Şimdi Ara

Yağ kaçağına nasıl önlem alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 bin kilometrede Opel Astra manuel vites aracım var. Bakımları yetkili serviste yapılıyor ve bakımdan sonra yağ çubuğundan fazla yağ konulup konulmadığını kontrol ediyorum. Motor ısındıktan sonra ara ara performanslı kullandığım olabiliyor(devir yüksek ama asla kesiciye girecek kadar değil)


    Yağ kaçağı olan bir araçtan hemen soğuyan bir yapım var. Bundan önceki aracımda 172 bin kilometrede yağ kaçağı başlamıştı altını komple yıkatmama rağmen hem benim hem ustaların çabası kaçağı bulamamıştı, alıcıya söyleyerek satmıştım. Haftada 5-10 damla olduğu için sorun etmemişti.


    Kaçak olmaması için neye dikkat etmem gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • siteden aldım ; What are some ways to avoid engine oil leaks?



    ● Yağınızı Aşırı Doldurmayın


    aşırı doldurmaktan kaçının. Aşırı doldurma sızıntılara veya dökülmelere neden olabilir.


    ● Doğru Yağ


    Motorunuz için doğru yağ türünü kullanmak, yalnızca iyi çalıştığından emin olmakla kalmaz, aynı zamanda sızıntıları önlemenize de yardımcı olur.

    Kullanım kılavuzunuzu okumak için zaman ayırın ve hangi yağ türünün önerildiğini kontrol edin.


    ● Rutin Denetimler


    Yağ sızıntısı aracınızın diğer kısımlarını büyük ölçüde etkileyebilir.

    Yağ sızıntısını önlemenin en iyi yolu, aracınızı yılda en az bir kez bir profesyonele muayene ettirmektir.

    Her yıl ayarlamalar ve rutin denetimler yapılması tavsiye edilir.


    Sızıntılarını Önlemenin Altı Yolu


    Son zamanlarda yağ sızıntısı sorunu başlatan bir Honda arabam var.

    Dolum kapağını ve yağ tavası contasını kontrol ettim ve ayrıca çok fazla yağ koyup koymadığımı doğruladım.

    Her şey yolundaydı. Bu yüzden, yağ sızıntısının nerede olduğunu kontrol etmek için altına iki küçük kova koydum çünkü arabamı garajdan çıkardığımda, her zaman bir yağ sızıntısı oluyor.

    sorun arka krank mili contasındaydı.


    Motorun arkasında bulunur ve yağı orada kapalı tutar. Bu yüzden Honda tamircime götürdüm ve tamir edilmesi en az bir ila iki saat sürdü.


    Bu nedenle, deneyimlerime dayanarak, motor yağı sızıntılarını önlemek için yapabileceğiniz şeylerin bir listesi.


    1. İlk olarak, contaların korozyona uğramış, hasar görmüş veya değiştirilebilecek kadar eski olup olmadığını kontrol edin.

    2. Yağ tavası contasını kontrol edin.

    3. Yağı aşırı doldurup doldurmadığınızı kontrol edin.

    4. Aracınızın kullanım kılavuzuna göre doğru yağ türünü kullanın.

    5. [Yağ] filtresinin bakımını düzenli olarak yapın veya değiştirin.

    6. Son olarak, planlı bakım için tamircinize danışın.



    Motor yağı sızıntıları, bir araç sahibinin karşılaşabileceği en yaygın sorunlardan biridir.

    Bunlardan kaçınmak için, motor yağı sızıntılarına neyin neden olduğunu ve bunların nasıl önleneceğini bilmek önemlidir. Motor yağı sızıntılarını önlemenin bazı yolları şunlardır:


    • ● Uzun sürüşler için yola çıkmadan önce aracınızın iyi durumda olduğundan ve uygun şekilde muhafaza edildiğinden emin olun.
    • ● Yüksek kalite derecesine sahip bir motor yağı kullanın. Kalite derecesi ne kadar yüksek olursa, motor yağınızın sızmasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşama olasılığınız o kadar düşük olur.
    • ● Sık sık engebeli arazide veya dur-kalk trafik koşullarında sürüyorsanız, aracınızın motor yağını her 5bin km'de bir veya üç ayda bir değiştirin.

    Motor yağı sızıntıları aracınız için büyük bir sorun olabilir. Motorunuzda büyük hasara neden olabilirler ve şirketler ve müşterileri için inanılmaz derecede maliyetlidirler. Motor yağı sızıntıları sadece aracınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketimini artırır ve aracınızın motorunun ömrünü kısaltır.





