Şimdi Ara

Yağ basıncı ile lifter sesinin alakası var mıı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ay önce renault laguna 2.0 rxt volvo motor aldım aracımda lifter sesi geliyor ve konuşan yol bilgisayarında yağ basıncı az diyor bu ikisinin bir bağlantısı olabilir ikinci sorum ise motor kapağını açtığımda yağ atıyordu dışarı bu normal midir normalse yağ pompası çalışmadığında dışarı yağ atar mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Motor sogukken sabahlari lifter seside var aracimda ama motor isininca tik tok servise video gönderdim iticiler subaplara tm basamiyo yağsiz kaliyo ses ondan var demişti değişmesi lazim miş.. ustanin ilk sordugu soru yağ flitresi orjinal mi evet dedim ikinci sorusu ise yağ lambasi hemen sönuyomu evet dedim ozaman itici demişti yağ pombasindan şüpelenmişti ama değil miş.. kisacasi Senin iticilerin değişmesi lazim üst kapak sökülmesi gerek subap ayari ile o ses kesilir lifter Yağ kesiciler var Kullandim etki etmedi öyle katki filanda kullanma yaği 5w30-5w40 kullanmani tavsiye ederim aklinda bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende laguna kullanıyorum sorun olunca foruma yazmıyorum ama facebook gruplarına gel ustalar ve yedek parçacılar bolca mevcut. Video çekerek anlatırsan daha çok yardımı dokunur sana.
    https://www.facebook.com/groups/423858364485645/?ref=bookmarks
    https://www.facebook.com/groups/770326213077749/?ref=bookmarks




  • Araba yağ basıncı az diyorsa kesinlikle kullanmayın. Çok kısa sürede motoru elinize alabilirsiniz. Öncelikle yağ seviyesini kontrol edin.
    İtici sesine de düşük yağ basıncı sebep olabilir kesinlikle. Veya iticiler de sıkışmış olabilir. O araçta hidrolik itici var. Eğer yağ ve filtreler düzenli değişmezse ve kaliteli malzeme kullanılmazsa iticiler bozulabilir.

    Öncelikle yağ basıncı problemini halletmeniz lazım. Benim aklıma ilk gelen karter ile blok arasında bulunan contalar. Ve yağ suzgecinin contası. Bir volvo ustasına kontrol ettirip, gerekirse bunları orjinal parçalarla değiştirmenizi, hazır sökülmüşken de karteri güzelce temizletmenizi, karter havalandırma kanalları tikaliysa açtırmanızı öneririm. Kesinlikle orijinal parça kullanın yan sanayi pişman eder.

    Bu arada yağ kapağını açınca dışarı yağ atması normal. Ayrıca kapağı açınca vakum olması lazım. Kapağı çevirince motorun kapağı aşağı doğru çekmesi lazım. Eğer dışarı basınç çıkıyorsa karter havalandırma tikalidir. Değişmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.