Şimdi Ara

YAĞ YAKAN ARABA !! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
4
Favori
225.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracınız yağ yakıyorsa önce düz bir alanda motor kapatıp 3 dakka bekledikten sonra yağı kontrol edin,
    sorun orda deyilse aracın altını kontrol edin
    en son yağ müşürünü kontrol edin,
    birgün amasyadan istanbul a giderken boğaz köprüsüne girişte yağ lambasının yanıp söndüğünü ve köprüyü geçmeden tamamen yandığını gördüm,daha yağı 3000 km önce değişmişti,köprüde durma şansım olmadığı için çıkışa kadar gittim ve ilk sağda durup yağ çubuğunu kontrol ettim,yağ vardı,aracın altında da sorun yoktu,bir benzinlikten 4 lt yağ aldım ve araca ekledim,araç birkaç dakka içinde bembeyaz duman çıkardı,duman bulut gibi heryeri sarıyordu,kaskomun ücretsiz çekici yardımını çağırıp aracı maslak a götürdük ve 2004 model aracımın yağ pompasını söktük,tertemizdi,hatanın müşürden kaynaklandığını gördük ve yenisi ile değiştirdik,motorda yağ yoktur belki,motoru yakmayayım diye eklediğim yağ fazla gelmiş ve araç yağı yakmış,sonucunda yoğun bir duman çıkarmıştı.
    bu arada bana tamircinin ilk söylediği motor yanmış sözü oldu,bende motor yanınca nasıl bir sonuç vereceğini bilmesem inanıp motoru yaptıracaktım,böyle durumlarda çok dikkatli olunuz,saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendmarea -- 20 Ekim 2009; 4:22:50 >




  • saglam motora yag katkısının zararı oldugunu ustalardan duymustum..
    ozellıkle yenı nesıl motorlar .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HELGOD

    arkadaslar oncelıkle herkese slm lar
    benım arabam 1.5 gls yag eksıltme sorunu basladı arabada mavı duman yook coook gaza basınca cccok hafıf kara duman atıyor 10.000 km 1-1.5 lt yag eksıltıyor (sılındır kapagında cook hafıf kacak var) yardımlarınızı beklıyorum araba 80.000 km bıde bu accent lerın motor omurlerı ne kadardır...



    Aynısından bendede var, Ben eskiden motorun yağını 5.000. km de değiştirirdim artık 7.500. e çıkardım değiştirme periyodunu, Benim araba 115.000. km ye kadar 1 gram yağ eksiltmedi ( 0 km almıştım ) sonra ufak ufak örneğin 5.000. kilometrede 250 gram gibi eksiltmeye başladı 140.000. de biraz daha fazla oldu ve motor silk denedim, Denediğim yağda hiç eksilme olmadı ancak yağ değişimi yaptığım zaman gördümki yağ eksiltme arttı 3000. km de 1 litreye yakın yağ ekledim şimdi araba 156.000. km de ve artık bizlerde ufak ufak ciddi yağ yakma ligine giriyoruz :( Belki motorsilk denemesem daha iyi olacaktı, Senin bendede tahmin ediyorum süre yani 10 yıl olduğu için süpap lastikleri aşınmış ve eskimiş olabilir çünkü yağına devamlı iyi bakıldıysa 80.000. km çok erken bir kilometre ama yıl olarak dediğim gibi lastiklerden problem çıkabilir.

    Arkadaşlar formun başından beri 1 litre tartışması var şimdi şöyle açıklayayım bildiğim kadarı ile Fiat yada italyan motorlar biraz daha hararetli çalışan motorlardır ( japonlara ve diğerlere göre ) bu araçların belki 1000km de 1 litreye kadar yağ yakması normal olabilir çünkü benim uno da daha sıfır araba 1.000. km de 150 gram gibi yağ eksiltiyordu ve kataloğunda 1.000. km de 500 gram normal diyordu, Ancak japonlarda durum biraz daha farklıdır veya kore arabalarında çünkü bunlar biraz daha serin çalışan ve kullanan bilir hararete çok meyilli arabalar değildir yani aksi bir durum olmaz ise hararet ibresinin oynadığını bile görmezssiniz ve uzak doğu arabaları kolay kolay yağ yakmaz, Yakmaya başlamaları tehlike değildir ama 1.000. km de 1 litre artık ciddi tehlike olabilir uzak doğu arabaları için.

