Şimdi Ara

yanlış bios yükledim YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler abit nf7s v2 board uma windowstan flashmenu programı ile yanilı bios yuklemişim yuklediğim bios nf7s2 makine açılıyor fakat ram hızı 100 de kiliitli ve bazı donanımlar çalışmıyor dos tan açıp orjinal biosu yüklemeye çalştğımda bu awrd bios deği ldiyor yüklemiyor ne ypmalıyım



  • bunu bi tek teknik servis halleder...
  • Biosa gir ve default ayarı onayla. Sonra kaydet ve çık.
  • biosun pilini çıkartıp yeniden takmayı dene
  • yeniden net üzerinden orj bios u indir ve dene istersen o zaman butuk bir ihtimalle sorunun çözülecektir.
  • anakarttan biosu resetleyip sonra dene bir de...
  • Flash programın kullandığın biosa uygun olmalı Award veya Ami hangisini kullanıyorsan onun flash.exe dosyasını kullan

    http://www.ecsusa.com/downloads/drivers_utility.html
  • BIOS Updatelerini yükledin hata gene devam ediyorsa.
    Arkadaşım Anakartının aynı modelinden bulursan. Bulduğun anakarta ms-dosta aç. (Flash.exe yi hadd kopyala işi garantiye al)bulduğun anakartta BIOS'un Flash exe ini çalıştır. O anakartın BIOS'unun yedegini al. (hdd ye alıyon) Makinayı kesinlikle apatmıyorsun!!!
    Anakarta tümleşik olarak BIOS entegresi vardır. Dikkatli bir şekilde bilgisayar çalışırken o entegreyi çıkarıyorsun ve senin bilgisayarının BIOS'un entegresini takıyorsun. ve ardından BIOS'un flash exe sini çalıştırıyorsun ve yedek aldığın BIOS'u senin entegrene yüklüyorsun. Yükleme bittikten sonra Kapatıp açakerken BIOS'a giriyorsun BIOS'unu bütün ayarlarını Default et kaydet ve entegreyi senin anakartına tak kolay gelsin. Ben yaptım olsu.
    NOT : Ya 2 anakartta gider dikkatli olamassan yada geri gelir Kolay gelsin Son çere bunu dene.
    DOST




  • flash menu netten uygun ve en son biosu seçio one click update dediğin zamn orjinal biosu bulru zten
  • selamlar,

    aynı hatayı ben de yaptım. ne yaptıysam geri dönüşü başaramadım. yüklediğim bios ile anakartta bulunmayan bir yazma koruma kipi aktif oldu. (sanırım nf7-s2 anakartta mevcut bu kip, ama nf7-s rev2.0'da yok)

    hiçbir şekilde ne eski biosa, ne yeni biosa dönemiyorum. anakartlar benzer olduklarından dolayı sistem paralel diskler üzerinden açılıyor ama diğer donanım uyuşmazlıkları ve sata kontrolcü farkından dolayı sata diskler okunmuyor (bkz. nvraid vs silicon image 3112)

    bios editörlerle rev 2.0'ın biosunu alıp nf7-s2 biosuna yazdım, bios'a hata verdirtip boot block korumasından faydalanıp alt+f2 ile açmayı denedim, sistem disketiyle denedim, flash menu ile denedim ve hatta kt600 board üzerinden hot flash yaptırıp biosu bozmayı bile denedim ama hepsi nafile. amaç biosun açılmamasını sağlayıp bootblock koruması ile yeniden bios yazmaktı. ultimate boot cd'deki programlar dahi işe yaramadı.

    hiçbirisi olmadı. her seferinde ya "chipset uyuşmuyor" hatası, ya "yazma koruma hatası", ya da "bu bir award bios değil" hatası aldım. bir anlık dalgınlık bana 1 haftalık işlerimin aksamasına neden oldu. tek çözüm nf7-s rev2.0 üzerinden hot flash ya da bios çipinin değişmesi/yeniden yazılması gerekiyor. ben prodigi (abit distribütörü) ile temasa geçip bu işlemi halledeceğim cebit'ten sonra.

    p.s. aslında çok kolay bir işlem, bu geri dönüş prosedürü. ama bios yazma koruma kipinin aktif oluşu ve ne biosta ne de anakart üzerinde bu kipi devre dışı bırakacak bir opsiyonun bulunmayışı işlemi imkansız kılıyor.




