Şimdi Ara

Yapay Zeka Yazılım Sektörünü Nasıl Etkileyecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: antoffensive Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda yapay zeka çok hızlı gelişmeye başladı.




    Google yapay zekaya 100 milyar dolar harcamayı planlıyor.



    a stranded asset is an asset that loses its value earlier than expected, normally because of changing economic structures. the fourth industrial revolution is already turning previously secure investments into liabilities.
    Stranded assets
    https://www.ubs.com/global/en/wealth-management/insights/chief-investment-office/market-insights/paul-donovan/2024/stranded-assets.html



    UBS, bilgisayar kodlamasının çoğunun zaten çıkmaza girmiş bir varlık görünümünde olduğunu ve diğer STEM becerilerinin de bunu takip edebileceğini iddia etti.



    Madgavkar, yazılım geliştiriciler, web geliştiriciler, bilgisayar programcıları, kodlayıcılar ve veri bilimcileri gibi teknik işlerin, yapay zeka teknolojilerine "oldukça uygun" olduğunu ve "işlerinin daha fazlasının yerini aldığını" söyledi. "Yazılım geliştiricilerinden oluşan bir ekibin yapabileceği şeyi, sadece birkaç yazılımcı yapabilir" diye ekledi.


    Peki bazı BT sektöründe eleman talebi azalacak mı? Yapay zeka developerlara olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltacak mı? Yoksa bilişim meslekleri kendilerini dönüştürecek ve yeniden mi tanımlayacak?








  • Çok sıkça sorulan bir soru ama kapanır artık konusu diye düşünmüştüm. Siz hiç sektöre girdiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Hayır meraklısıyım.


    Evet sıkça sorulan bir soru ve kesin bir cevabı yok gibi.

  • Yazilimciliktan cok daha farkli alanlari direkt öldürecek. Yazilimi ise farkli bir boyuta tasiyacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Büyük teknoloji firmaları en büyük giderlerinden olan personel giderini azaltmak için yapay zekaya kod yazdırma işlevi kazandırdılar. Bunu daha az eleman ile daha fazla iş yapabilmek için yaptılar. İşin ilginçi yapay zekayı yapan kişilerde yazılımcı , aslında bindikleri dalı kestiler.


    şimdi 10 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapacak. 8i işsiz kalır. o 2 kişininde maaşı düşecek çünkü kapıda çalışmak için iş arayan 8 kişi bekliyor.


    Hindistan yazılımcıları zaten piyasayı kurutmuştu , 100 dolara hazır program yazıyorlardı sıfırdan. şimdi yapay zeka ile piyasa iyice düşecek.





  • Yazılım sektöründe nitelikli adamı etkilemez, aksine uygulamaları etkileyecek. Standart uygulamalar yerine ai tabanlı uygulamalar ortaya çıkacak.


    Mesela ben bu forumda yazı yazarken bu forumun text editoru benim yazı yazmam yardım etmeli.

  • Hangi LLM bugün system design patternlerini takip ederek uygulama geliştiriyor ?

  • aylarca devin ai diye sayıklandı.


    Haber siteleri yapay zekalı yazılım mühendisi diye haber yaptı... Ne oldu peki ?


    SCAM çıktı  



    ThePrimeTimeyoutube
    Recorded live on twitch, GET IN ### Article https://www.reddit.com/r/cscareerquestions/comments/1bd12gc/comment/kujyidr/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button&user_id=720842341709&web_redirect=true ### My Stream https://twitch.tv/ThePrimeagen ### Best Way To Support Me Become a backend engineer. Its my favorite site https://boot.dev/?promo=PRIMEYT This is also the best way to support me is to support yourself becoming a better backend engineer. MY MAIN YT CHANNEL: Has well edited engineering videos https://youtube.com/ThePrimeagen Discord https://discord.gg/ThePrimeagen Have something for me to read or react to?: https://www.reddit.com/r/ThePrimeagenReact/ Kinesis Advantage 360: https://bit.ly/Prime-Kinesis Hey I am sponsored by Turso, an edge database. I think they are pretty neet. Give them a try for free and if you want you can get a decent amount off (the free tier is the best (better than planetscale or any other)) https://turso.tech/deeznuts
    https://www.youtube.com/watch?si=3FvLUP3tY_VmPlcD&v=Ao_0b-SRtzo&feature=youtu.be
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Büyük teknoloji şirketleri dediğin Google Microsoft falan değil mi yani yazılım şirketleri. Evet işten çıkarmalar oldu ama bunu yapay zekayla bağdaştırabilmek mümkün değil. Şu an öyle verimliliği arttıracak yazılımlar piyasada yok. Varsa getirin usta biz de kullanalım yani. 10 kişinin yaptığı işi nasıl 2 kişi yapacak onu da anlayabilmiş değilim o da ayrı bir şey.


    Hint yazılımcılar taş çatlasın freelance'i vurmuştur belki. Google'a microsoft'a uzun vadede getirisi olmayacak bunların. MBA mantığıyla teknoloji şirketi mi yönetilir usta yani, aynısını Boeing de yaptı uçaklar ne oldu şimdi yani.  


    Herkes çok biliyor, sektörün içinden konuşan sayısı da o kadar az ki. Konuşsa konuşsa da zaten CEO'lar konuştuğu için, ki onların da lafına çok güven oluyor ya  (Bknz Elon Musk)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 21 Nisan 2024; 0:12:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.