sürecini kendilerinin üstleneceklerini söyledi ancak kullanıcı, değişim konusunda ısrar etti.



    Kişi, Xiang’an'daki Xiaomi Auto Delivery Center’dan SU7’nin standart versiyonunu satın aldığını bildirdi. Bundan sonra süreç sosyal medyaya yansıdı.



    Kulllanıcı: Benim istediğim araba, iade değil!



    Kullanıcı, satış sonrası servisle yaptığı görüşmenin ekran görüntülerini şu sözlerle birlikte paylaştı; “Benim istediğim araba, iade değil.” Satış sonrası personel, şirketin arızanın nedenini bulabilmesi için otomobilin daha detaylı analiz için fabrikaya gönderilmesi gerektiği konusunda kullanıcıyı bilgilendirdi. Ayrıca arabayı hemen tamir etmenin mümkün olmadığını da açıkladı; “Aracın arıza nedeninin daha detaylı analiz için fabrikaya gönderilmesi gerekiyor, geçici olarak onarılması da mümkün değil.



    Personel, detaylı incelemenin ardından aracın kendisine teslim edileceğini bildirdi. Elbette bu zaman alacak bir süreç ancak Xiaomi’ye göre arabaların kalitesini sağlamak için gerekli. Personel ayrıca hayal kırıklığı yaratan araba satın alma deneyimi için kullanıcıdan özür diledi. Ancak, kullanıcı aracının değiştirilmesi konusunda ısrar etti ve sonunda Xiaomi satış sonrası personelini ikna etmeyi başardı.



    Xiaomi zararı karşılamayı kabul etti



    Xiaomi, arabanın bozulmasına neyin sebep olduğunu bulmak ve sorun üzerinde çalışmak istiyor ancak mevcut yüksek talep nedeniyle kullanıcıya anında değişim olanağı sunması geçici olarak mümkün değil. Değiştirilen arabanın teslim tarihine kadar geçen bekleme süresi boyunca şirket, kullanıcıya nakit 150 yuan veya günlük eşit miktarda puan sağlamayı kabul etti.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/05/09/xiaomi-su7-car-broke-down-xiaomi-agreed-for-replacement/







  • Her markada olabilecek bir aksilik.
    150 km gidemeden Dsg patlatan Audi a6 duyduk, park halinde kendi kendine alev alan Chery Tiggo 8 Pro ve Tesla duyduk. Şarj okurken yanan Togg da duyduk. Neler neler oluyor.

    Markanın tutumu en önemli şey bu durumlarda. Yenisini mi verecek, o arada ikame araç verecek mi vs vs.
    3 yıl gibi kısa bir zamanda geliştirilip 1 ayda 10bin adet üretim yaptılar. Yani bu takibi bir başarı ama aceleye gelen atlamış olabilecekleri şeyler de illaki vardır. Ama şirketin kullanıcı şikayetlerini görüp hizlıca düzeltebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu kapasite ve para bolca var.
    Şubat ayında sıfır Clio aldım 4 günde sol far modülü bozuldu. Koskoca Renault, çinli diye burun kıvrılan Xiaomi'nin 10da 1i kadar araçlarının arkasında durmadı. Tek yaptıkları garanti dahilinde bozulan far modülünü değiştirelim demek oldu. Onun için ise 1 hafta bekledim. Ne ikame araç verelim dediler ne iade alalım dediler ne de aracı değiştirelim. Hiç bir şey yok. Sonuç olarak ödemesini yaptığım halde 1,5 hafta araçsız kaldım. O kadar soğudum ki arabadan, aldığıma sevinemeden aldığım fiyata 23km'de sattım.

    Bir daha Renault mu?

    Çinli Xiaomi alırım daha iyi...
  • Her markada olabilecek bir aksilik.
    150 km gidemeden Dsg patlatan Audi a6 duyduk, park halinde kendi kendine alev alan Chery Tiggo 8 Pro ve Tesla duyduk. Şarj okurken yanan Togg da duyduk. Neler neler oluyor.

    Markanın tutumu en önemli şey bu durumlarda. Yenisini mi verecek, o arada ikame araç verecek mi vs vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl gibi kısa bir zamanda geliştirilip 1 ayda 10bin adet üretim yaptılar. Yani bu takibi bir başarı ama aceleye gelen atlamış olabilecekleri şeyler de illaki vardır. Ama şirketin kullanıcı şikayetlerini görüp hizlıca düzeltebileceğini düşünüyorum. Çünkü bu kapasite ve para bolca var.

