Şimdi Ara

Yakıttaki ÖTV inmeyecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    ÖTV Öldüren Tek Vergi hakkında daha önce de çok yazılarım oldu.

    Gerçekten de bu ÖTV olayını ben/biz/birey/halk/toplum anlayabilmiş, Baba Devlet de ÖTV'den akan sıcacık paradan vazgeçebilmiş değil. İddia ediyorum ki tüm vergi kanalları içerisinde en hızlı, en derin ve en vahşi akan kanal ÖTV kanalıdır, zaten içine düşen boğuluyor. Devlet, vatandaşın küreselleşme nedeni ile zenginleşmesi ve 1990'lı yılların başından itibaren dünyaya açılması ve dünya vatadaşı gibi yaşamasına ve taleplerine ayak uyduramamış, ne ulaşım, ne haberleşme, ne enerji, hiçbir altyapıyı sağlayamadan, halen sayısız eksikle* 2008 yılını krizle bitirdiğimiz ve 2009 yılına tam krizle girdiğimiz şu günlerde bizi 7 yıl önce uyguladığı ve bir gece manevrası ile de 4 yıl önce 10'ar puan arttırdığı maktu ÖTV denilen ve bence İNSAN ONURUNA DOKUNAN haksız, yersiz ve yasadığı, George Orwell zamanından kalma TOTALİTER DİKTA REJİMİ ile KOMÜNİST KOLEKTİF DOKTRİN uygulamalarının bir sonucu olan bu kahredici pislikle terbiye etmeye çalışmakta, güzel ülkemize koyu ve kara bir gölge düşürmektedir.

    ÖTV, el freni çekilmiş bir otomobili kullanmaktan farksızdır. Çok kısa bir süre sonra kokusu çıkar.

    T.G.


    + 100000000000000

    bir türlü anlamak istemeyenlere ders niteliğinde bir yazı..




  • İki Kardeş Babalarının Vasiyetine Uymuş ve Çiftçi Olmuş

    TURAN KARDEŞ GİTMİŞ BİR KISRAK ALMIŞ
    Kısrağı beslemiş, sütünü sağmış, güç ve kuvvet veren Kımız yapmış, ünlenmiş, Kımızı altın kadar para etmiş, kısrağa binmiş, sırtında güzel vwe uzak yolculuklara çıkmış, kısrağa güzel yerler göstermiş, kısrak her gün başka yerlerden sulu otlar, taze çim, kokulu çalıların yapraklarını dalından yemiş, berrak akan derelerden sular içmiş, sağlıklı ve kaslı aygırlarla çiftleşerek hız rekorları kıran taylar doğurmuş, Turan Kardeş de kısrağın sütünden, gübresinden, tayından, seyahatinden, yanında olmasından, dostluğundan faydalanmış. İkisi de sağlıklı ve uzun yaşamışlar, güneş görmenin, temiz hava solumanın ve mutlu bir ruh yapısına sahip olmanın kendilerine ilaç gibi geldiğini hiç unutmamışlar, daima hatırlamışlar.


    HÜSEYİN KARDEŞ GİTMİŞ BİR İNEK ALMIŞ
    İneği beslemiş, sütünü sağmış, saman yedirmiş ve sütünü sağmış, dışarıda ot olduğunda ineği bayıra salmış, hava soğuk olduğunda da süt parasından saman alıp ineğe yedirmiş, hatta bir ara saman o kadar pahalı olmuş ki sütün parası ancak saman yetiyormuş, bu inek saman yiyor, gübre çıkarıyormuş, şişmanlayak inek artık çiftleşemiyor, yavrulamıyor, Hüseyin Kardeş de buna habire daha çok saman yedirip daha fazla süt almaya çalışıyormuş, ama inek daha az süt veriyor, daha fazla saman yiyor ve daha fazla gübre üretiyormuş. İneğin hayatı ışıksız ahırda, Hüseyin Kardeş'in hayatı bir dönüm çiftlikte geçmiş. İnek yaşlı, şişman ve hasta... Hüseyin tiriklemiş, dünyayı görmemiş, erken yaşta ihtiyarlamış, işi bitmiş.



