Şimdi Ara

XP kurarken SP1+SP2 mi yoksa direk SP2 mi,?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dormat atıcam yine buna paralel xp kurulumdan sonra SP1 ve sonra SP2 mi kurayım yoksa kurulum sonrasında direk SP2 mi kurayım arkadaşlar



  • sadece SP2 kur yeterlidir.
    Sağlıkla kal...
  • sp2 sp1 kapsar yani kafadan sp2 kurabilirsin
  • sp2 yi kurman yeterli olur. zaten sp1 güncellemeleride içind egeliyor olması lazım ..
  • sp2 kurman yeterlidir ancak sp2'nin 200 kusur sorunu varrrrr..ona göre
    (benden söylemesi)
  • Sp2 Sp1'i kapsoyormu? Yani Usb 2.0 desteği alıyormusunuz sadece sp2'yi yükleyince.
  • Yukarda dedikleri gibi sp2 sp1 kapsar ve usb 2.0 destegi olmasi gerek
  • Service Pack 2 kursanda olur kurmasanda
    Sp3 gelene dek bence sp1 kurulumu yeterli olacaktır...Systemi kasmana pek gerek yok
    Ayrıca güvenlik sıfırın altında diyebilirim.Hergeçen gün cıkan acıkların ardından insan cıldırma noktasına geliyor...İyi calısmalar arkadasım
  • Spler kümülatif olarak geliyor. Yani bir önceki yamayı kapsıyor. Ben arkadaşlarla aynı kanıda değilim. Sp2 son derece güvenli ve stabil bir yama bence. Ancak mümkünse sp2 entegreli xp kurman. bunun nasıl yapılacağı forumda anlatılmıştı daha önceden. O olmuyorsa. Xpyi kurduktan hemen sonra başka program kurmadan sp2 yi kurman. Aksi takdirde sorun yaşayabilirsin. ben başka bir makinede böyle bir sorun yaşadım maalesef.
  • sen en iyisi elindeki xp cdsini sp2 ile güncelle aşağıda nasıl yapılacağı var

    Öncelikle sabit disk üzerinde belirli bir dizin yapısı oluşturmak gerekiyor. İşin tamamı için yaklaşık olarak 1GB boş sabit disk alanına gereksinim var. Diğer bir deyişle yeterince boş yeri olan bir disk bölümünü çalışma alanı olarak seçmelisiniz.

    Geçici olarak tam 1GB yere gereksiniminiz var.
    Bir WIN_CD dizini oluşturuluyor ve içinde CD ve SP adında iki alt dizin bulunuyor.

    Bu dizin yapısı oluşturulmalı.
    Windows XP CD'sinin tüm içeriğini buraya kopyalamak gerekiyor.

    Dosyaların tümü CD dizini içine çekiliyor.
    Şimdi Hizmet Paketi 2'yi (SP2) indirme zamanı, buradan deneyin:
    Microsoft WindowsXP SP2 Türkçe
    "Ağ kurulumu" (network installation) tüm dosyaları içermesi dolayısıyla standart sürümden ayrılıyor. Standart sürüm ise bilgisayar üzerindeki kurulumu inceleyerek, sadece gerekli dosyaları indirmek yöntemiyle çalıştığından interneti tam sürüm kadar oyalamıyor. Bunun yanında bu sürüm ne yazık ki not-akım (slipstreaming) yöntemi için uygun değil, bu nedenle 270MB boyutundaki ağ sürümünü indirmek gerekiyor. WindowsXP-KB835935-SP2-TRK.exe (Türkçe) dosyası SP dizini altına konuluyor
    Not-akım (slipstream) Işlemi
    İndirdikten sonra hizmeti paketini XP CD'sine ekleme zamanı geliyor. Bunu yapabilmek için büyük dosya paketinin açılması gerekiyor. Paketin açılması için /x anahtarı gerekiyor ve bunun için DOS Komut Satırı kullanılıyor:

    Çalıştır (Yürüt) | cmd DOS komut satırını başlatıyor.
    Komut satırı başladıktan sonra SP dizinine gitmeniz gerekiyor. Bu cd \WIN_CD\SP komutuyla yapılıyor. Bundan sonra hizmet paketi kurulumu /x anahtarıyla başlatılıyor. Karmaşık dosya adının yazılmasına gerek yok, çünkü atlat (tab) tuşuna basılması dosya isminin kendiliğinden yazılmasını sağlıyor.

    Dizinin seçilmesi
    Geçerli olan dizini sadece Tamam'a (OK) basarak kolayca seçiyorsunuz. Bu komut dosyaları ana hizmet paketi kurulum dosyasından çıkarıyor.