  • hiç dokunmadan bi teknik servise götür.
  • sıçtın...
    teknik servis bile hallederse şanslısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Raffaello

    sıçtın...
    teknik servis bile hallederse şanslısın


    hocam kafanı yorma ver bi teknik servis e.....çok sakat bir durum.....
  • Tekrar bios u yükle .... Ama açılış disketin den ...Abitlerin çok basittir bios yükleme işlemi ... ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7-s_2.0//nf7d27.exe buradan download et bios u .. Sonra disketi tak .Sağ tıkla biçimlendir de . Ms -dos başlangıç disketi oluştur de . işlem bittikten sonra indirdiğin exe dosyasını çalıştır . 5 tane dosya extrack edecek o 5 Dosyayı kopyala diskete yapıştır . Sonra bios tan first boot u disket yap ... bilgisayarı disketle açtıktan sonra RUNME yaz enter a bas. gerisini ona bırak o halleder . Kolay gelsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jackosman

    Tekrar bios u yükle .... Ama açılış disketin den ...Abitlerin çok basittir bios yükleme işlemi ... ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7-s_2.0//nf7d27.exe buradan download et bios u .. Sonra disketi tak .Sağ tıkla biçimlendir de . Ms -dos başlangıç disketi oluştur de . işlem bittikten sonra indirdiğin exe dosyasını çalıştır . 5 tane dosya extrack edecek o 5 Dosyayı kopyala diskete yapıştır . Sonra bios tan first boot u disket yap ... bilgisayarı disketle açtıktan sonra RUNME yaz enter a bas. gerisini ona bırak o halleder . Kolay gelsin


    :) bahsettiğim sorun bu kadar basitçe çözümlenecek bir sorun değil malesef.

    zaten yazımda bahsettim bunları denediğimi. hatta çok daha riskli çözümleri bile denedim, olmadı. bu işlemi yaptırmaya kalktığımda nf7-s rev2.0 anakartta olmayan ama nf7-s2 anakartta olan flash-rom yazma koruması kipi aktif olmuş durumda. bu kipin kaldırılması için jumper ayarı gerekmekte. ancak nf7-s rev2.0 boardda bu jumper bulunmamakta. biosta da böyle bir opsiyon bulunmadığı için bu çözüm ve diğer çözümler suya düşüyor. çünkü yazma koruması kipinden dolayı hiçbir şey yazılamıyor biosa.

    aslında;

    quote:

    Orjinalden alıntı: Raffaello

    sıçtın...
    teknik servis bile hallederse şanslısın


    ben de böyle düşünmeye başladım. tek çözüm yolu yeni bir bios çipi ya da hotflash.
    bakalım...prodigi ile temasa geçtik. şu an çok yoğun oldukları için (cebit'ten ötürü) biraz uzayacak.

    teşekkürler




  • ya o kadr basit birşey degil bios update örnek verim..
    kuzenle bios update ediyoruz onun makinayı elektrik kesildi..
    cart anakart mefta. direk alınan yere garantiyle halledildi yoksa sakat.
    Bios Update öle kolay bişi degil üzerine yüklemekle falan kurtaramazsın bence.
    Heleki jumper sorunu varsa cebitte üretici firmanın yerini aramaya başla geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raffaello -- 9 Eylül 2005, 9:29:39 >
  • yok; bios update aksine, elektrik kesilmesi gibi bir şanssızlık olmazsa oldukça kolay bir işlem.

    ama hata yapınca bazen böyle işler çözümlenemiyor malesef. aslında geri dönüşü de oldukça kolay olacaktı, eğer ki bu mevcut olmayan yazma koruma kipi aktif olmasaydı. bu nedenle yapılacak tek şey yeni bir bios çipi ya da benzer çipsetteki bir anakarttan hotflash uygulaması (plcc modülün denk ve kuzey/güney köprüsünün birbirine denk ya da yakın olması gerekiyor). bu işlemleri de elimde olan imkanlarla yapamıyorum. dolayısıyla ya bir eeprom burner bulup yazdıracağım ya yeni bir çip alacağım ya da aynı anakarta sahip ve bana yardım etmek isteyen iyi kalpli arkadaşlarımın yardımını bekleyeceğim.

    izmir'de eeprom kazıyıcı ünitesi olan bir yer öğrendim. bakalım...

    sonucu buraya yazarım.

    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.