Şimdi Ara

YAMAHA 457 - YAMAHA 657 ve seçimler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 357 ile 657 arsında dağlar var dağlar. neysem Affan kardeş eline, bileğine sağlık güzel bir yazı oldu.ben de teşekkür etmek istedim yahu.
    selam saygılar. beslemesi azcık daha kuvvetli iyi görünse ekonomik olması için 457 i tercih et diyeceğim de.iyisi mi dinle kar ver. yalnız yamaha bakarken harman kardon a bakma şansın varsa ona bir bakmanı da salık veririm! .yoksa planın belli.
  • yorumlar için teşekkürler...sanıyorum yarın arkadaşın evinde ve komuşsundaki sistemleri dinleyebileceğim...ardından affan kardeşimizin verdiği adreslerden bir kaçına daha gidip oralarda da bir kaç deneme yapmak istiyorum....ama genel kanım 457 sineme performansında 657 den geri deilse (Hoparlör sayılarının fazla olma artısı dışında) aradaki farkı birkaç ay sonra steryo anfi almak için kullanmak istiyorum...ancak bir yandanda 657 bana göz kırpmıyor deil

    mesala şu an evimde tv ye philipsin 5.1 gibi bişeyi var...şu kumandalı minik hoparlörler... onlar bile sağlam bir sistemin sinema ve müzik için ne kadar önemli olduğunu bana gösteriyor...tabi birde işyerimde kullandığım TECHNICS SA-DX930 Digital Anfim var hoparlörler ise çankayadaki o hoparlör satan bi yer var ordan aldığım hoparlörler...yinede güzel...

    ve diyorumki...yamaha ve sağlam kolanlarla hep daha iyiye...(Denon'a Marantz'a ve Harman Kordan'a da saygılarımı sunarak tabi )

    saygıyla...




  • Eğer aklının ucunda stereo anfi varsa, bence 657 ye o kadar para verme.457 al, iyi bir stereo anfi alırsın ileride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 17 Mayıs 2006; 12:34:14 >
  • technics dx-930 yabana atılır amfi değil arka çıkışları daha güçlü olsaydı ki selefi daha güçlü technics sa-da9 av receiver. av amfin var iş yerinde mecbur değilsen eve getirirsin bunlara ve önceliğin hoparlör olmak şartıyla sistemi tamamla. bakarsın memnun kalırsın.ki 457 bile aratmaz bana kalırsa. sonra iki kanallı amfi eklersin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan

    technics dx-930 yabana atılır amfi değil arka çıkışları daha güçlü olsaydı ki selefi daha güçlü technics sa-da9 av receiver. av amfin var iş yerinde mecbur değilsen eve getirirsin bunlara ve önceliğin hoparlör olmak şartıyla sistemi tamamla. bakarsın memnun kalırsın.ki 457 bile aratmaz bana kalırsa. sonra iki kanallı amfi eklersin.


    evet düşünmedim deil...restoranımda çalmak içinde bir el yapımı basit bir steryo anfi almayı bile düşündüm...ancak bazende diyorum ki...bu burda kalsın ya...ne güzel radyosuda var..bağlantıları da güçlü ve güzel...

    son yaptığım araştırmalar ve kurdaki dalgalanmalar gösteriyorki şu sıralar asla pazarlık yapılamıyor...bu nedenlede 457 ile 657 arasındaki fiyat farkını kapatmak mümkü olmuyor...iki avr içinde en fazla 30-40 ytl indirim yapabiliyorlar...her neyse söylemek istediğim aradaki fiyat farkı nerden baksanız 450 ytl civarı...sanıyorum artık bir iki haftaya alıyorum sistemi...yukarıda ki açıklamaları okudum ancak yinede sormak istiyorum......sinema performansım için bu 450 ylt değermi arkadaşlar. (steryo anfi alacağım kesinlik kazandı diyebiliim)

    bende bu arada affan kardeşimin bana verdiği adreslere gidip dinleyebildiğim kadarını dinleyeceğim...

    saygıyla...




