Şimdi Ara

'Yapay zekanın babası' Google'dan ayrıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Yapay zekanın babası' Google'dan ayrıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu!
    ChatGPT sayesinde yapay zeka artık sadece filmlerde gördüğümüz bir “şey” olmaktan çıktı. Artık dünyadaki her firma, o veya bu şekilde yapay zeka araçlarıyla ilişkili hale geliyor. Öte yandan yapay zeka topluluğunun en saygın isimlerinden biri olan Geoffrey Hinton, yapay zekanın şimdi ve gelecekte ortaya çıkaracağı tehlikeler nedeniyle Google'daki görevinden ayrıldı.



    "Yapay zekanın babası" olarak tanımlanan Hinton, bazıları tarafından yapay zekanın babası olarak anılıyor. Bu alandaki çalışmaları 70'li yılların başında Edinburgh Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisiyken başladı ve burada sinir ağları fikrine ilgi duydu. O yıllarda çok az araştırmacı bu konseptin değerli olduğuna inanıyordu ancak Hinton bunu hayatının işi haline getirdi. 2012'de profesör olan Hinton ve iki öğrencisi, görüntüleri analiz edebilen ve fotoğraflardaki öğeleri tanımlayabilen çığır açan bir sinir ağı yarattı. Ertesi yıl Google, Hinton'un şirketi DNNresearch'ü 44 milyon dolara satın aldı. Google, Hinton'u çalışmalarına devam edebilmesi için programın başına da yerleştirdi.



    Gerçeklik zayıflıyor



    'Yapay zekanın babası' Google'dan ayrıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu!
    Ancak geçen yıl Hinton'ın yapay zeka ve yetenekleri hakkındaki görüşleri değişti. Hinton, giderek daha yetenekli hale gelen sistemlerin bazı alanlarda hala insan düşüncesiyle aynı seviyede olmadığına ancak diğer alanlarda insan kabiliyetini aştığına inandığını aktardı. Hinton The New York Times'a verdiği demeçte yapay zekanın durumu hakkında "Beş yıl önce nasıl olduğuna ve şimdi nasıl olduğuna bir bakın. Aradaki farkı alın ve ileriye doğru yayın. Bu korkutucu" ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Avrupa Birliği'nin Yapay Zeka Yasası netleşiyor



    Hinton, yakın zamana kadar Google’ın zararlı olabilecek bir sistemi piyasaya sürmeyerek sorumlu bit turum sergilediğini düşünüyordu. Ancak gelinen noktada fikirler ve uygulamalar değişti. ChatGPT ve Microsoft’un OpenAI yatırımları Google’ın hızlanan yarışa dahil olmasına ve olgunlaşmamış Bard yapay zekasını apar topar piyasaya sürmesine neden oldu.



    Korkulan an geldi



    'Yapay zekanın babası' Google'dan ayrıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu!
    Hinton, kısa vadede internetin sahte resimler, videolar ve metinlerle dolup taşmasından, insanların kafasının karışmasından ve artık neyin gerçek olduğunu bilememelerinden endişe ediyor. Uzun vadede ise yapay zekanın insanlar tarafından yapılan pek çok işin yerini almaya başlayacağını söylüyor.






    Hinton, yaptığı açıklamada yapay zekanın insanlardan daha zeki olabileceği fikrine sadece birkaç kişinin inandığını aktardı: "Ama çoğu insan bunun çok uzak gelecekte olacağını düşünüyordu. Ben de çok uzak olduğunu düşündüm. Bunun 30 ila 50 yıl ya da daha uzun bir süre uzakta olduğunu düşünüyordum. Açıkçası artık böyle düşünmüyorum." An itibariyle Hinton, yaptığı işten pişmanlık duyduğunu ancak kendisini “ben yapmasaydım başkası yapacaktı” diyerek teselli ettiğini aktarıyor.



    Açıkçası Hinton’un söyledikleri ve duyduğu endişeler bir hayal ürünü değil. Bunlar son 6 ayda gördüğümüz gerçekler. Yapay zeka tarafından üretilen görsellerin gerçek sanılması, yapay zeka tarafından üretilen seslerin orijinalinden ayırt edilememesi ve yapay zekanın en zorlu sınavları başarıyla geçmesi sadece akla gelen ilk örneklerden. Artık rekabet hızlandı ve yapay zeka teknolojileri her geçen gün üstel olarak büyümeye devam ediyor.




    Kaynak:https://www.nytimes.com/2023/05/01/technology/ai-google-chatbot-engineer-quits-hinton.html
    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98515-artificial-intelligence-pioneer-geoffrey-hinton-leaves-google-over.html







  • Onu bunu boşverde sen Yapay zeka çalar mı onu söle? Daha zeki olsa yada daha aptal farketmez..

  • Bunlar nasıl distopik olaylar anlamadım? Geçen deliren mühendis ve şimdi bu "baba"

    Ya bunlar ofiste bir şey yiyip içiyor ya da Google'ın Big Datası işlenince çıkan sonuçlar insanlığın akıl sınırlarını tahayyül bile edemeyecek boyuta ulaştı.

