Şimdi Ara

Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tepecikliyi çizer misin odama ascam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dh bitmiş resmen, böyle konularda muhteşem şaheseri anmadan, paylaşmadan geçmek olmaz

    Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HellShot kullanıcısına yanıt

    Bolca boya kullanarak yapıyor Bob Ross ve benzer tekniği kullananlar. Fakat o tekniklerle yapılan resimlerin zamana ve ışığa karşı dayanma ömrü çok daha kısa oluyor.


    Astar kat atmak gerekiyor. Bu arada astar mevzusu kafa karıştırabilecek bir mevzu. Bir den fazla astar atma mevzusu var.


    1. Sizin dediğiniz teknik. Aslında ıslak zemin değil o. Çok kısa sürede kuruyor o atılan zemin. Terabentin ile beyaz boya inceltilerek astar atılıyor. Ben o tekniği kurs da görmedim çünkü bizim kullandığımız tuvaller üretilirken astarlanmış tuvaller. Astarlı tuvale tek renk zemin atılmaz (Nedense atanlar var)Arkası önü gibi beyaz olan tuvallere uygulanması gereken bir teknik çünkü onlar astarsız oluyor.
    2. Arkası kahve rengi ile yeşil arası renk olan tuvaller var. Onlar astarlıdır. Onlara tek renk boya atılmaz ama atanlar var. Bu tür tuvallerde çalışırken hangi renkleri kullanıyorsak terabentin ile boya inceltilir. Renkler tuvale atılır. Bu işlemede astar kat deniyor. Sonra ki katlarda boya resim yağı veya keten yağı ile inceltilerek boya işlemi yapılır. (Boya kendisi yumuşaksa az yağ kullanılır duruma göre hiç kullanmak bile gerekmeyebilir)


    Bu arada Bob Ross tekniğini doğru bulmayan ressamlar ve eğitimcilerde var. O teknikle yapılan resimlerin ömrünün diğerlerine göre daha kısa olduğunu söylemekteler.


    Bu arada hangi teknikle olursa olsun resimlere yapıldıktan 6 ay sonra vernik atılması söyleniyor. Gerçi vernik pahalı bir malzeme. 75 ml verniğe geçenlerde 120 TL ödedim. Çatlamalara ve ışığa karşı önlem amaçlı





  • Vaaay tebrik ederim çok güzel duruyorlar yeni tablolar yaptıkça atın gözümüz şenlensin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hangi boya markasını ve boyaları kullandığımı merak eden varsa:


    Van Gogh Yağlı Boya 40 ml ve Daler Rowney Georgian Yağlı Boya 38ml


    Boyalarımın çoğu Daler Rowney Georgian Yağlı Boya dır.


    Ama bu işe merak edip başlayacak arkadaşlara bir uyarım olacak.


    Boyalarınızı tek bir marka olarak almayın. Çünkü üzerinde önemli olan 2 simge oluyor. Bunlardan biri boyanın tuval üzerindeki ömrünü simgeler. Bazı markalarda yıldız bazı markalarda + veya farklı şekilde oluyor. Bir diğeri kutucuk olur üzerinde. Bu kutu nasıl bir görüntüde bu da önemli.


    Hangi marka alırsanız alın 1 yıldız olan boyalardan uzak durmaya çalışın.


    1 artı olanlar 15 ile 25 yıl arasında 2 artı olanlar 25 ile 100 yıl 3 artı olanlar 100 yıl üzerinde dayanıyor. Hiç artısı olmayanlar ise yaklaşık 10 yıl dayanacağı anlamına gelmektedir. Tabi bu rakamlar teoride böyledir.


    Diğer dikkat edilecek mevzu kare kutu. Bunlar o boyanın opaklık ve saydamlık durumunu belirtir. Siyah kutucuk o boyanın tam opak. Yani örtücü özelliği olduğunu gösteriyor... Yarı siyah yarı opak. Beyaz kutucuk transparan. Ortasında çizgi olan beyaz kutucuk ise yarı transparan olduğu anlamına gelir. Transparan ise örtücü özelliğinin düşük olduğu anlamına gelir.


    Bunları bilmeniz önemli mevzu. Bu sebeple tüm boyalarınız tek marka almamanız gerekmekte.


    Yapacağınız resmin içeriğine göre boyanızın opaklık, saydamlık ve transparanlık durumuna dikkat etmeniz şart.


    Yanlışlıkla transparan bir renk aldıysanız değiştirme şansınız yoksa resmi yaparken bunu telafi etme imkanı var fakat bu kullanacağınız boya miktarının atmasına ve boyanızın çabuk azalmasına sebep olacaktır.


    Opak veya yarı opak boya kullanmanız gereken yerde transparan boya kullanırsanız normalde atmanız gereken kattan fazla boya atmanız gerekecek buda boyanızın çabuk bitmesine sebep verebilecek bir durum.4-5 tabloda bitecek renginiz 1-2 tabloda bitebilir.


    Aynı markanın aynı renginin opak veya yarı opak olanını alırım diye düşünmeyin çünkü bir rengi transparan üretmişse aynı rengin opak veya yarı opak olanı yok. Tam tersi de söz konusu. Opak veya yarı opak üretmişse bir rengi o rengi transparan da üretmemekte.


    Bu sebeple boya alırken hepsini tek marka almak hata olmakta.





