Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
20
Favori
166.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.bende 2004 1,4 hdi bir xsara 2 sahibiyim.böyle bir kulubün varlığından haberdar olmadığım için çok üzgünüm.neyse artık buluştuk.
    aracın en önemli özelliği turbo oluşudur.2000 devire kadar cansız kalan motor,2000 devirden sonra adeta şahlanıyor.aracın parça fiyatları bu değerdeki bir araca göre normal değerlerde.yakıt konusu mükemmel.ben bu yaz sahil boyu tatil amaçlı gezdim.hemen hemen her şehir ve ilçede durakladım denebilir.(muğlaya kadar)yolculuk boyunca klima açık halde 120 -130 km civarı hızla(170 de vurdum) 0,118 ykr yaktı.ben kayseri de ikamet etmekteyim.batıya gittikçe yakıt birim fiyatının artmasıyla da yakıt haliyle arttı.şehir içinde de şu an aracımda haddinden çok fazla büyük kış lastiği var ve kış şartlarıyla 0,200 e kadar çıktı yakıt.ama mazot filtremde sorun var mış değiştim.halloldu.ama mazotun pahalı oluşu nedeniye 0,180-0,200 yakması normal.bu araçlar için özellikle bu xsara dizeller de km çok önemlidir.fiyat ile km paraleldir bu araçalarda.ama uygun bi fiyata alırsanız satarkende kayıp yaşamayacağınızı düşünüyorum ama ben yaşadım.ben aracımı 2006 yılında aldım.aracım aldığımda 10000 km de sıfır ayarında idi.o zaman 23500 e aldım.boya değişen yoktu,çok şükür hala da yok.şu an araca 18 19 bin ytl gibi komik rakamlar veriliyor ve sinirim bozuluyor.bu fiyata bu aracı yakarım yine de vermem.asr,ebd bu modelde yok.alacak arkadaşlara bilgi olsun.(2005 benzinli olanlarda var diye biliyorum kesin değil)ama frenlerinin süper olduğunu belirtmek isterim.bastığınız anda burnu yere yapışıp çok kısa mesafede duruyor.daha öncede söylenmiş gerçekten yol tutuş mükemmel.yatıyor ama savrulma kesinlikle yok.aracın silecekleri gaza duyarlıdır bunu belirteyim.neyse benden bu kadar .(BİRAZ UZUN OLDU AMA İDARE EDİN ARTIK
    quote:

    Orjinalden alıntı: eranyumm

    quote:

    Orjinalden alıntı: mustafabaser

    Merhaba,

    xsara 1.4 HDI almayı düşünüyorum. Arabanın kalitesi ile ilgili bir endişem yok. Kullananlar yedek parça sorunu yaşıyor mu? İkinci el neredeyse yok denecek kadar az sanırım. Arabayı aldığımda elimden çıkarma problemi yaşar mıyım? Bir başka deyişle arabanın son sahibi mi olurum? Fikirlerinizi yazarsanız, karar vermemde yardımcı olacaktır.

    İyi günler


    xsara hdi 'ler az yakıt tüketimi ile meşhur. yedek parça konusunda sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. ancak dizel araçların hemen hepsinde parçalar, benzinliye göre daha pahalıdır. ayrıca dizel araçların kilometresi yükseldikçe bakım maliyetleri de yüksliyor. az km yapmış bir hdi xsara olabilir. ama özellikle dizel olması nedeniyle de satmakta zorlanırsınız, bu da bir gerçek. araçlarından memnunlar mı? bunu ancak hdi kullanan birinden öğrenebilirsiniz. ama ikinci elde dediginiz gibi yok denecek kadar az diye birşey yok.. bir ikinci el ilan sitesinden arattırın, karşınıza çok sayıda , hatta benzinliden daha çok sayıda hdi çıkar..




  • ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER BİLGİ İÇİN.ARACIMDA DAHA ÖNCE ÇALIŞIR DURUMDA İKEN BAĞAJ KAPAJI KİLİTLENİP AÇILMAZDI VE BU ÖZELLİĞİNİ ÇOK SEVİYORUM VE SONRA NE OLDUYSA BU ÖZELLİK ÇALIŞMAZ OLDU EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM
    quote:

    Orjinalden alıntı: CX2

    ANAHTARLA KONTAĞA ÇEVİRİP ANAHTAR ÜSTÜNDEN BAGAJ DÜĞMESİNE UZUN BASINCA KORNA BİR KEZ KESİK ÇALARAK BAGAJI KİLİTLİYOR.BİR DAHA UZUN BASARSANIZ 2 KEZ KESİK KESİK ÇALARAK BAGAJ KİLİDİNİ KALDIRIYOR..
  • @CHNBS güzel yazmış.aynı şekilde bende xsara 2 hdı ile 3 sene içinde istanbuldan çanakkaleye,muğlaya,antalyaya,ısparta,trabzon,çankırı olmak üzere daha bir çok yere yolculuk yaptım.karda yağmurda sıcakta banamısın demedi bir kez olsun problem çıkartmadı.alacak herkeze tavsiye ederim.ama karlı olarak satmayı düşünmeyin.
  • ya arkadaşlar benm aracın(xsara) sol ön camı açılmıyor.düğme ye basınca "tık tık" cam tepki veriyor ama yerinden oynamıyor.tam baktıramadım ama cam düğmelerinden birine basınca diğerine gelen elektiriği kesmesi mi ne gerekiyormuş benim araç kesmiyormuş ayaküstü böyle bişey dediler.fikri olan arkadaşlar bi yardımcı olsanız
  • Dizel XSARA aldığıma çok memnunum. Bence konfor, emniyet ve yakıt tasarrufu kriterleri üst seviyede. Kalite fiyat oranı mükemmel. Herkese tavsiye ediyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla sedan olup 1.4 dizel olan başka bir araç yok. Tam bir aile arabası.
  • xsara sedan değil.
  • sedan bir arabanın ölçülerini bünyesinde taşıyor. Bu bağlamda hatchback hiç değil.
  • Sedan ölçüleri taşımıyor bu araba bir liftback dir hb de sedanda değil.
  • iki hafta önce 2004 model 1.4 hdi beyaz xsara aldım.(70bin km de).aracta akü şarj etmiyordu . şarj dinamosunu arac sahibiyle 175 ytl ye değiştirdik. şimdilik hiç bi sorun yok.yakıtın bu kadar az yakabileceğini tahmin bile etmiyordum yakmıyo bile denilebilir. gerçi yeni aldığımdanmıdır yoksa dizel diye cok bindiğimden midir yakıt önceki aracımla (opel astra 93 model) aynı oldu:PPPP

    merak ettiğim bişi vardı aracta yol bilgisayarı var diyo ama bu yol bilgisayarında neler var. mesela yakıtın kac km gideceğini benmi bulamadım yoksa yokmu.birde araca cd calar taktıran varmı yada navigasyon vs gibi şeyler deneyen varmı .habire arabaya bişiler yaptırmak istiyom:)))) bu arada aracın reklamını önden mercedes arkadan bmw görünümlü xsara diye yapıyorum:))))

    neyse ben biraz gidip yeni arabamla gezeyim nasılsa dizel:PPPP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maturn -- 20 Nisan 2008; 18:50:19 >
  • arçta yol bilgisayarı yok.
    servislerde orjinal C3 cd çaları taktırabilirsin.
    navigasyon deneyen olacağını sanmıyorum.
    o araç için yapacağın en iyi şey chip taktırmaktır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: maturn

    iki hafta önce 2004 model 1.4 hdi beyaz xsara aldım.(70bin km de).aracta akü şarj etmiyordu . şarj dinamosunu arac sahibiyle 175 ytl ye değiştirdik. şimdilik hiç bi sorun yok.yakıtın bu kadar az yakabileceğini tahmin bile etmiyordum yakmıyo bile denilebilir. gerçi yeni aldığımdanmıdır yoksa dizel diye cok bindiğimden midir yakıt önceki aracımla (opel astra 93 model) aynı oldu:PPPP

    merak ettiğim bişi vardı aracta yol bilgisayarı var diyo ama bu yol bilgisayarında neler var. mesela yakıtın kac km gideceğini benmi bulamadım yoksa yokmu.birde araca cd calar taktıran varmı yada navigasyon vs gibi şeyler deneyen varmı .habire arabaya bişiler yaptırmak istiyom:)))) bu arada aracın reklamını önden mercedes arkadan bmw görünümlü xsara diye yapıyorum:))))

    neyse ben biraz gidip yeni arabamla gezeyim nasılsa dizel:PPPP




  • selamlar,

    2000 model Xsara 1.6 i aldım 75000km de LPGli (arka sağ çamurluk ve bagaj kapısı komple değişmiş).. aracı satın aldım böylece aranıza katılmış oldum. şu sıralar aracı test etme ve tanıma aşamasındayım. biraz tanıdıktan sonra araba hakkında yorumlarımı burada sizlerle paylaşıcam.

