Şimdi Ara

Yamaha RX-630RDS stereo köprülemek mümkünmü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar elimde uzun süre kullandığım yamaha av receiver var.2 tane kolon ve bir adet sub um var yalnız bu cihazda sub çıkışı ses olarak değil frekans çıkışı yalnızca aktif sublar bağlanabiliyo.cihazda a ve b olarak 1+1 stereo kanal var ikiside aynı sesleri veriyo. ben a olanını normal kolonlarıma b olanını sub a bağlamak istiyorum. b olanın kanallarını köprülemek mümkünmü ? bu konu hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip değilim ama forumda sağın + sı solun da - sini alarak kullanılabileceği yazılmış ama cesaret edip bağlamadım. benim için önemli olan cihaz olduğu için bayağı temkinliyim. herhangi bir zarar verirmi cihaza ?



  • bir tane pasif subwoofer alıp b ye baglayabilirsin ancak a+b ohm ayarına dikkat etmen gerekir
  • Yok arkadaş bağlama. A ve B çıkışları aynı çıkışlardır siz buna pasif sub bağlayarak ohm değerini düşürdüğünüz gibi subbass'a bas sinyal gönderemediğiniz içinde boğuk bir ses alacaksınız. Maalesef aktif bir subbass bağlamanız gerekli.
  • mesajlarınız için teşekkürler aktif sub alana kadar bununla idare edelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serolok

    Yok arkadaş bağlama. A ve B çıkışları aynı çıkışlardır siz buna pasif sub bağlayarak ohm değerini düşürdüğünüz gibi subbass'a bas sinyal gönderemediğiniz içinde boğuk bir ses alacaksınız. Maalesef aktif bir subbass bağlamanız gerekli.

    yanlıs yönlendirme olmasın cihazınınz arkasında a+b min 8 ohm yazması lazım ..takacagınız 2 hop de (a ve b deki) eger 8 ohm ise hiç bir sorun çıkmaz
  • http://super-audio2.nazwa.pl/allegro/0208/rx-v630rds/rx-v630_4.jpg

    dedigim gibi linkteki cihazda a+b kullanılacaksa min 8 ohm lik hoparlorler kullanılmalı diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzazgin

    http://super-audio2.nazwa.pl/allegro/0208/rx-v630rds/rx-v630_4.jpg

    dedigim gibi linkteki cihazda a+b kullanılacaksa min 8 ohm lik hoparlorler kullanılmalı diyor

    yardımınız için sağolun hocam A ya takılı 2 adet 8 ohm luk arcus kolonum var b nin sağ kanalına normal sub um bağlı ama kaç ohm olduğunu bilmiyorum yani minumum 8 ohm olsun bağlayabilirsin diyorsunuz öyle mi ?
  • 8 ohm ve yukarısı olursa problem yok.

    yanlız cihazınızın arkasındaki impedance selectörü dogru şekilde ayarlamanız lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 10 Temmuz 2012; 18:43:46 >
  • Anlayamadım galiba, bir kanala 8ohmlukda olsa bir subbass bağlamaktan bahsediyoruz ! Subbasın çapını ve kabinlerin bass çapını bilmediğim için sadece 8 ohm olarak kabul ediyorum.

    Şimdi b kanalının sağ tarafına 8 ohmluk pasif subbass'ı bağladınız öncelikle ses boğuk ve midlerle karışmış olarak sadece ses olarak çıkar başka bir beklentiniz olmasın. Bu ses hoşunuza gitti diyelim peki ya sonrası şimdi siz A+B Yaptınız 3 tanede 8 ohm kabinlerinizide bağladınız ikisi bir kanala bir taneside bir kanala bağladınız peki şimdi ne oldu bir kanalınız 4 ohm diğer kanalınız 8 ohm olarak bağladınız bu bağlantı türünden dolayı ampliye zarar vermeniz oldukça zor hatta imkansız ancak stereo olarak bağladığınız ve müzik dinlediğiniz kabinlerin bir tanesi 4 ohm gibi ve subbass'lı olarak çalışacak diğer kabinde 8 ohm olarak çalışacak ve bu stereo olarak dinlediğiniz kabinlerde ses seviyesi ve kalitesi olarak size hiçbirşey kazandırmayacağı gibi stereo ses kalitesinden epeyce kayıba uğratacaktır.

    Eğer cihazınız rx-630rds değilde rx-V630rds ise 6ch stereo moduna alıp subbassınızı diğer kanallardan birine bağlamanızı tavsiye ederim ses yine boğuk çıkacaktır ancak stereo kabinlerinizdeki dengesizlikden kurtulmuş olacaksınız. Saygılar iyi geceler....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.