    Birde İstanbul yada büyük şehir arabası ile Diğer şehirlerin arabalarını kıyaslamak yanlış olur sebebi Örneğin devamlı uzun yola giden şehir trafiği görmeyen bir araba motorda daha az aşınma ile karşılaşır, şöyleki bir araba düşünün 5. viteste 2 saat yol gidiyor diğer araba ise 2 saat köprü trafiğinde 2 saat durkalk yapıyor motor dengesiz ısınıyor rolantide aşırı çalışıyor inanın istanbul trafiğinde 30.000. km yapmış araba uzun yolda 60.000. km yapmış arabadan daha fazla aşınmıştır ve inanın motorları performans açısından çok ciddi farkları olur, Benim arabam yarıyarı ya şehir içi yarıyarıya uzun yol arabasıdır mesela uzun yol yapıyım şöyle 250 km arabanın hemen huyu değişiyor gaza dokunduğum an fırlamak için yer arıyor ama istanbul trafiğine girsin 15 gün sonra nerede o fırlayan atılan araba.




  • çok tartışmalı bir konu olmuş ama herkes kendini anlatmaya çalışmış... haded bende anlatayım :D

    *yağ eksiltmeyen yada yakmayan motor yoktur.
    *motor kompresyon oranı arttıkça yağ eksiltme yada yakma azalır.
    *bunda bir üst sınır varmı? motoruna göre değişir.
    *bazı firmalar bu konuda bazı tavizler vermiştir. örneğin opelin 1.6 16v 100 hp ecotec motoru. z16xel di galiba. ayrıca vw 102 hp 8v motoru. bu ikisi özellikle piston ve honlama kanallarında boşluk bırakılmış motorlardır. amaç ömrü uzatmaktır.
    *hiç gocunulmasın 2007 model audi a4 1.6 modelide aynı benim vectram gibi 2500 kmde bir 1 litre yağı eksiltmektedir.
    *1000 km de 1 lt yağ eksilten araba olmaz olsun diyen ve çok aşırı iddialı konuşan arkadaşımın ise tarzı konusunda yorum yapamayacağım maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Torun

    çok tartışmalı bir konu olmuş ama herkes kendini anlatmaya çalışmış... haded bende anlatayım :D

    *yağ eksiltmeyen yada yakmayan motor yoktur.
    *motor kompresyon oranı arttıkça yağ eksiltme yada yakma azalır.
    *bunda bir üst sınır varmı? motoruna göre değişir.
    *bazı firmalar bu konuda bazı tavizler vermiştir. örneğin opelin 1.6 16v 100 hp ecotec motoru. z16xel di galiba. ayrıca vw 102 hp 8v motoru. bu ikisi özellikle piston ve honlama kanallarında boşluk bırakılmış motorlardır. amaç ömrü uzatmaktır.
    *hiç gocunulmasın 2007 model audi a4 1.6 modelide aynı benim vectram gibi 2500 kmde bir 1 litre yağı eksiltmektedir.
    *1000 km de 1 lt yağ eksilten araba olmaz olsun diyen ve çok aşırı iddialı konuşan arkadaşımın ise tarzı konusunda yorum yapamayacağım maalesef.


    Hocam tarzım değişti merak etmeyin.

    Evet her motor bir miktar yağ yakar ya da eksiltir. Markadan markaya modelden modele farklılık gösterir. Bazı motorlar dediğiniz gibi çok yakar, bazılarının yakması ise hissedilemez bile.

    "Olmaz olsun" demeyi de "şahsen ben tercih etmem" olarak düzeltelim.

    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adıdı

    ogün ve vezir ustalarıma bir sorum var. arabam hyundai h100 1997 model 202000 kmde. 120000 kmde aldım yaklaşık 9 senedir kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmadı (Allah kazadan beladan nazardan saklasın) koydugum yağı aynen alıyorum yag eksiltme yok ama yağ karterinin etrafı devamlı yağlı ne yaptısam olmadı temizliyorum ama bir süre sonra gene yağ oluyor. terleme olduğunu söylüyorlar ama kapalı kutu içindeki yağ nasıl terler ve dışarıya ter olarak çıkar????? tekrar belirtiyorum yağda kesinlikle azalma sözkonusu değil ama yağ karterinin etrafındaki yağlar beni deli ediyor. sizce bu olayın çözümü nedir acaba ????????

    birde motorsilk yağ katkısı aldım ama kullanmadım yağ değişimine 2500 km var sizce bu yağ katkısı iyimidir????