    İşte dostlarım, DEVLET YÖNETİMİ DE BUNDAN FARKSIZDIR. Biz 70 milyonluk muzaffer halk inek muamelesi görüyoruz, samanla besleniyor, üretimlerimiz sağılıyor. Bundan başka bir açıklaması olamaz zaten. Hasta, yorgun, zayıf dinlemiyor, rahat bırakmıyor, durmadan sağıyor.....

    Neden hükümet peki bunu anlamıyor? Neden hükümet peki vergileri düşürmüyor. Çünkü vergileri düşürdüğü anda hep ve halen inkar ettiği krizi kabul etmiş, mağlup olduğunu açıklamış ve boynununu bükmüş olacak da ondan. Sıfırla ÖTV'yi, % 10'a indir KDV'yi, kaldır MTV'yi, öpme vergisi, evlenme vergisi, doğurma vergisi, verginin maktu vergisi ve nispi vergisi... Yeter be, yeter yahu! Biraz insaf. Kırmızı plakalılar ceplerini dolduracak diye beyaz plakalılar hoşaf olsun, kendileri göbeklensin ve yağlansın.

    Bir arkadaşım yazmıştı. Her halk hakettiği şekilde yönetilir. Biz bunu mu hakettik sevgili arkadaşlarım???

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _opeth

    quote:

    Orjinalden alıntı: Güneydoğu

    KDV, ÖTV, MTV - hepsi hikaye, bir tek cevabın dışında hiçbir sebep bu yüksek vergileri haklı gösteremez. O da;

    "Kendi aracımızı üretemiyoruz, yakıtımızı üretemiyoruz. Kullandığımız "çoraptan - donuna" kadar herşey yurtdışından geliyor. Aşırı tüketimi önlemek, yurtdışına fazla para çıkartmamak için vergiyi yüksek tutuyoruz. Kimse birşey almasın, parası şimdilik cebinde kalsın, ileride biz üretince vergiyi düşürürüz, herkes yerli kullanır."

    Biraz ütopik oldu, kabul...!

    Bu tür bir amaç, hedef, plan, beklenti.... dışında hiçbir "mazeret" beni ikna etmez. Yol, su, elektrik vs. ilkokul veletleri bile bi tarafıyla güler. Bize öyle öğrettiler tabi. Orası ayrı.


    yerli üretimde de vergiyi azaltsınlar o zaman eğer paranın dışarıya gitmesini istemiyorlarsa


    Öyle bir amaçları yok ki. Olsa bile bunu yapamazlar, Etki-tepki meselesi... Bu sefer diğer ülkeler, kendi içlerinde Türk Malının vergisini yükseltir.



