Şimdi Ara

Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
13
Favori
3.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • coppermine kullanıcısına yanıt

    ilginç bir ürün bataryası var yattığın yerden film izle video izle. 32gb kendi hafızasında 20gb bize kalıyormuş.2çıkışı var biri micro hdmi çıkışı biri Şarj kısmı usb c. sadece şarj girişi mi yoksa usb bellek takılabilir mi? Kafada deli sorular. Film at izle usbden cebine koyabiliyorsun çok büyük de değil.


    Geldiği gibi inceleyin. Türkiyeye 4000gibilerden çıktı vergi dahil almanyaya ne kadara gelmiş oldu sizde?


    Ek bilgi tam bilmiyorum ama gözlüklere özgüymüş hdmi çıkışı acaba tvye de takılabilir mi gelince öğrenelim inş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy_memocih -- 18 Eylül 2023; 16:6:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy_memocih kullanıcısına yanıt
    121,50 Euro tuttu. Normalde herhangi bir vergisiz şekilde gelmeli ama bir ihtimal gümrüğe sunarlarsa belki 10 Euro filan gümrük çıkabilir. Gelince göreceğim.
    Üzerindeki tip c'den görüntü vermesini beklerdim ama mini HDMI portundan görüntüyü veriyor. Bu port ayrıca gözlüğün de ihtiyacı olan elektriği de bir şekilde iletebiliyor. Elime geçtiğinde dediğim gibi farklı cihazlarda deneyeceğim, zaten asıl amacım da onlarda deneyimlemek. Gözlükle zaten telefon sorunsuz çalışıyorlar. Bu tarz bir alet satın almaya gerek yok pek.
    Üzerindeki tip c portundan bilgisayara bağlayanlar, windowsun cihazı taşınabilir disk olarak gördüğünü yazmışlar ama dosya atamamışlar. Zaten hafızası çok ufak, dosya atılsa da mantıklı olmaz pek.
    Oyun stream servislerini (geforce now, Steam link, Xbox gamepass cloud) vs kurup denemeyi de düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de 15 temmuzda siparis gectim bu cihazı. Ip tv cok izliyorum, Benim isime cok yarayacak android TV özelliği. Benim siparisime tv kumandasi hediye ettiler. Ben tvde xiaomi tv box kullaniyorum hali hazirda, mantigin ayni oldugunu düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reddit de kullanıcı incelemeleri var

    https://reddit.com/r/rokid_official/s/jgRsFoAXWD


    Rokid station a usb ile bağlantı yapılamıyotmış, tv vrya başka ekran cihazlara takılıp kullanılabiliyormuş.



    Bu da xreal beam (başka bir seçenek)

    https://reddit.com/r/Xreal/s/YQ53FSrZlj


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coppermine kullanıcısına yanıt

    Nubianın aparatı çalışıyor. Samsung S20FE telefonum hızlı şarj olurken aynı anda Nreal Air' a da görüntü veriyor.

  • mystere M kullanıcısına yanıt

    Evet Nubia ile cep telefonu yada Steamdeck'de sarj sorunu cözülüyor. Ancak Nubia ne hikmetse Asus Rog Ally ile calismadi bende. O sebeple onu satarak yerine Viture'in USB C gaming hub'ini aldim. Bu hem daha pratik hemde Asus Rog Ally ile 30W turbo mode destekli. Nubia yerine bunu tavsiye ederim.

  • Daha öncesinden hatırlayanlarınız olacaktır, Rokid Max AR gözlük kullanıyorum ve bu gözlüğü genellikle cep telefonum Honor Magic 5 Pro yada el konsollarım Nintendo Switch ve Asus Rog Ally'a bağlı şekilde kullanıyorum. Bu sayede 75 gramlık ağırlığıyla 200 küsür inch'e varan bir görüntü deneyimini mobil hale getirmiş oluyorum.

    Rokid firması geçtiğimiz aylarda Rokid Station isimli bir ürününü daha piyasaya çıkardı. Bu aslında kabaca dahili pile sahip bir android TV kutusuydu. Amaç, bunu Rokid Max yada Rokid Air AR gözlüğünüze bağlayıp cep telefonunuzun pilini de bitirmeden android TV de içerik tüketmeye izin verebilmesiydi. Fikir olarak, bendeki gibi güçlü bir android telefonu olanlar için çok cazip durmasa da, telefonunu bu amaçla kullanmak istemeyenler yada başka mobil ihtiyaçlar özelinde de mantıklı olabilir diyerek satın almaya karar verdim.


