Şimdi Ara

yaradan dünyadaki yaşam süresini uzaması için güneş parlaması yapabilir !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaradan ileride dünyanın yaşam süresini uzatmak için büyük bir güneş parlaması yapacak bu zaten kutsal kitapta yazıyor bu noktada çok büyük bir elektro manyetik radyason belli mimari altı işlemcileri direk yakacak 100 w tüketimi olan bir işlemcide bile 1 milyar transistör var ve 1 transistörün güç dayanım kapasitesini bir hesaplayın isterseniz. o noktada sonra dünyanın çekirdeğinin manyetik alanı ve yönü bile değiştiği yetmemiş gibi tüm ileri teknolojik donanımlar çalışamaz durumda reseti yiyecek tüm elektromanyetik veriler ve datalar gidecek canlı hayatına zarar vermesede tüm micro elektronik devreler çöp olacak haliyle para sistemide hava bulut duman ondan sonra zaten tüm dünya ülkelerinin ekonomilerde çözümlenemez büyük krizden nasibini alacak ondan sonra dini akımlar ve olası orta doğu bölgelerinin ekonomik kalkınması sonrası yeni sömürü düzeni için sömürülmesi gereken yeni amerika bilin hangi çoğrafyaya denk geliyor !? bu senaryo büyük kehanetlerle uyumluluk %si baya bir yüksek bunun için iklimlerin standartın üzerinde bozulması ve tüm dünya para birimlerinin dijital devlet paralarına dönüşmesi lazım. bu süreç düşündüğümüz kadar uzun süreceğini düşünmüyorum.








  • bu senaryodan güzel dizi film çıkar :)


    netflix demi oynayacak bu :D

  • Bu olay gerçekleşecek zaten eskiden telgrafın ilk çıktığı zamanlar olması lazımdı büyük güneş patlaması sonucu bütün telgraf hatları kül olmuş. Dünya o gün bügündür böyle birşey yaşamadı ama yenisi yolda hazırlıklı olmak lazım.


    Ayrıca Atom silahları bile çöp olacak. Zaten dünya hiçbir zaman atom savaşı yaşamayacak. Böyle birşey mümkün değil ancak filmlerde olur...

  • Hiçbir temeli olmayan bir inanç kusura bakmayın. O güçte bir kozmik parlama sadece bilgisayarlara değil; atmosfere, bilhassa ozon tabakasına, haliyle dünyadaki canlılara - ve bilgisayar devrelerini yakıyorsa zaten beyinlerimize de - zarar verir. Büyük ihtimalle dünyanın koruyucu manyetik alanını da bizim aleyhimizde bozar ancak buna da gerek yok. Ozon tabakasının yoğun bir kozmik ışınım selinde belirli ölçüde yok olması kitlesel bir yok oluş için yeterlidir. Güneş'in teoride bunları yapması mümkün ancak muhtemelen biraz daha "yaşlanması" ve "Kızıl Dev" faslına evrilmeye başlaması gerekebilir. Ki bu yüz milyonlarca, hatta milyarlarca yıla yayılan bir süreç. Süpernovalar, kilonovalar ve benzeri olaylar böylesi kozmik felaketler için daha müsait adaylar ama bildiğimiz kadarıyla en azından şimdilik güvendeyiz. Kritik güvenli sınır içerisinde bildiğimiz bir felaket adayı yok.


    Gene de gökyüzünde büyük bir parlaklığa ulaşacak Betelgeuse (İkizlerevi) süpernovasına şahit olabiliriz. Şanslıyız ki oldukça güvenli ama böylesi bir ihtişama çıplak gözle tanık olacak kadar da yakın bir mesafedeyiz.


    Dipnot: Süpernova tipleri bu güvenli mesafenin boyutlarını marjinal biçimde değiştirebilmekte. Bir takım süpernovaların daha ölümcül olduğu düşünülüyor. Süpernovalar farklı özelliklerdeki büyük kütleli yıldızlardan veya kimi zaman özel koşullar altında cüce yıldızlardan peyda oldukları için etrafa birbirinden farklı spektrumlarda şok dalgaları ve ışınımlar saçıyorlar. Diğer deyişle her bir süpernova özgün bir tarzda ve güçte gerçekleşiyor.





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    süper nova patlaması demiyoruz


    güneş parlaması diyoruz


    en son 1800 lerde telgraf sistemini çökertmiş


    işlemcinin içindeki 0,0000001 V a tepki veren transistör bu etkiye maruz kalırsa ne olur


    tam anlamıyla küresel çip krizi yaşanır. bundan daha büyüğü tüm datalar silinir


    anca kütüphanedeki kağıt baskılar kalır.


    bu yaşanmış bilimsel bir olay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Eylül 2023; 6:57:31 >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    Carrington Olayı dünyanın bir bölümündeki telgraf hatlarını ve elektrik şebekelerini etkiliyor ama sizin önerdiğiniz tablo çok farklı. İnsanları öldürecek bir enerji salınımından söz ediyorsunuz. Tüm teknoloji ancak bu denli güçlü bir atım ve yan etkileriyle söner. Güneş'in faaliyetinde bu denli bir artış olacağını söylemek için de elde herhangi veri bulunmuyor. "Kıyametsever" dediğim tarzda insanlar var. Bunlar aslında insanlardan haz etmedikleri için esasında dayanaksız bir kıyamet beklentisine sahip oluyorlar. Genelde apokaliptik dinsel tradisyonların etkisi altında oluyorlar. Kitlesel yok oluş şu an yaşanıyor ve daha büyüğü de kapıda ama bu özelde Güneş değil; insan kaynaklı. Çevrenin bizim aleyhimizde dönüşmesi kendi enayiliğimizden yoksa tabiat veya tanrı gibi herhangi bir üst kudretin cezalandırıcı takdirinden değil. Tabiatın esasında hiçbir şeye karşı özel bir garezi yok. Biz tabiattaki örüntülere hakkıyla uyum sağlamayı bilmiyoruz. Kendi aleyhimizdeki örüntüleri neredeyse kasten besliyoruz. Solar döngü ve faaliyetlere ilişkin olaylar zinciri haberleşme, internet, elektrik şebekeleri ve benzerine milyonlarca hatta milyarlarca dolara ulaşacak zararlar verebilir ve kesintilere yol açabilir; bu anlamda gerçek bir tehdittir ama sizin çizdiğiniz tablo çiğ bir kıyamet senaryosu, kusura bakmayın. Bu arada süpernovalar böylesi solar gelişimlerden çok daha tehlikelidir. Gerçekten yeryüzündeki yaşamı toptan silmeye aday güçtedirler. Kaldı ki, yaratanla konuşuyorsunuz herhalde, ki kıyamet anlatımlarına sahip kutsal kitaplarda dahi yer almayan planlarından haberdarsınız.


    Komutan Logar'ın dediği gibi, siz kahin misiniz?  

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.