Şimdi Ara

xperia sp vs. s4 Mini (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    dün xperia ray telefonumu sattım..

    acaba S4 mini mi, yoksa Xperia L mi alsam? Xperia L yaklaşık 100-150 lira daha ucuz...

    Xperia L zaten s4 mınının fazla ramı samsungun touchwızhıne kurban gıdıo,o acıdan xperia l cok daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTeksen

    Ben de inceledim Nexus 4 aldım,memnunum,Kliksa'dan öneririm.

    bende inceledim ve sp nin soluk ekranını görünce hemen vazgeçtim. ve tabiki bu fiyata en kötü kamera performansını veren telefon. sp ile yaklaşık fiyatta olup da daha kötü performans veren bi telefon yok.
    s4 mini 1.5 gb ram ile geliyor. sp nin ve 1gb ramli telfonların 200 mb civarı boşta rami kalıyor. bu açıda düşünüldüğünde bu fiyata sp çok mantıklı değil. sony tüm testlerde övülüyor ama gerek sabit bataryası, gerek beyazındaki alüminyum denilen çerçevenin çin malı oyuncakların renginde olması, gerekse 1 gb ram ve ÇOK kötü kamerasıyla s4 mini.
    ben de 2 aydır inceliyorum ve xperia l, s , p, sp, ion hepsini çizdim. incelediğinde hepsinin alınmaması gerekn teller old. anlarsın. sony kalitesine para veriyorsan sony de soluk ekran vermesin. hala tft ile uğraşıyor.
    şu anda ben de 2gb ram ile nexus4 ve optimus g yada s3 alacağım.
    kasa kalitesi ve ram olarak gönlüm lg den yana olsada ses ve kamera kalitesiyle s3 cezbediyor beni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    dün xperia ray telefonumu sattım..

    acaba S4 mini mi, yoksa Xperia L mi alsam? Xperia L yaklaşık 100-150 lira daha ucuz...

    Butce yetıyorsa sp her turlu vurur gecer,guncelleme ıle haberı olmayan magazadakı ıkı aydır rwftakı telefonu ınceleyenlerın soluk muhabbetine takılma alıp guncellemedını yapınca apayrı.butce yoksa tabıkı xperia L oldukca cazıp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam donanım özelliklerini kafana yaz sonra git deneyip kullanabileceğin bi mağazada eline al telefonu öyle karar ver. burda ne kadar iyi kötü yönlerini araştırsanda telefonun gorunumu elde duruşu sana verdiği hissiyat hepsinin önünde. hangisini alacağın sana kalmış ama seçimi bu şekilde yap. hayırlı olsun şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah arkadaşlar.. Xperia SP iyi iyi ama 155 gr, çok ağır.. S4 miniden 48 gram daha ağır..
  • uzun süre kasmadan rahatca her oyunu oynamak ıcın ,saglamlık için sp derim
  • s4 mininin kamerasının nasıl çektiğini merak edenlere ;

     xperia sp vs. s4 Mini
  • kesinlikle sp iyidir öylemi :D

    bitmeyen batarya mı dedi birisi.

    telefonları elinize bile almadan yorum yaptığınız belli. sp nin 4,5 inç üzerindeki ekranındaki geri ve home tuşları ekranı kısıtlıyor ve dolayısıyla xperia sp ile s4mini ekranı aynı boyuta geliyor. olurmu canımmm diyeceksiniz ekranları hizalayın mağazada ne dediğimi anlarsınız. yani eviniz 150m2 ama 110 kullanıyorsunuz gibi bisey
    birde amoled tft farkı var. dolayısıyla s4mini daha az harcar bataryayı.
    onu da geçin 1.5 gb ram dan dolayı s3 almayıp ta s4 mini mi alsam diye bile düşünüyorum.

    sp nin batarya ve değişim ücreti için servise kaç para vereceğinizi bir sorun. cevap telefonun o zamanki sattığınızda edeceği para kadar :D

    sp s4 mini den 300 tl ucuz olsa bile alınmaz. çünkü telefonun en önemli özelliği ekranıdır. ikisine mağazada bakıp ta kimse sp almaz emin olun. öndeki dandik kamerayı saymıyorum bile. çünkü arka taraftaki de pek farklı değil.

    s3 sp kıyaslamasında birisi diyor ki bitmeyen bataryası için bile alınır. arada 200 mah var. yüzde on ancak etkiler o farkı da amoled ekran farkına sayarsın. hadi onu da gç 2 saat az gitsin. nolacak yani. soluk ekrana bakıp ikinci elde birisine kakalamaya uğraşmaya değer mi.




