Şimdi Ara

XILENCE 480W Power Supply Ses Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Asus 300W güç kaynağı yerine Xılance 480W aldım. Markası sessiz olsa da güç kaynağından rahatsız edici derecede ses geliyor. Üzerinde 12cm Xılence fan var. Fanı değiştirmek istiyorum, açtım güç kaynağını fakat fan 2 pinli. Elimde Sunbeam 12cm fan var ve 3 pinli, Sunbeam fanı kasamda kullanıyorum memnunum ve birtane daha da var onu nasıl kullanabilirim güç kaynağında.Bu güç kaynağını kullananlar var mı acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Dostum garantisi varsa servise ver 420-550 ve 580w olanlarını kullandım topladığım birkaç sistemde gayet sessizdi.

    Sorun olabilir powerında...
  • 580 kullanıyorum hiç ses yok.
  • hizli donuyorsa vardir bir derdi o alet eger bozuk degilse keyfi hizli donmez sisteme yuklendikce ve hava sicakligina gore otomatik ayarlar hizini.400w xilence'de vardi iyi yuklenmistim deli gibi donmeye baslamisti fan sonra oc yapmadim ses sifirdi.burasi buz gibi gerci ama sizin orasi sicak olabilir kasa sicakligi cok olabilir sisteme yukleniyor olabilirsin.yazsana bir sistemini komple oc filan bilgileriyle.bozuk olmadigini farzederek soyluyorum serinlemeye calisan bir alete sessiz az hava ufleyen bir fan takarsan sistemi komple eline alma riski var.kasa kapagi ac dene bakalim bisi degisecek mi?
  • devri 1000 -1300 arasında olan kaliteli bir fan al

     XILENCE 480W Power Supply Ses Yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 16 Temmuz 2009; 18:12:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    hizli donuyorsa vardir bir derdi o alet eger bozuk degilse keyfi hizli donmez sisteme yuklendikce ve hava sicakligina gore otomatik ayarlar hizini.400w xilence'de vardi iyi yuklenmistim deli gibi donmeye baslamisti fan sonra oc yapmadim ses sifirdi.burasi buz gibi gerci ama sizin orasi sicak olabilir kasa sicakligi cok olabilir sisteme yukleniyor olabilirsin.yazsana bir sistemini komple oc filan bilgileriyle.bozuk olmadigini farzederek soyluyorum serinlemeye calisan bir alete sessiz az hava ufleyen bir fan takarsan sistemi komple eline alma riski var.kasa kapagi ac dene bakalim bisi degisecek mi?


    X2 7750 BE
    HD 4830
    Gigabyte GA-M61PME-S2P

    Parçaları Oc olmadan kullanıyorum. Power fanı sürekli aynı sesi çıkarıyor, azalma veya artma yok. Kasanın önündede 60lık, arkada 120lik ve kasanın yan kapağında 120lik fan var. Elazığda oturuyorum buralar çok sıcak. Kışı mı beklesem yoksa:D




  • Aynı güç kaynağını kullanıyorum. Fanı 1200rpm dense de, en az 2000rpm dönüyor. Sessizlik kunusunda
    benim gibi hassas olan biri için dayanılmaz bir ses.

    Ben çözüm olarak, üzerindeki fanı CM 1200rpm'lik bir fanla değiştirdim ve şu an gayet sessiz çalışıyor.
    PSU'nun üzerindeki gibi 2 pinli fan boşuna arama, bulamazsın.

    1- Fanı güç kaynağının üzerinden çıkar.
    2- Kablosunu kes.
    3- Yerine takacağın fanın da kablolarını kes.
    4- Kabloları renkleri birbirine uyacak şekilde lehimle.

    Hepsi bu kadar.
  • Eğer sürekli aynı hızda dönüyorsa arızalı olabilir, arızaya gönderebilirsin ya da yeni aldıysan değişim isteyebilirsin.

    80+ dahi olmayan bir PSU ya çok sessiz çalışıyor derseniz açıkçası gülerim zaten. 80+ olmayan hiçbir güç kaynağının mutlak sesiz çalışması kesinlikle mümkün değildir. Sistem az güç tüketiyorsa, ortam serinse bir derece mümkün olabilir fakat sistem güçlü ise ya da yüke bindirirseniz hele bir de ortam sıcaksa fan çoştukça coşar. Sessizlik olayı görecelidir, daha önce hiç üst seviye verimli bir PSU görmemiş, kullanmamış kişi sessiz olarak değerlendirebilir.

