Şimdi Ara

Y580 Yükseltme, Format ve Hdd Bölmek Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bakıyorum ki herkes başlıktaki sorunlar yüzünden sıkıntılar yaşamakta. Dün gece 4'e kadar format, recovery, yükseltme vs.. her birşeyi denedim yaşadıklarımı paylaşayım ki aynı sorunu yaşayacaklar için kılavuz olsun.

    1. herşeyden önce güç tuşunun yanındaki recovery tuşu ile MUTLAKA ama MUTLAKA factory(ilk hali) recoverysi yapın. Eğer ben yapmasaydım şu an pc'siz kalmıştım.
    2. defalarca denememe rağmen bir türlü lisanslı w8'e yükseltemedim. hem iso olarak dvdye kaydettim hem de masastüne ama genede bir türlü install kısmına geçmedi. bugün tekrar deniycem.
    3. defalarca denedikten sonra en sonunda kızıp korsan windows 8 enterprice yüklemeye yeltendim. hdd format kısmına gelince, tüm diskleri formatladım. fakat hiç birine windows 8 kuramadım. çünkü hiçbirine kurmaya müsaade vermiyordu
    4. aha ayvayı yedik, hdd'lere komple format çektik şimdi hiç birşey yükleyemiyorum derken son çare recovery dvd'lerini kullanıp kurayım dedim. elde ettiğim sonuç gerçekten yüzümü güldürdü. hdd'leri formatladıktan sonra recovery dvd'lerinin bir halta yaramayacağını düşünüyordum fakat gayet güzel ilk aldığım hale döndürdü. şimdi herşey gayet güzel çalışıyor.







  • Biraz action olmus sanki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece 4'e kadar ne çektiğimi bir ben, bir allah bilir:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufkaya058

    gece 4'e kadar ne çektiğimi bir ben, bir allah bilir:)

    Tüm diskleri biçimlendirdikten sonra sadece recovery dvdleri ile pc nın ssd dahil ilk aldığın hızlı windows açılış haline geldi mi dostum. Yani ssd önyukleme alanı olarak c sürücüsüne tümleşik halde olustu sanırım anladigim kadarı ile..?
    Ben de ona göre tüm diskleri biçimlendirerek birkaç farklı deneme yapmak istiyorum ama eski haline getiremem diye cesaret edememiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geldi kardesim. bir sikinti olmadan ilk haline geldi. tekrar ozetliyim. once 1tb lik kismi formatladim. sonra ssd'yi. ama ne yeni partition acmaya nede onlardan birine ssd kurmaya izin verdi. sonra recovery yapinca pc ilk aldigim haline dondu. hddler, rapid drive ve diger lenovo appleri aynen geri geldi. ama recovery cok uzun suruyor. ortalama 1/1.5 saat.
  • Arkadaşım o dvd leri bana gönderme şansın varmı ben aynı haltı yedim ancak recover almamıştım. Win 8 kurdum ama ssd disk şuan flash bellek gibi. Hızlandırmaya yaramıyor bağımsızlığını ilan etti resmen...
  • @californication, hocam kusura bakma geç kaldım sanırım:(

    edit : konuyu güncelleyelim. nitekim bazı arkadaşlar benimle aynı hataya düşüyor.
  • bu problemi ssd li modeldemi yaşadınız? yani tuhaf yükseltmeye izin vermemesi,ssd li model ise böyle bir topik okumuştum 32 gb olduğundan cihaz kurulum boyutu ve tavsiye edilen boyutu görmediği için yaşandığı söyleniyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.