Şimdi Ara

yamaha 659 ve DIAMOND 9.5 kombinasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Yamaha rx-v659 almak istiyorum, Front hoparlörüm DIAMOND 9.5 center Tannoy mc, Real MX1.

    sizce anfim bu sisteme göre yüksekmi ? aslında 7.1 yapmak gibi bir düşüncem yakın planda yok ama Pure Stereo ve mikrofon özelliği için rx-v559 yerine bunu almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

    selamlar,



  • dostum 9.5 için yamaha 659 oldukca yüksek kalır. bende de 9.5 var yamaha 359 tam kıvamında tavsiye ederim..
  • 659da 8 adet analog giriş olması beni cezbediyor sonuçta günlük bir yatırım değil tabi aralarında da baya fiyat farkı var. Tavsiyen için teşekkür ederim.

    Ayrıca şuan kullanılan bütün receivarlarda HD ses formatlarına çözücü yok, yani HDMI ile dijital olarak receiver a taşınan ses DTS-HD gibi bir formatla çözülemiyorki neden bu bağlantıyı hiçkimsenin işine yaramayacak olsada dayatmaya çalışıyorlar. Video sinyalini zaten avr'a sokmanın hiçbir anlamı yok. Bence ilerde bir HD-DVD alınacaksa mevcut cihazları bu playera analog bağlamak en akıllıca çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

    Sadece bu fark için 659 almayı düşünüyorum.

    selamlar,
  • 7.1 analog input olması tabii ki ilerisi için güzel bir olay ama tek başına HDMI gereksiz manasına gelmiyor...şu anda avr lerde yeni nesil ses formatları dekoderleri olmasa da , dekoderli playerlar ile pcm olarak sesi HDMI üzerinden dijital olarak avr ye aktarmak mümkün..dts ve dolby sitelerinde bunu görebilirsiniz...ama tabii HDMI versiyonu ile ilgli bir olay bu...1.1 veriyonda 5.1, 1.2 ile sanırım pcm 7.1 iletmek mümkün...1.3 versiyonu ise yeni nesil ses formatını , ileride çıkacak dedoderli avr ye iletmek te kullanılacak.659 fiyatına ,hatta daha da hesaplı olabilir ,onkyonun 674 ve 604 ile sony 1200 ES modellerine de bakmanızı tavsiye ederim.604 ve 674 de de pure direct modları var.her 3 cihazda da HDMI bulunuyor..tabii seçim size kalmış...alternatif yaratayım dedim...kolay gelsin.
  • burada bana göre düşünülmesi gereken mevcut sisiteme uyum sağlayabilecek bir avr almak.659 uyum sağlamaz anlamında kullanmadım cümlemi.demek istediğim kullanamıyacağımız bir güce ebeyce farklı rakam ödemek neden ?
    tabiki karar yine size kalmış.
  • zapatero HDMI konusunda yanlış düşünüyorsun, hdmi dijital bağlantı tıpkı optik gibi, yani playerdan dijital olarak receivera aktarırsan sesi ( HDMI la yada başka yolla ) elin mahkum receiver içindeki çözücü bu kodu çözecek. Bu codecleri mevcut receiverlar desteklemediğine göre mevcut HDMI lı receiverler ile HD-DTS çözemezsin. Çözüldüğünü nerden gördün bilmiyorum ama DTS in internet sitesinde GELECEKTEKİ RECEİVERLARDAN BAĞLANTI konusu altında bu bağlantıyı vermiş. Lütfen mevcut receiverler ile olan bağlantıyı tekrar incele hepsi 8 kanal analog.


    selamlar,
  • benim yazımdan böyle birşey anlamışsanız yanlış anlamışsınız....orda öyle birşey yazmıyorki...HDMI 1.1 ile 1.2 ile pcm ve nihayet 1.3 ile yeni nesil ses formatı taşıyan avr ye hd sesi aktarırsınız yazdım....bir daha okumanızı tavsiye ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ooncan

    zapatero HDMI konusunda yanlış düşünüyorsun, hdmi dijital bağlantı tıpkı optik gibi, yani playerdan dijital olarak receivera aktarırsan sesi ( HDMI la yada başka yolla ) elin mahkum receiver içindeki çözücü bu kodu çözecek. Bu codecleri mevcut receiverlar desteklemediğine göre mevcut HDMI lı receiverler ile HD-DTS çözemezsin. Çözüldüğünü nerden gördün bilmiyorum ama DTS in internet sitesinde GELECEKTEKİ RECEİVERLARDAN BAĞLANTI konusu altında bu bağlantıyı vermiş. Lütfen mevcut receiverler ile olan bağlantıyı tekrar incele hepsi 8 kanal analog.


    selamlar,









  • İlk etapta o anfi fazla gibi gözükebilir ama ilerisi için iyi bir yatırım olacaktır.Sonsuz kadar 9.5 kullanacaksın diye bir şart yok.Anfiyi aldıktan sonra para durumuna göre 9.5 i de değiştirirsin.Paran varsa 659 alarak iyi bir yatırım yapmış olursun.İlk etapta fazla geleceği gerçek ama aşırı yüklenmedikçe patlama ya da benzeri bir sorunla karşılaşmazsın.
  • ben arkadaşa sadece mevcut sistem için yorum yaptım tabiki hoparlörleri değiştirmeyide düşünüyorsa varsa hemen al derim 659..ok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.