Şimdi Ara

YAĞIZ OPTİK - PİEKS OPTİK - ERÇAĞ OPTİK Ray-Ban Gözlük Belirsizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Hepsiburada üzerinden Yağız Optik isimli dükkandan RB3447 001 50 Unisex modelini sipariş verdim. Sipariş sonrası birkaç saat geçti ve Yağız Optik dükkanının üzerine tıkladığımda “Aradığınız Satıcı Bulunamadı” uyarısı çıkıyor. Sonrasında biraz araştırma yaptım ve kendileriyle ilgili orijinal çıkmadığı iddia edilen 3 Ray-Ban gözlük şikayetine ulaştım.

    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-orijinal-gozluk-diye-kandirdilar

    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacomdan-aldigim-orijinal-olmayan-rayban-marka-gozluk

    https://www.sikayetvar.com/hepsiburadacom-dan-aldigim-gozluk-orijinal-degil

    3 şikayette de gözlüğü orijinal çıkmadı denilen yer aynı ve şu an dükkanı mevcut değil, Donanımhaber’de de alan 2 kişi var sanırım ve onlardan biri de emin olamamış, birinde Yağız Optik, diğerinde Erçağ Optik, garanti belgesinde de Pieks Optik yazıyormuş, konu burada:

    https://forum.donanimhaber.com/bu-gozlukler-cakma-mi-orjinal-mi--132981683

    İşin garip yanı sipariş vermeden önce Hepsiburada’da yorumları okudum ve tamamında bir sorun yok gibi görünüyordu, bazıları kontrol ettirdiklerini de yazmıştı. Sizce ne yapmalıyım? Buradan alışveriş yapan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ray-ban ı getiren luxottica. ÜLke içinde de bir yığın yere dağıtımı oluyor. Aldığınız gözlüğün seri numarasından orjinalliğini teyit etmediğiniz sürece pek emin olamazsınız.



    https://www.quora.com/How-do-I-identify-the-originality-of-Ray-Ban-sunglasses
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Ray-ban ı getiren luxottica. ÜLke içinde de bir yığın yere dağıtımı oluyor. Aldığınız gözlüğün seri numarasından orjinalliğini teyit etmediğiniz sürece pek emin olamazsınız.



    https://www.quora.com/How-do-I-identify-the-originality-of-Ray-Ban-sunglasses
    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://forum.donanimhaber.com/bu-gozlukler-cakma-mi-orjinal-mi--132981683



    Burada alan bir kişi fotoğraflarını eklemiş, sizce orijinal mi gelen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MadDog1 M kullanıcısına yanıt
    Ray-Ban ın çakmalarını resimlere bakarak anlamak çok zor. Bilindik mağazalardan almak veya direk ray-ban dan sipariş vermek daha mantıklı. Ama ucuzunu bulmak imkansız. Liste fiyatları bellidir, üzerinde yapılacak iskonto oranı bellidir. Yani 450-500 liraya satılan gözlüğü 250-300 e bulmak imkansıza yakındır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Ray-Ban ın çakmalarını resimlere bakarak anlamak çok zor. Bilindik mağazalardan almak veya direk ray-ban dan sipariş vermek daha mantıklı. Ama ucuzunu bulmak imkansız. Liste fiyatları bellidir, üzerinde yapılacak iskonto oranı bellidir. Yani 450-500 liraya satılan gözlüğü 250-300 e bulmak imkansıza yakındır.
    RB3447’nin Atasun fiyatı 443 TL, dün Hepsiburada’da 6 tane modele özel kampanyada 249 TL’den aldı herkes ve tükendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de hepsiburada'dan bir adet rayban wayfarer rb2140 aldım. tedarikçisi erçağ optik. sapı biraz kısa geldi. işti güçtü, iade süresini bir günle kaçırmışım.satıcıyla direkt konuşayım bari dedim.

    faturada yazan izmir telefonu 0232 9994475 i arayayım dedim. telefon sürekli sanki yurtdışı hattı meşgul sesi gibi bir ses veriyor. ulaşmak mümkün değil.

    kıllandım garanti belgesindeki luxottica izmir'i aradım. 0232 3281528. otomatik yanıt müşteri hizmetleri için 0232 3282999 u arayın dedi. onu aradım. orada çıkan otomatik yanıt da "bu numaradan son kullanıcılara hizmet veremiyoruz" dedi.

