Şimdi Ara

Yangınsavar adlı cihaz araç muayenesinden geçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu tip tuhaf cihazlara merak duyan amcam, tutturdu bu yangın söndürme cihazını alacağım diye. Reklamında Tüvtürk onaylı deniyor, çeşitli sitelerde 79 ile 89 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Ucuz da değil yani. Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası, şüpheyle yaklaştım. Adam nerede dandik şey varsa buluyor. TV'den görüp Wentto telefon aldı, elektrik tasarruf cihazı aldı, işe yaramayacak neler aldı neler. Var mı bu cihazı duyan, bilen, kullanan? Yangın söndürme çubuğu olarak da geçiyor adı.


     Yangınsavar adlı cihaz araç muayenesinden geçer mi?







  • nasıl bi işlevi varmış bu zamazingonun,tüplerden farklı bi sıvı falanmı püskürtüyor ne yapıyor ilk defa duydum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu bilmemde dükkana konulan 6 kiloluk büyük yangın söndürücü geçti bende, ve arabaya stepneyi ileri sıkıştırıp koydum hem ağırlık olsun savurmasın diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Google'da arayınca bir sürü site ve Youtube videosu çıkıyor. Yangın söndürücü gaz püskürtüyormuş. Benim aklıma takılan 6 kiloluk bir tüpe eşdeğer, tekrar dolum gerektirmez, 20 yıl iş görür denmesi. Böyle muhteşem bir cihaz olsa herkes bilir ve kullanırdı herhalde.
  • sizce geçer mi hocam ?

    fotoğrafı paint ile hazırlamışlar...
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Bence geçmez.. Belki bu cihazdan haberleri bile yoktur. İtalyan malı deniyor ama markasının ne olduğu bile belli değil. Üzerindeki yazılar Türkçe, markası görünmüyor cihazın.
  • dükkanda daha önce 12 kiloluk TSE li karbon gazlı kullandım, bir komşu arabasını söndürdü temiz oluyor su püskürtür gibi toz kir bırakmıyor etkili söndürdü, fakat dolmuyormuş yeni alacaksın deniyor fiyatı pahalı şuan kaça bilmem,
    bitince ucuza yöneldik, beyaz toz sıkıyor normaller sıktığın yeri bembeyaz kirletiyor temizlemek zor, söndürme başarısını bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işın kılıcı olmasın o sakın .
    Yangın tüpü hiç olmasada hafif kusurlu geçiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videosunu izledim tvde. Satisi yapan adamlar bal, telefon incik boncuk ne varsa satan adamlar. Dolayisiyla imkani yok guvenmem. Ne kadar etkili olursa olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende imkani yok guvenmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu urunun Italyan orjinli olani benim arabamda var. Bu onun cakmasi zannedersem.Ben hem cok az yer kapladigi icin hem de standart minimax'lardan cok daha etkili oldugu icin(en azindan videolarda oyle gozukuyor) biraz fazla para verip Turkiye temsilcisinden aldim.Umarim kullanmam gerekmez. Yalniz firma yetkilisi bana muayenede kabul gormeyebile egini soylemisti.Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Türkiye temsilcisine nasıl ulaşabiliriz peki, var mı internet sitesi falan?

    İnşallah kullanmak zorunda kalmazsınız.
  • yangını söndüren kimyasal tozların kendisidir. bu çubuğun içindeki potasyum aerosol olduğu iddia edilen toz da söndürüyor. normal deodorant şişelerine de koyulabilir. sadece biraz şekil yapmışlar.
    ne kadar basınçlı yaparsanız yangına o kadar uzaktan müdahale edebilirsiniz olayın püf noktası burada gizli. dünyadan çeşitli yangın söndürme cihazları aşağıdaki vidyolarda mevcut:

    almanların fısfısı:


    amerikan spreyi


    italyan amerikan denilen çubuk


    hint fakirlerinden eski lastik içine toz dolumu


    fısfısın toplam maliyetine gelince en kalitesi= ben buldum parası + 6,5 tl + teneke maliyeti




  • yangin tupu yangini sondurdukten sonra yanmamasini da saglamali...
    tozlu yangin tuplerinin icinde kuru kimyevi toz yanan bolgenin uzerini orter ve hava ile baglantisini keser %100 degil fakat yuksek miktarlarda keser yangin tekrar alev almaz. Bu tupun icindeki aeresol gaz sondurur fakat yeteri kadar sogutamazsa yangin tekrar alev alabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.