    Atatürk ve Çiftçi

    Atatürk, sık sık memleketi dolaşan bir liderdi. Çiftçi ile, işçi, sanatkar, esnaf ile konuşur; memleketin derdini arar bulur, meclise getirir, milletvekillerinden, bakanlardan hesap sorardı.
    İşte böyle yurt gezilerinden birinde Orta Anadolu’da tarlasında çift süren bir çiftçi ile karşılaşmıştır.
    - Kolay gele, bereketli ola ağa.
    - Allah razı olsun bey
    - Hayrola ağa, öküzün teki ne oldu?
    - Devlete borcumuz vardı bey, icra kapımızı çalınca çaresiz kaldık, koca öküzü satıp borcumuzu ödedik.
    - “Sağlık olsun ağa” diyerek konuşmasını kısa kesmiştir.
    Çiftçinin adı Halil Ağa idi. Atatürk’ün yanındakiler, İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, Salih Bozok, Kılıç Ali, Hüsrev Gerede, Emir Subayı Resuhi Bey, daha birkaç yakını vardı. Yürüyorlardı. Atatürk düşünceli idi. Salih Bozok’u yanına çağırdı. Salih, yarın sabah git, Halil Ağayı bul, bana getir. Benim kim olduğumu sorarsa, bizim bey seni bir kahve içmeye çağırıyor de.
    Ertesi gün Salih Bozok, Halil Ağa’yı bulmuş Atatürk’ün yanına getirmiştir. Atatürk ayağa kalkarak; “Buyur Halil Ağa” deyip bir sandalye göstermiştir. Zamanın başbakanı İsmet İnönü de salonda bulunuyordu ve olanlardan habersizdi. Atatürk Halil Ağa’ya dönerek: “Halil Ağa, anlat şu vergi işini bir daha” demişti.
    Halil Ağa, vergi borcunu, icrayı, satılan öküzünü tekrar anlattı. Atatürk kaşlarını çatarak, İsmet Paşa ve Şükrü Kaya’ya dönerek; “Arkadaşlar, biz İstiklal Savaşı’nı Halil Ağa’nın öküzünü icra yoluyla satalım diye yapmadık. Bu memlekette adaleti, vatandaşı böyle mi koruyacağız, gerekirse vergi borcu ertelenebilir. Köylünün çift sürdüğü öküzü elinden alınmaz.”
    Halil Ağa “Sen Atatürk Paşamsın galiba, beni bağışla, kusur ettim” diye yalvaracak oldu.
    “Sana güle güle Halil Ağa, sen bizim gözümüzü açtın” diye Halil Ağa’yı ayakta uğurlamıştı. Atatürk Türk Köylüsünün borcu konusunda çok titiz davranmıştır.




  • Bu gibi ağır vergiler altında yaşmamızın tek sorumlusu Türk esnafıdırç
    hepsi vergi kaçırıyoır.300-5000 nin üzerinde yıllık gelir vergisi matrah beyanında bulunan esnaf yok.

    ama senin benim gibi bordrolu çalışanın böyle bir şansı olmadığı için devlet bizim maaşımızı elimizden alıyor.
    çünkü esnaf gelirinin vergisini ödemiyor.devlet bunu mecburen akaryakıta iletişime vs bir yere yansıtmak zorunda.

    esnaf hırsızlığı ne zaman bırakırsa biz ancak o zaman rahata ereriz.esnafın %95 i hırsız.
    ev soyan hırsızdan farkları yok. varsa çıkın söyleyin.ben onların 20 senede verdiği vergiyi 1 ayda veriyorum.
    türkiyede sıradan bir esnaf ayda en az 3000-5000 TL kazanıyor ama yılda o kadar kazanmış gibi gösterip hırsızlık yapıyor.
    ben ayda 3000 Tl maaş alıyorum vergilerden (+kesintilerden ) sonra elime geçen net maaş 1750 TL.
    neden ?
    çünkü esnaf hırsız.
    ne zaman esnaf hırsızlığı bırakır bu ülke o zaman rahata kavuşur.




  • @drahte 1905
    çok acayip fikirlerin var ya, ödenen vergiyi sadece miktar olarak kıyaslıyorsun. gelire yada alınan malın değerine oranını hiç düşünmüyosun nedense.
  • sayın göde
    sizin otomobil hakkındaki yazılarınızı ve yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum. ancak bu vergi konusunda sizin gibi hezarfen bir kişinin bu şekilde yorum yapması, bu Milletin bi ferdi olarak beni açıkçası üzdü.
    sevdiğim bi yazar; "artık dibe vurduk korkmayın; bundan sonraki her hareket yukarı olacaktır." diyor. şahsen ben de uzun zamandır bunlarla uğraşmaktansa işime bakıyorum. en azından ruh sağlığım daha iyi oluyor. bu da bi kar sonuçta. bu arada ses getirecek her türlü tepkiye de katılırım. ama malesef biz henüz o kadar ümitli değiliz. o da olur inşallah. geçenlerde bi kampanya falan yapalım, bazı günler benzin almayalım gibi fikirler ortaya atıldı. ben de o zaman haftada birgün benzin almayalım ve bunu güncel tutalım demiştim. hala çarşamba günleri benzin almıyorum. bu belki de sadece vicdanımı rahatlatacak bi hareket ama olsun. dediğim gibi yeni tekliflere de açığım. yoksa burada "dök içini rahatla" modu, bence çözüm de değil, faydası da yok. tam tersine gerildiğimizle kalıyoruz.
    teşekkürler
    (bu arada her halkın hakettiği gibi yönetileceğini yazan arkadaş Peygamber efendimizden alıntı yapmış)

