Şimdi Ara

yağ seviyesi yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar, yakınlarda 2020 model courier 1.5 almıştım.şimdi internette dolaşırken bu araçlarda çok sık yağa mazot karışma sorunu yaşanıyormuş.Komik olan ise, servislerin kullanıcı hatası deyip bu araçların binek araç şeklinde kullanılmaması gerektiğini belirtmişler.Tabi sıfır alırken kimse bunu demiyor  . Bu aracı otomobil niyetine aldım. Sakin kullanırım.20 km günlük yol yaparım.Şimdi bu araç başıma bela olur mu?DPF yi iptal ettirmeli miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.




  • Dpf Rejenerasyon yaparken motoru durdurmayın yeterli. 10dk gibi kısa bir sürede işlemi tamamlıyor.

    Aracın sert silkelemelerinden, radyatör fanının son hız calısmasından, rölantide anlık tüketimin artmasından veya dalgalanmasından, çekiş kaybından rejenerasyonda olduğunu anlayabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sürekli kısa mesafe dur kalk tarz kullanıyorsanız sıkıntı yaşamanız olası.


    eksoz yeterli sıcaklığa ulaşamayınca sık rejenerasyon yapıyor. sık rejenerasyon da dediğiniz duruma sebep oluyor.

  • şu şikayet sitesinde çok şikayet olmuş.ama nedense şikayetlerin çoğunluğu courier modeline ait ve özellikle 2018 senesinden sonraki modellerde.umarım kronik fabrikasyon sıkıntı değildir.5000 kmde yağ değiştirenler olmuş.kimisi devirli kullandım uzun yol yaptın devamlı olmuş demiş.kimisi alınan benzin kalitesiyle ilgili demiş.bakacaz artık.ama içime kurt düştü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.