Şimdi Ara

XVM ve Player Efficency Düzmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyundaki bir çok insan bu player efficency ve onun müthis add-on'u XVM'ye bakarak bir oyuncunun iyi yada kötü oyuncu olduğunu anlamaya hatta sınıflamaya çalışıyor malumunuz. Hatta bazıları buna malmetre adını koyarak işi hakaret boyutuna taşıyorlar o da malumunuz. Bu efficency rating'in denklemini biliyor muyuz acaba ?

     XVM ve Player Efficency Düzmecesi



    Savaş başına ortalama imha edilen tank : K.
    Ortalama Hasar : Ddmg.
    Savaş başına ortalama spot: S.
    Savaş başına ortalama Base Savunması: Ddef.
    Savaş başına ortalama Düşman Base İstilası(Cap) : C.
    Garajdaki ortalama tank seviyesi : L

    Bu denklemden yola çıkarak savaş başına düşman bayrağının etrafında 10 sn boş boş dolanmak 4285 ortalama düşmana verilen hasara eş değer.(Kendi istatistiklerimden yola çıkarak hesapladım , tam olarak aynı değeri vermese de cap puanı 10'a tamamladığınızda farklı hesaplarda da 2850-4000 arası bir damage atarak kapatabileceğiniz bir fark yaratıyor bu denklemde cap puanı)
    Kontrol etmesi zor geldiyse şöyle bir örnek vereyim. Artyler cap yapma ihtimali en az olan sınıftır değil mi ?http://wot-dossier.appspot.com/ adresine gidin ve cache dosyanızı upload ettikten sonra en baba damageleri attığınız dpb'si 2000 üstü artyinizin efficency ratingine bir bakın. Şaşıracaksınız. Cap yoksa efficency'de yok.

    Bunu öğrendikten sonra durum 12-2'yken bile caple oyun bitiren zihniyeti de anlamaya başladım =) 3 tane adama 600-700 damage atana kadar 10 sn capde kal herkes sana pro desin =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weblamer -- 23 Mayıs 2012; 14:06:15 >







  • XVM'yi bende kullanıyorum oyuna girdiğimde karşımda ki takımın ve kendi takımımın nasıl bir ortalamaya sahip olduğunu böylelikle görebiliyorum.

    Fakat olayın efficency puanının cap ile daha hızlı arttığını öğrendiğimde en çok arty ile oynadığım aklıma geldi. Dolayısı ilede doğru dürüst cap yapmayıp birdünya damage vermemin bir anlamı olmadıgını anlamış oldum. Hemen bir t 50 -2 garaja çektim bol bol cap peşindeyim.

    quote:

    Artyler cap yapma ihtimali en az olan sınıftır değil mi
    Burada haklısın yani.

    Ama tabi buna ne kadar düzmece denir o konuda pek birşey diyemeyeceğim sonuc olarak XVM sana sadece bilgi aktarıyor. Cap yapmak ise oyun içi bir durum yani yasak diyemiyorsunuz sonuç olarak.
  • effective her zmn düzgün sonuç vermiyor pz35t mi küçük maus alıp bir sürü maç yapıp o rakamı uçuranlar var ama playerlik 0 genelde iyi sonuçlar veriyor bazen istisnalar olsada
  • o programda bir haltlar oldugunu anlamıstım ama takmamıstım kafaya vay arkadaş
  • o program mac kazandırıyormu hayır demek noob denilipte mac kazandırmak takımdakileri tam noob yapar
  • Ratingim artacak diye boş boş cap yapacağıma alacağım xp'yi arttırmaya bakarım şahsen, bana ne ratingden, xp kredi getirmiyosa bomboş bi hadise.
  • Bilgilendirici ve ders verici nitelikte bir yazı olmuş.Mesaj gereken yere gitmiştir.Teşekkürler.
  • Oyunun forumuna koyabiliriz çeviren olursa.
  • damage ' cap den kötü mü ? kısaca?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 23 Mayıs 2012; 18:43:41 >
  • efficency demek Global Rating mi demek?
  • Base cap yapmanın efectif ratingi ucurduğu uzun zamandır bilinen bir gercek. . Zaten olayın ana fikride bu. Amaç kazanmak değilmi. Kazandıran etkenlerden biride cap yapmak. Oyunda en çok etkileyen 2 unsur Yüksek Damage ve cap yapmak .

    Ama yüksek damage kendin gördüğün , kendin açtığın tanka vurarak yaparsan efectifi etkiliyor. Spot mantalitesini biliyorsunuz, Spot yapan vuranın yarısını kazanır. Artilerde vurduklarında aslında bir başkası tarafından spotlanan tanka atış yapıyorlar. Doğal olarak yarısı kesiliyor. Bir diğer unsur artinin tieri. Tier 8 artini çarpanı oyundaki en düşük oaranlardan biri. Hem artinini experencesini bakıp ne yapacaz. Oynaması en basit alet. Hedefi bul ( biris spotlasın) aimini al ateş et. Küçük ayrıntılar dışında Malmetre bence mükemmel bir program. Her ne kadar şu an kullanmasamda tamamen sıkıldığımdan yenisini kurmakla uğraşamıyorum. Ufak laglar yapıyor. Bu da işime gelmiyor.




  • kim ne derse desin benimle saf tutan adamlar 900-1000 puandan aşağıdaysa embesil gibi ölüyor. Hep dikkat ediyorum ve nicki kırmızı yazıpta ''vay arkadaş herif kırmızı ama ne oynadı be helal olsun '' dediğim 1 - 2 kişi oldu. Yani bu da istisnai bir durum olduğuna göre xvm iyi iş yapıyor diyebiliriz. Mesela adam 16 k maç yapmış herifin efektifi halen daha 900, demek ki bu embesil moron ne dmg veriyor ne cap yapıyor ben bu adama nası güvenipte oynayayım. İşin üzücü yanı her maç bu son örnekteki adamlara denk geliyor olmam. :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.