Şimdi Ara

XMP Profil Hatası Acill!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Sistemime Ram Ekledim 

    önceden 2 slot ram vardı b2-a2 de takılı idi 2 slot daha ram ekledim b1-a1 olarak 

    fakat XMP Açtığımda sistem sürekli mavi ekran düşüyor manuel ayar yapıyorum 5800-5600 de açılmıyor mavi ekran yiyor

    5400 mhz yapınca açılıyor fakat ramlerden 1 tanesi çok yüksek derecelerde çalışıyor soğutmayı %100 bile açsam derecesi düşmüyor

    NOT:ramleri slot değiştirerek denedim eski 2 slot ramı memtest ile test ettim sorun çıkmadı yeni ramleri 2 slot test ettim sorun çıkmadı fakat 4 slot takıp deneyince 1 saat içinde sistem hata yüzünden devam edemiyor diye uyarı verip testi bitirdi açaba ramlerden 1 tanesinde sorun mu var da çok yüksek derecelerde çalışıyor fakat 2 slot olarak test edincede sorun olmadı yardımcı ola bilecek varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    XMP Profil Hatası Acill!!!!








  • sisteme ram eklenmez uyumsuzluk yapar burada bas bas söylüyoruz kaç gündür ki bu dediğim ddr3'ten beri var. yeni ram alacaksın tek kit olacak 2x8 16gb'yi 32 yapacaksan elindekini söküp satıp hediye edip neyse yeni 2x16 tek kit alıp takacaksın ya da 2x16 ise söküp 2x32 kit takacaksın. uyumsuzluk yapmış kitleri tek tek denedin mi muhtemelen sorun yapmayacak.

  • Sonradan RAM alıp takmak gerçekten mantıksız bir hareket ve kusursuz çalışması için çok şanslı olmak lazım. Benim tavsiyem yeni aldığınızı iade edebiliyorsanız edin yada elinizdekilerin hepsini 2. el olarak satıp full set olarak sıfırdan alın. Üsteki arkadaşın dediği gibi uyumlu platforma göre tek set alıp takmak gerekli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.