Şimdi Ara

Yardım????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Bu siteyi hazırlamada emeği geçen ve destek veren herkese teşekkürler. Benim bazı sorularım olacaktı, öncesinde şu anki sistemim:

    Intel Celeron, 433 Mhz işlemci,
    Palit, nVidia FX5200 ekran kartı
    256Mb, 133 Mhz SDRAM,
    80 Gb Samsung ATA hard disk,
    Via chipset li ana kart (modelini hatırlamıyorum)
    OB ses kartı (Creativ sürcülü)

    Sorunlarıma gelince;

    -Bazı oyunları oynarken görüntülerde problem var,
    Rise of Nations ta ekranda gözükmesi gereken harita çizgileri, seçtiğim rare resources in etrafındaki seçildiğini belirten kesikli halka gözükmüyor. Eğer çözünürlüğü 1024x768x32 den 16 yapmak istersem, ekranda görüntü bir gözüküp bir kayboluyor.
    Empire Earth oynarken, oyunun zemin kaplaması yerine beyaz bir görüntü oluyor. Zemin kaplaması gözükmüyor. Ayrıca aynı durum deniz için de geçerli.
    Blood:The Choosen da çözünürlüğü arttırdığımda silah gözükmüyor.

    -Ayrıca DVD izlemeye kalktığımda (DVD-DVD Writer olduğunu yazmayı unutmuşum) hem takılıyor, hem de renkler birbirine giriyor. Elimde olan programlar PowerDVD 6 ve Nero nun player i.

    Yardımlarınızı bekliyorum. Bu problemlerin benzeri yazıldıysa da ben göremediğim için açtım burayı. Eğer var da ben göremediysem kusura bakmayın. Herkese tekrar merhaba ve teşekkürler.







  • Selamlar kardeşim,

    Konfigürasyona bakılırsa , işlemci dışındaki diğer bileşenler idare eder, ama şunu söyleyeyim işlemciniz çok zayıf...

    Oynadığınız oyunlar, hangi seneye aittir ve ne tür konfigürasyon ister pek bilemiyorum. Ancak elinizdeki bu işlemciyle "Mafia-1" veya "Max Payne-1" oyununu bile düşük çözünürlükte zor zar oynarsınız.

    Tavsiyem, eğer anakartınız destekliyorsa işlemci değiştirip bir PIII işlemci almaktır (700 ila 1000 Mhz arası) .

    Oyun oynarken diğer programlar da açıksa, Hele ki antivirus, messenger, explorer falan açıksa, RAM bellek de yetmez... 512 MB RAM yükseltmek faydalı olur.

    Kolay gelsin...
  • Cevabın için sağol msakalar, şimdilik böyle idare etmem gerekiyor. İnşallah yaza gerekli upgrade leri yapmaya çalışacağım. Ama eğer yazdığım problemlerin neyden kaynaklanmış olabileceğini söylersen daha bir makbule geçecektir. Teşekkürler...
  • ekran kartı yada işlemcinin çok yavaş kalmasıyla alakalı olabilir
  • Empire Earth ı daha önce 8mb (yanlış okumadınız 8) S3Trio ekran kartıyla takılarak da olsa oynuyordum, ama bu şekilde bir görüntü problemiyle karşılaşmamıştım. Bildiğim kadarıyla yavaş kalsa (saha önceki ekran kartım da olduğu gibi) takılması lazımdı. Sanırım. Şimdi oyun çok güzel bir şekilde akıyor hem de tüm detayları açıp, çözünürlüğü 1024x768 yaptığımda bile. Yalnızca zemin kaplamasında sorun var. Diğer birimler olsun, binalar olsun, oyunda gözüken hayvanlar, ağaçlar ve toplanabilecek madenler olsun sorunsuz bir şekilde görünüyor. Yine de yardımın için sağol. Eğer yapabilirsem, yazın upgrade etmeye çalışacağım.

    Bu arada şimdi aklıma bir soru geldi de; hem SDRAM hem de DDR RAM slotunu aynı anda bulunduran herhangi bir P4 veya AMD işlemci takılabilecek, idare eder seviye bir anakart modeli var mı acaba? Şu anda üretilip üretilmemesi çok önemli değil, daha olmazsa ikinci el bile almayı düşünüyorum. Teşekkürler...




  • öncelikle arkadaşlarıma katılıyorum bu durumda ne yapıla bilir dx sınaması yapıla bilir birde ekrankartı ses kartı sürücüleri güncellene al sana bi yazılım senin adına bütün sürücüleri ki yeni si çıktıysa onları bulup yüklüyo buyur........ driver guide toolkit .............search for diriver update diyorsun burdan sen sistemdeki yüklü sürücülerin gözükür güncelleme yapmakistedini seç driver updates i tıkla senin pc ye en uygun ve güncel sürücüyü sana bulacaktır............http://www.driverguidetoolkit.com/ ... buradan indirebilirsin
  • Dx sınaması yapmıştım, herhangi bri sorun yoktu. Dediğini deneyeceğim, teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.