Şimdi Ara

Yağ Eksiltme, Yağ Ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten selamlar,

    Öncelikle aracım Megane II 1.5 DCI 80 BG 135.000 KM bunu belirteyim. Aracımın bakım zamanı geldi fakat 15-20 gün daha idare etmesi gerekecek maddi durumlardan ötürü. Geçen sefer Mais-Kutay yetkili serviste bakımını yaptırdık aracın. 5-40 yağ mevcut şuan arabada. Fakat eksiltme bayağı fazla şu. Yol bilgisayarında seviyeyi uygun gösteriyor yağ çubuğunda da minimum çizgisinin hafif üzerinde.

    Sormak istediğim 1 LT 5-40 yağ ekleyip 15-20 gün daha kullanayım mı? Yoksa bakımına kadar bekleyeyim mi? Normalde bu kadar eksiltme yapmazdı bugün tesadüfen bakalım edelim deyince böyle bu durum yaşandığı anlaşıldı. Son bakımı 123.000 KM'de yapıldı. Yazan, okuyan herkese teşekkürler, iyi geceler.



  • Günlük düzenli kullanılıyorsa araba kesinlikle ekleyin. Bu kadar yakmasıda bu kmde normal değil. Gerçek kmsi olduğuna emin misiniz? Güvendiğiniz yer ya da kişi varsa bir gösterin belki Selman isteyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Kilometre gerçek araç sıfır alınmıştı. Cevabınız için teşekkürler. Yalnız, Selman derken ne kastettiniz onu anlamadım. Onu açıklamanızı rica etsem sizden? :)
  • acc4 A kullanıcısına yanıt
    Segman demek istedi sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece gece akıllı tuş takımının azizliğine uğramışım :) evet segmanlar kaçırıyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Geçen sefer koyulan yağ ne bilmiyorum, yazmıyor da. Muhtemelen varil yağıdır. Mobil 1 olduğunu yazıyor sadece. Herhangi bir yağ eklesem olur mu acaba? Uygun normları karşılayan shell 1 lt gibi?
  • koymaya hiç gerek yok 15 20 günde hiç sıkıntı olmaz minimumun altına düşmez boşa para vermeyin zorlamayın aracı yeter
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyle yapacağım. Çok yol yapan bir araç değil zaten bakalım. Bu zamana kadar hep kafa rahat geldik ilk defa kontrol edince ufaktan korkuttu. :) Çok sağ olun cevabınız için.
  • Yağına bakarken araç düz zeminde olduğuna emin mısınız ? Yada stop ettikten hemen. Sonra yağına bakmış olmayin sakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    Motor sıcaktı evet, uyurken onu bende düşünmüştüm aslında. Soğukken mi bakılır normalde?
  • 1 litre yağ 30 lira. ekleyin kafanız rahat etsin. acil bir hastanız olur şehir değiştirmeniz gerekir. yolda kalırsınız.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    5-40 yağ mevcut şu an farklı marka bir yağ eklesem olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acc4

    5-40 yağ mevcut şu an farklı marka bir yağ eklesem olur mu?

    viskozitesi tuttuktan sonra bir şey olmaz. Önceki koyduğunuz yağ ile yeni koyacağınız yağın arkasında aracınızın markasının spefikasyonları vardır. Onlar uyuyorsa sıkıntı olmaz.
  • Zaten alt çizgiye(minimum) bile gelmemiş, 15-20 gün için ben olsam hiç eklemezdim. Üstelik Motor sıcakken ölçülmüş, yani birazda motor üstünde yağ vardır. Sanmam ama Eğer yağ ışığı yakarsa eklersiniz. Stres yok, yola devam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı araç aynı motor, sıfır almıştım, sürekli elf evolution 900 sxr 5w-40 yağ ile aksatmadan bakımları yapıldı. hatta son 30 bin kilometresinde chip tuning de yaptırmıştım; 160 bine yakın sattım. hiç yağ eksiltmesi yaşamamıştım.
  • 5-40 yağ kullanmayı bırakın.Motor km si yükseldiği için yağ eksiltmeye başlamış.10-40 koyabilirsin.Orjinal km ise sadece bu sebebten eksiltir.Yağ ince gelmeye başlamış.
    Şimdilik yağ koymasanda olur.Bakımda 10-40 koy rahat et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 2 Haziran 2017; 1:40:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-40/5-30 markası önemli değil ucuz yağ olsun ekleyin birşey olmaz. Kullanım kılavuzunda belirli bir km sonrasında ne kadara kadar eksiltmesi normal yazmalı ve bir de yağ çubuğunda min/maks arası kaç lt ye tekabul ediyor bilirseniz çok mu az mı belli olur.

    Asıl olay şu kullandığınız yağ sentetik. Sentetik yağlar daha çok kayba uğrar, özellikle de ısı ile buhar olarak. Bir diğer konu ortalama hızınız. Yağ motor çalıştığı sürece çevrimde olur ve bozulur. Siz yoğun trafikte ortalama sürat 40 ile 10.000 km yi doldurursunuz, bir başkası ortalama sürat 60 ile 10000 km yi doldurur. Aradaki fark motorun çalışma süresidir. Biri 250 saat çalışırken diğeri 166 saat çalışır yani yaklaşık %50 daha fazla. dolayısıyla yağ tüketimlerinin aynı olmasını yada belirli bir standartta olmasını bekleyemeyiz. Biri motoru devirli kullanır diğeri normal, bir başkası sıcak iklimdedir diğeri normal. Bunların hepsi etken. dolayısıyla verdiğiniz kmler aralığında yağ tüketiminiz kullanım şartlarınıza bağlı olarak normal sınırları içerisine de girebilir. Bir sonraki değişimde yol bilgisayarınız varsa sıfırlayın. 10000 kmye gelince ortalama hızınıza bakın ve birbirine bölüp saat olarak çalışma süresini yağ tüketimine oranlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 3 Haziran 2017; 17:43:4 >




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun cevabınız için. Gerçekten yazdıklarınız konu hakkında farklı bir bakış açısı kazandırdı. Çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.