Şimdi Ara

Yandex'in taksi hizmeti hacklendi, onlarca taksi aynı yere çağrıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yandex'in taksi hizmeti hacklendi, onlarca taksi aynı yere çağrıldı



    Rusya'da geçtiğimiz gün ilginç bir olay yaşandı. Yandex.Taxi (Yandex Go) hizmetinden çağırılan onlarca taksinin tek bir adrese yönlendirilmesi, Moskova'nın Fili bölgesinde trafiği felç etti.



    Ayrıca Bkz.Norveçli Tesla sahipleri açlık grevine başlıyor: İşte şikayet listesi



    Yandex'e göre bu durum bilgisayar korsanlarının Yandex.Taxi hizmetine saldırı gerçekleştirmeleri sonucunda yaşandı. Hacker'lar aynı adrese onlarca taksi çağırdı ve bunun üzerine taksicilerin hepsi aynı noktaya gittiler. Bunun sonucuna da müşterilerini almaya gelen düzinelerce taksi, 40 dakika süren bir trafik sıkışıklığı yaşanmasına neden oldu.






    Bu tür olaylara karşı algoritma geliştirdik



    Yandex olayla ilgili olarak: "Sürücüler sahte siparişler nedeniyle trafikte yaklaşık 40 dakika geçirdi. Tazminat sorunu çok yakın bir zamanda çözülecek. Artık taksilerimiz sıkışıklık bölgesinden ayrıldı ve her zamanki gibi çalışmaya devam ediyorlar." açıklamasını yaptı.



    Öte yandan Yandex, gelecekte benzer olayların yaşanmaması ve bu tür saldırıların tespit edilmesi ve önlenmesine yönelik algoritmanın şimdiden geliştirildiğini duyurdu.




    Kaynak:https://tass.ru/ekonomika/15622227







  • İşsiz işsiz işlerle uğraşmak bu olsa gerek 😃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok acayip bir haber. Umarım Türkiye'de Uber, BiTaksi ve inDriver gibi uygulamaların başına gelmez. Kişisel verilerin korunması konusunda bu firmaların ne denli hassas bir şekilde çalıştıklarını biliyoruz.
    Kendi adıma inDriver firmasıyla yolculuk yapmaktan dolayı memnunum ve güvenliği önceliğe koyduklarını her fırsatta hissediyorum. Uygulama üzerinden acil arama bile var.

  • cyka blyat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 7 Eylül 2022; 9:40:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.