Şimdi Ara

Yamaha YZF R 125, 2014 Model. Nasıl bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteye geldim. Ailemle motor konusunda anlaştık ve bu motoru almayı düşünüyoruz. Çok bir tecrübem yok motor konusunda ama A2 ehliyetim var. Bu motor nasıl bir motordur, arıza yakıt vb.. Nasıldır. Ve ya başka bir motor taviseye eder misiniz? Güçten ziyade görünüş ve kalite 1. Planda benim için. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu motor tam kekleme motorudur.250lilik gibi duruyor.baslangic icin idealdir.sivi sogutmali orta mesafe yolda dur kalklarda fazla aglamaz. Yanliz bu fiyatlara cikicaksaniz fiyati 10bin diye hatirliyorum. Cbr 125 alin ve saglam ekipman alin. Ekipmaniniz tamam ise 2 el duzgun bakimli bi cbr 250 oneririm.125 lik bir makneye o fiyati vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bütçeye xmax250,duke200 gibi abs'li motorlar 125cc'ye 10bin vermek mantıksız.
  • pahalı bilirdik :) bence en önemli madde bu :D
  • 125 Duke ile 2 araba boyu fark attığımı bilirim :D
    Yzf r125 e para verme onun yerine duke 125 abs ya da mt 125 al.
    Cok konforsuz bir motor yzf.
    Sırf sekil olsun diye alma yani sekil duke dada mt dede var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve sana tavsiyem Maxi Scooter al.
    Bak ben Duke 125 i satıp Burgman 200 abs alcam sirf konforlu ve bagajli olsun diye.
    Motosikleti yaz kış kullanan biriyim ve yagmurda rezil oluyorum duke da bundan dolayi zaten Suzuki Burgmana geçcem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Scooter düşünmüyorum, karizmatik olsun. Görüntü çok önemli benim için. Motorun volvosu ne mesela diyeyim ben size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parlak27 P kullanıcısına yanıt
    karizmatik olsun GÜVENLİ olsun.
    Kisacasi Abs li olsun.
    Yzf de abs yok 125 lik lerde sadece Ktm 125 Duke da var sakaya gelmez bu iş.
    ilgi istersen fazlasıyla görürsün üniversiteye gelene kadar 8 10 kisi a bu kaclik ne mali bu çok güzel kac basyo vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar illa abs olsun demişsiniz ama motosiklet arabaya benzemez. illa abs olmalı düşüncesini nereden çıkarttınız artık bilemiyorum. hatta düşük fiyatlı absli modellerde absnin istenmeyen zamanlarda devreye girip fren mesafesini uzatması gibi durumlar oluyor. altın elbiseli adam (barkın bayoğlu) videolarında bundan bahsediyor girin izleyin. hayır kendiniz çok mu kullandınız ki aradaki farkı bu kadar iyi biliyorsunuz. bence insanları yanlış yönlendirmeyin. konuya dönecek olursak ben de başlangıç motoru olarak bir çok model araştırdım. 125-250 cc arasında kaldım fakat şuanda piyasada ucuz yollu bir 250 cc almak isterseniz en mantıklı cbr 250r alabiliyorsunuz. bu motorun ikinci elleri de temizi 10 bin tl ye anca bulunuyor. bütçe sorun olmayacaksa bence başlangıç için ikinci el cbr 250r alınır 2 bin tl gibi bir rakam da ekipmanlara ayrılır. ama bütçe yoksa mecbur 125 cc lere yönelmek durumunda kalıyoruz. 125 cc kategorisinde de cbr125r ve yzf r125 en çok öne çıkan modeller. (supersport için konuşuyorum.) sonuçta bu motoru 1-2 sene kullanacağız. dolayısıyla insan altında güzel duran bir motorun olmasını istiyor. bu konuda da yzf r125 en iyi seçenek.




  • Avrupa Birliği 2017 yılından itibaren tüm motorlu iki tekerlekli taşıtlarda ABS’yi zorunlu hale getiriyor


    Motosiklet sürmek gün geçtikçe daha güvenli hale geliyor. 2008 ve 2013 yılları arasında, Almanya’da ölümlü kaza geçiren motosiklet sürücülerinin sayısı yüzde 13 azalarak 568’e düştü. Uzmanlar, bu düşüşün sebeplerinden birinin kilitlenmeyi önleyici frenleme sistemlerinin (ABS) yayılması olduğuna inanıyor.

