Şimdi Ara

Yangın büyüyor: Microsoft, 1.900 Activision ve Xbox çalışanını işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yangın büyüyor: Microsoft, 1.900 Activision ve Xbox çalışanını işten çıkarıyor
    Microsoft bu hafta Activision Blizzard ve Xbox'ta yaklaşık 1.900 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Microsoft öncelikle Activision Blizzard'da işten çıkarmalar yaparken, bazı Xbox ve ZeniMax çalışanları da kesintilerden etkilenecek. İşten çıkarmalar, toplamda yaklaşık 22.000 çalışanı olan Microsoft Gaming bölümünün yaklaşık yüzde 8'ine denk geliyor.



    Activision Blizzard ve Xbox'ta yaprak dökümü



    İşten çıkarmaların yanı sıra Blizzard başkanı Mike Ybarra da şirketten ayrılma kararı aldı. Blizzard'ın baş tasarım sorumlusu ve kurucu ortaklardan Allen Adham da şirketten ayrılıyor. Blizzard'ın daha önce duyurduğu hayatta kalma oyunu da bu değişikliklerin bir parçası olarak iptal edildi. Proje üzerinde çalışanların bir kısmı da işten çıkarılanlar arasında. Bir kısmı ise diğer projelere kaydırılacak.






    Microsoft, İngiltere ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla 20 ay süren mücadelenin ardından Ekim ayında Activision Blizzard68,7 milyar dolara satın alma işlemini tamamlamıştı. Eski Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, geçtiğimiz ay görevinden ayrılmış, Microsoft ise yerine doğrudan bir atama yapmamıştı. Bunun yerine, Activision Blizzard yöneticilerinden oluşan bir grup, Microsoft'un oyun içeriği ve stüdyoları başkanı Matt Booty'ye rapor vermeye başlamıştı. Microsoft önümüzdeki hafta yeni bir Blizzard başkanı atamayı planlıyor.



    Ayrıca Bkz.PS4'e özel korku oyunu Until Dawn, PC ve PS5'e geliyor



    Bugünkü işten çıkarmalar, Xbox liderliğinde yapılan bazı büyük değişikliklerin ardından Sarah Bond'un Xbox başkanlığına terfi ederek tüm Xbox platform ve donanım çalışmalarına liderlik etmesinden sadece birkaç ay sonra gerçekleşti. Matt Booty ise Bethesda, ZeniMax stüdyoları ve Activision Blizzard'ı denetlemeyi de içeren oyun içeriği ve stüdyoları başkanlığına terfi etmişti.



    2024’te 5700 video oyun sektörü çalışanı işten çıkartıldı



    Microsoft en son bir yıl önce 10.000 çalışanı etkileyen büyük işten çıkarmaları duyurmuştu. 2024 yılında ise şimdiye kadar Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity ve eBay gibi firmalar da işten çıkarmalar yaptı. 2024 yılının daha ilk 25 gününde video oyun endüstrisinde 5.700 çalışan işten çıkartıldı. Teknoloji dünyasında ise bu sayı an itibariyle 23.670. Geçtiğimiz yıl video oyun sektöründe 9.000 kişi işten çıkartılmıştı.




    Kaynak:https://layoffs.fyi/
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/1/25/24049050/microsoft-activision-blizzard-layoffs







  • Activision'daki insanları komple değiştirir inşallah. Bi temizlensin şu çöp deryası. Rezil ettiler oyunları

  • hiçbir şey olmaz. adamlar tarihin en büyük satın alımını yaptı içerdeki çalışanları tabi elden geçirecekler

  • buradan çıkan kişiler boşta kalmaz hatta belki kendilerini emekli bile etmiş olabilirler , onlar için üzülmeye gerek yok, değişmeyen tek şey değişimin kendisi neden bu firmalar işten çıkarma yapınca böyle haber olay oluyor anlamış değilim

  • %8 az %40-50 kovun

  • Çalışanları kovacaksa niye satın aldı şirketi, microsoft? Mezarcılıkta efsane bir küresel dev

  • Xbox’ın fişi çekiliyor geçmiş olsun. Beleş oyun oynatmak da bir yere kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warzone'a ve COD Multipalyer'a saçma salak karakterleri getirip oyunu nerdeyse fornite çevirenleri de atsınlar.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    insan satın almıyor ki? belki de marka değeri iyi olan oyunlara yatırım yapacak?

  • Xbox'un sonu hayra alamet değil sega gibi olacak herhalde günden güne kötüye gidiyor firma.

  • Takıldığım Discord'da konuşuluyordu. Toys For Bob adlı stüdyodan 35 kişiyi çıkarmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen yatırıcımların ya da oyunlardan anlamayan, kafası basmayan ama "aaa şurada para var, çok gelir getiriyor, onu yapalım" diyen takım elbiseli finansçıların dayatmasıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım Call of Duty markası adı altındaki herkes değişir, özgün bir oyunu sırf trend çöp oyunlarla harmanlamaya çalışmak oyunu resmen madara etti. Oyun her sene daha da kötüye gidiyor. Ben de dahil oyuncuların isyanları nirvana yapmış durumda. Microsoft'un kendi oyun stüdyoları ve oyunları da kaliteli iş çıkarmışlardır. Microsoft ekibi ile entegre edilirse, serinin daha başarılı hale geleceğinden şüphem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memomix -- 26 Ocak 2024; 18:27:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pandemiden önce öyle bir beddua etmiştim ki insanlığa, temel seviye akledebilme. Ve ahlak yoksunluğu sebebiyle peşine corona çıktı. 2. En büyük bedduam bu cod oyun geliştiricileri. Bu aim asist bilmem ne. Tamamen konsol oyuncularına yönelik optimize ettiler oyunu.

    Zaten daha öksürmeyi esnemeyi temizliği bilmeyen organizmaları hergün görüyorum diye içimde fırtılar kopuyor bu sebeplede sadece bu oyunu oynuyorum yeminle yere tüküren adama bile daha az kızmaya başladım bu cod oyun geliştiricilerinden. Onları öldürmek istiyorum. Ama gerek kalmadı. Şimdi titktirin gidin mun ucubeleri

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir yatırımcısın, çok fazla başarılı olduğunu düşündüğün şirketi çalışanlarla beraber 68.7 milyar paraya alıyorsun. Daha sonra aradan çok kısa bir süre geçmesine rağmen %8 lik bir nüfus’u işten çıkarıyorsun. Bu Activision satın alımı çok yanlış karar oldu Microsoft için. Perde arkalarında ne kadar kavga-dövüş oldu kim bilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Call of Duty gibi oyun markalarını elinde tutup, diğer oyun serilerini iptal edecekler anlaşılan.

  • Ortada yangınlık bir durum yok saçma sapan başlıklar atmayın, 70 milyar dolar para verilerek satın alınan bir şirkette zaman içerisinde daha çok fazla değişim olur bu şekilde.

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    en son bıraktığımda durant la kapışıyodum

  • Yav yalvariyorum mw2 mw3 bo 2 ve waw remake yapin sacma salak oyunlarinizdan gına geldi yeni nesil codlari bedava verseler oynamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.