Şimdi Ara

Yaptığım kaza hakkında yardım talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    30.10.2023 tarihinde kendi aracım ile kaza geçirdim. Kazada tali yoldan kontrolsüz şekilde gelen araç, ana yol üzerinde çift taraflı şeritte sağ şeritte seyredenken sol arka kapı, sol arka çamurluğa doğrudan, sol arka teker ve arka tampon solundan ise sürterek çarptı, kazada sol perde hava yastığı ve koltuk hava yastıkları açıldı, araçta darbenin etkisiyle yolda 90 derece dönerek durdu.

    Tutulan tutanakta karşı taraf sokaktan caddeye geçerken aracıma çarptığını kabul edecek şeklinde beyan verdi. Karşı taraf %100 kusurlu. Araç 2020 model Seat Leon 37.000 km’de, daha önce bir kaza geçmişi yok, sigorta rayiç bedeli 998.000 TL.

    Çarpan tarafın kaskosu yok, trafik sigortası var.
    Aracımın kaskosu var.


    Durum:
     
    1-    Kazadan sonra aracı Yetkili Servise bıraktık ve işlemleri kendi kaskom üzerinden başlattık. Dosyamıza Eksper atandığı belirtildi.
    2-    31.10.2023 tarihinde servisten arandık ve eksperin kaza günü akşamı aracı gördüğü ve işlemlere başlanacağı belirtildi, hasar bedeli olarak yuvarlak şekilde 150 – 200 bin TL arası olduğu söylendi. Servis olayı biraz oldubittiye getirmeye çalıştığını hissettiğimizden herhangi bir işleme başlanmamasını belirterek aracı zor da olsa (çeşitli ücretlerin çıkacağı vs. söylendi, hizmet bedeli, otopark, bakma ücreti vs.) servisten geri aldık. Tramer üzerinde 200 bin TL hasar gözükmesi ve aracın hava yastıklarının açılmış olduğu da düşünüldüğünde kendimiz açısından çok negatif bir durum olacağından aracı servisten aldık. Servisin çıkardığı parça ve işçilik toplam ücreti 195 bin TL.
     
    3-    Aracı perte çıkarmayacaklar %99 ihtimalle.
     
    Sormak istediğim;
    1-    Araca binmek istiyorum, aracım satmak değil. Sizce tramere 200.000 TL hasar kaydı girilerek aracı yetkili servislerden birinde mi yaptırmak mı, yoksa sanayide tanıdığımız bir yerde bazı değişecek parçaları onarım yaptırarak toplam onarım bedelini 80.000 TL’ye düşürerek tramer girilmesini sağlayarak onarım yaptırmak mantıklı olur? (Bunu sonraki bir zamanda aracı satarken yaşayacağım durum için de soruyorum.)

    2-    Değer kaybı için; aracı şuanda inceleyen eksper değer kaybı için de bir değerlendirme yapıyor mu? Aracı yetkili serviste yaptırırsam zaten karşı tarafından trafik sigortası limiti dolacağından değer kaybı için tamamen bireysel olarak mı dava açmam gerekiyor?
     
    3-    Eğer sanayide yaptırırsam, değer kaybı olarak trafik sigortası limitinden kalan 40.000 TL yi karşı tarafından sigortasından talep etmem ve kalan kısım için yine bireysel dava açmam mı gerekiyor?
     
    4-    Sizce yetkili serviste kapı ve çamurluğun değişmesi ve 200.000 tramer işlenmesi mi yoksa, sanayide tanıdığımız bir yerde kapı değişimi çamurluk onarımı ve 80.000 tramer işlenmesi daha mantıklı olur? Herkese şimdiden teşekkürler.

    Yaptığım kaza hakkında yardım talebi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutayy -- 3 Kasım 2023; 12:29:40 >







  • Öncelikle geçmiş olsun, günümüz şartlarında 200 000 tramer fazla sayılmaz. Ben olsam kaskoya bırakır yeni parçalar ile sürmeye devam ederdim. Satarken de araç fotoğraflarını kullanarak satabilirsiniz çok sorun olacağını düşünmüyorum. Parça masrafları kaskodan karsilanacagi için sorun olacağını düşünmüyorum. Değer düşmesi konusunda da ayrı dava açmak gerekir onun prosedürü farkliydi diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka bir kazada tekrar hava yastıklarının açılmasını istiyor musunuz yoksa açılacağına inanmak mı istiyorsunuz? Buna karar vermelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Kaporta haricindeki şeylerden havayastıkları vs orjinalleri ile değişecek sanayide, zaten sigorta firması kendi temin edip yolluyor bu parçaları.
    Sanayinin sevise göre farkı arka çamurluğu değiştirmeyecek onarım yapılacak. Normalde parça 25.000 tl. Tavan halısı yine aynı şekilde onarım, normalde parça 25.000tl. Koltuk kılıfı ve minderi 15.000 tl, bunlar yine değişim yerine onarım olacak gibi…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yetkili serviste değişen cıvatayı bile faturaya yazdıkları için satarken de çok fazla soru işareti kalmayacak karşıdaki alıcı için. Daha az tramer yansıması için sanayiyi kesinlikle tercih etmem.