  • bugün ankamall avm'deki elektronik mağazalarını tek tek gezdim.. SP'yi inceledim, ekranı çok soluk geldi. Beğenmedim. Sattığım Xperia Ray bile daha iyi ekrana sahipti.
    Nexus 4'e de baktım, fena değil. SAnki tablet gibi arayüze sahip. Ama S4 mini daha albenili geldi ve onu almaya karar verdim..
  • Birçok yönde Xperia SP S4 Miniye göre üstün bir cihaz olsada maalesef Android cihazlarda büyük sorun olan RAM'den dolayı S4 Mini Xperia SP'ye göre biraz daha uzun ömürlü bir cihaz olacaktır,fakat Sony'nin RAM optimizasyonlarındaki başarıyı da unutmamak gerek..
  • Bu xperia sp kadar balon gibi şişirilmiş bir telefon görmedim ben. O kadar övdüler gittim mağazaya elime aldım ekranı gördüm zaten direkt vazgeçtim. Canlılık diye bir şey yok ekranda bildiğin soluk. Bilmem hangi testlerde öndeymiş bırakın Allahınızı severseniz ya. İkincisi kamera performansı vasat. Üçüncüsü kaba bir telefon. Gidin xperia L alın hem daha ucuz hemde ekranı ve kamerası daha iyi bir telefon.

    s4 mini zaten ekranı, kamerası, görüntüsü, zarifliği ile çok daha iyi bir telefon bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    bugün ankamall avm'deki elektronik mağazalarını tek tek gezdim.. SP'yi inceledim, ekranı çok soluk geldi. Beğenmedim. Sattığım Xperia Ray bile daha iyi ekrana sahipti.
    Nexus 4'e de baktım, fena değil. SAnki tablet gibi arayüze sahip. Ama S4 mini daha albenili geldi ve onu almaya karar verdim..


    çok doğru karar vermişsin. çok şık, zarif ve kibar bir telefon beyazı. ekran küçük diye s3 aldım ama tasarımı daha hoşuma gitti.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaptan reyiz

    Birçok yönde Xperia SP S4 Miniye göre üstün bir cihaz olsada maalesef Android cihazlarda büyük sorun olan RAM'den dolayı S4 Mini Xperia SP'ye göre biraz daha uzun ömürlü bir cihaz olacaktır,fakat Sony'nin RAM optimizasyonlarındaki başarıyı da unutmamak gerek..



    quote:

    Orijinalden alıntı: maviyolcu

    Bu xperia sp kadar balon gibi şişirilmiş bir telefon görmedim ben. O kadar övdüler gittim mağazaya elime aldım ekranı gördüm zaten direkt vazgeçtim. Canlılık diye bir şey yok ekranda bildiğin soluk. Bilmem hangi testlerde öndeymiş bırakın Allahınızı severseniz ya. İkincisi kamera performansı vasat. Üçüncüsü kaba bir telefon. Gidin xperia L alın hem daha ucuz hemde ekranı ve kamerası daha iyi bir telefon.

    s4 mini zaten ekranı, kamerası, görüntüsü, zarifliği ile çok daha iyi bir telefon bence.

    bende bir haftadır bunu anlatamıyorum işte. yok performans testinde xperia z yi geçmiş. yok şöyle uçmuş böyle kaçmış. kardeşim ekranına bakan insan biraz göz zevki varsa inanın para vermez. haa adam eski tarz bir telefon kullanmıştır, amoled nedir görmemiştir, o adama tru renk, her renkte üç alt piksel diye yuttururlar orası ayrı konu. performans testlerinde sony nin neden şişirildiği de malum yani, marka gücü, discovery nin ekranını gören bile sp almaz yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    dün xperia ray telefonumu sattım..

    acaba S4 mini mi, yoksa Xperia L mi alsam? Xperia L yaklaşık 100-150 lira daha ucuz...