    Kardeşim kusura bakma uzun süredir girmiyorum foruma, o yüzden cevap yazamadım.

    Öncelikle "usta" iltifatınızı kabul edemeyeceğim, gerçek ustalara ayıp ederiz. Benimki acizane kendi tecrübelerim ve edindiğim bilgiler diyelim.

    Sanırım kapalı zannediyorsun ancak bir sızıntı var. Yağ kapağının iyi oturduğuna ve çatlak olmadığına emin ol. Yoksa çok küçük bir açıklıktan bile köpüren yağ dışarı çıkacaktır. Az miktarda olduğu için azalma hissedilmiyordur.

    Selamlar




  • Arkadaşlar benim araçta 5000 kmde ortalama 2 litreye yakın yağ eksiltiyordu .Araba 135000 kmde. Hangi ustaya götürdüysem abi motor gitmiş sekman lazım rektefi lazım 1000 lira diyenimi ararsın 3000 lira diyenimi ararsın ; Bu arada araba 2001 carisma yani motoru 500 bin gider denilen araba . En sonunda arabayı yakacak duruma geldim tam yok pahasına satmayı düşünürken eski ustalardan biriyle tanıştım tamamen tesadüf getir kardeş sökelim dedi onun arızası subab lastikleridir sen orjinal takım conta algel dedi . Neyse ben orjinal conta takımı 800 tl olduğu için japon stone marka conta takımı alıp götürdüm aracı . Ve üst kapak söküldü mutlu son arabanın motoru ustanın tabiri ile 1. sınıf ama subap lastikleri cam gibi olmuş özelliğini kaybetmiş oradan yağı pistonun tepesine indiriyormuş. Ve benim cebimden çıkan toplam para Conta yakımı 180 tl (CADA marka olanı 70 tl idi) 200 tl usta aldı ben bu can sıkıcı yağ yakma muhabbetinden 400 tlye kurtulmuş oldum .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: must_3015

    Arkadaşlar benim araçta 5000 kmde ortalama 2 litreye yakın yağ eksiltiyordu .Araba 135000 kmde. Hangi ustaya götürdüysem abi motor gitmiş sekman lazım rektefi lazım 1000 lira diyenimi ararsın 3000 lira diyenimi ararsın ; Bu arada araba 2001 carisma yani motoru 500 bin gider denilen araba . En sonunda arabayı yakacak duruma geldim tam yok pahasına satmayı düşünürken eski ustalardan biriyle tanıştım tamamen tesadüf getir kardeş sökelim dedi onun arızası subab lastikleridir sen orjinal takım conta algel dedi . Neyse ben orjinal conta takımı 800 tl olduğu için japon stone marka conta takımı alıp götürdüm aracı . Ve üst kapak söküldü mutlu son arabanın motoru ustanın tabiri ile 1. sınıf ama subap lastikleri cam gibi olmuş özelliğini kaybetmiş oradan yağı pistonun tepesine indiriyormuş. Ve benim cebimden çıkan toplam para Conta yakımı 180 tl (CADA marka olanı 70 tl idi) 200 tl usta aldı ben bu can sıkıcı yağ yakma muhabbetinden 400 tlye kurtulmuş oldum.


    @must_3015

    Paylasim icin tesekkurler. Conta takimi ve subap lastikleri degistikten sonra kac km. yaptiniz acaba? Yani kesin olarak yag yakmadigina kanaat getirecek km.yi yapmis oldunuz mu? Benim kompresyon testim olumlu cikmisti, bunun uzerine ayni sizin gibi conta takimi ve subap lastikleri degisti ancak yine yag yakmaya devam ediyor da o yuzden soruyorum...