    sonuçta telefonda arkadaşların hiçbirine ulaşamadım. çok saçma ve şüphe uyandıran bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggkurt -- 4 Haziran 2018; 17:18:32 >
  • aynı satıcıdan Hepsiburada üzerinden ben de gözlük satın aldım. ivedilikle iade edeceğim.
    almayın arkadaşlar!
    gözlükle beraber atasuna gittim ve aynı modelle birebir kaşılaştırdım.
    gözle belli olmayan ancak çok dikkati yan yana bakıldığında gözlük çerçevesinin hatlarında kıvrımlarında farklılıklar var.
    benim aldığım gözlük şeffaf idi, menteşenin sapın içine gömülü olan kısmında tırtıklı dişler var daha iyi tutması için. bu dişlerin kalınlığı orjinalden farklı.
    gözlük kabı üzerindeki logonun kenarları farklı kalınlıkta. rengi de altın sarısı gibi olması gerekrken bakır rengine yakın.
    gözlük kabının içindeki çıtçıt iç kısımdan atmış, adam gibi tutmuyor.
    kullanma kılavuzunun baskıları kayık.
    garanti belgesi belli ki kopyalanmış, yazı fontları fotokopi gibi duruyor.
    kutusuna gelirsek, kırmızı rayban logosunun rengi bir tuhaf. yan kenardaki rayban logosunun altındaki "sunglasses" yazısı okunmuyor.

    Hepsiburada müşteri hizmetlerini aradım, satılan tüm ürünlerimiz orjinaldir diyor. şikayet kaydı açtılar inceleyeceklermiş ama bu benim açımdan neyi değiştirecek bilmiyorum. aynı satıcı yenisini gönderse orjinal olduğuna nasıl inanacağım?
    o yüzden almayın, ben de iade edeceğim.




  • ggkurt G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende gittigidiyordan erçağdan 2140 aldım ancak benimde içimde süpheler var ne yaptınız son durum ney telefonlara ulaşılmıyor?
  • Arkadaşlar ben de hepsiburada erçağ oğtik/yağız optikten aldım. %90 ihtimalle sahte fakat çok iyi bir replika. Youtube'da onlarca yabancı video izledim forumlar okudum kıyaslama yapabilmek için ve 7-8 adet şüpheli nokta buldum. Bunlardan bazıları replika olduğunun kesin delili, bazıları da ihtimali artıran farklılıklar. Yalnız şöyle bir nokta var ki bu 7-8 adet farklılığın hiçbiri gözlükte değildi. Pakette, kutuda, etiketinin olmamasında, deri gözlük kabında vs. Fakat gözlükçü değilim. Belki gözlükte de olumsuz şeyler vardır. Ben iade ettim fakat 200 küsür liraya orjinal gibi rayban kullanmak isteyen alabilir. Aldığım ürün genelde piyasada 350 liradan başlıyor. Bir de ek olarak bence bu adamlar isim değiştirip değiştirip piyasaya yeniden giriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı şekilde onlarca video izledim gözlük üzerinde hiçbir farkılılık yok tabiki orjinalliğinden emin olupta saplarına bakmak en önemlisi ancak kutusunda etiket yok ve kesimleri farklı aynı şekilde silme bezinde cok kücük farklar var benimde içime sinmedi ve geri iade oluşturdum. Replika ancak bukadar güzel yapılır dedim sanırsam kendi kendime şimdide aradığım model atasunda bitmiş bilmiyorum napsam :)
  • Opmar,Atasun,SunglassHut tercih etmek lazım bana göre...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlük olayı çok hassas bir olay kendim optik işindeyim 4 aydır. Bilindik yerlerden almanız faydanıza olacaktır.
  • Yukarıda bahsi geçen firmalardan(hepsi aynı işletme) alınan gözlüklerin imitasyon olduğu bilirkişi raporuyla teyit edilmiştir.
    Bilgilerinize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Yukarıda bahsi geçen firmalardan(hepsi aynı işletme) alınan gözlüklerin imitasyon olduğu bilirkişi raporuyla teyit edilmiştir.
    Bilgilerinize.
    2 adet gözlük aldım ve hiç kullanmadım, kutularında camları etiketli duruyor. Hepsiburada’nın bu bilirkişi olayından haberi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadDog1 M kullanıcısına yanıt
    hepsiburadadan almadığım için bilmiyorum.Fakat satıcı geçte olsa tüketici hakem heyetinin kararına uyup geri ödemeyi yaptı.
    imitasyon olmasaydı (ki olmama imkanı yok)ödeme yapmazdı sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.