    Alman Etraflı Kaza Araştırması GIDAS’ın bulgularını özetleyen Bosch Şasi Sistemleri Bölümü Başkanı Gerhard Steiger, “ABS, ölümlü veya yaralanmalı tüm motosiklet kazalarının dörtte birini engelleyebilir” dedi. Bu aktif güvenlik sistemi, tekerleklerin kilitlenmesini önlemek için çalışıyor. Böylece, motosiklet sert veya kaygan bir yüzey üzerinde fren yaptığında çok daha güvenli bir şekilde durabiliyor.

    MSC ile Maksimum Güvenlik
    Yakın zamanda piyasada olacak motosiklet denge kontrolü (MSC) ise, motosiklet sürücüleri için mümkün olan en iyi güvenliği sunacak. Bosch tarafından geliştirilen sistem, mevcut eğilme açısını kaydederek ABS desteğini ve çekiş kontrolünü bu açıya uyarlıyor. Bu da, özellikle neredeyse tüm ölümlü motosiklet kazalarının yarısının meydana geldiği virajlarda işe yaradığı anlamına geliyor. Otomobillerdeki ESP’de olduğu gibi, MSC ister fren olsun ister gaz, sürücünün dik bir açı ile eğildiği durumlarda dahi mümkün olan en iyi desteği sunuyor.

    Kritik durumlarda maksimum koruma
    2013 yılında Avrupa’da üretilen tüm motosikletlerin yüzde 30’unda ABS bulunuyordu. 2013 yılının sonunda, dünyanın ilk motosiklet denge kontrol sistemi ilk olarak KTM 1190 Adventure ve Adventure R’da seri üretime girdi. MSC teknolojisi, kompozit fren fonksiyonu da dahil ABS sistemine dayalı ve bir eğimli açı sensörünü de barındırıyor. Bu, motosikletin mevcut eğimini ölçerek sistemin fren ve gaza müdahalelerinin eğim açısına uyacak şekilde ayarlamasına da imkan veriyor. Sürücü virajda eğildiğinde, fren basıncının yumuşak şekilde kademeli olarak artırılmasına imkan veren hassas düzenleme düz yolda ise yavaşlamayı güçlendiriyor. Ayrıca, eğilme oranını ve doğrusal hızlanmayı analiz ederek, sistem ön veya arka tekerleğin ne zaman havalanmak üzere olduğunu da anlayarak MSC’nin düzeltici bir eylem ile müdahale etmesine imkan veriyor. Fren gücü, sürüş durumuna göre esnek şekilde ön ve arka tekerlekler arasında dağıtılarak mümkün olan en güvenli yavaşlamayı sağlıyor. Ayrıca, GIDAS analizleri MSC’nin sürücü hatası yüzünden virajlarda meydana gelen motosiklet kazalarının üçte ikisinde yardımcı olabileceğini gösteriyor.

    ABS Llight’tan MSC’ye – Her motosiklet sınıfı için bir çözüm
    Modüler bir yaklaşım benimseyen Bosch hidrolik bir frene sahip her tip iki tekerlekli motorlu araca uyacak fren kontrol sistemleri sunuyor. Özellikle Hindistan gibi gelişen pazarlara yönelik bir maliyet etkin çözüm olan ABS 9 Light ön tekerleği kontrol etmek için tek bir hidrolik fren kanalını kullanıyor. İki kanal ile ABS 9 tabanı ön ve arka tekerlekler için kilitlenmeye karşı korunma sunuyor. ABS 9 Plus özellikle yüksek performanslı makinelere uyuyor. Sistem, acil duruşlar sırasında basınç oluşurken dahi, sistem halihazırda motosikletin öne devrilmesini önlemek için müdahale ediyor. Ek basınç sensörünün yardımıyla, arka tekerleğin yerden kalkmasının ilk işaretlerini tespit ediyor. ABS 9 Enhanced daha sonra sürücünün fren koluna herhangi bir ek baskı uygulamasına ve fren basıncında herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmaksızın, optimum fren gücünü her iki tekerlek üzerine uygulaması için ikinci freni otomatik olarak aktive oluyor. Bosch’un en kapsamlı çözümü olan MSC, bir eğim açısı sensörü ile ABS 9 Enhanced’i daha da geliştiriyor.
    Motosiklet kazalarının sayısında hava önemli bir rol oynuyor

