Şimdi Ara

Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!
    Yapay zekanın öncülerinden Geoffrey Hinton, Reuters'a verdiği bir röportajda, yapay zekanın (AI) insanlık için iklim değişikliğinden "daha acil" bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Yaygın olarak "yapay zekanın fikir babalarından" biri olarak bilinen Geoffrey Hinton, kısa bir süre önce on yıl çalıştığı Google’dan teknolojinin riskleri hakkında konuşmak için ayrılmıştı.



    İklim değişikliğinden daha acil



    Hinton'un çalışmaları çağdaş yapay zeka sistemlerinin gelişimi için çok önemli kabul ediliyor. 1986 yılında, yapay zeka teknolojisinin temelini oluşturan sinir ağlarının geliştirilmesinde bir dönüm noktası olan "Geri yayılımlı hatalarla temsilleri öğrenme" adlı ufuk açıcı makaleyi yazan Hinton, 2018 yılında, Turing Ödülü'ne layık görüldü.



    Ayrıca Bkz.Geri adım: ChatGPT’nin eğitimi için önemli bir karar alındı



    Her ne kadar Hinton, çağdaş yapay zeka sistemlerinin öncüsü olsa da şimdilerde kendisi AI’ı yaratacağı olası tehditle ilgili endişelerini kamuoyuna açıklayan teknoloji liderinden birisi konumunda. Ve söyledikleri riskin boyutunu gösteriyor gibi: "İklim değişikliğinin değerini düşürmek istemem. 'İklim değişikliği konusunda endişelenmemelisiniz' demek istemem. Bu da büyük bir risk ama bence yapay zeka daha acil bir durum haline gelebilir."



    “Ne yapacağımızı bilmiyoruz”



    Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!
    Hinton yaptığı açıklamalarda kabul edilmek istenmeyen bir noktaya parmak basıyor. Hinton’a göre iklim değişikliği konusunda ne yapmanız gerektiğini biliyoruz: Karbon üretimini durdurmak. Ancak Hinton’a göre yapay zeka konusunda ne yapılması gerektiği net değil.



    Kısa sürede tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelen ChatGPT, iki ay içinde aylık 100 milyon kullanıcıya ulaştı. ChatGPT’nin arkasında OpenAI ile derin bir otaklık kuran Microsoft, AI alanında bir silahlanma yarışının fitilini ateşledi. Hinton, AI çalışmalarının devam etmesi gerektiğini ancak önlemler konusunda da hızlı olmamız gerektiğini belirtiyor: "Ben bunun varoluşsal bir risk olduğunu, şu anda çok sıkı çalışmamız ve bu konuda ne yapabileceğimizi bulmak için çok fazla kaynak ayırmamız gerektiğini düşünen kamptayım." Halihazırda hem ABD hem de AB, yapay zeka yasası üzerinde çalışıyor ve kapsamlı bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/ai-pioneer-says-its-threat-world-may-be-more-urgent-than-climate-change-2023-05-05/







  • Bu dede bir haftadır gündemi meşgul ediyor, daha da edecek gibi. Yaşı 75, zamanında yapmış yapacağı katkıyı. Şimdi tam ters yönde engel olmaya çalışıyor. Kenara çekil git.

    Kim geleceği bilebilir? Kim geleceği durdurabilir?

    Anlatımı güçlendirmek için saçmalamış, en basitinden iklim değişikliği ne ara acil bir sorun olarak ele alındı da şimdi ondan "daha acil" diye kıyas yoluna gidiyor?

    Sonra "varoluşsal bir risk" gibi sözlerle gizem katmaya çalışmış. Off. Kanmayın dostlar. Bu işin felsefesi yok demiyoruz ama yaş itibariyle araba sileceklerini kaldıran arıza tiplere de tapacak değiliz.

  • Peki ney ney. Somut örnekle anlat be adam. Bir kamyon laf edip hiçbirşey söylememek. aptala anlatır gibi anlat madem nasıl bir risk içeriyor. Bizi öldürecek mi? Ne yapacak. Köle mi olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 8 Mayıs 2023; 9:0:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olay şu dayı Google in yapay zeka da çalışıyordu. Baktı diğerleri atı alıp üsküdarı geçmiş. Google in çalışanları bile Google in yapay zekayı .oklar olmuşlar.

    Bu da burdan kaçayım dışarda fantastik söylemlerde bulunup bu konuda bir iki kitap çıkarır ekmeğimin peşine düşerim demiş.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    2010'da antartikada buzullar eriyip Floride sular altında kalacak manşetleri atan ana akım medyanın gündem yaratma çabaları... kaale almaya bile değmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyayı Yapay Zeka yönetiyor olsaydı eminim iklim değişikliği için çok daha önceden mantıklı ve tutarlı kararlar aldırabilirdi ülkelere. Ama her ülke kendi ülkesinin çıkarı menfaati ve geleceği için yapay zekayı kullanacağından bir başka ülkeyi nasıl alt edeceği, manipüle edeceği veya bir başka ülkeden daha hızlı dünyayı nasıl tüketeceği üzerine eğitip strateji yapacaktır. Yani yapay zeka çok daha kurnaz ve acımasız savaşların öncüsü konumunda.

  • Terminator filmini izlemeyen yok gibi tamda bu noktaya değiniyor yapay zeka insanlığın sonunu getirecek gibi bir korku ve endişe var yapay zeka konusunda hakkı olduğunu düşünüyorum ??

  • Şunu sürekli söylüyorum yapay zekan insanoğlunun en büyük problemi!
    ve bu artık durdurulamaz!

  • Yapay zekadan değil , yapay zekayı kötü amaçlar için kullanacak kötü insanlardan korkulmalı. Evet yasalara ihtiyaç var küresel yasalara.

  • ahmethi A kullanıcısına yanıt
    Yapay zekanın iyi amaçlı kullanımı da kötü sonuçlar doğurabilir. Problem yapay zekanın isteklerimizi yerine getirmek için ne yapacağını öngöremememiz.

  • Adamın dünyadan haberi yok şuan bile bilmem kaç yüz bin kişi varoluşsal sorunu yaşıyor, sen kaynaklarını dünya ve insan hayatına yatır, sonra ağlarsın..

  • Google dan milyon dolarları kaldır. AI nin öncülerinden biri olup bunu Turing (Bilgisayar biliminin Nobel i ) ile taçlandır. Daha sonra ve sanki yaptıkların sorumlu olmamak için "yapay zeka tuh maka" diye çığırtkanlık yap.


    Senin yaptığın neye benzer biliyor musun? Kalaşnikov un kendi adı ile tasarladığı silahı insanlar kendini koruyabilsinler diye üretip, dağıtıp ve piyasada belli bir yer edindikten sonra "silahlar dünyanın sonunu getirecek" demeye benzer.

  • vozy kullanıcısına yanıt

    Adam zaten alanın öncüsü.



    Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!


    Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!


    Yapay zeka öncüsünden bir uyarı daha: İklim değişikliğinden 'daha acil' bir sorun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 8 Mayıs 2023; 18:36:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.