Şimdi Ara

Yapay zeka kaç kişiyi işsiz bırakacak? İşte en çok etkilenen ülke ve meslekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    İşte damladı bile bahsettiğim yazılımcı mühendis tayfasından biri :D Üzgünüm o hayaline hiçbir zaman kavuşamayacaksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarıma dayalı ülkeleri daha az etkileyecek yani :)

  • Ben işsizim. Ağzım açlıktan kokuo. Ezik bir turk vatandaşıyım. Beni ne kadar etkiler acaba. Fikri olan.

  • Proje başladığından beri çeşitli denemeler yapıyorum, bota birçok soru sordum ve soruları cevaplamasını bekledim. Klasik sorularda sıkıntı yok ama düzenli güncellenen verilere dayanan sorularda çok fazla hata yapıyor.


    Bildiğiniz gibi Hırvatistan 1 ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen ve Euro bölgelerine dahil oldu. Yerel para olan Kuna kalktı ve Hırvatistan için Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekliliği başladı. Örneğin Hırvatistan ile ilgili soru soruyorum sorulara cevabı 1 ocak 2023 öncesine göre veriyor. Gördüğüm kadarıyla Wikipedia gibi birçok sayfayı tarıyor ve ona göre cevap veriyor, o sayfalar güncel değilse verdiği cevapta hatalı oluyor. Çeşitli ülkelerin birkaç ay önce yenilenen kanunlarından soru soruyorum o konularda da eski kanunlara göre cevap veriyor.


    Farklı programlama dillerinde basit düzeyde kodlama yaptırmaya çalıştım bunlarda başarılı oldu. Sabit olan veya kısıtlı alanda güncellenen konularda başarılı olmasına rağmen güncelliğin takip edilmesi gereken konularda başarılı değil. Programcının, Araştırma görevlisinin, Öğretmenin yerini alacak diyorlar ama insan ve müşteri psikolojisini anlamadan, günceleme ve duruma göre cevap vermeyi öğrenmeden bu sektörlerin yerini alabileceğini hiç sanmıyorum. Yardımcı veya destek amacıyla kullanılabilir fakat insan faktörünün yerini alması belki 100 sene sonra olacak bir iş.





  • tuxedo kullanıcısına yanıt

    ChatGPT internete bağlı değil zaten, arşivinde 2021 tarihine kadar olan bilgiler mevcut. 2021 ve sonrasında gelişen olayları sorarsan yanlış eksik güncel olmayan bilgilerle karşılaşırsın.


    Ama yeni versiyonunda gerçek zamanlı olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka çalışma hayatını çok etkileyecek ama yakın gelecekte büyük etkileri olmaz. Özellikle bizim gibi 3.Dünya Ülkeleri için bu süre daha da uzar. Yani her evde süper akıllı robot hizmetçilerin olduğu bir senaryoyu muhtemelen biz göremeyiz ama torunlarımız görebilir.

  • Haklısınız arşivi 2021 kaynaklı ama okuduğum kaynaklarda 2021 sonrası sınırlı veri olduğu belirtiliyordu. Sınırlı veriden kasıt nedir bilemiyorum. 2021 verisine göre güncel konularda da çok yerinde çıkarımlar yapabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    İnternetin güzelliği her şey arşivleniyor, bu mesaja yıllar sonra döner bakarız kim haklı çıkmış

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.