  • Benim kardeşim eski aracına 1 haftada 1 yağ ekliyordu benzin gibi Aracı satacaktı, bir ustaya götürdüler. Usta daha araba yanaşıp motorun sesini dinlediği gibi "Bu araç yağ yakıyor değilmi?" demesi bir olmuş. 2000 masrafı var bunun vs. Ama alıcı yinede niyetliymiş, biraz daha aşağı çek fiyatı alayım demiş. Kardeşimde vermemiş yinede.

    Benim aracım bakım zamanına yakın bir zamanda yağ lambası yanmıştı yanılmıyorsam. O an yaz tatilindeydim. Yani normalde periyodik bakımları ağustos ay'ı filan yaptırırım. Tatilede gidip geleyim sonra hesabı. Senede 7-8 bin km yol yaparım. Sanırım o an 7 bin km'de filan lambanın yandığını farz edersem normal geldi bana. Bunun dışında bir daha yanmadı ilerki senelerde filan. Ancak şunu fark ettim. Hava filtresinin 6 ay'da bir değişmesi daha uygun. Çünkü sadece hava filtresini değiştirseniz bile aracın daha rahat hareket ettiğini anlıyabiliyorsunuz. Sanki yeni periyodik bakımdan çıkmış gibi. Bu yüzden hava filtresini 6 ay'da bir değiştirmenizi öneririm. Benzin tasarrufunada etkilidir.




  • Eğer bir motor üreticisi ürettiği motor için şu kadar km de şu kadar yağ yakması normaldir diye belirtmişse bu kimseye muhalefet hakkı vermez zaten burda artık neden aramayada gerek yoktur buna bir şey diyemezsin sadece seçim hakkın olabilir o markayı tercih etmezsin olur biter teknolojidir bu sadece ekonomiyat ve performans üzerinemi yıllardır ar-ge ler yapıplıp yeni yeni tasarımlar şaheserler ortaya çıkıyor sanıyorsunuz dayanıklılık uzun ömür vs. hepsi hesapta tutuluyor motorun yağ yakmasıda aşılması gereken bir sorundur zaten ve teknoloji arttıkça ve teknolojiyi kullanabildikçe buda kademe kademe azalıyor (örnek veriyorum) tofaş motoru 1000 km de 1 lt yağ eksiltiyorda mercedes motoru neden 10.000 km de bir gram yağ eksiltmiyor ? Yada tofaş mühendisleri 1000 km de 1 lt yağ eksilmesinin normal olduğunu söylüyorda mercedes mühendisleri neden böyle bir şey belirtme gereği bile duymuyor ? Tabiri caiz ise her motor aynı kefeye koyulamaz orta düzeyde geliri olan biri (Türkiye nin genel durumu desek) ben şu kadar km de şu kadar lt yakan motora motor demem diyorsa bol keseden sallıyordur bunun başka bir açıklaması olamaz o zaman verirsin parasını alırsın mercedes ini içinde rahat olur kafanda yağında motorunda kalır üç kuruşa beş köfte kimseye vermiyorlar en azından bu ülkede.




  • 3000 km oldu maşallah aynı yerinde duruyor yağ çubuğundaki yağ.
  • merhabalar benim siz ustalara bilgi sahibi şahışlara bi sorum olucak
    benim aracım 94 model opel vectra 18s aracım yağ eksiltip beyaz duman atıyordum önceki gün motor teste girdim ve sonuçlar çok güzel ama yağ yakma hala devam ediyor test sonuçlarını göndereyim size bir kontrol ederseniz sevinirim
    1.%95
    2.%97
    3.%100
    4%81

    bana yardım edebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziyayilmaz

    merhabalar benim siz ustalara bilgi sahibi şahışlara bi sorum olucak
    benim aracım 94 model opel vectra 18s aracım yağ eksiltip beyaz duman atıyordum önceki gün motor teste girdim ve sonuçlar çok güzel ama yağ yakma hala devam ediyor test sonuçlarını göndereyim size bir kontrol ederseniz sevinirim
    1.%95
    2.%97
    3.%100
    4%81

    bana yardım edebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim


    Nasil bir testti bu? Biraz detay verebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuniga


    quote:

    Orijinalden alıntı: ziyayilmaz

    merhabalar benim siz ustalara bilgi sahibi şahışlara bi sorum olucak
    benim aracım 94 model opel vectra 18s aracım yağ eksiltip beyaz duman atıyordum önceki gün motor teste girdim ve sonuçlar çok güzel ama yağ yakma hala devam ediyor test sonuçlarını göndereyim size bir kontrol ederseniz sevinirim
    1.%95
    2.%97
    3.%100
    4%81

    bana yardım edebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim


    Nasil bir testti bu? Biraz detay verebilir misiniz?

    komresyon testidir bu.
    aracın bujileri sökülüp tam gaz yapılarak marşa basılır. pistonların oluşturduğu basınç ölçülür. böylece aracın segmanlarından kaçak varmı yokmu anlaşılır.

