Şimdi Ara

Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Yazdigim modeller alakasiz biliyorum ama bu ise yeni basliyorum. Kendi capimda arastirma yapiyorum. Tamamen amatorum.


    Derdim film ve muzik. Oyun hic oynamam. Amfi kesinlikle Dolby Atmos, HDMI EARC 2.1 olacak. Sony DH790 veya Denon X1700 var aklımda. Ama derseniz ki hDMI 2.1 ve EARC gereksiz, sadece ATMOS olan AMFİ'lere de bakabilirim. Benim ogrendigim kadari ile 2.0 yeterli ancak 2.1 ve Earc olursa tam kayipsiz oluyormus.


    HDMI 2.0 vs 2.1: Audio

    HDMI 2.1 and HDMI 2.0 both support a feature called ARC (audio return channel), which allows a single cable to send and receive audio signals from your TV to a soundbar or AV receiver. However, only HDMI 2.1 supports eARC (enhanced audio return channel).

    With ARC, you can listen to surround sound audio, but it will be compressed. On the other hand, eARC has a higher bandwidth capacity, so it supports uncompressed surround sound, including audio formats like DTS Master, DTS:X, Dolby TrueHD, and Dolby Atmos 3D surround sound.


    https://www.hellotech.com/blog/hdmi-2-0-vs-2-1#:~:text=What%20Is%20the%20Difference%20Between,refresh%20rates%2C%20and%20other%20features.


    Oyun oynamadigim icin 120 HZ ile isim yok. Bu arada TV'yi icindeki uydu alicisindna izliyorum. Fİlmleri de tV'deki Netflix vs, veya USB stick ile. Belki ileride pc'mi de baglar izlerim.



    Haricen yukarıya 2 adet atmos hoparlor alacagim.


    Bunun disinda hoparlor isi kafamı karistiyor. 2. el dusunuyorum butce sebebiyle. En fazla 20.000 TL olacak.


    Yamaha NS'ler 333, 444, 555, YST-SW012 - 21.500 TL

    Wharfedale Diamond 8, 8.2, 8.4, Powercube 10A - 10.000 TL

    Wharfedale CR-30.2, CR-30 CR-30.5, Mission Ms-10 - 17.000 TL


    Elimde bunlar var. Ürünlerin temiz olduğunu düşünerek bu fiyatlar konusunda fikriniz var mı? Ve amator olarak sizce hangisini tercih etmeliyim. Evet bu işin sonu yok ama benim derdim elimdeki bu butce ile yanlış bir şey almak istemiyorum. Aldığım da mutlu etsin yani. Beni bu işe sevdirsin. İlerleyen yıllarda daha iyilerine geçerim tabiki.


    Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler.


    Edit: 5.1.2 sistem icin TV'mdeki earc cikis ve earc girisli amfi baglantisinde bu duzen oluyor mu yoksa optik baglanti mi yapmam gerekiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 5 Aralık 2022; 16:13:45 >







  • TV'de Earc mevcutsa, TV içerisindeki streaming (Netflix, Apple TV, Disney Plus vs) uygulamalarındaki ve Apple TV gibi atmos destekleyen harici bir streamer cihazınızdaki atmos sesi çözebilirsiniz. Standart HDMI bunu çözemiyor, daha yüksek band genişliğine sahip Earc yani 2.1 hdmi gerekiyor diye biliyorum. Eğer ki 4k bluray disc izlerim deseydiniz, sıradan HDMI arc da işinize yarardı. Diğer yandan optik bağlantı tüm ses codeclerini çözemiyor diye biliyorum, kayıp yaşanıyor. HDMI en sağlıklı yöntem.


    Hoparlör konusuna gelince, bahsi geçen hoparlörleri kullanmadım ancak daha önce Heco Victa Prime, Magnat Supreme ve Dali Oberon hoparlörler kullanmıştım. Şu anda da stereo müzik sistemimde Monitor Audio Silver 300 6g kullanıyorum. Bunlar arasında beni en çok etkileyen Dali ve Monitor Audio'dur. Heco Victa Prime da sürücü boyutu nedeniyle etkileyici bir bass performansı sunuyordu. Bu bahsettiklerim arasında en büyük sürücüye sahip center hoparlör de ondaydı zaten. Eğer bu hoparlörlerin ikinci ellerini bulabilirseniz bakmanızı tavsiye ederim. Özellikle Oberon ve Silver serisi sizi uzun yıllar üzmez.





  • bekarburak B kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz avrler giriş seviyesi ve düşündüğünüz hoparlör paketleri ise kesinlikle güç isteyen hoparlörler. Bunların yerine şiddetle Polk Audio Signature serisini tavsiye ederim. Bu hoparlörlere nazaran sürmesi daha kolaydır ve ses olarak çok tatminkardır. Tam bir fiyat/performans canavarları. Dikmenden falan paket fiyatı alabilirsiniz epey bayide mevcut.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Polk signature muzige de sinema6a da yatkin. S60e kullaniyorum, arkalar s20e. Ancak s55 s15 ya da s10 eslemelerinin de basarili olacagini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eiskent @Cromartie @skysonic


    Arkadaslar, cok tesekkurler vakir ayirdiginiz icin.


    Ben yazdiklarinizi goremeden ikinci el bir sistem aldim birinde. Aslinda biraz fiyat makul geldi, biraz da baslangic icin sistem yeter gibi dusundum.


    Sony STR-DN1080 7.1 Atmos AVR (eARC cikisli)

    Jamo c607 On kuleler

    Yamaha NS-444 Center

    Yamaha NS-333 Bookshelfler

    Sony SS-CSE Atmos hoparlorler

    Pioneer S-W110S-K Subwoofer

    Kulelerde ve Centerda Profigold 4mm kablolar


    Hepsine 25.000 TL verdim.