    Teknolojinin yanı sıra, yollarda yaşamını kaybeden motosiklet sürücülerinin sayısı üzerinde doğrudan etkisi olan bir etken daha var; hava şartları… Son birkaç yıla bakıldığında, motosiklet kazalarının sayısının her zaman hava iyiyken ciddi bir tırmanışa geçtiği net şekilde görülebiliyor. Nisan ve Mayıs aylarında, ölen veya ciddi şekilde yararlanan motosiklet sürücülerinin sayısı özellikle hafta sonundaki havaya bağlıymış gibi görünüyor. Güneş çıktığında, başta deneyimsiz ve aşırı özgüvenli olanlar olmak üzere, birçok sürücü ilk çıkışında bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyi seçiyor. Sonuçlar ise sıklıkla ölümcül oluyor. Örneğin, 2014 yılının ilk beş ayında Baden-Wüttemberg’in yollarında 37 motosikletçi yaşamını yitirirken bir önceki yıl en çetin kışlardan biri yaşanmasına rağmen aynı dönemdeki kayıp rakamı sadece 20 olmuştu. Hava koşulları ne olursa olsun, ABS ve MSC aşırı hızlı girilen bir virajın beklenmedik şekilde daralmasına, öndeki yola aniden bir aracın çıkmasına veya yol yüzeyinin tamamen ya da kısmen ıslak olmasına bakılmaksızın kapsamlı destek sağlayabilir.

    Avrupa Birliği 2017 yılından itibaren tüm motorlu iki tekerlekli taşıtlarda ABS’yi zorunlu hale getiriyor.
    Her yıl, sadece Avrupa’daki yollarda yaklaşık 5.000 motosikletçi hayatını kaybediyor. Bu konuya adanmış araştırmaların bulgularından ikna olan AB, 2013 yılında 125cc’nin üzerinde motor silindir hacmine sahip tüm motorlu iki tekerlekli araçların ABS sistemi ile donatılması gereksinimini yürürlüğe koydu. Düzenleme, 2017 yılından itibaren tescili yeni yaptırılan ve 2016 yılından itibaren tip onayından geçen tüm motosikletler için geçerli olacak. 50cc’nin üzerinde motor silindir hacmine sahip daha küçük iki tekerlekli araçların da ABS ile donatılması, ya da en azından bir frene basıldığında, diğer tekerlek üzerinde de fren yapan “birleşik” bir frenleme sistemi ile donatılması gerekir. Bununla birlikte, birleşik bir frenleme sistemi ABS işlevi görmüyor ve tekerleklerin kilitlenmesi ihtimalini ortadan kaldırmıyor.

    http://www.otomobilgazetesi.com/boschtan-motosikletler-icin-guvenlik-teknolojisi-14951.html




  • Al gitsin. Nasıl olsa yedek parçası ve bakım masraflarından yada motoru perte çıkartıp satıp sende sonunda ybr alacaksın. Boş işler bu şekil işleri, türkiyede zibilyon tane 600lük makina var. Düşünsene sen hatunlara motorunu anlatıp hava yaparken önünden bir tane 600rr geçtiğini :) al yzf'yi satın almadan anlayamazsın biz ne kadar yazsak da.
  • Öncelikle güzel seçim yaptığını söyleyeyim. YZF R125 125 lik ss ler içinde performans olarak ta tasarım olarak da göze hitap eden bir motor. Yakıtı da pek fazla değil 15kr/km.
    YZF R125 hakkında görebileceğin standart eleştrileri söyleyeyim.
    -Motorda ''şekil'' var ama gitmiyor
    -Kasa var ama içi boş vs.

    Bu eleştirileri yapanlar genelde CBR 125 çilerdir. :)
    en az benim kadar biliyorlar ki YZF R125 te 125 lik motor CBR 125 te 125 lik motor. Ama her nedense YZF R125 baştan aşağı eleştriliyor.(CBR 125 ten fazlası olup eksiği olmamasına rağmen)

    fiyatı pahalı dersen o senin tercihin. tutarı konusunda yorum yapılmaz beğeniyorsan alırsın. Sonuçta YAMAHA YZF R125 candır. :)
  • Nunix kullanıcısına yanıt
    Çok fazla güce gerek yok söylediğim gibi, şekli ve kalitesi 1. Planda benim için. Bu paralara alınacak bu tip araçlar neler, hangisi en iyisi vb..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parlak27

    Çok fazla güce gerek yok söylediğim gibi, şekli ve kalitesi 1. Planda benim için. Bu paralara alınacak bu tip araçlar neler, hangisi en iyisi vb..