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]

    Cihaz 2 ayrı kutuda geliyor. İlk kutuda cihazın kendisi, dökümanlar, tip c şarj kablosu ve neden bu şekilde olduğunu anlamadığım bir ucu tip c bir ucu mikro HDMI olan bir görüntü kablosu çıkarken, diğer kutuda ise bir android TV uzaktan kumandası bulunuyor. Cihazın kendisi zaten bir kumanda işlevi görse de, cihazı gözlüğe değil de televizyonunuza bağlandığınız normal android TV box kullanım durumlarında bu ilave kumanda işe yaramış oluyor.


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]

    Önceden de yazdığım gibi, gözlüğün görüntü giriş portu tip c iken, Rokid bu cihazın çıkış portunu neden mikro HDMI yapmış anlamış değilim. Beraber verilen mikro hdmi-tip c kablosu aynı zamanda gözlüğün ihtiyaç duyacağı elektriği de taşıyabiliyor. Kablo kaybolursa dert yani.



    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]

    İlk başta da yazdığım gibi benim bu aygıtı alma sebeplerinden önemli olanı sunduğu mobil çözüm imkanıydı. Çünkü dahili pili 5.000 mAh ile 5 saat android TV deneyimi yaşatabiliyor. Bunu taşınabilir monitör, projeksiyon cihazı, TV gibi aygıtlara rahatlıkla bağlayıp ayrıca bu aygıt için de güç girişi düşünmeden kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Rokid'in verilerine göre 120 Hz desteği, HDR, Dolby Vision, HDR10 gibi çözümlerin yanı sıra Airplay, Miracast, DLNA desteği de var. Cihaz, android TV 12 ile geliyor. Testlerimi Gigabyte M34WQ monitörümün tip c görüntü girişi üzerinden yaptım.



    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]

    Ben cihazı Aliexpress'den 120 Euro'ya aldım. Şimdilik saydığım negatif tarafları olsa da beklentimi karşıladı. Taşınabilir monitörümün ve AR gözlüğümün bir yancısı oldu.


    Artıklarının yanında gördüğüm eksiler:


    • tip c portu sadece şarj işine yarıyor. Ek bir data giriş desteği şimdilik yok, belki ilerde firmware ile eklenebilir.
    • Cihazın henüz Netflix ile olan lisans sorunu çözülmüş değil, o yüzden henüz Netflix yok
    • 2GB ram biraz düşük gibi.
    • 32GB dahili hafıza az, kullanıma kalan kısım 20GB civarı
    • Standart Tip c görüntü çıkışı ile gelmesini tercih ederdim. Beraberinde verilen kablo kaybolur yada zarar görürse AR gözlük ile kullanmak mümkün olmayacak.




  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Benimki de yakin zamanda elimde olacak. Yatarak film izlemek icin aldim. Artik dizi ve filmleri bitirebilirim bu yolla.

    Eline sağlık, güzel anlatmışsın, varol. Bu ekosistemin cok basindayiz, hatta biz, bu sayfadakiler önden gidiyoruz, TR de hic kaynak yok ve boyle bir teknolojiden haberdar olmayan bir sürü insan var. Sistem daha da gelisecek. Asıl bu sistemler tamamen kablosuz bir teknolojiye gecince tam yerine oturur, bu station da bir baslangic, belki ileride gozluk diger cihazlara kablosuz baglanacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimki de geldi ama bende gözlük yok. Atın nalı oldu benimki. Gerçekten geleceği açık bir teknoloji. Buna dosya aktarmak biraz işkence ftp veya modem üzerinden dosya aktarılıyor dkda 40 50mb uzun sürüyor. 20gb da biraz az gibi. Online servisler için çok uygun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XBeam kullanan ve tecrübe eden varmı? XReal gözlük ile kullanmak için. Görüntü boyutu normal Xreal gözlüğe göre gerçekten artıyormu?

  • crazy_memocih kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Nasıl memnun kaldınız mı üründen? Zte nubia aldınız dimi yanlış hatırlamıyorsam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone üzerinden aldım ama ön sipariş olarak daha gelmedi en az 2hf var dediler o da net değil gelirse bakıp inceleyecgm. Uyguna geldi diye bekliyorum bakalım:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokid Station ı, en sonunda zaman ayirip kullandim ve cok begendim. Film izledim yattigim yerden, tam Bana göre bir sistem. Ben ses çıkışını yeterli bulmadim, gürültülü bir ortamda yetersiz gelebilir, gözlüğün ses çıkışı. Yeni cikan modeller cift gozlugu de desteklemeli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt

    hayirli olsun, ben sattim gecen hafta rokid station'u. Konsept olarak güzel gelse de beklentimi tam olarak karsilamadi. Netflix durumu hala muamma. Kapasitesi cok az, pili kendi kendine bitiyor (bu sanirim firmware update ile düzelir) bir de aldigim fiyattan %20 daha fazlasina satma imkanim da dogunca hemen yolladim arkadasi. Simdi ilginc baska bir ürün bekliyorum. O gelince burada da ufaktan bahsederim.