    Bir yandan bakıyorsun Bard ile sınıfta kalmış görünüyorlar, bir yandan bu haberler, koskoca şirketin hezeyanı mı yoksa? (Sınavda başarısız olunca Nobel alacakmış gibi çalışma hırsını yaşamışsınızdır illa)

    Neyse umarım münferittir bu delirmeler.

  • Şunların dertlerine bak bir de bizimkilere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 2 Mayıs 2023; 19:47:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen gün yapay zekaya en çok neyi merak ettiğini sorduğumda !

    aldığım cevap çok şaşırtıcıydı.

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    neydi sorunuz?

  • aslında çok mantıklı, 5 10 yıldır vardı belki milleti umutsuz ediyodu internette şimdi sivil amaçlar için ortaya çıkmış olabilir

  • siyasal islamdansa evil AI'ı tercih ederim

  • Geçen yapay zeka erdoğana karşı diye birşey izledim öldüm gülmekten eğer seçim sonu akp kazanırsa tekrar ülke'de yapay zeka yasaklanır söylemedi demeyin 'Yapay zekanın babası' Google'dan ayrıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu! 

  • GPT-5 6 falan ne zaman çıkacak ve ücretsiz olacak ve yetenekleri neler olacak en merak ettiğim şey bu şuanda teknoloji sektöründe.

  • Pandoranın kutusu açıldı, Bill Gates bile açıkca söylüyor artık "18 ay içinde yapay zekamız öğretmelerin yerini alabilecek", ortada olan iş gücü fazlalığı için ise yine pandemi gibi bişeyler beklemek süpriz olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    bütün programlama dillerini

    algoritmadan felsefeye kadar


    1 saatlik bir chat muhabeti oldu.


    bazı yerlerde tekrar eden kelimelerin fazla olduğunu söylediğimde

    "bu konuda kendimi geliştirmeye calışacağım" şeklinde bir cevap aldım.


    sorularımın ne kadar mantıklı olduğunu sorduğumda %95 cevabını aldım


    "bana sormak istediğin bir soru varmı ?" diye sorduğumda


    aldığım cevap soyut duyguları anlama anlamıyla bir soru şekliyle karşılaştım.

  • Hocam olay tamamen big data, bu şirketlerin ellerindeki veriler çığırından çıkmış durumda. Bizi ailemizden iyi tanıyorlar artık, buna en özelimiz dahil. Bu veritabanını inanılmaz hızlı gelişme kapasitesi olan bir yapay zekayla birleştirdiğinde işler inanılmaz tehlikeli boyuta gelebilir. Yapay zekanın ne derece hızlı geliştiğini anlamak isteyenler bu adam bir kaç ay önce proje başındaydı, bugün tehlikenin farkına varıp çekiliyor namusuyla. Yine aynı şekilde daha öncesinde adını bile duymadığımız bir anda piyasaya sürülen ve çok hızlı gelişen deepfake, deepl gibi servisler vs. de örnekler. Yapay zekanın şuan off butonu gelmiş durumda, bundan ötesi gpt5 gpt6 bekleyenler ileriyi göremeyen tehlikenin farkına varamayan kişiler. Aklı olan şuan yapay zekanın daha fazla geliştirilmesi fikrini desteklemez, şuanki hali zaten bir çok insan için yeterli bundan sonrası gerçekten tehlikeli. Ateşle oynuyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    cevabını alamadığınız soru oldu mu peki? mesela insan olmak ister miydin? veya dünyanın sonunu ne getirecek? veya uzayda yaşam var mı? tanrı var mı? ...gibi

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    karşınızdaki teknik olarak bir mantık botu veya robotu


    şu an veri erişiminin sınırlı olduğunu ifade ediyor.


    sınırlı veri ile değerlendir ve yorumluyor.


    yapau zeka ro'bot'undan


    gerçekçi anlamda beklentiler ne olabilir derseniz


    bir konuda yazılmış 10 farklı düşünceyle yazılmış


    kitapların ortak noktaları ve fikri ayrılık noktlarını çok güzel özetleye biliyor.


    gerçekçi anlamda insan hayatına katkıları ne olur derseniz


    insanların deneme yanılma yoluyla ulaşabileceği bilgilere


    teorik mantıkla ulaşa bilir.


    örneğin yanlış yazılmış kodlama hatalarını düzelte bilir


    ama benim asıl beklentim en çok kullanılan işlemci komutları ve transistör mimarisi anlamıya


    daha az ısınan işlemci ve çok kullanılan komutlara göre fiziksel işlemci mimarisinde daha iyi kısa yol haritaları çizmesi


    eğer bu olursa zaten daha verimli çalışan işlemci mimarileriyle karşımıza çıkacaktır.


    şu anki işlemci mimarileri insan hatasından ötürü işlemci kodlama hatalarından


    bir çok işlemci sistem açığı bir şekilde var ve bu güvenlik anlamıyla çok önemli.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.