  • kutayy kullanıcısına yanıt

    Yıllar önce birisi arkadan aracıma çarpmıştı. Kaskom yoktu. Karşı tarafın trafik sigortası kendi servislerinde, muadil parcalar ile onarımı gerçekleştirdi. Servis çok güzel olmasına rağmen TSE onaylı tampon en ufak bir tıklamada geri kırıldı. Tampon orta yerinden catladi. Öteki aracın tamponunun boyası bile çizilmedi.


    Bence fiyatlarını iyi araştırın. Çünkü sizin aracın airbagleri, airbag tüpleri, kemerleri, sensörleri değişecek. Bunlar ucuz parçalar değil. Bu parçalar orijinali gibi değişecekse servisin 200 dediği işlem 80 bin tutmaz.


    Misal tavan döşemesi lekelendiyse temizlemesi en zor parça. Temizlettim dersin, 6 ay sonra sarkar. Uzmanlık ister.


    koltuk döşemesi yakın parça bulurlar, birebir orijinali zor. kopan parça kullanılsa diyelimki pantolonunuz yırtıldı, sizde diktirdiniz. Tam manası ile eski hali gibi olur mu?


    bence aracı yamalı bohçaya çevirmeyin. Zaten değeri düştü. Airbag açtı dedin mi bitti o iş. Serviste parcalar orijinal ve sıfır olanlar ile değiştiği için en azından araba olarak kaza öncesi haline döner.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplar için teşekkürler, yetkili servis onarım sürecinin 3,5 ay süreceğini söylüyor. Yaklaşık 2 ayda parça temini ve 1,5 ay onarım olacağını söylediler.
    Açıkçası 200.000 tramer bana bu zamanda bile çok geliyor. 80.000 bile kötüyken. Bir de 2 değişen yerine 1 değişen olacak bu da Türkiye şartlarında maalesef daha iyi bir durum… kafam çom karışık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Siz kaskodan yaptıracaksınız sizin cebinizden para çıkmayacak.

    Kusur oranına göre karşı taraftan kasko gerisini dava açarak alacak.

    Trafik sigortasından alınacak tutarın üstünü diğer arkadaş cebinden karşılayacak.

  • bu devirde 200.000 çok değil mi? naptınız hocamlar tamam 2023 ekonomisi felaket de 200k da az değil.

    1. araç airbag açmış. artık pert değil mi? yani bu kaza için değer kaybı alır ama bundan sonra kaza geçirirse (Allah göstermesin) değer kaybı alamayacak. 2. arabayı ilana koyarsa ağır hasarlı olarak girmesi gerekcek ki bu da devasa bir fiyat indirimi demek.

  • Ya ben bu milleti anlamıyorum orijinal parçası ile değiştirince araba çöp oluyor. Tamir olunca araç kral ama tramer olmasın. Hocam can taşıyorsunuz verin yetkili servise fotoğrafını da güzelce çekin satarken piyasanın 20-30 altına koyarsın zaten gider ne dert ettin. Sanayi esnafına bırakırsan kendini ilerde muhattabın olmaz.Yumruk yumruğa kalırsın hatta daha ötesi Türkiye de kafan daha az ağrısın istiyorsan kurumsal. Keşke ağrımasın istiyorsan diyebilseydim…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vag grubu orjinal airbaglerin tanesi ortalama 1.200EUR. Yani suanki kurla bir airbag 36.000tl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Tramer falan düşünmeyin. Fotolar elinizde. Ben aracı alacak olsam kesinlikle hele ki airbagleri değişmiş bir araçsa özel serviste tamir görmüşse kaçarak uzaklaşırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el araç alacak olsam sırf tramer'i düşük diye bilmediğim sanayideki ustaların yaptığı arabayı tercih etmem.


    varsın 200k tramer olsun ama yetkili serviste her şeyi orijinal parçasıyla yapılmış aracı tercih ederim. hiç değilse bütün işlemler kayıtlı ve takılan parçaların da ekstra garantisi olur.