    Dediğim gibi herkesin kabul ettiği tek şey ss 125 lik motorlarda göze en hoş gelen YZF R125 tir. Resimlerine bi bak derim. Zaten motorun mıncıklanmış hali bile en fazla 140 yapıyor. 15 bg lik motordan fazla bişey beklemezsin normal olarak.
  • Nunix kullanıcısına yanıt
    Bu şekillerde yeni başlayan için tavsiye etttiğiniz başka model var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 cc de bir performans kriteriniz olmamalı zaten.

    Honda'nın 2.eli daha iyi olabilir r125 e göre.

    evet tipi güzel ama uzaktan bakınca.. yanına gelince incecik bir tekerlek ve çalıştığında çıkardığı ses bitirecek zaten karizmasını..


    Onun dışında neticede yamaha ...


    tercih senin tabii ki ama o motor o fiyatı hak etmiyor gibi.. cbr250 mantıklı bir seçim olabilir..
    ama 125 cc olcak diyorsan evet bu motor tip olarak tabii ki önde ama duke de fena değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MURRAT

    125 cc de bir performans kriteriniz olmamalı zaten.

    Honda'nın 2.eli daha iyi olabilir r125 e göre.

    evet tipi güzel ama uzaktan bakınca.. yanına gelince incecik bir tekerlek ve çalıştığında çıkardığı ses bitirecek zaten karizmasını..


    Onun dışında neticede yamaha ...


    tercih senin tabii ki ama o motor o fiyatı hak etmiyor gibi.. cbr250 mantıklı bir seçim olabilir..
    ama 125 cc olcak diyorsan evet bu motor tip olarak tabii ki önde ama duke de fena değil



    Hocam arkadaş daha yeni yeni tanışacak ss manuel vitesli bir motorla. Siz 250 lik motor önermişsiniz. :) Honda sadece şu bakımdan mantıklı olabilir. Türkiye'de gençlerin en çok tercih ettiği marka olduğu için doğal olarak yedek parça servis vs. daha çok ve daha ucuz. Bi sıkıntı olduğunda yamaha motor için 2 gün uğraşacaksınız honda için 1 gün. (örnek olarak söylüyorum.)

    Diğer bir konu ise o sesini beğenmediğiniz yamaha performans olarak honda ile aynı. Gerçi 2 bg fazlası var ama bi fark yaratmadığı için söylemiyorum. Arkadaşımız heves ettiği için bence gözüne hitap eden bir motor almalı.

    Yamaha'nın tek sıkıntısı oturuş pozisyonu. Yeni başlayan arkadaşları yoracaktır. Honda'daki gibi dik oturamayacaksınız yatık bir şekilde oturacaksınız. KASK(mecburi) takacağınız için boynunuzu yorabilir.

    Bunun dışında Yamaha alınabilir. Daha önce de söylediğim gibi fiyat yorumu yapmayın arkadaşlar. Para sizin cebinizden çıkmıyor. Beğendiysem parasına bakmam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nunix

    quote:

    Orijinalden alıntı: MURRAT

    125 cc de bir performans kriteriniz olmamalı zaten.

    Honda'nın 2.eli daha iyi olabilir r125 e göre.

    evet tipi güzel ama uzaktan bakınca.. yanına gelince incecik bir tekerlek ve çalıştığında çıkardığı ses bitirecek zaten karizmasını..


    Onun dışında neticede yamaha ...


    tercih senin tabii ki ama o motor o fiyatı hak etmiyor gibi.. cbr250 mantıklı bir seçim olabilir..
    ama 125 cc olcak diyorsan evet bu motor tip olarak tabii ki önde ama duke de fena değil



    Hocam arkadaş daha yeni yeni tanışacak ss manuel vitesli bir motorla. Siz 250 lik motor önermişsiniz. :) Honda sadece şu bakımdan mantıklı olabilir. Türkiye'de gençlerin en çok tercih ettiği marka olduğu için doğal olarak yedek parça servis vs. daha çok ve daha ucuz. Bi sıkıntı olduğunda yamaha motor için 2 gün uğraşacaksınız honda için 1 gün. (örnek olarak söylüyorum.)

