Şimdi Ara

Xp açılış disketi nasıl yaratıllır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
20.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bende Xp Pro SP1 var.Tamamen formatlanmış bir bilgisayara nasıl xp pro sp1 yükleyebilirim? Sanırım boot disketi oluşturmak gerekiyor?

    Daha önce xp home edition kullanıyordum ve home edition cd için de 6 adet boot disketi oluşturan bir program vardı.Aynı cd içinde xp pro içinde boot disketi oluşturan bir program vardı ama o programla boot disketi yaratılırken 6. diskette hata veriyordu.

    Acaba xp pro ve xp pro sp1'in boot oluşturma programları ayrı mı?



  • www.bootdisk.com dan her türlü işletim sistemi için açılış disketi imagelarını download edip kullanabilirsin. ayrıca elinde xp home veya pro bootable cdsi varsa bios dan cdden açmayı işaretleyip direk cdden install programını çalıştırabilirsin..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Divinity</i>
    <br />www.bootdisk.com dan her türlü işletim sistemi için açılış disketi imagelarını download edip kullanabilirsin. ayrıca elinde xp home veya pro bootable cdsi varsa bios dan cdden açmayı işaretleyip direk cdden install programını çalıştırabilirsin..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Bu bios+cd+install işlemini nasıl yapıyoruz? Bende cd boot var ama çalıştırınca sadece 6 adet disket yaratıyor. Başka işaretlenecek bir yer göremedim[clvr]
  • disket sürücüye disket takıp, üzerinde sağ tıklayıp format dediğin zaman en alt kutucukta "ms-dos disketi yap " diye bir seçenek çıkacak.Bu şekilde açılış disketi yapabilirsin.
  • o zaman xp kurmak için tek bir disket yeterli oluyor mu?
  • sanırım orda da 6 disket istiyor başlatmak için.
  • yadaftp://hacettepe.edu.tr ye giriosun
    oradan pub a
    oradanda windows a
    istediğin çoğu şeyi bulabilirsin güvenli kolayca
    Saygılar...
  • Bir arkadaş, 6 disket felan kullanmadan direk cd'den kurulum yaptığını söylüyor ve 6 diskete gerek olmadığını söylüyor. Bunun sebebi nedir?
  • bilgisayarın cd'den boot edebiliyorsa direkt cd'den yükleyebilirsin. tabii önce bios ayarlarından cdrom'u öncelikli konuma getirmen lazım.
  • Disketle uğraşmayın bence boot cd ile direkt arkadaşların dediği gibi biostan öncelikle cdromu görmesini ayarlıyorsunuz daha sonra boot cdyi cdroma takıp pcyi acıyorsunuz, direkt cdromdan okuyor ve kuruluma başlıyor. en kolay ve iyi yöntem bence bu.
  • ya bir adet win98 başlangıç diskiyle bu işi halledebilirsin disketteen boot ettikten sonra I386 klasöründen winnt.exe yi çalıstırırsan kurabilirsin ancak biras yavas olur.daha hızlı kurmak içinde smartdrv.exe yi kullanman gerekir.
  • yaratmak yoktan var etmektir ve yanlız Allah'a mahsustur...o yüzden disket oluşturmak diyelim

    Arkadaşlar kızmayın dikkatimi çekti!!
  • Arkadaşlar benim sorunum laptopumun üzerinde CD sürücüsü olmaması ve windowsun çökmüş olması. Biosundada usb'den boot seçeneğinin olmaması. Eğer bilgisayarı disketle dos'ta açtığımda usb sürücüne geçebilirsem , usb'ye bağladığım dvd sürücüsünden windows xp yi kurabilecem. Ayrıca xp den boot disketi yarattım ve disket FAT ile biçimlendirildi, disketle bilgisayarı dos modunda açtım ama C: sürücüsünde NTFS olduğu için C:'yi görmüyor.
    Bu konularda bilgisi olan varmı?
  • Dilara hn. söylediğinizde bir hata var. Sp1 hatta sp2 ve sp3 demek service pack 1,2,3 demektir. Yani bunlar windowsun üzerine kurulan programlardır. bilgisayar formatlanmışken tek başına kuramazsınız. Microsoft bazen güncelleme yapar ya. İşte o güncellemeleri 1-2 sene sonra sp1 adında tek dosya olarak yayınladı. Sonraki seneneler içinde sp2 ve sp3 'ü çıkardı. Aslında güvenli bir windows için hepsini yüklemek lazım. Benim tavsiyem önce windowsu kurun ve internete bağlanmayın sonra güvenilir bir bilgisayardan microsftun sayfasından bedavaya bu sp1, sp2 ve sp3 'ü bir cd' ye veya flaş diske kopyalayın ve kurduğunuz bilgisayara getirip sırayla kurun. Sonra yine cd 'den bir virüs programı bilgisayarınıza kurun ve sonra internete bağlanıp hiçbir siteye girmeden önce virüs programının güncellemesini bitirmesini bekleyin sonra xp nin güncellemesini bitirmesini bekleyin. Artık temiz bir bilgisayarınız var demektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.