    bu arada sizce bu araba bu fiyata nasıl?

    eyvallah...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baron33

    selamlar,

    2000 model Xsara 1.6 i aldım 75000km de LPGli (arka sağ çamurluk ve bagaj kapısı komple değişmiş).. aracı satın aldım böylece aranıza katılmış oldum. şu sıralar aracı test etme ve tanıma aşamasındayım. biraz tanıdıktan sonra araba hakkında yorumlarımı burada sizlerle paylaşıcam.

    bu arada sizce bu araba bu fiyata nasıl?

    eyvallah...



    hangi fiyata hocam?
    yazmayı unutmuşsun galiba
  • pardon ya biyeri düzeltirken silmişim yanlışlıkla fiyat kısmını :-) fiyat 13000 YTL arkşlar
  • ya ben bişi soracam ben 2004 model xsara 2 1.6 benzinli (düz vites)araba aldım ama merak ettiğim bu araba için 110 beygir diyolar ama ruhsatta 80 beygir yazıyo acaba gercekten 80 beygirmi yoksa 110 mu sasırdım
  • 110 BG olması gerek 1.6 olupta 80 bg olan bir motor hiç olmadı xsaralarada.
  • 1 depoyla şehir içinde kaç km gidiyorsunuz? dizellerden almayı düşünüyorum ama kararsızım
  • Merhaba benim ilk arabam 99 Model Xsara 1.6 Benzinliydi

    Yaklaşık 3 hafta önce 2004 Model Xsara 2 1.4 HDI aldım. her zamanki gibi Xsaradan memnunum sadece sormak istediğim birsey var lütfen yardımcı olunuz. Aracımı bugünkü para ile 120 YTL ye fulledim yaklaşık 43Lt eurodizel aldı. Şehir içinde normal şekilde kullandım iki kerede şileye gidip geldim. 620km de ışık yandı. Bu aracı ben az yakıyor diye biliyordum sizce 620 km normal midir ? Sorun varsa nereden kaynaklanıyordur.

    Lütfen Xsara 1.4 HDI sahipleri de araçlarının kaç paraya fullediklerini, kaç lt dizel aldığını ve kaç km yaptıklarını yazabilirlermi rica etsem.

    Teşekkürler.

     Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı




  • slm arkadaşlar... benim 1999 model 1.6 xsaram var.. çok memnunum ama gel gelelim servisin bile bulamadığı bie sorunu var..
    bildiğimiz gibi arabada lambaları açık bırakıp kapıyı açtığımız zaman ikaz düdüğü çalıyor yaa..
    işte benim arabamda araçta devir saati 19 u gösterdiği zaman kesik kesik ikaz düdüğü çalıo ve bunu her vites değiştirdipimde yapıo..
    fıtık oldum desem yeridir..
    çok acil bilgisi olan arkadalalar yardımcı olrsa sewinir..daha önce başına gelen varmı acaba..

    teşekkürler...

     Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı
    [simage][/simage]



     Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı


     Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stetra -- 25 Ekim 2008; 18:12:41 >




  • mehaba ben 2000 xsara 1.6 i sahibiyim.aracı yeni aldım alır almaz Atiker marka lpg taktırdım.yaklasık bi 30 km den sonra araçta arıza lambası yandı.
    ilk arabam oldugu we bu tip arabalara yabancı oldugum için arza lambasını ne içi oldugun bilmiyorum.(turucu renkte motor mu elektrik mi çıkaramadım)
    diktörgen seklinde kenarlarına sola yatmış iki T oldugunu düşünün.Biraz komik tarif oldu ama.Bunda önceki bindiğim araçlar dogan sahin oldugu için bu konuda biraz cahilim.Araçta ne problem mi olabilir.Büyük masraflar doğurur mu? yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşşekürler :)
  • 1- bi citroen özel servise götürün.lexiaya bağlasınlar.
    2-Turuncu ise kuvvetle muhtemel motor test ikaz lambasıdır. yani arıza lambası. ama aracınızda yol bilgisayarı olması lazım.Derdi neyse orda yazabilir. aracı çalıştırıp yol bilgisayarına bakın.ne yazdığına dikkat edin..arızayı beraber de bulabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.