Şimdi Ara

Yağışlı havada kış lastiklerim kayma yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle konuları okuyunca şaşırıyorum. Kış lastiği yağmurda kaydıracaksa ne anlamı kalır ki. Bugün yağmurda 300 km gittim hiç tedirginlik yaratmadı örneğin. Sırf bunun için bile kış lastiği kullanmaya değer.
  • nokian wr d3 kışlık lastiklerimin yağmur performansı pirelli yazlık lastiklerden daha iyi
  • Aracımda nokian kış lastikleri var araç yeni navara 2.3 190 ps ve arkadan itişli 4 çekere manuel geçiyor. Bu lastiklerle yağmurlu çiseli havalarda uzun yolda oldukça performanslı ( virajlar dahil)kullanmama rağmen bu güne kadar bir problem yaşamadım eğer kış lastikleri yağmurda problem çıkarsaydı aşırı beslemeli arakadan çekişli bir pickup ta mutlaka problemlerin olması gerekirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 7 senedir farkli araçlarda yaz kış kışlık lastik kullandim hiç problem yaşamadım lastikcileride zengin etmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 24 Ocak 2019; 0:26:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracımda 2016 ürtimi Semperit kışlıklar var. Islak zeminde hafiften kayma oluyorsa da tehlike oluşturmuyor. Fakat geçici kullandığım başka araçta yeni Lassa snoways var ve yağmurda ciddi kayıyor. Hatta arkayı bırakıyordu araç bi virajda.



    2 lastik arasında gördüğüm temel fark, Semperit'in kanalları daha ince, tutunma yüzeyi daha fazla. Lassa ise daha derin ve büyük kanallı. Belki karda daha iyi tutacak ama yağmurda kötü gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik markası ve etiket değerleri ne önemli bir detay , bende wr d4 var üst mesajlardaki arkadaşlar gibi bende memmunum ıslak zeminde baya güven veriyor. Islak zemin etiketi A , diğer taraftan yazlıklarım brigestone potenza ıslak zemin etiketi C ve sıkıntılar yaşatıyor. Yağmurda daha güvensiz hissediyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik alırken en çok dikkat ettiğim husustur ıslak zemin performansı. Etiket değeri A'dan aşağı lastik kullanmamaya özen gösteririm. Ses değeri de 69dB'nin üstünde almam.

    Kışlıklarım Nokian WR D4 185/65R15, A C 68dB etiket değerleri var. Gayet memnunum.
    Yazlıklarım Michelin Primacy3 205/45R17 XL, A C 69dB etiket değeri var. Konfor haricinde onlardan da memnunum.

    Önceki aracımda 3 sene kadar Petlas kışlıklar kullandım 205/55R16 ölçüsünde. Islak zemin etiket değeri C idi. Islak zeminde hemen ABS devreye giriyordu kaydırıyordu. Kardaki performansı tatmin ediciydi.
    Yine aynı önceki aracımda kullandığım 205/55R16 Goodyear EfficientGrip Performans lastikler ıslak zeminde milim kaymıyordu. Etiket değeri A B 68dB idi. 4 kanallı versiyon.

    Araçlara 100bin TL üzeri paralar verip asıl canımızı emanet ettiğimiz lastiklerde ucuza kaçanları anlamıyorum(Konu sahibine değil bu sözüm). Yere temas eden en önemli parça lastikler. Lastik seçerken bunları düşünmek lazım.




  • Yol yapım çalışması nedeniyle sürekli malzeme çeken kamyonlar yollarda. Büyük ihtimalle de toz toprak yola taşıyorlar. Hafif bir yağmur bile yolun sabun gibi olmasına neden oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Contiwinter TS830 P rft kullanıyorum. Kuruda fena değil ama ıslakta ve karda oldukça iyi. Bu zaman kadar kayma falan bir tarafa hiç tedirgin etmedi.

    Bundan önceki önceki aracımda da Michelin alpin 5 kullandım. Bir kış lastiği ıslakta ne kadar güvenli olabilirse o kadar güvenliydi. Aracımı satınca ikinci el olarak satmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.