  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Zevkler tartisilmaz ama Benim cok hosuma gitti. Ben ip tv cok kullandigim icin, mac bile izliyorum
    Zevkli oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kandırıldık derken bugün ön siparişten aldığım nubia neovision glass kargoya verilmiş. Bakalım gelince kendi cahal bilgimle inceleyecgm. Ay sonu da bir arkadaş rokid maxı denemeye getircek ikisini karşılaştırmış olacağım. Miyoplar için neovision da bir seçenek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrar merhaba nubia neovision glass elime geldi belli süre kullandım, alıştım kendimce artı eksi yapayım. Karşılaştırma yapamıyorum en iyisi mi bilmiyorum. Rokid max elime geçerse bir karşılaştırma yapacağım.

    Artılar:
    -Şık premium hissi veren bir tasarımı var. Dokusu ergonomisi iyi. Usb kablosu örgü değil ve biraz kalın ama doku hissi yumuşaklığı çok güzel. Görünüşü en iyisi mi veya küçük büyük kıyaslayamam ama kaliteli hissettiriyor.
    -burnuma baskı zorlama yapmıyor, ağır da değil 79grammış yaklaşık. Burun aparatı yumuşak zamanla dağılmazsa şimdilik yeterli.
    -renkler çok canlı steamdeckin 3.5 versiyon öncesinden ve renk plugininden bile kat kat iyi. 3.55 versiyonu ile steamdeck çok daha iyi oldu ama yine çok fark var.
    -parlaklık ayarı güçlü gibi 1800nit yazıyor önündeki manyetik gözlük plastiğini alınca bile hem çevreyi görüyorsunuz hem de görüntü sanki vr gibi havada net görüyorsunuz.
    -rokid station başta çalışmadı ama nedense sonrasında sorunsuz çalışıyor. Rokid station da çok tatlı bir cihaz reklamsız youtube da yapınca güzelleşti. Veri aktarmak biraz işkence ama kablosuz çözümlerle güzelleşiyor.
    -tabiki benim için en önemlisi miyop ayarı var. Benim gözler 4 derece sanki bu sınır gibi çünkü sonuna gelince anca netleşti. 5.0 yazıyor ama bana anca yetti bu netlik. Şimdi bence önemli bir konu var astigmatı olanlar için; benim sağ gözümdeki astigmat derecesi daha yüksek ve bu cihazda veya diğerlerinde (oculus) gözlüksüz ne yaparsam yapayım netleşmiyor. Sol gözüm net hiç sorun yok (0.25astigmat) ama sağ gözüm olmuyor (0.75 yalşaık astigmat).

    Yani özetle gözlüksüz kullanılabiliyor ama astigmatı olanlarda biraz sıkıntı gibi.

    Eksiler:
    -bu cihazla ilgili doğru düzgün ne bir inceleme ne bir bilgi var hep genel bilgiler. Birisi youtobeda ön incelemiş okadar. Şuan bilinen bir cihaz değil gibi. Vodafonedan aldım ben 2ay ön sipatiş bekleyerek.
    -benim yanlış görüşüm olabilir bana 120inch gibi hissettirmiyor cihaz. Ancak net bir durum da unutulmamalı ben dereceyi 5.0 çıkarınca ekran normalden küçülüyor.
    -rokid kadar ek ürünü yok gibi zamanla çıkar denebilir. Gözlük camı göremedim ama vidalanan yeri var. Belki ilerde yeni ürünler sıralanır.

    Aklıma geldikçe gördükçe güncellerim. Bence astigmatlılar ve ileri göz numaralı gözlük kullananlar için işler zorlaşıyor ama imkansızlaşmıyor. Lens işi veya gözlük camı aparatı çıkarsa güzel olur.


    Resimler:


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]
    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]
    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]
    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]
    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy_memocih -- 19 Kasım 2023; 14:34:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crazy_memocih kullanıcısına yanıt
    Güzel görünüyor, şık. Sadece sapları biraz kalın geldi gözüme. Rokid station ile uyumlu çalışması güzel, herhangi bir yazılım engellemesi koymamislar, hosuma gitti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rokid Station'u satarak yerine aldigim cihazi inceledigim linki buraya birakiyorum. Bu cihaz, Rokid Max gözlükle birlikte benim ihtiyaclarimi daha fazla karsilayan bir ürün oldu.


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]
    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]teknoseyir
    8 inch Intel N100 Ultra Portable Laptop (SZbox P8 dese de siz Noname olarak bilin)
    https://teknoseyir.com/inceleme/8-inch-intel-n100-ultra-portable-laptop-szbox-p8-dese-de-siz-noname-olarak-bilin
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.