    PSU için ayırabileceğiniz miktara yakın fiyatlara 80+ sertifikalı güvenilir bir ürün alabiliyorsanız markası modeli ne olursa olsun şekline rengine aldanıp eski teknoloji almayın. Artık %80 aşağısı verimlilik devri kapanmıştır. 80+ olan ürünlerde bu koşulu sağlayabilmek için kullanılan teknoloji çok daha üstün ve güvenilirdir, yani ürün sadece verimlilik değil her bakımdan daha üstündür.

    PSU fanınızı asla düşük devirli bir fan ile değiştirmeyin. PSU nuz verimli değil ise fan devrini düşürmek özellikle bu sıcak yaz günlerinde aşırı ısınıp arıza yapmasına sebep olabilir. Unutmayın ki PSU nuzun fanı verimlilik kaybından doğan ısıyı uzaklaştırabilmek için devir arttırıyor. PSU nun 80+ olması en çok bu sebeple önemli. 80+ PSU lar daha verimli çalıştıklarından ısıya dönüşen kayıp daha az oluyor, bu sebeple fanının hızlı dönmesi gerekmiyor ve daha sessiz çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 16 Temmuz 2009; 22:37:07 >




  • +80 ile sesin ne alakasi var ya bela misin sen bu foruma?xilence gor hayatinda bir tane de ezberin bozulsun.

    quote:

    Parçaları Oc olmadan kullanıyorum. Power fanı sürekli aynı sesi çıkarıyor, azalma veya artma yok. Kasanın önündede 60lık, arkada 120lik ve kasanın yan kapağında 120lik fan var. Elazığda oturuyorum buralar çok sıcak. Kışı mı beklesem yoksa:D


    termostati bozuk gibi aldigin yere goster kisi bekleme.
  • her yerde buluyor bu adam seni 45 acp kardeşim valla söylemedi deme iyi arkadaş olursunuz siz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    +80 ile sesin ne alakasi var ya bela misin sen bu foruma?xilence gor hayatinda bir tane de ezberin bozulsun.

    quote:

    Parçaları Oc olmadan kullanıyorum. Power fanı sürekli aynı sesi çıkarıyor, azalma veya artma yok. Kasanın önündede 60lık, arkada 120lik ve kasanın yan kapağında 120lik fan var. Elazığda oturuyorum buralar çok sıcak. Kışı mı beklesem yoksa:D


    termostati bozuk gibi aldigin yere goster kisi bekleme.


    80+ ile sesin ne alakası olduğunu gayet güzel açıkladım. Anlayamıyorsan o senin sorunun. Forumun değil yanıltıcı yorum yapanların belasıyım diyebiliriz.

    Bir kez daha bir örnek ile anlatayım senin için:

    Diyelim ki iki sistemimiz ve PSU muz var. PSU ların bir tanesi %75, diğeri %85 verimlilikle çalışıyor. İki sistemin özellikleride aynı ve aynı gücü tüketiyor, diyelimki 350W.

    Şimdi hesaplayalım.

    Birinci sitemin PSU verimliliği %75. Yani sistemin harcadığı 350W lık gücü sağlayabilmek için şebekeden 437W çekiyor.

    İkinci sitemin PSU verimliliği %85. Yani sistemin harcadığı 350W lık gücü sağlayabilmek için şebekeden 402W çekiyor.

    Aradaki fark verimli PSU nun sadece daha az güç tüketmesi olayı değil. Şimdi buraya dikkat!

    Birinci sistemde 437w - 350w = 87w, ikinci sitemde ise 402w - 350w = 52w lık bir kayıp güç var. Peki bu kayıp güç ne oluyor biliyormusun? PSU içinde doğrudan ISI ya dönüşüyor. Birici (verimsiz) PSU 87w, ikinci (verimli) PSU 52 lık bir gücü içinde ısıya çeviriyor. Bu ısıyı PSU dan uzaklaştırmak için ne gerekiyor. Bir adet fan. Peki birinci PSU verimli olana göre daha fazla ısındığı için bu fan ne yapıyor. Daha hızlı dönüyor ve daha gürültülü çalışıyor öyle değil mi? İşte senin anlayamadığın fark budur.