  • Arabalar eskisi gibi mekanik araçlar değil, Donanım değil artık Yazılım odak noktasında. Bazı şeylerin oturması zaman alır, Togg da olsa böyle olur. Tesla bu konuda çok avantajlı, çok araç beta sürümleri ve yıllara dayanan tecrübesi var

  • Sıfır Mercedes alan adam bayiden çıkamamıştı bir kere adam arabayi yakmıştı iade edemediği içim bu yine gitmiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zortmi çançun x bilmem kaç. Geçmiş olsun. Desege de cortluyormuş bak sen. On milyonlarca satan bir markayla neyi kıyaslıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Xiaomi SU7 teslimatları başladığından bu yana arabanın bir kazaya karıştığını veya başka olumsuz durumlar yaşandığını duymadık



    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!



    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!



    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!



    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!



    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!




    Xiaomi SU7, 50 km gidemeden bozuldu: Tamir edilemedi!






    Ön tekerlek ile ön kapı arasındaki dış kaporta parçası kendi kendine sallanıp düşmek üzere olduğunu gösteren bir vidyo da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 9 Mayıs 2024; 20:09:25 >




  • Seri üretimde olabilecek aksilikler, neyseki togg da böyle birşey olmuyor, yoksa Ülke düşmanlarının ağzı durmazdı.

  • birkaç cahil toplanmış, son zamanlarda amerikanın kendi toplumuna, ve kendi soytarılarından bizim gibi diğer toplumlara yedirmeye çalıştığı :


    "azlında batharya öredümü coh zehürlü idü... emma bez şindi farhına varuduk" :)))


    ulan 5 yıldır elektrikli elektrikli diye dolanırken, Litium pillerin çevreyi kirlettiği şimdi akıllarına gelmiş?


    üstelik çin lityum da üretmiyor. Adamlar aştılar. Bakır Nikel karışımı ve orta segmen Xiaomi Su7 bataryası mesela 624 km canlı youtuber testinde kanıtlandı.


    işte amerikalıların ve bizdeki tohumlarının acısı bu. Çin yükseliyor. Çin üretiyor ve bize satıyor! Hem daha ucuz hem de daha kaliteli olarak.


    Üstelik satarken de aradan doları çıkarıyor.



    işte tüm bu "çin'e yaptırım" palavralarının ardında bu var. Avrupa'yı da sömürecek çin'in otomativ imparatorluğu.


    kenarda 20.000 euro var. Aslında orta segmen Xiaomi su7 işimi görür. 624km gerçek menzilde hep 600km sağlasın. dizelden bana ne! o segment alınırdı. Ama malesef Almanya'ya getirmemek için liboş sol hükümet elinden geleni yapıyor. ama direnemeyecekler.





  • Adamın zararını karşılamışlar en azından 0km Mercedes S class ı değiştirmeyen tamir etmeyen Mercedes bayileride gördük… ilk arabası ilk defa böyle bir büyük araç üreten bir şirket Xiaomi ilk 1 yıl sorunlar olabilir bizim Togg da bile bir ton sorun çıktı.

  • Türkiye'de bir arabayı fabrikanın hemen geri aldığına veya değiştirdiğine henüz rastlamadık. Komunist Çin kullanıcı haklarında Avrupa gümrük birliği üyesi Türkiye'yi geçti.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Türkiye de son 20 yılda tüketici için kanun mu kaldı ki😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oluyor. Şarj olurken yanan togg videosunu izlemedin mi? Sorun lityum pillerin. Elektrikli arabaların geleceği lityum piller değil. Daha güvenli ve uzun ömürlü piller için yoğun araştırmalar devam ediyor.
    Kısacası, elektrikli araba almak için acele etmeyin derim.

  • Kesin yolda giderken reklam çıkmıştır ??. Yada kaçak olduğu için yasal uyarı mesajı gelmiştir aracın. Her firma da her şeyi yapmak zorunda mı ya

  • Şubat ayında sıfır Clio aldım 4 günde sol far modülü bozuldu. Koskoca Renault, çinli diye burun kıvrılan Xiaomi'nin 10da 1i kadar araçlarının arkasında durmadı. Tek yaptıkları garanti dahilinde bozulan far modülünü değiştirelim demek oldu. Onun için ise 1 hafta bekledim. Ne ikame araç verelim dediler ne iade alalım dediler ne de aracı değiştirelim. Hiç bir şey yok. Sonuç olarak ödemesini yaptığım halde 1,5 hafta araçsız kaldım. O kadar soğudum ki arabadan, aldığıma sevinemeden aldığım fiyata 23km'de sattım.

    Bir daha Renault mu?

    Çinli Xiaomi alırım daha iyi...

  • Arızayı çözmek için geri istenen araç ?? vallaha büyüksün Xiaomi bravoooo ??????

  • Ooo Çinli Araç bozulmuş saldırın en sevdiğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada asıl sorun aracın bozulması değil, tamir edilememesi.

  • İyide kazayı yapan araba değil ki, sürücü yapıyor kazayı. Sürücü başka bir arabayı kullansa gene kaza yapacak.

  • MeMuHeK M kullanıcısına yanıt

    Olayın Türkiye alakasını anlayan varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.