    Dosyaların çıkarılması
    Dosyalar çıkarıldıktan sonra asıl bütünleştirme işlemi başlıyor. Bunun için yeninden DOS komut satırı gerekiyor. Öncelikle i386\update dizinine gitmeniz gerekiyor, bunu için cd i386 ve cd update komutlarını yazmanız gerekiyor. Bu dizin içerisinden update.exe dosyası /integrate: anahtarıyla başlatmanız gerekiyor.

    Geçerli anahtarların bir listesi, dosya /? anahtarıyla çalıştırılarak görülebiliyor.
    Not: Önceki hizmet paketi sürümlerinde de (WindowsXP SP1, Windows 2000 ve NT4 hizmet paketlerinin tümü) bu anahtar /s (not-akım/slipstream için) olarak bulunuyor.
    Windows kaynak dosyalarının yerini de belirtmek gerektiğinden aslında yazılması gereken tam komut update /integrate:c:\WIN_CD\CD.

    Bütünleştirme süreci bittiğinde bir iletişim kutusu haber veriyor.
    C:\WIN_CD\CD dizinini açtığınızda işlemin başarılı olduğunu görebiliyorsunuz. Bu işlem sonrası win51ip.sp2 dosyası da dizinin altına geliyor.

    Bootable cd için yapılması gerekenler

    WindowsXP CD'sindeki önyükleyiciyi Isobuster yazılımıyla çıkartarak başlıyoruz.
    Bu uygulama smart-projects bağlantısından bedava olarak indirilebilir..
    İndirildikten ve kurulduktan sonra Isobuster uygulamasını çalıştırıyoruz. Ayar kutusundan asıl WindowsXP CD'sinin bulunduğu CD-Sürücünin harfini işaretliyoruz. Uygulamanın soldaki penceresinde CD'nin içeriği beliriyor. Burada Bootable CD'yi (kendi başlayabilir CD) seçmeniz gerekiyor.

    "Bootable CD" (kendi başlayabilir CD) ögesinin seçilmesi.
    Microsoft Corporation.img dosyası şimdi sağ tarafta görülebiliyor. Dosya üzerine sağ tuşla tıklandıktan sonra Extract Microsoft Corporation.img (çıkar...) menü ögesi seçilerek dosya diske saklanabiliyor.

    CD'nin Yazılması
    Önyükleyici çıkarıldıktan sonraki adım CD'nin yazılması. Bu kendi başlayabilir CD (bootable) yazma yeteneği bulunan herhangi bir uygulamayla gerçekleştirilebilir. Biz bu için Nero Burning ROM 6.3 kullandık.
    Nero'yu başlattıktan sonra CD-ROM (Boot) ögesini seçin.

    Kendi başlayabilir CD (bootable CD) projesi seçilmiş durumda.
    New (yeni) tuşuna basarak seçimi onaylayın. Sonra, sağdaki Nero Explorer içinden C:\WIN_CD\CD dizinindeki tüm içeriği, soldaki boş CD-Root sayfası içine sürükleyin. Dosya ve dizinlerin sol pencereye eksiksiz geldiğinden emin olun.

    "normal" CD gibi: dosyalar kök CD-Root dizinine kopyalanıyor.
    Yazdırma penceresini getirmek için Burn (yazdır) tuşuna basın. Burada bazı çok önemli ayarlar yapmanız gerekiyor, aksi durumda yazılan CD kendi kendine başlatılamayacaktır. Önemli ayarlar Boot (önyükleme) sayfası içinde bulunuyor. Gerekli önyükleyici resim dosyasını (boot image) Browse ... (araştır) tuşuna basarak seçiyorsunuz. Aç (open) iletişim kutusunda dosya türü (file type) ayarının All Files (tüm dosyalar) olduğundan emin olmanız gerekiyor, çünkü bizim önyükleyici resim dosyamızın - Nero'nun umduğu gibi - bir .IMA uzantısı bulunmuyor.

    Uzman Ayarları (expert settings) etkinleştirildiğinde benzeme (emulation) türü seçilebiliyor ve buradan No Emulation (benzemesiz) ayarını seçmek gerekiyor. Çok çok önemli bir nokta ise yüklenecek kesim sayısı (number of sectors to be loaded) ayarının "4" yapılması. Neden? Çünkü: Her kesim 512 bayt ve bizim önyükleme resmimiz de (boot image) 2 kilobayt. Sonuçta, dört adet kesimin (sector) doldurulması gerekiyor.

    Artık cd'yi yazdırabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.