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    İki Kardeş Babalarının Vasiyetine Uymuş ve Çiftçi Olmuş

    TURAN KARDEŞ GİTMİŞ BİR KISRAK ALMIŞ
    Kısrağı beslemiş, sütünü sağmış, güç ve kuvvet veren Kımız yapmış, ünlenmiş, Kımızı altın kadar para etmiş, kısrağa binmiş, sırtında güzel vwe uzak yolculuklara çıkmış, kısrağa güzel yerler göstermiş, kısrak her gün başka yerlerden sulu otlar, taze çim, kokulu çalıların yapraklarını dalından yemiş, berrak akan derelerden sular içmiş, sağlıklı ve kaslı aygırlarla çiftleşerek hız rekorları kıran taylar doğurmuş, Turan Kardeş de kısrağın sütünden, gübresinden, tayından, seyahatinden, yanında olmasından, dostluğundan faydalanmış. İkisi de sağlıklı ve uzun yaşamışlar, güneş görmenin, temiz hava solumanın ve mutlu bir ruh yapısına sahip olmanın kendilerine ilaç gibi geldiğini hiç unutmamışlar, daima hatırlamışlar.


    HÜSEYİN KARDEŞ GİTMİŞ BİR İNEK ALMIŞ
    İneği beslemiş, sütünü sağmış, saman yedirmiş ve sütünü sağmış, dışarıda ot olduğunda ineği bayıra salmış, hava soğuk olduğunda da süt parasından saman alıp ineğe yedirmiş, hatta bir ara saman o kadar pahalı olmuş ki sütün parası ancak saman yetiyormuş, bu inek saman yiyor, gübre çıkarıyormuş, şişmanlayak inek artık çiftleşemiyor, yavrulamıyor, Hüseyin Kardeş de buna habire daha çok saman yedirip daha fazla süt almaya çalışıyormuş, ama inek daha az süt veriyor, daha fazla saman yiyor ve daha fazla gübre üretiyormuş. İneğin hayatı ışıksız ahırda, Hüseyin Kardeş'in hayatı bir dönüm çiftlikte geçmiş. İnek yaşlı, şişman ve hasta... Hüseyin tiriklemiş, dünyayı görmemiş, erken yaşta ihtiyarlamış, işi bitmiş.



    İşte dostlarım, DEVLET YÖNETİMİ DE BUNDAN FARKSIZDIR. Biz 70 milyonluk muzaffer halk inek muamelesi görüyoruz, samanla besleniyor, üretimlerimiz sağılıyor. Bundan başka bir açıklaması olamaz zaten. Hasta, yorgun, zayıf dinlemiyor, rahat bırakmıyor, durmadan sağıyor.....

    Neden hükümet peki bunu anlamıyor? Neden hükümet peki vergileri düşürmüyor. Çünkü vergileri düşürdüğü anda hep ve halen inkar ettiği krizi kabul etmiş, mağlup olduğunu açıklamış ve boynununu bükmüş olacak da ondan. Sıfırla ÖTV'yi, % 10'a indir KDV'yi, kaldır MTV'yi, öpme vergisi, evlenme vergisi, doğurma vergisi, verginin maktu vergisi ve nispi vergisi... Yeter be, yeter yahu! Biraz insaf. Kırmızı plakalılar ceplerini dolduracak diye beyaz plakalılar hoşaf olsun, kendileri göbeklensin ve yağlansın.