    Diğer bir konu ise o sesini beğenmediğiniz yamaha performans olarak honda ile aynı. Gerçi 2 bg fazlası var ama bi fark yaratmadığı için söylemiyorum. Arkadaşımız heves ettiği için bence gözüne hitap eden bir motor almalı.

    Yamaha'nın tek sıkıntısı oturuş pozisyonu. Yeni başlayan arkadaşları yoracaktır. Honda'daki gibi dik oturamayacaksınız yatık bir şekilde oturacaksınız. KASK(mecburi) takacağınız için boynunuzu yorabilir.

    Bunun dışında Yamaha alınabilir. Daha önce de söylediğim gibi fiyat yorumu yapmayın arkadaşlar. Para sizin cebinizden çıkmıyor. Beğendiysem parasına bakmam.

    yamahayı beğenmediğimi söylemedim, bilakis tip olarak beğendiğimi de belirttim..

    ben r125 binmedim ama mantık çerçevisinde cbr250r la aynı olacağını düşünmüyorum. biri 14 beygir biri 26

    Onun dışında;bunların hiçbiri ss falan değil zaten. 250 lilik le de başlanabilir illa 125-250 vs.. gitmek zorunda değil.

    honda da konfor olarak daha rahat edecek bu da bir diğer artı.

    benim ilk kullandığım vitesli motor transalp di mesela onda öğrendikten sonra cbr250 ye geçtim..

    ha ama cbr125 mi yamaha 125 mi diye sorulsa düşünmeden yamaha derim.




  • Kardeşim sırf şuna cevap atmak için siteye 3 4 belki daha fazla yıl sonra giriş yaptım.Bu motoru çok afedersin bi bizim ülkede itin götüne sokarlar.Yok gitmiyor,yok ses yok,oturuşu zor vs...Bunu diyen kıskanç adamların yüzde 1 i bu motora binmedi emin ol.Avrupada da fazlasıyla tutulan bir motordur kendisi bunuda ekliyim.

    Motorun fiyatı diğerlerine göre pahalı.Beni en çok çekende bu.Bu bilgisi olmadan fikri olup konuşan adamların bir çoğu 5000 6000 tl olsa deli gibi alırlar bu motoru,her yerde bununla şekil yapmaya çalışırlar emin ol.Allahtan bize özel kalıyor,haa al sat yapıcam falan diyorsan,param yok diyorsan bu motoru düşünme ,direk al cbr gez.

    bizim ülkemizde bu şekil tavsiyeler istediğinde parası çok değmez ona(parasını kendi vericek sanki),git al 250lik falan derler.Hatta 600 lük al bir kaç bin fazla verip diyenlerde olur he,daha başlangıç seviyesindeki adama.r125 in sesi yok git cbr250 al diyen var mesela yukarda.Aralarında ses farkı var mı diye bi bak youtuba.

    Hız konusunda da,son hıza takmış millet.arabayla 120 130 140km hızın gayet hızlı olduğunu farketmişsindir,Bunu birde motorda düşün,ki daha yeni başlayan adamsın.CBR 250 170 km ile gitse ne değişicek,140 ı geçicek misin?bırak 140 ı 120 i geçmessin.Uzun yol yapıcam hep diyorsan zaten alma bu motoru,ama şehir içinde kullanıcam diyorsan hız konusunda da gayet tatmin eder seni.0-100 ü gayet iyi zamanlamada,bu konuda da tatmin olursun fazlasıyla.

    Oturuş pozisyonu da abartılıyor.Buna çok kısa süre içinde alışıyorsun.AEA izleyip bu motor hakkında konuşanları s.et

    Şekil konusunda zaten diğerleri ile karşılaştırılması yzf ye hakaret olur..

    Kısacası paran varsa al kardeşim,şekli içine sindiyse,şekil yapıcam diyorsan düşünme al.Bu arada ikinci elini sahibinden de iyice abartmışlar,2011 2012 modele gidipte 8.5 9 verme sakın.adam 2013 modele 7750 km ve üstünde hiç bir aksesuar yokken 9750 falan demiş.2013 ün sıfırı bayide 9150 :) Buda aklında bulunsun.Hadi kal sağlıcakla




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.