    Bookshelf ve atmos kablolar 0,75m kablo idi. Onlari attim. Norston CL250 2,5mm kablo aldim. Kablo 14 AWG ve 10 metreye kadar kayip yok denecek kadar azmis.


    Sitemi 5.1.2 seklinde (Atmoslar tavanda) kurdum. Atmos sesi aliyorum. Tv ve Avr eArc oldugu icin. Sertifikali earc hdmi 2.1 8k kablo aldim.


    Subwoofer cok dandik biliyorum. En kisa zamanda degistirecegim. Ama ne almam gerektigini bilmiyorum. Aklimda Yamaha NS-SW200 veya NS-SW300 var.


    Neden Yamaha sub derseniz; Jamo’lari satip onleri de yine ikinci el Yamaha NS-555 veya NS-777 yapasim var. Hem ses ayni tonda olsun istiyorum. Hem de gorsellik olarak birbirini tamamlasin diye.


    Ancak soyle bir durum var, onu da yazayim, ben bu sistemi aldim eve geldim, Jamo ve Sony Atmos tertemiz ama (Sadece su var Sony’yi Jamoya arkadan iki kucuk vidayla tutturmus tahtalarina buna canim sıkıldı bilmiyorum sesi bozar mu bu iki kucuk delikler?)


    Yamaha’lar cok kotu durumda. Yani vuruk var, ahsap kalkmasi var, siyah yapistirma folyo var. İnanilmaz moralim bozuldu.38 yasindayim cocuk gibi uzuldum. Ben biraz sabirsiz adamim. Kac gun arastirmaktan yoruldum. Baktim buna adam mesajda tertemiz kullandim yazmis, atladim gittim dogru durust bakmadim. Eve geldim sok oldum. Adama da mesaj attim. Tertemiz sifir gibi dedin su hale bak diye fotograflari attim. 50 yaslarinda biriydi. Dedim ben sogudum 20 bine satacagim bunlari. Aradi beni acmadim. Cok uzuldum falan dedi. Neyse.


    Simdi ben ya bu Yamaha’lari guzelce zimparalattirip, ahsap macun cektirip piano black boyatip, onlere de 555 veya 777 yapacagim, Jamo’yu satip tabi’


    ya da Yamaha’lari satip, Jamo c607’nin center ve bookshelfini alacagim ama kodlarini bulamadim internette. C607 de cok guzel duruyor ona kiyamiyorum.


    Bana akil verirseniz cok sevinirim.


    Not: Yamaha resimlerini ekledim. Tabi yakin cekim yaptigim icin daha abarti gorunuyor. Bu kadar kotu degil, Sonorous Sp-100 ayak aldim. Onun ustunde dikkatli bakmayinca belli olmuyor. Center da tv unitesi uzerinde cok belli olmuyor. “Yuh abi bu kadarini da gormedin mi” diyeceksiniz. Vallahi gormedim. Biraz sesi dinledim evde. Acelem vardi. Hizlica soktuk sistemi. Ben asagiya tasidim falan. Gece zaten. Basireti baglanir ya insanin bazen. Sanirim o oldu.

    Merak ettigim bu vuruklar sesi bozuyor mudur? İcim cok huzursuz. Bunlari nerede denetebilirim mesela sesten anlayan birine? İstanbul Bostanci’dayim. Bir de bunlari guzel boyatabilecegim bir yer bilen?


    Uzun oldu. Simdiden tesekkurler.


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30


    Yamaha NS, Wharfedale Diamond 8, Wharfedale CR-30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 12 Aralık 2022; 20:15:39 >




  • Oncelikle sisteminiz hayirli olsun. Hoparlorler icin kisiye geri veremiyorsaniz yapacak pek bir sey yok. Pazarlikci ve mali almadan donecek yapiniz yoksa ikinci elde isiniz cok kolay degil. Hoparlorlerin cizik olmasi bir nebze kabul edilir ama macu la kapatilmasi o bolumlerin kirik olmasinin gostergesidir ve bu hoparlorlerin siddetli darbe gormeden bu hale gelmesi de kolay degil. Bu haliyle kabin izolasyonu saglabmis gozukse de teknik olarak bir aksakliklari var mi bunu bilmek lazim.

    Diger acidan 15000tl'ye bu hoparlor setinin temiz olarak tumunu alamiyorsaniz fiyatina gore degerlendirmek de bir cozum.

    Hoparlorlerin teknik donaniminda vir problem yoksa biyatmak, ugrasmak olabilir ama zaten sizin de bu hoparlorleri elden cikarmaniz icin bir ko,metik mudahaleniz gerekiyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Bu denetimi yapan bir yer var mı acaba?


    Bir de 15.000 olayı nedir hocam onu anlayamadım.

  • bekarburak B kullanıcısına yanıt

    Seti toplam 25.000'e aldim demissiniz. Avr ile beraber bu fiyati verdiginizi dusunuyorum. Avr 10.000tl olarak dusundugumuzde hiparlir seti 15.000tl olarak dusundum.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekarburak B kullanıcısına yanıt

    pm den mj attım

  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Anlarim hocam. Ben malum sitede avr yi 16 bin gordum 3 ilanda. Seti 9000 e almis gibi dusunmustum. Yanlis mi yaptim acaba bilemedim simdi.

  • bekarburak B kullanıcısına yanıt

    O zaman au sekilde soyleyeyim, o set 9000 tlye geldiyse o halde olmalari normal. Ben 6 ay once jbl studio 290 ve 235 centeri 11.000tl'ye verdim. Siz 2 kule 1 center, 1 sub, 2 surround ve 2 atmoa hoparlor almissiniz. Daha temiz olmalari zaten zor.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim hocam. Cok tesekkur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.