    Bir arkadaşım yazmıştı. Her halk hakettiği şekilde yönetilir. Biz bunu mu hakettik sevgili arkadaşlarım???

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • @drahte1905 zenginler 7-10 kat fazla vergi veriyor diyorsun ancak bunu sadece miktar olarak söylüyorusn. asgari ücretle çalışan bir adamın verdiği verginin gelirine oranıyla o zengin adamın verdiği vergi/gelir oranı aynı değil cok fark var. zengin adam daha az vergi ödüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: birol_61

    Bu gibi ağır vergiler altında yaşmamızın tek sorumlusu Türk esnafıdırç
    hepsi vergi kaçırıyoır.300-5000 nin üzerinde yıllık gelir vergisi matrah beyanında bulunan esnaf yok.

    ama senin benim gibi bordrolu çalışanın böyle bir şansı olmadığı için devlet bizim maaşımızı elimizden alıyor.
    çünkü esnaf gelirinin vergisini ödemiyor.devlet bunu mecburen akaryakıta iletişime vs bir yere yansıtmak zorunda.

    esnaf hırsızlığı ne zaman bırakırsa biz ancak o zaman rahata ereriz.esnafın %95 i hırsız.
    ev soyan hırsızdan farkları yok. varsa çıkın söyleyin.ben onların 20 senede verdiği vergiyi 1 ayda veriyorum.
    türkiyede sıradan bir esnaf ayda en az 3000-5000 TL kazanıyor ama yılda o kadar kazanmış gibi gösterip hırsızlık yapıyor.
    ben ayda 3000 Tl maaş alıyorum vergilerden (+kesintilerden ) sonra elime geçen net maaş 1750 TL.
    neden ?
    çünkü esnaf hırsız.
    ne zaman esnaf hırsızlığı bırakır bu ülke o zaman rahata kavuşur.


    Siz hayatınızda, bir gün, esnaflık yaptınızmı?

    Bodroyu imzala, parayı al.

    Hiç; işyeri kiraladınızmı? Kapınıza dilenci gelirmi? Dolandırıldığınız olurmu? Riskiniz varmı?

    Vergi dairesine her ay beyanname vermeden, kağıt üstünde, sözde 1.250 gayme vergi veriyorsun, git bir kere o parayı, kuruş kuruş kazan da yatır da görelim.

    Esas size, 1.750 gayme para veren, işyeri sahibinize tüküreyim, 500 gayme asgari ücret yeter, hatta çok bile.

    İMZA: 25 YILLIK ESNAF.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: M. Reha


    quote:

    Orjinalden alıntı: birol_61

    Bu gibi ağır vergiler altında yaşmamızın tek sorumlusu Türk esnafıdırç
    hepsi vergi kaçırıyoır.300-5000 nin üzerinde yıllık gelir vergisi matrah beyanında bulunan esnaf yok.

    ama senin benim gibi bordrolu çalışanın böyle bir şansı olmadığı için devlet bizim maaşımızı elimizden alıyor.
    çünkü esnaf gelirinin vergisini ödemiyor.devlet bunu mecburen akaryakıta iletişime vs bir yere yansıtmak zorunda.

    esnaf hırsızlığı ne zaman bırakırsa biz ancak o zaman rahata ereriz.esnafın %95 i hırsız.
    ev soyan hırsızdan farkları yok. varsa çıkın söyleyin.ben onların 20 senede verdiği vergiyi 1 ayda veriyorum.
    türkiyede sıradan bir esnaf ayda en az 3000-5000 TL kazanıyor ama yılda o kadar kazanmış gibi gösterip hırsızlık yapıyor.
    ben ayda 3000 Tl maaş alıyorum vergilerden (+kesintilerden ) sonra elime geçen net maaş 1750 TL.
    neden ?
    çünkü esnaf hırsız.
    ne zaman esnaf hırsızlığı bırakır bu ülke o zaman rahata kavuşur.