    Ayrıca daha az güç tüketimi ve sessizlik dışında başka farklarda var. 80+ olmayanlar eski teknoloji ile üretiliyorlar. 80+ olanlar ise bu koşulu sağlayabilmek için yeni teknoloji kullanıyorlar ve kesinlikle daha güvenilirler. Daha önce defalarca açıkladım fakat sen bir türlü anlayamadığın için bu sefer işin detayına inmem gerekti, umarım ezberin bozulur artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 17 Temmuz 2009; 2:41:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sendomi

    her yerde buluyor bu adam seni 45 acp kardeşim valla söylemedi deme iyi arkadaş olursunuz siz


    tuger ile ugrastim ben bu forumda yav hic bisi olmaz bana.yarim sayfa mesaj yazip kafani hallac pamuguna ceviriyorlar halbuki bu kadar derin dusunmeye gerek yok uretici dusuk devir fan buyuk fan takarsa sessiz olur +80 alete yuksek devir fan takarsa sesli olur.bir seyin en net aciklamasi en basit olanidir boyle bir kanun yok mu ya olmali.
  • power ı açtığın için ürün garanti dışı kalır büyük ihtimal sen en iyisi kendi yöntemlerini kullanmaya devam et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ErrayN

    power ı açtığın için ürün garanti dışı kalır büyük ihtimal sen en iyisi kendi yöntemlerini kullanmaya devam et


    Evet öyle oldu ama çok önemli değil Artık kaliteli ve sessiz bir 120lik fan bakacağım.Önerisi olan var mı?
  • Ucuz ürün diye alınıyor bu xilence güç kaynakları ama bu kadar gürültü yapıyorsa, üstüne biraz daha para verip high power, fsp gibi bilindik markalar alınsa daha iyi olmaz mı?
  • Güç kaynağı alınırken 1. kural:
    Yeni bir ürünse bırak senden önce başkaları denesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RorshacK

    Ucuz ürün diye alınıyor bu xilence güç kaynakları ama bu kadar gürültü yapıyorsa, üstüne biraz daha para verip high power, fsp gibi bilindik markalar alınsa daha iyi olmaz mı?


    xilence 750w pek de ucuz degil mesela.marka olarak degil de model olarak bakmak lazim.480 modelini ucuz diye ben ve leon cok tavsiye ettik forumda dusuk sistemlere.ben 400w kullandigim icin leon arkadaslarina aldigi icin.sessiz bulmusuz sessiz kullanmisiz ki hosumuza gitmis ama her alan ayni sekilde kullanacak diye bir sey yok yuklendikce sesi artiyor fanin ki alet cok ahim sahim bisi degil.ben 400w kullanirken 4870 takili 89w 5600'u 3570 mhz yaptigimda fan baya cosmustu ama x2 3600 ve 8500 sonic takiliyken ses mes yoktu.bu yuklenme durumuna gore ses yapabilir.bir diger sorun glacialpower kullanan bir arkadas kapatsam da fan hic durmadan butun gece donuyor demisti kul yapisi sonucta arizali olabilir yavas donmesi gerekirken sabit donebilir.bir iki kiside sorun cikti diye degil markadan modelden bile kacmamak lazim.oyle olsa kimsenin ocz ram kullanmamasi lazimdi.arkadas garantiye gonderseydi en guzelini yapardi ama yaz eglencesi ugrassin bakalim.fsp'nin bluestorm serisi artik bulunmuyor mevcut fsp 500w modeli de xilence 480'den farkli degil.580'lerden sorun cikmiyor ama bakalim baska sorun cikacak mi 480'lerden?




  • Güç kaynağı fanını çıkarıp yerine Sunbeam 12cmlik fan taktım, 1300rpm de sabit dönüyor ve gürültü büyük ölçüde azaldı ve oyunlarda falan güç kaynağında önceki fana göre aşırı bir ısınma da olmadı. Eski fanı da +7v olacak şekilde kasanın yan kapağına taktım, devri düştü ama iyi üflüyor yine de. Boş durmasından iyidir:D İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hamoaga

    Eski fanı da +7v olacak şekilde kasanın yan kapağına taktım.


    Fanı sakın 12v-5v=7v şekilde bağlama, güç kaynaklarının 5v ve 12v çıkışları geriye akım gitmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Güç kaynağını bu şekilde bozabilirsin. Ya 12v ya da 5v bağla...
  • aynı PSU yu kullanıyorum. bendeki hiç ama hiç ses çıkarmıyor bir iki defa şüphelendim çalışmıyor mu fan diye ama çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.