Şimdi Ara

xperia Z: GPS arızası ve enteresan çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GPS sıkıntısı ve enteresan çözümü

    şöyle bir tecrübemi paylaşmak istiyorum, benzer sıkıntı yaşayanlar varsa işlerine yarayabilir.
    cihazı 2013 mayısdan beri kullanıyorum. bu dönemde bir sefer karşıdakinin sesini aldığımız ahizede ses problemi olduğu için servise gitti geldi. 6 ay kadar önce de arka kapak açıldığı için bir telefoncuda yapıştırttım. tekrar açılmaya başlayınca kurcalarken telefonun içinden boşta ince bi vida görüp sakladım. bu dönemde de gps çalışmamaya ve yandex veya google haritalarda yer bulamamaya başladı. netice olarak arka kapak tekrar çok gevşeyince telefoncuya gittim vidadan bahsettim. zaten gözle bakılınca da 2 tane ince vida yerinin boş olduğu görülüyordu. elimdeki ve bir tanede kendisinin verdiği vida ile bu iki boş yuvayı vidaladı. ve neredeyse telefon değiştirme sebebi olacak GPS problemim tamamen çözüldü. ya bu vidalar gps anteni görevi görüyordu yada bir devrenin tamamlayıcısı idi bilemiyorum ama işlem sonrası herşey normale döndü.

    (bu arada akla, servise ilk gittiğinde vidalardan biri eksik mi takıldı sorusu geliyor tabi)







  • Benim de aynı problem var Xperia Z1. Gps çalışmıyor içi açıldıktan sonra. Arka kapak alabiliyorum yapıştırmadım ben. Bi kontrol edeyim bakayım eksik vida var mı diye..

    Edit: Baktım ancak boş vida yeri filan yok herşey yerli yerinde. Benim çok sık kullandığım bir özellik gps ancak 1.5 yıldır mahrumum bundan. Yılbaşından sonra yeni bir telefon alabilirim inşallah..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamRiver -- 18 Aralık 2016; 18:06:37 >
  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    arka kapak üzerinde anten görevi gören bir takım bölümler var ve ufak temas noktaları ile cihaza temas ediyorlar. acaba bu noktalarda temassızlık ile ilgili olabilir mi.
  • ekmelburak E kullanıcısına yanıt
    yok onunla alaklı değil büyük ihtimalle devresi yanmış
  • şöyle bir düzeltme yapayım:
    takip eden haftalarda gps ile ilgili sıkıntımın eksik vidadan değil de cihaza tam temas etmeyen arka kapak üzerindeki antenlerin görev yapamamasından olduğunu daha net tecrübe ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.