Şimdi Ara

Yağ Aldırma Ameliyatı Hakkında Her Şey!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, dolaşırken bulduğum Dr.Burhan Özalp'in yağ aldırma ile ilgili detaylı bir yazısını ilgilenenlerin de bilgilenmesi için sizlerele paylaşıyorum. Umarım siz de faydalanırsınız.

    Yağ Aldırma Ameliyatı Hakkında Her Şey!


    YAĞ ALDIRMA (LİPOSUCTİON)


    Yağ Aldırma / Liposuction (liposakşın) ince kanüller yardımıyla yağların vakumlanması ve vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. Toplumda yaygın olarak bilinenin aksine bu ameliyat zayıflamak için değil, vücut hatlarının düzeltilmesi için yapılmaktadır. Eğer kişi zayıflamayı düşünüyorsa ameliyat bir süreliğine ertelenmelidir çünkü zayıflamadan sonra bazı bölgelerde lokal yağ birikimleri görülebilir. Liposakşınla amaç özellikle lokal olan yağ birikimlerini vücuttan uzaklaştırmaktır. Ameliyat sonrasında hızlıca kilo alınıp verilmesi, ameliyat bölgesinde pürtüklü bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir.

    Yağ Aldırma Ameliyatı

    Genel anestezi altında yapılması tercih edilmektedir ancak bazı hastalarda spinal veya epidural anestezi dediğimiz, sezeryanla yapılan doğumlarda da kullanılan, karın ve bacak bölgesinin uyuşturulması yeterli olabilmektedir. Liposuction (liposakşın) gereken bölge sayısı (karın,bel ve basen gibi) ve yağ birikim miktarına göre ameliyatın süresi değişkenlik göstermektedir. Yağ alınacak bölgenin yakınında yapılacak küçük kesilerle ( 2-6 mm arası liposakşın kanüllerinin gireceği kadar) yağların vakumlanarak alınması gerçekleştirilir. Yağ alma esnasında cilt altı kanamanın ve ağrının az olması amacıyla işlem öncesinde özel bir sıvı enjeksiyonu yapılır.

    Yağ aldırma ameliyatı sonrasında özel bir korse giydirilerek işleme son verilmektedir.

    Ameliyat sonrası, etkili ağrı kesicilerin kullanımı ile sorunsuz geçer. Ameliyat esnasında verilen sıvıların içeride kalan bir miktarı, kanüllerin giriş deliğinden dışarı sızabilir. Hastanın genel anestezi alması durumunda bir gece hastanede kalması gerekir.

    Ameliyat sonrası kişi genellikle ikinci günden itibaren gündelik işlerine dönebilir. Korsenin kullanım süresi doktorunuz tarafından size söylenecektir ancak en az 4-6 hafta arasında kullanımı gerekir. Ameliyat bölgesinde dalgalanma olarakta adlandırılabilecek yüzey düzensizliklerinin önlenmesinde korse oldukça etkilidir.

    Yağ aldırma ameliyatının 3. gününden itibaren banyoya izin verilmekle beraber 6 hafta süresince sauna ve solaryum ile ağır egzersizler yapılmamalıdır.

    Yağ Aldırma Ameliyatı Hakkında



    • Kişinin vücut ağırlığına ve yapısına göre ortalama 2- 5 litre arasında yağ alınmaktadır.
    • Yağ aldırma ameliyatı sonrasında vücutta oluşacak ödem nedeniyle kilo kaybı erken dönemde beklenmemelidir.
    • Yağ aldırma ameliyatının en önemli komplikasyonu yağ embolisi olup erken karın germe (abdominoplasti) başlığı altında anlatıldığı gibi erken hareket etme ve gerekli medikal önlemlerle risk en az düzeye indirilmektedir.
    • 4-6 ay aralarla tekrarlayan yağ aldırma işlemleri yapılabilir.
    • Gıdı dediğimiz çene altı, meme yan kısımları, göbek, basen, uyluk ve popo bölümleri en sık cerrahi uygulanan yerler olup uygun durumlarda bilek inceltmesi de yapılabilir.
    • Cilt elastikiyetinin az olduğu durumlarda aşırı liposuction yapılırsa ciltte sarkmalar meydana gelebilir. Bunu önlemek adına doktorunuzun önerilerine uymanız faydalı olacaktır.



    Daha fazla bilgi almak için Dr.Burhan Özalp'in sitesine göz atabilirsiniz:https://www.burhanozalp.com/yag-aldirma-liposuction/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenbilenberke -- 3 Ocak 2019; 11:11:34 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.