    Siz hayatınızda, bir gün, esnaflık yaptınızmı?

    Bodroyu imzala, parayı al.

    Hiç; işyeri kiraladınızmı? Kapınıza dilenci gelirmi? Dolandırıldığınız olurmu? Riskiniz varmı?

    Vergi dairesine her ay beyanname vermeden, kağıt üstünde, sözde 1.250 gayme vergi veriyorsun, git bir kere o parayı, kuruş kuruş kazan da yatır da görelim.

    Esas size, 1.750 gayme para veren, işyeri sahibinize tüküreyim, 500 gayme asgari ücret yeter, hatta çok bile.

    İMZA: 25 YILLIK ESNAF.





    bu dediğiniz vergi kaçırmak için kabul edilebilir sebepler mi eğer siz arkadaşın dediği 5%in içindeyseniz sorun yok yarası olan gocunur...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mert_881


    bu dediğiniz vergi kaçırmak için kabul edilebilir sebepler mi eğer siz arkadaşın dediği 5%in içindeyseniz sorun yok yarası olan gocunur...


    1989 Model Hacı Gartala bindiğime göre, ben o yüzde içinde değilim.

    Yakında dükkanıda kapatacağım, YILLIK GELİR VERGİSİ, STOPAJ, DEFTER TASDİK PARASI, AYLIK

    BEYANNAME, TİCARET ODASI AİDATI, KİRA BEDELİ, İLAN REKLAM VERGİSİ, MUHASABE ÜCRETİ, ÇÖP

    VERGİSİ, OT VE BOK BEDELİ V.B. üzerinde uğraşmayacağım ve THE END.

    Yarası olan, dediğim şeyleri, tapası sıkıyor ise yatırır.
  • niye yakıtta ötv insin ki? En önemli gelir kapısı yakıt, alkol, sigaradan alınan vergi. Ama hiçyoksa biraz düşmesi çok iyi olur. Pırlantadan bile vergi alınmazken yakıttan astronomik oranlarda vergi alınıyor. Yazık be kardeşim.

    Araba hala lüx olarak görünüyor ülkemizde bu zihniyede acıyorum ben. Benimde şehir şehir dolaşma paramı devlet verse, bende beleş benzine makam arabalarını kullansam bende takmam tabi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    niye yakıtta ötv insin ki? En önemli gelir kapısı yakıt, alkol, sigaradan alınan vergi. Ama hiçyoksa biraz düşmesi çok iyi olur. Pırlantadan bile vergi alınmazken yakıttan astronomik oranlarda vergi alınıyor. Yazık be kardeşim.

    Araba hala lüx olarak görünüyor ülkemizde bu zihniyede acıyorum ben. Benimde şehir şehir dolaşma paramı devlet verse, bende beleş benzine makam arabalarını kullansam bende takmam tabi


    Gözümsün.

    Pırlanta'dan vergi alınmıyor, arabadan alınıyor.

    Ha bir de "Angora Tavşanı" nından vergi alınmıyor.

     Yakıttaki ÖTV inmeyecek




  • abi one ya pamuk şeker gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Güneydoğu

    Gözümsün.

    Pırlanta'dan vergi alınmıyor, arabadan alınıyor.

    Ha bir de "Angora Tavşanı" nından vergi alınmıyor.

     Yakıttaki ÖTV inmeyecek




    vergi alınamayacak kadar sevimli




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enver78

    Arkadaşlar tartışma güzel de şu "w" harfini kullanmasak diyorum.

    Türkçemize sahip çıkalım...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.