    xperia l s4 mini ile kıyaslanır mı yaa. telefonları kıyaslamadan önce sadece elinize alıp bırakın, yeterli olacaktır. xperia l, sp den bile daha düşük nitelikte bir telefondur. s4 mini sp den her bakımdan iyiyken l ile kıyaslamak abes olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet19 -- 10 Eylül 2013; 1:13:22 >
  • yaw zaten 3 gün önce S4 mini aldım.. boşuna eleştirmişsin beni..
  • eleştirmedim yanlış yapma diye yazdım. insana cazip gibi gelebiliyor ilk bakışta ama telefon içine sinmediğinde 150 değil 300 tl versen bile diğer aklından geçeni alamıyorsun.
    s4 mini hayırlı olsun. benim de çok hoşuma gitti. ama ekranı biraz küçük geldi s3 aldım. her geçen gün yeni bir özelliğini öğreniyorum ve daha da hoşuma gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYSST

    herkeste olsun benim için sorun yok bazı durumlarda avantaj bence. örneğin bi telefonun ne kadar çok kullancısı olursa firma da bi o kadar ürünü destekler
    @stevejones

    xperia sp yi elime alıp inceleme fırsatı bulamadım elde duruşunu merak ediyorum hafta sonu vatanbilgisayar a gidip elde nasıl durduğuna bakıcam sonra kesin kararımı vericem.

    Ne kadar çok kullanıcısı varsa o kadar destekler demeniz yanlış. Örneğin Galaxy Wonder kaç milyon tane sattı, adamlar tek bir güncelleme vermediler adam gibi. S3 Mini de çok sattı, ona da vermeyecek.

    Edit = S4 Miniye de vermeyecek çok büyük ihtimalle en fazla 4.3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tenth Doctor -- 12 Eylül 2013; 11:51:49 >




  • xperia sp ye de vermeyecek. bunlar alt sınıf telefonlar. nasıl ki z nin aldığı güncellemeyi sp yada l alamayacaksa, s3 yada 4 ün aldığını da mini ler alamayacak. pazarlama stratejisi ve çok normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYSST

    sp ile s4 mini arasında kaldım her ne kadar testlerde sp geçse de 1/3 daha hafif olması(boyut farkını göz ardı ediyorum) yarı yarıya sar değerinin düşük olması, aynı pil performansını vermesi, kamera üstünlüğü beni s4 mini ye çekiyor. sp de alttaki bildirim ışıkları, gorilla glass, SONY, daha performanslı oluşu ağır basmakta. sp'nin kamerası iyi olsa aslında gidip alıcam ama kamera da s4mini üstünlüğü kafamı durma noktasına getirdi siz ne tavsiye edersiniz.


    hocam yazdığın özelliklerle iki cihazda eşit konumda bence çok fazla fotoğraf çekiliyor muyum diye sor bir kendine. bence bu seçimde seni sonuca götürecek şey malzeme kalitesi olmalı. seni pişman etmeyecek bir şey olmalı. samsung a güvenmiyorum ben açıkçası malzeme kalitesinden dolayı galaxy s4 kullanan arkadaşlarım var ve memnum olduklarını söyleyemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: head_shot

    quote:

    Orijinalden alıntı: AYSST

    sp ile s4 mini arasında kaldım her ne kadar testlerde sp geçse de 1/3 daha hafif olması(boyut farkını göz ardı ediyorum) yarı yarıya sar değerinin düşük olması, aynı pil performansını vermesi, kamera üstünlüğü beni s4 mini ye çekiyor. sp de alttaki bildirim ışıkları, gorilla glass, SONY, daha performanslı oluşu ağır basmakta. sp'nin kamerası iyi olsa aslında gidip alıcam ama kamera da s4mini üstünlüğü kafamı durma noktasına getirdi siz ne tavsiye edersiniz.


    hocam yazdığın özelliklerle iki cihazda eşit konumda bence çok fazla fotoğraf çekiliyor muyum diye sor bir kendine. bence bu seçimde seni sonuca götürecek şey malzeme kalitesi olmalı. seni pişman etmeyecek bir şey olmalı. samsung a güvenmiyorum ben açıkçası malzeme kalitesinden dolayı galaxy s4 kullanan arkadaşlarım var ve memnum olduklarını söyleyemem.

    hocam ilgin için sağol ancak ben alalı çok oldu s4 mini yi çookta memnunum telefondan malzeme kalitesi konusunda bi sorun yaşamadım çok şükür. arayüz ve kamerada bariz daha iyi sony ye göre




  • gl es 3.0 nedir acaba... ? SP 5,0 alacak mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.