  • Türkiyedeki 5 yaş üzeri ikinci el araçların %90'ı yağ kaçağı sorununa az veya çok sahiptir.Hep yanlış müdahaleler sonucu,bilinçsizce yapılan tamirat ve bakımlar yüzünden olmaktadır.Misal benim araç 4,6 litre yağ alıyor.Bugün rastgele bir tamirciye gitsem 5 litreyi alıp tamamını araca koyar 7 yıldır bakımlarını kendim yaparım.Yağı 4 litre araca koyar 100-200 ml ölçerek sonradan ilave ederim çünkü motordaki yağın tamamının boşalmasına imkan yok.8 yıldır kullandığım 2009 model aracımın motoruda şanzımanı da tertemiz,tek bir kaçak yok.Çoğu 2016-2017 model araçlara bakıyorum yağ içinde her yeri.Bir aracın yağ bakımı geçiriliyorsa,kalitesiz yağ kullanılıyorsa,en önemlisi de fazla yağ konuluyorsa yağ kaçağı kaçınılmaz oluyor
    Türkiyede yağ kaçaklarının önemli bir nedeni de motor tamiri gören,üst kapağı açılan araçların cıvatalarının doğru tork değerleri ile yapılmaması ve yanlış conta kullanımıdır.Triger zincirli olan araçlarda triger kapağını doğru tork değerleri ile sıkmadıkları için hep kapaklardan yağ kaçağı oluyor.Bazı ustalar normal conta ile beraber sıvı conta da sürüp sağlama almak istiyorlar.

    Yağ kaçağı bence de çok önemlidir.Çünkü aracın motorundaki tüm plastik aksamı çürütüyor,bozuyor.Akslar,şarj kayışları,klima kompresörü,alternatör,plastik hortumlar,kasnaklar,rulmanlar yağ yüzünden yarı ömründe ya yırtılıyor ya bozuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni araba


    Cömert sahip

  • sarı sitede biraz dolaşın, yağ kaçağı olan aracınıza sevdanız yeniden yeşerecek.

  • Kesinlikle beni de tiksindiren bir durumdur,şimdi 110 bine gelen ve daha şanzıman yağı hiç değişmeyen aracımın sıvı contası yıla bağlı ömrünü doldurduğu için terletmeye başlamış kara kara düşünüyorum ne yapsam diye.Öte yandan bu işe dikkat etmek için uygulamanız gereken birkaç şey var,bunları yaparak yağ kaçaklarının epey uzun süre önüne geçmiş olursunuz.

    Kaçak hiç yoksa,özellikle motor ve şanzıman yağı doldururken her zaman Full çizgisine dikkat edin,fazla yağ en büyük sebeptir.Sadece buna bile dikkat ederek epey uzun süre kaçak yaşamazsınız.Motor ve şanzıman için her zaman doğru yağ kullanın,ezbere viskoziteler koymayın.

    Kaçak başlamışsa,mutlaka contalarınızı yenileyin ve aynı şeylere dikkat edin.Her contanın ister sıvı olsun ister kauçuk olsun mutlaka ömrü vardır,mutlaka yenilenmeye muhtaçtır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

    bizim ülkemizde sanayide aracın bir yerini ellettiğimizde orası bir daha büyük ihtimalle düzen tutmuyor maalesef. Yetkili servisler de aynı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Contasını değişeceksin aracın yağ kaçağı olmayacak

    Usta dediğin adamlar kim? Araba başka yer yağ kaçırıyor ise onu bulması gerek hortum çatlar kelepçe bozulur vs vs

    Yağ kaçağı ile terleme aynı şey değil bu da önemli , basınç ile çalışan arabada terleme olur

    Ülkemizde motor üst kapak karter conta vs vs değişmiyor kimse malesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramda aracımın altında yağ damlaları gördüğümde kriko ile kaldırıp inceledim egzost manifoldunun arkasından terleme yapıp az az damladığını fark ettim,


    bayram sonrası pazartesi günü bostancıda ki opel ustama gittim çok dolu olduğunu 10 gün sonrasına randevu verdi, liftte kaldırıp baktı yağ soğutucusundan kaçırma yaptığını ve yağ ile su arasında bir birlerine sızma olmadığını söyledi 10 gün boyunca şehir içinde kontrollü kullanırsan sıkıntı olmaz dedi.


    10 gün sonra gittiğimde 6 liftin hala dolu olduğunu araçların parça beklediğinden bir kaç gün daha alamayacağını söyledi,


    benim de iznim sona erdiğinden şirketin yakınında ki bakırköydeki bosch servise pazartesi günü götürdüm bu gün muhtemelen öğleden sonra alacağım aracı servise girmişken 2 ay sonraki yıllık bakımı da yaptıralım dedim



    Yağ kaçağına nasıl önlem alınır?

    çıkan masraf düşündüğümden 1-2 bin lira fazla çıktı ama şu anda yapacak başka bir sey yok.


    yağ soğutucusunun işçiliği parçanın kendisinden fazla





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.