  • 450ytl fark bence değmez.
    ha rx-v457 alayım dersen bu sefer technics var ben bulaşmam vermem. gider en iyisinden bir çift kolon almaya bakarım amfi kolay.
  • selamlar bu 457 de pure dırect olayı varmı acaba
  • Bildiğim kadarıyla yok.
  • hımmm kotu ya bırde bu modelde veya 657 de ses tam kapalıyken hoparlorlerden bır hısırtı sesı veya baska bır ses gelıyormu gelıyorsa ne kadar bı sıddetı var acaba?
  • O dediğin hışırtı, distorsion.

    Ayrıca, anfinin sesi tamamen kapalıyken distorsion sesi zaten gelmez.

    Anfiye, hiç bir ses kaynağından giriş yapmadan, son sese yüklendiğinde, gelen bir distorsion varsa ve bu ses ne kadar fazlaysa, işte o zaman kalite düşüklüğünden bahsedebiliriz.

    Aynı zaman da bu biraz da, anfinin çıkış gücü ile de alakalı bir olay. Çünkü, anfi çıkış Watt'ajı yükseltikçe, distorsion da nispeten daha fazla artıyor. Bu yüzden, eğer dikkat edersen, Audiofile tarzı üretilmiş anfiler de anfi gücü 30-40-50-60-70 veya en fazla 90 Watt civarında üretilir. Daha güçlü Audiofile tarzı cihazlar için ise üretilen anfilerin fiyatları, zaten ev fiyatların da. Yani High-End cihazlardan bahsediyorum.

    Bir de bahsettiğin anfi modelleri, ortadirek anfi modelleri. Yani herkesin alabileceği tarz da minimal egoları tatmin amacı ile üretilmiş uygun fiyatlı cihazlar. Onun için beklentilerinin de bu yönde olması lazım. Pure Hi-Fi türü cihazlar arıyorsan zaten 457 ve 657 lansmanında cihazlardan bahsetmek bile yersiz. Mosfet transistör veya lamba transistör yerine entegre çıkış katı kullanan bu modeller de üst düzey kaliteden bahsetmek çok anlamsız olur.

    Saygılar...

    quote:

    Orjinalden alıntı: yavuzazgin

    hımmm kotu ya bırde bu modelde veya 657 de ses tam kapalıyken hoparlorlerden bır hısırtı sesı veya baska bır ses gelıyormu gelıyorsa ne kadar bı sıddetı var acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Mayıs 2006; 13:19:37 >




  • bıldıgım kadarıyla pıoneerın bazı modellerı mosfet deılmı.
  • Evet!

    Doğru biliyorsun.


    Pioneer de 1015'de dahil, 1011, 2011, 1014, 2014, x2, x4, x5, x10 ve Pioneer'in stereo anfisi olan 607 Mosfet transistör kullanıyor.

    Aynı şekilde Denon, Marantz, Yamaha'nın da üst modellerin de mosfet var. En son yenilik olarak ise Denon UHC Mosfet dediğimiz Ultra yüksek doğrulamalı transistör kullanan PMA1 modelini piyasaya sürdü. Fiyatı Türkiye'de 7000 Euro. Dışarıda 6000 Euro.

    Ancak bu topic de bahsi geçen anfiler Mosfet transistörlü çıkış katı kullanmıyor. Entegreli çıkış kullanıyor.

    Saygılar...

    quote:

    Orjinalden alıntı: yavuzazgin

    bıldıgım kadarıyla pıoneerın bazı modellerı mosfet deılmı.
  • pıoner hıbrıd amplıkasyonu ne oluyor peki
  • meraba ben hamit arkadaşım sen nealırsan al ama bence ilk başta hopor lörün iyi olsun ben kendi evimde ta va 777 es anfi var ama hoporlörüm ideyil onun için alırken iyi düşün eyer maddi konuda sorunun yoksa defınitive teknoloji al kesinlikle pişman olmazsın anfiyide bence soniy sinemaya en yakın sesi veren ciyaz bana göre ben hepsini kullandım yamaha sesi teneke gibi maraatz çok yumuşak denon kapalı çalı yo artı bir şeydaha bugüne kadar sinema anfisinde her kez soniyi ekolayzır kulanı yo diye eleştirdi şim daha yeni yeni savun duk ları cihazlar ekolayzır koymaya başladılar ama kulak senin göz senin se çimini iyi yap
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.