  • https://forum.donanimhaber.com/citroen-pismanliktir--157209584


    Bak bu forum arkadaşımıza da 115bin tl tramer çıkarmışlar. Fotoğraflarını eklemiş. Tanıdık bulup trameri 55 bine kadar düşürmeyi başarmış. Belki sen de tanıdık bulursun 100 bine düşürürler. Hani yetkili servisler çok kurumsal ya, tanıdığı bulan trameri aşağı çektiriyor. Şu sanayide olsaydı forumda yer yerinden oynardı ama yetkililer yapınca niyeyse "e normal" deniyor sadece. Lafım size değil tabi genel konusuyorum hocam. @byzahmet


    Cümleten geçmiş olsun diyelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Kasım 2023; 16:37:3 >
  • Yanlış anlamayın ama şu milletin tramer korkusu nedir böyle? Kaza tutanakları var, ne yapıldığı da ortada. Trameri çok olunca ne oluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @avast34

    Sen iste sanayide de vidaları yazarlar faturaya hocam, talep ettin mi bugüne kadar böyle bir şey? Ben çok talep ettim çıkarıp verdiler kağıtları elime hiç de kem küm eden olmadı. Gittiğiniz yerleri iyi seçerseniz yetkiliden bile iyi hizmet alma şansınız var.


    Bu arada bir üstteki mesajımı lütfen kontrol edin. İlgili forum arkadaşımız tanıdık buldu 115 bin olan trameri 55 bine düştü. Eeee hani yetkililer kurumsaldı? Bu durumun aynısı sanayide yaşansa "işte sanayi kardeşim tanıdığı bulanlar böyle yaparlar" deyip geçecektiniz ama yetkilide bu olay olunca ses yok. Tüm yetki servis de yetkili servis diye her konuya yazanlardan açıklama bekliyorum tanıdık vasıtası ile düşürülen tramer ile ilgili.


    Şimdi bana tanıdığın varsa her yerde her şey olur deme, yetkililer çok kurumsaldır vs yazılmıyor mu burada? Eeee kurumsal yerlerde ne işi var tanıdıkla tramer düşürmenin?

    Yani ben ayağımla gitsem tanıdığım yoksa 115 bin tl, tanıdık varsa 55 bin tl.

    Devlet örneği vermeyin lütfen bu hususlarla ilgili, işte devlette de torpil var vs demeyin biz şu an özel sektör hakkında sohbet ediyoruz.


    Bu arada forumda da yazdım geçmişte yerine göre ben de yetkiliye giden bir insanım ama sanayiye de gidiyorum. Yetkilidekiler kullandığı civatanın seri nosunu faturaya yazıyor diye aşırı güvenli yer olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca @Ormanci da yazdı defalarca kurumsalların çoğunun içi boş, bakkal bile daha kurumsal kalıyor. Milletimiz tabelaya aldanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Kasım 2023; 16:44:55 >




  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis faturası; perde hava yastığı 14bin, koltuk hava yastığı 12 bin tl.

    Ayrıca, sanayide yine faturalandırma orijinal parçalar üzerinden yapılıyor ve parçaları yerine göre zaten sigorta firması temin edip gönderiyormuş, o şekilde öğrendim.

    Olay yetkili servisin parçalarda düzeltme veya onarım yapmaması doğrudan değiştirmesi ve işçilik bedelinin fazla olması. Farkı yaratan kalemler bunlar. Sonuçta burada şimdi herkes yetkili servis olsun alırım diyor ama iş ilana bakarken öyle olmuyor maalesef. 2 değişen, 200 bin tramer ve orta - ağır hasarlı bir aracı sanmıyorum kimse 1 değişen 80.000 tramer ve küçük hasarlı araca tercih etsin. Sanayide yapılan tüm işlemin de eksperle birlikte faturası olacak sonuçta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanki yetkili servis çok iyi ya.Ben gaziantep fıat topçuoğlu servisinde aracın ön göğsünü değiştirdim.Adamlar yeni göğüse japon yapıştırıcısı damlatmışlar.Orta konsolu yerine oturtmamışlardı.Ben kendim tekrar dağıtıp toparladım.Aracımın kapı tutamağındaki lastik çalındı.Şikayet ettim.birsey anlamadım.Sanki yetkili serviste herkes işini dört dörtlük yapıyor zannediyorlar.

    Üstelik bu arkadaşın aracında arka çamurluğu değiştireceklermiş.Bu hasar için yazık çamurluk değiştirilmez.Arka çamurluğu değişen araç satışta negatif algı oluşturur.Çünkü amortisör kulesi değişmiş mi diye şüphe oluşturur.Ben olsan sanayide işini iyi yapan bir yeri tercih derdim.

    Hazır aklıma gelmişken şu fıat topçuoğlu denen yetkili servis kepazelerini şikayetvar com'a gene şikayet edeyim.Aklıma geldikçe ifrit oluyorum bu servis denen melanet yere.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 3 Kasım 2023; 19:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutayy kullanıcısına yanıt
    Yan hava yastiklari ucuzmuş o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son model Apple telefon 100.000 olmuş. 200.000 kayıt çok değil araba için. Kesinlikle yetkili serviste yaptırın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.