    -
    bazı arkadaşlar komresyon testi iyi çıkması rağmen yağ yakmaya devam ediyorlar.
    araç illahaki segmandan yağ yakacak diye bir durum yok. üst taraftan sibob yağ lastiklerinden yağ kaçırıyor olabilir. buradan kaçak olduğunuda arac sabah çalıştığında aşırı mavi duman ile gözlenir en basiti. başka bir ka. yolu daha mevcuttur bunu anlamanın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziyayilmaz

    merhabalar benim siz ustalara bilgi sahibi şahışlara bi sorum olucak
    benim aracım 94 model opel vectra 18s aracım yağ eksiltip beyaz duman atıyordum önceki gün motor teste girdim ve sonuçlar çok güzel ama yağ yakma hala devam ediyor test sonuçlarını göndereyim size bir kontrol ederseniz sevinirim
    1.%95
    2.%97
    3.%100
    4%81

    bana yardım edebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim

    4%81

    Bu silindirde problem var gibi gözüküyor.
  • Sizinkiler yine iyi bizim firmada Bi tane Peugeot Boxer vardı Şöförü haftada 3-4 litre yağ kattığını söylüyordu
  • LPG nin zararlari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    Eğer arabanın çekişinde bir düşüş yoksa sadece yağ eksiltiyosa ki 1000 kmde 1 litre bile bence fazla segman atılması gerekir bu da yerli arçlarda 600 YTLye yapılıyo ama aracınız TOFAŞsa korkmayın onun doğasında var zaten


    hocam yağ yakan arabanın çekişi her zaman "artar".
    eğer arabanız eskiyse sıradan bi ustaya da götürüp baktırabilirsiniz.yapacağı işlem şu;bujilerden birini(dizel arabalarda enjektör) sökecek ve yağ çubuğunu çıkartacak.söktüğü buji deliğinden arabanın fabrika değerlerinde komprösörle basınçlı hava verecek.Eğerki yağ çubuğunun ordan yağ fışkrırsa kesinlikle sakman atılması gereklidir.
  • aracın yağ yakma sebebi subap lastikleri,siklon valf veya aşınık silindirler ve sekmanlardandır.motoru indirmeden önce subaplar,kayıt ve subap lastiklerini değiştirtin.(sabah çalışmalarda mavi duman atıyorsa veya daha önce attıysa)yakmaya devam ediyorsa yağ siklonunu değiştirin.hala varsa motorun inmesi gerekir.ayrıca sert kullanımlarda aracın 1000 km de 1 ltre yağ yakması normal.ancak normal kullanımlarda bu değer fazla.3000 km ve üzerinde 1 litre normal.
  • arkadaşlar bir soruda benden geçtiğimiz yıl eylül ayında 93 model bir skoda forman aldım. aldıktan sonra aracın yağını filtresini değiştirdim bu arada borda kattırdım . şimdiye kadar 750 liralık lpg kullanmışım aracın km sayacı çalışmıyor yani ortalama 3500 km yol yapmışımdır. geçenlerde sanayide ustaya şunun yağına bir bakıver dedim baktı yağ 1 litre eksikmiş yandaki parçacının çırağına 1 litre yağ ekle dedi.
    neyse düşünürken farkettimki bizim parçacı araca yağı değiştirirken 3 litrelik kutuyu boşaltmıştı.
    netten baktım araç 4 lite yağ alıyo
    velhasıl kelam bizim araca baştan 1 litre eksik yağ koymuşlar ve ben yaklaşık 3500 kilometre bu şekilde binmişim. şimdi yağ çubuğuna baktım tam ortada sanırım araç hiç yağ eksiltememiş ama bir zararı oldumu bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.