Şimdi Ara

YAPAY ZEKADAN EN ÇOK KORKMASI GEREKEN MESLEK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EN ÇOK KORKMASI GEREKENİ BİLMEM AMA EN AZ KORKMASI GEREKEN BELLİ OLDU ARKADAŞLAR









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.girişim olacak -- 26 Mart 2024; 20:43:22 >



  • Bütün bilgisayarcılar bu dönüşüme uyum sağlayabilecek, veya içinde bulunabilecek mi işte. Ai alanında uzmanlaşan için daha iyi fırsat zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son birkaç ayda çok fazla görüş okudum, quora'da yabancı forumlarda takıldım, az daha AI mevzusu yüzünden bölümümü bırakacaktım. Bu okuduklarımdan çıkardığım şey, IT sektörü bir devrime uğrayacak, kalifiye ve analitik zekası yüksek kişiler yine çok kazanacak. Spesifik bir domainde uzman olmak gerekiyor. Bu kaostan oluşacak boşlukları iyi değerlendirip zengin olma fırsatı bile yakalayabiliriz.


    Mesela, Tesla'nın kurucusu elon musk değil, elektrikli araçlardaki potansiyeli görüp yatırımını yapıp şirketi aldı, bu sayede dünyanın en zengin adamı oldu. Tamam bu uç bir örnek ama biraz fütüristtik düşünüp geleceğe ona göre adapte olmalıyız.


    Zaten yazılım sektöründeki adamlar yıllarca sürekli aynı işi yapmıyor, bir teknoloji çıkıyor onu öğrenmeye çalışıyorlar, şirketleri bootcamp ayarlıyor, yeniliğe ayak uyduramayanlar piyasadan siliniyor. Bu yüzden birçok yazılımcı burn-out oluyor.


    falan filan işte. iyi okullarda okuyorsanız takacak bir şey yok.





  • Sektör zaten daralacak ama bu daralma diğer sektörlerdekinden daha fazla olmayacak bugün herkes tam tersini konuşuyor.

    Doktorların özgüveninden yanlarına yaklaşılmıyor adeta lobi kurmuşlar ama bu adamlar bilgisayarcılardan daha fazla etkilenecek kim ne derse desin.


    Senaryoyu yazıyorum 15 yıl sonra çocuğunuzu acile götüreceksiniz ve orda bir bilgisayarın başına oturup çocuğunuzun şikayetini yapay zekaya söyleyip daha sonra yapay zekanın teşhis için birkaç sorusuna da cevap vereceksiniz ardından uygun branşa sahip yapay zekaya sahip bir robot çocuğunuzun yanına gelecek ve onu tarayarak hastalığını söyleyecek.

    Yeni bir tür hastalık ortaya çıktığında da yapay zeka aynı zamanda gündemi takip edebildiği için otomatik olarak kendi belleğine hastalığı kaydedecek.

    Mesai bittiğinde ise yapay zeka kendini bakıma alıp geçmiş dönem hastalık verilerini tarayacak ,istatistkler oluştaracak ve bunu makale olarak yayınlayacak tabi bu makaleleri de diğer yapay zekalar okuyacak....


    çok beğenilerse devamını yazabilirim :D





  • saçmalamış, AI dönüşümünün başında olan bu gördüğünüz popüler AI'lerin ekiplerinin tamamını toplasanız 1000 kişi etmiyor. yazılım mühendisliği sektörü ise 25 milyon kişi. ilk ve en çok cengciler etkilenecek

  • Infernix kullanıcısına yanıt
    Hangi üni hangi bölümdesij hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daxpc kullanıcısına yanıt

    jo_be hocamızla epfl'de doktora öğrencisiyken konuştuk, chatgpt yeni çıkmıştı hemen hemen kimse bilmiyordu, ben de bu alandan çok etkilendiğimi matematiğe veya EE'ye geçip master doktora ile bu alana kayabilir miyim diye sormuştum. bana şunu yazmıştı


    "ya açıkçası nlp uçtu, artık büyük şirketlerin elinde bütün datayı boca etmeli bi alan haline dönüştü, bu alanda doktora yapanlar ileride napacak bilmiyorum. bizim hoca prompt engineering yapacaz ileride falan diyordu. o research eskisi gibi olmayacak yani "


    "bence patlamış mısırı kolayı hazırla youtubetan aç machine learning videolarını izle, her seviye için machine learning videosu var prerequisite derse falan ihtiyaç yok. "kendini şöyle şöyle ciddi bir machine learning müfredatına hazırla" desem 4 yıl sonra araştırma gündemi alakasız bir şey olabilir o yüzden şimdi mükemmeliyetçiliğe gerek yok. ben de courseradan izlediklerimle alakasız bir research yapıyorum şu anda troll falan çalışıyorum."


    onlar için de sıkıntılı bir durum var.


    akademik alanlar da safe place olmayabiliyor, hemen herkes insanın muhakeme yeteneği makinelerle kıyaslanamaz diyor. sektör daralabilir, yeni iş alanları açılabilir, önemli olan eğitimle birlikte bir perspektif olmak. 10 sene önce kullanılan teknolojiler şu an demode mesela, uyum sağlayamayan yazılımcılar piyasadan siliniyor, uyum sağlayanlar eskisinden daha iyi kazanıyor.


    yazılım mühendisliği bitene kadar bir sürü meslek var. millet okumayıp oto elektrikçi mi olsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infernix -- 26 Mart 2024; 21:31:34 >




  • 3.girişim olacak kullanıcısına yanıt

    bilmiyon mu knk?


    bilkent ctis

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    evet prompt engineering gibi yeni alanlar çıkacaktır ama 1000x kişi işsiz kalırsa bu gibi alanlar maksimum 10x kişiyi istihdam edecek, sektör ilerleyen yıllarda büyük ölçüde daralacak fakat tabii ki bitmeyecek, birileri yine o AI'leri geliştirecek, prompt yazacak, data toplayacak fakat bunu yapan çok istisna küçük bir kısım olur. şu saatten sonra ekstra ilgisi olmayanlar için büyük bir tehlike bekliyor

  • Hüloğğğ CEng hüloğğğğ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEEEEEEEEEEEEEENGGGGGGGGGGGG

  • bitmezse en sağlam bölüm cengggggggggg, ama biterse diğerleri de biter gibi o yüzden CEEEENG ddeevamke

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.