Şimdi Ara

Yabancı firmaya dealer olmak için şirket kurmak veya var olan bir şirketten ilerlemek (yardım lazım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yurt dışından bir kulaklık firması Türkiye'de ürünlerini satmam için bana "dealer" olma teklifinde bulundu. Yalnız ben SSK lı bir çalışanım. Bu markanın ürünlerini satabilmem için ne yapmam gerekiyor?

    Kısa araştırmama göre öyle yada böyle toplu ürün getirtebilmem için yani ithalat için ortada bir şirket olması gerekiyor. İlk etapta 10 ar parti olacak şekilde ürün getirteceğim, satış olur ve artarsa zamanla artırabilirim.

    Aşağıdaki iki yöntem için bazı soruların cevaplarına ihtiyacım var:

    1- Şahıs şirketi kurmak:

    Şahıs şirketi kurarak (çalışmayan bir isim üzerinden kurmam gerekiyor sanırım) firmanın ürünlerini bu şekilde ithal etmek ve satmak istesem nasıl yapacağım? Bunun bana ilk etapta şirketin kurulması ve sonrasında aylık sabit masrafı minimum ne olur? Muhasebecisi, defteri vergileri vs vs .. Birde örneğin illa bir şirket yeri mi tutmam lazım adres olarak şirket için ayrı bir yer mi göstermem lazım? Bu şekilde ithalat yaptığımda ödeyeceğim vergiler ve oranlar ne olur, ürünler satıldıkça hangi vergiler daha eklenir vs..

    2- Var olan bir şirket üzerinden dealer olmak. Bir akrabımızın bir şirketi var, beyaz eşya, mobilya vs satıyorlar. O şirket üzerinden dealer olmak istesem, şirkete beklenmedik ek bir maliyet getirir mi? Onlara karşı mahcup olmak istemiyorum ve ürünler ithal edilirken çıkan tüm masrafları ben karşılayacağım, artı satıldıkça ortaya çıkacak vergileri de yine ben karşılayacağım.

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler







  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.