  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    İşin teknik kısmına girince haliyle bilgim çok sınırlı. Benimki sadece merak ve ilgi düzeyinde kaldı. Haliyle kurs bilgim de yok ama isterdim zamanım olsun.

  • O konuda sınırsız bir deniz var aslında. Teknik bilgileri bilmek iyi oluyor ama onlara illa sadık kalman şart değil. Kısmen onlara uyarak ama kendin daha farklı bir yöntem geliştirerek çizim ve boyama yapabilir bir insan.


    Ben de lise bittiğinden bu yana resimden uzaktım. Pandemi den 2 sene önce başladım oda tamamen tesadüf eseri oldu. Ailecek görüştüğümüz bir komşumuz olan aile var. Annem'in arkadaşı olan aile bireyi yani evin annesi kursa gidiyormuş. Annem duyunca sende git dedi. O şekilde başladım. Halk Eğitim Merkezine ait bir kurs.


    Lise zamanı resmim iyiydi ama 1997 de lise bittiğinden beri resim yapmıyordum.

  • Arkadaşlar kursların faydaları var ama gitme imkanı olmayanla Youtube da videolar izleyerek de öğrenebilirler. Yalnız videoları dikkatli izlemek ve doğru olanları izlemekte fayda var.


    Kiminde hali hazırda astarlı olan tuvallere buna rağmen beyaz boya ile astar çekenleri görüyorum. Satın alının tuval astarlı değilse o işlem yapılır.


    Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım

    Kumaşının arkası bu renk olanlar genelde astarlı olmakta. Bunları alıyorsanız tuvali boydan boya beyaz renge boyamanıza gerek yok. Boşa vakit kaybı olur.


    Yotube da bir genç arkadaş arkası böyle olan bir tuvalin önünü tamamen beyaza boyadı. Bu gereksiz bir işlem.


    Bu arada tuval alırken dikkat etmeniz gereken 2 unsur var.


    İlki para açısından çok kötü durumda değilseniz arkası bu görseldeki renkte olanları tercih edin. İkincisi tuvaller ince ve kalın kenar olmak üzere iki farklı kalınlıya sahiptir. Resminiz bitince çerçeve yaptıracaksanız mutlaka ince kenarlı tuval almak zorundasınız. Kalın kenarlı olanlara çerçeve yapılamıyor.


    Bu arada günümüzde çerçeveciler artık ahşap yerine ahşap gibi duran plastik çerçeve kullanıyorlar. Ancak siz isterseniz ahşap yapanları var. Ama genel olarak plastikten yapıyorlar çünkü ahşap çerçeveler artık aşırı pahalı olmuş. Bu sebeple kimi yapmıyoruz diyor. Siz sorunca yaparız diyenlerde ikiye ayrılıyor. Kiminin elinde stok olarak ahşap var. Elinde ahşap olanlar ona göre fiyat verirken elinde ahşap olmayanlar ona göre fiyat veriyor.


    Bu arada artık fiyatlar o hale gelmiş ki plastik çerçeveler bile aşırı pahalı durumda. Bu arada plastik derken uyduruk bir plastik değil. Özel bir malzemeden üretiliyorlar.





  • Çok güzeller elinize sağlık keşke benim de resim yeteneğim olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım

    Bunu çiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Yotundaşi resmini at arkadaş çizsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğinize sağlık. Hepsi çok güzel olmuş.
    Bu çizdiğiniz kara kalem çalışması mı oluyor? Neyin üzerine çizdiniz ve ebatları nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nemesis-Prime kullanıcısına yanıt

    Evet karakalem. Kağıt boyutu 36x26 sanırım. Kursa ilk gittiğim sene 2 veya 3 ayda çizmiştim

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    En çok bu çalışmanızı beğendim. Duvarda görmek güzel olurdu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    • İnternetten bulup koyuyor buraya, donanımhaber yer mi bunları. Yaz sağ alta 1 tane çalışmanın altına DH Noctivagant görelim.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    PM attım bir bak istersen. Ayrıca konuyu açarken ilk görselin altında ve en üstte yazdıklarımı da keşke okusaydın.


    İsmim gözükmesin diye görselden adımı sildiğimi belirttim. En altta da sosyal ağlarda görürseniz bilin ki o benim diye yazmışım. Burada videoyu paylaşmak için bile youtube sayfamın adını değiştirdim. Forumda kimse benim adımı ve soyadımı bilsin istemiyor olabilirim. Bu benim en doğal hakkım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 4 Şubat 2023; 12:24:28 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım


    Yağlı Boya ve Karakalem Çalışmalarım




  • Yağlı boya resim yapacak olan arkadaşlara bir tavsiyem. Resminiz bittikten bir kaç ay sonra vernik uygulamak isterseniz sakın evin içinde uygulamayın. İnanılmaz kötü kokuyor vernik. Bu akşam Vernik attım bir resme pişman oldum.

  • Arkadaşlar çalışma ne durumda neden yeni görsel gelmiyor diye soran olursa diye yazıyorum.


    Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen deprem felaketi sebebiyle ülke genelinde okulların tatil edildiği gibi gitmekte olduğum kurs da tatil edildiği için resim çalışmam devam etmemektedir. Okullar gibi kurs da açıldığı zaman resim çalışmam devam edecek. O vakte kadar yeni bir paylaşım olmayacak.


    Bu arada kurs devam etseydi bile bu süreçte paylaşım yapmayacaktım.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.